- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
válasz
#93794560 #13407 üzenetére
Nálam is így van. De figyelmeztetés, hogy a Pentium és Celeronos modelleknél nincs szabad RAM slot. Csak egy slot van az alaplapon és abban van a 4 gigás ram. Nem értem miért, de ez van. Nyilván, nehogy a ram bővítés miatt sokkal nagyob teljesítményre tegyen szert a paraszt. Nyilván a gyenge procin sokat dob...
Ettől függetlenül megéri 8GB ramra bővíteni, mert a 4GB ből főleg Windows alatt könnyen ki lehet futni sima böngészéssel is.
Lenovo L340-ese van már valakinek?
Nekem heteken belül eladó lesz az Ideapad 330 17-es gépem.
I3-7020U CPU
Radeon 530 2GB dedikált kártya.
17 es 1600*900 as kijelző matt TN
128GB vadiúj SSD és megvan a gyári 1 terrás vinyó is, csak el van rakva.
2 szer 4GB DDR ram. Dual channel 128bit aktív.
Legál Win10 telepítve.
USB 2.0, USB 3.0, USB Type-C, HDMI, LAN, Bluetooth, WIFI, DVD-RW, Webkamera és a szokásos dolgok.
Magyar billentyűzet.
Adok hozzá egy táskát, ami szintén szinte új és egy szinte bontatlan laptophűtő álványt is.
A gépre még több mint egy év gari van. Karcmentes állapot. Akksi kb 100%os.Én kb 85 re gondoltam árban. Ha valakit nagyon érdekel írjon priviben. Nagyon nem akarom hirdetni.
Doboza és a garpapír is megvan. Sajna asszem a számlája nincs meg. Ezen kívül minden. Természetesen a töltő is meg minden hibátlanul. -
-
-
-
válasz
#93794560 #13321 üzenetére
Nyilván nem új masináról beszélt, mivel nem lehet ilyet kapni már jó rég.
Ezekkel az a gond, hogy a belső anyagok megfáradnak és az első dolguk, hogy a műanyag törik, ahova a mechanikus alkatrészek (pl zsanérok) rögzítve vannak, így sanszos, hogy egy szétszerelést sem fog túlélni. A zsanérokat szerszámmal meg lehet feszíteni, de aki nem jártas benne, ne kezdjen neki barkácsolni.
Ha az embernek van mondjuk felesleges 50 ezer forintja, akkor kérhet szerviztől árajánlatot billentyűzet cserére. Egyéb esetben én nem piszkálnám, örülnék míg egy darabban van. -
válasz
#93794560 #13260 üzenetére
Csak azért, mert ami videókat ill. teszteket láttam, ott még a Win10 bootba is beleszól ilyesmi.
Nyilván a gyenge proci miatt annyira játszani nem tudok, de azért ott is jól jön, mert pl a Radeon R2 es is jobban tud gazdálkodni.
Amúgy miért van hogy a Windows 72MB dedikált ramot lát a videókártyának? -
-
-
válasz
#93794560 #13229 üzenetére
hát még milyen jól fog menni, ha beleraksz még 4 et és dual channelben fognak menni
sokat dob az rajta.
Én közben ugye az este megejtettem a hdd-ről ssd-re váltást.
Röviden tapasztalatok:
Legalább plusz 1 óra akkumulátoros üzemidő.
A boot idő a fele alá csökkent.
Meg úgy mindennek az indulási ideje.
Legújabb AMD szoftver és friss Windows install persze.A művelet nagyjából 10 percet vesz igénybe, ugye a rahedli csavar kicsavarása a gép hasából, aztán körbe egy plasztik kártyával kipattintva, nagyon könnyen lehet, aztán a hdd cseréje, melyet kibányászunk a helyéről, a SATA csatlakozót lehúzzuk, a fémfóliás szivacsos burkolatot átpattintjuk, ill ráhajtjuk az SSD re és vissza a helyére, SATA csati visszadug és az is bepattint a kis helyére és kész is vagyunk. Csináltam gyorsan egy tesztet még szétszedve, hogy minden oké e?. Oké volt, akkor alsó lemez visszapattint és mehetnek vissza a helyükre a csavarok. És kész. Windows install. Ennyi. Először féltem a dologtól, de több videót is láttam és ésszel óvatosan, így volt ennyi idő. A Windows install pedig pedig 20 perc volt egy rahedli beállítással.
Ugyanitt lenne egy kérdésem, hogy az miért van hogy a Youtube videók olyanok mintha akadoznának, vagy frame dropp lenne? Főleg függőleges vagy vízszintes mozgásnál, de egy 4 k videónál nem csinálja, meg full hd is simábban megy mint egy 720p. Edge alatt és minimális proci és GPU terheléssel értsd CPU kb 30 GPU meg 20% on megy hirtelenjében. Nem valami beállítás lehet? Vagy az Edge okozza?
-
-
maross
nagyúr
válasz
#93794560 #12883 üzenetére
este ranezek, de kezratetellel megallapitva, teljesen normalis, a haz kivulrol 30 fok korul lehet. Apropo van nalam egy masik is, azt is megnezem majd (ketten vettunk, havenrak is en telepitgetek dolgokat). De emlekeim szerint pontosan ugyanugy viselkedik, feltunt volna ha az tok csendben vegzi a dolgat.
-
-
válasz
#93794560 #12869 üzenetére
Ettől szebben megsem lehetne fogalmazni
Ha például valaki íróasztalon full asztali gép helyett használja a notit, akkor maga az álom ez a program. Pl külső monitorral ilyesmi, amivel én is fogom nemsokára.
Jó mondjuk én sokszor az ágyba is behozom ilyesmi... Dehát ezért notiAsztali gép már akkor sem kéne, ha ütnének.
-
-
-
-
-
malisonX
aktív tag
válasz
#93794560 #11635 üzenetére
Nem-nem, semmi ilyesmi, vigyáztam rá, mint a szemem fényére, mert tisztában voltam vele már a vásárláskor is hogy ezek a burkolatok nem a tartósságukról híresek. (Persze néztem hasonló ár/teljesítmény kategóriájú Delleket és Asusokat is, azokhoz képest jobbnak éreztem)
Csak nem tudom mitévő legyek, próbálkozzak a fedlap gariztatásával is, vagy tök esélytelen? Esetleg próbáljam kitölteni a repedést valamilyen ragasztóval, hogy ne repedjen tovább?A touchpad miatt meg mindenképp visszaküldöm ezek után a TMX-be nyaralni. A kezdetektől vacakolt, viszont úgy voltam vele hogy ez biztos valami driveres hiba és majd javítják. (Annyi eszem meg nem volt, hogy ide beírjak rákérdezni) Viszont hogy produkálni fogja-e náluk épp a hibát abban az 5 percben, mikor tesztelik,azt kötve hiszem. (Ráadásul mivel eredetileg oprendszer nélküli a gép, gondolom nem muszáj rajta hagynom a windowst). Így vajon elhiszik nekem hogy tényleg nem oké valami vele és cserélik, vagy valószínűleg visszakapom ugyanúgy, ahogy elküldtem?
-
malisonX
aktív tag
válasz
#93794560 #11442 üzenetére
Igen, a ventilátor búgó hangja alapjáraton nagyon minimális. Ez a kerregés sem olyan vészes, csak pont annyira, hogy egy csendes szobában az idegeimre menjen. Ha ez már annak az előjele hogy be fog dögleni, akkor inkább most cseréltetem, minthogy a telemaxxal hadakozzak hónapokig. Ezen kívül teljesen jó kis gép szerintem.
bul07:Hát jah, nyilván. Csak akkor írták volna meg előre, hogy nem teljesen új.
-
-
426os
őstag
válasz
#93794560 #10960 üzenetére
Az adattárolásban igazából nincs szerepe a SSD résznek. Minden a HDD-n tárolódik, csak a gyakran használt fájlokat "bemásolja" a gyorsítótárba is, így amikor szükség van rá, onnan olvassa be, ezzel gyorsítva a rendszert. Ez teljesen automatikus, elvileg ha elkezdi magát megadni ez az SSD felület, akkor sem veszel észre semmit a működésében.
-
DonMaster
addikt
válasz
#93794560 #10957 üzenetére
nem tudom mit akarsz pontosan, de ha azt hogy legyen egy 8gb-os ssd- tárheled , akor azt felejsd el gyorsan , 1mert 8gb az semmi , 2 mert nagoyn jo és gyors a vinyoja igy ahoyg van , hasznáéld normlisan , és akor is gyors.
figyu mond azt magadban hogy ez egy ssd é amég elnem hiszed és lás csodát az lesz
csak sshd formában
, gyors hidd el nincs szükség iylen izékre szétszedls stbstb.-re . ha kell ssd akkor vegyél egyet és használd azt,
de 8gb-ra vwindows-t nem tudnál feltenni, és kétlem hoyg iylen gépre egy sima linuxot akrnál. tehát feéejsd el. de már jo párszor lelet irva
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi hangfal építés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- OTP Bank topic
- Synology NAS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Temu
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest