- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
peti0289 #15162 üzenetére
Hát csak azt tudom mondani, hogy egy másik gépen egy live rendszert csinálj. hirens ami windows szerű például, de sok linux is van. Egyáltalán az elindul e rajta. De például lehet memtesztet csinálni rögtön pendrive ra ami bootol és teszteli a ramot. Ha mindíg 11% on áll meg az már azért gyanús Ráadásul ha egy jó pendrive és media creation tool akkor ott már baj van.
Hirtelen ezt tudom mondani, először próbálj meg egy memteszt pendrive ot csinálni, ha ott minden ok, akkor egy live linux, de hát ha az SSD a hiba. Hogy mindíg ugyanott állna meg. Esetleg külföldi fórumon kutakodj, hogy Windows install error 11% akár így is. -
válasz
peti0289 #15160 üzenetére
Ad 1. Nem szereti a pendrive ot. Nekem szinte csak a Kingston 16 os pendrive al települ. Másiknál nálam sem szereti. Másrészt USB 2 vagy 3 as port is lehet.
Továbbá MS media creation toollal csinálj telepítőt. Nem kell a rufusz meg a többi szar. Fölöslegesek már ezek.
Ha ezek után is ugyanott áll meg, akkor egy live rendszer és SSD és memteszt. -
válasz
F1r3b1rd #15157 üzenetére
Jah persze
Csak a megszokás!!!
Én úgy döntöttem, hogy eladom a 17 es Ryzen 7 es gépemet nyomott áron ugyan, de megéri mert tudnék váltani egy jobb gamer gépre, vagy apple re. Ha elvitték megálmodom, de a váltás nekem most szükségessé vált. Egyébként kiváló masina és nehezen tudok a Lenovotól elszakadni. Kár hogy a Legionból a 17 es rettentő drága elérhetetlen kategória.
-
-
-
A legjobb dolog hogy felnyitásra bekapcsol
mi a frászért nyomkodjam még a gombot is... elég az kikapcsolásra is.
-
-
-
-
-
-
-
-
Hali.
Először is gratulálok a géphez!
Hát a Vantage programban kapcsold be a tárolási üzemmódot az akksinál. Nálam mindíg be van kapcsolva.
Párom 5 éves Lenovo notija mindig így volt használva és még most is elmegy 2-3 órát aksiról.
A én pár hónapos gépem aksija meg többet tud még mindit mint a gyári érték...
Szóval nem kicsit hasznos.Egyébként érdemes eszközkezelőben ránézni, de ritka amikor valami para van.
A Dolby Audióban kapcsold be a film vagy zene módot, de ha az egyedire mész, akkor mindet húzz fel maxra, akkor már lesz valami értelmes hangzása a gépnek.Használd sok egészséggel!
-
-
Sziasztok!
Na hát bővítettem a gépet. Egy 8GB Samsung DDR4 3200 as modul került bele.
A GTA V nél még tesztelem a sebességet, de eléggé megbolondult a játék előbb újrahúzom, a Fortnite meg frissít még. Amúgy szerintem minden gyorsult. Tehát a program indítás ilyesmi. Tükörsimán megy a gép.Így van a gépben 4+8GB RAM. Amiből 9.8 használható. Ugye 2GB megesz a videókártya.
-
-
-
-
-
válasz
osonte #15090 üzenetére
Na ezt én is észrevettem régen bővítésnél, figyelni kell hogy gyors ramot kell belerakni. min a 3200Mhz és minél kisebb legyen a max CL érték is 22 alatti legyen. sokat számít.
Szóval tehát mellé rakunk egy 8 as modult mondjuk és akkor is csak 2x4 et kezel dualban? De ezt meg hogy?
Megjegyzés ez a lagg win újratelepítéskor elmúlt és sokkal gyorsabb is lett utána a gép. Ne kérdezd miért, mert elvileg lehetetlen lenne, de többször is így jártam már. Beraktam a plusz ramot. Eleve kell két három rendszerindulás mire úgymond "megszokja" . Pedig a jót könnyű megszokni. De win újrahúzáskor jóval jobban pörgött a gép.
Nézzétek meg. Ez tanulságos videó és egyben érdekes is. a különböző méretű ramok lassabbak mint a két egyforma.
https://www.youtube.com/watch?v=7IaYcbC_yEQ&ab_channel=wolfgang
-
-
Hat nezd az AmD nélnédeskevés a 8GB is, mert 2 őt lefoglal a VGA. Csak kar hogy 4gb van forrasztva.
Amúgy nem értem sracok, hogy a dual channel hogy működik, ha több, mint 8 gb ram van foglalva? Mert akkor a forrasztott 4gb modul tele van nem? Vagy nem jól tudom a terminológiát?
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
peti800 #15057 üzenetére
Ezt a gépet nemrég kb 280-290 Euronicsban láttam Magyar bill és garival...
Persze az árak mennek felfele.A billentyűzetet vagy matricázással vagy cserével tudod megoldani.
A matricázás szerintem ocsmány dolog, a cserét meg felejtsd el. Ha találsz is horror árban lesz és szét kell bombázni hozzá a gépet, ergo a gari veszik.hddt ne rakjál már gépbe... Undorító zörgö motoros vackot nemár... fujjj
inkább a gyári m.2 őt vedd ki egy gyorsabb 1 terrásat bele, vagy nézel ilyen gépet drágábban és Magyar bill, winfos, és nagyobb tárhely. A végére ugyanoda jössz ki szerintem. -
válasz
verdeX #15050 üzenetére
Hmmm érdekes, mert a Gaming 3 nak kék a bill világítása. Vagy most a legújabbnak már fehér? Ha a Vantage ban nem jelenik meg egy funkció, akkor az az adott gépen nem használható. Mi a pontos típius?
256GB SSD vel bocsi, de hiba volt megvenni. A GTA V önmagában több mint 100GB helyet kér. De a COD jóval többet. -
-
-
-
-
-
-
-
-
Szerintem a Vantage elég jól ki van már optimalizálva. Bajom nem volt még vele sosem, az elindulása lehetne gyorsabb.
-
-
-
Hát de ha van a gépen egy Windows, akkor hogy raknál fel egy másikat. Ha átköltözteted a cuccokat, akkor a beállítások is fognak. És ha ott van gebasz ami neked nem jó. Sokminden van a gépen és miért nem 11.
Egyébként asszem talán vannak költöztető progik, de a beállításokat is viszi mint a klónozás. -
-
-
Sajnos az Auchanban lévőt buktam az AMD set, nagyon durva lett volna a törlesztője, marad a V17 G2 vagy még a Vodánál szétnézek, nincs e valami jó vétel
-
-
-
válasz
osonte #14992 üzenetére
Hali. Rengeteget megy HDMI vel a gép a tv vel.
Igaz a tv egyelőre ezeréves.
Gyárilag 1.4b hdmi t írnak az Intelnél az biztos.
Igen sokan ezt mondják meg régen azt tapasztaltam, hogy AmDnek szebb a képe. Meg igen 8 mag 16 szál nagyon csábítAmúgy igen IPS paneles mindkettő, amúgy a G2 talan jobb panelt kaphatott, de nyakam nem merem rárakni.
300nit és talán 72% az NTSC a G2 nél és 45% az Ideapad 3 nál.Ma délutan megyek, a ryzenes lesz az első számú.
Pedig kinézetre a G2 jobban tetszene. Na mind1 az másodlagos.Azért nagyon köszi, hogy erre is rávilágítottál.
-
Sziasztok
Lenne most lehetőségem két gépre.
Melyiket szavaztok?Az egyik ideapad 3 ryzen 7 5700u van 512ssd winfos
A másik egy v17g2 i3 1115g4 256ssd freedos.Minden masban megegyeznek, kijelző, ram ecetere.
-
Srácok.
Van valakinek véletlen Ideapad 3 asa lehetőleg 17 colos Ryzen 7 5700U val?
Milyen a teljesítmény és mennyire hangos a hűtés?Előre is köszi.
-
-
-
-
válasz
Simba86 #14955 üzenetére
Egyébként simán lehet, hogy csak más a hangolása a két gépnek.
Az ideapad 3 sima multimédiás gép míg a V meg üzleti.
Szóval simán benne lehet, hogy míg az ideapad engedi a 20 vagy 25W TDP ig a procit addig a V csak 20 ig...
Ez simán benne lehet. Esetleg más CL értéken mennek a ramok. Számtalan dolog lehet. De az alapvető kategória különbség biztos benne van. -
-
-
válasz
levi1911 #14948 üzenetére
Acer Swift 1 vagy a 3 a táposabb ugye.
Lenovo fronton az Ideapad 5 ből van 14 collos Ryzen 3 5300U val. Az sem egy rossz gép.
300 nites IPS panel type c és hasonlók.A Swift 1 ben úgyszintén nincs mozgó alkatrész, viszont abban a Pentium N6000 a legerősebb 4 magos 4 szálas proci.
Swift 3 ből pedig i3 tól felfele vannak.
https://www.arukereso.hu/notebook-c3100/acer/swift-1-sf114-34-p9hc-nx-a7beu-006-p740013099/#termek-leiras
https://www.arukereso.hu/notebook-c3100/lenovo/ideapad-5-82lm004mhv-p713506638/#termek-leiras
-
-
-
válasz
awexco #14942 üzenetére
Nyilván a gyártók így írják ki... Az kb tök sötétben talán jó... De hogy nappal nulla az biztos.
A normális az valóban amit utcára ki lehet vinni minimum a 300...
Egyébként nem véletlen nyomja az Asus az OLED et annyira. Jó lesz az és mennyivel takarékosabb egy IPS hez képest. -
válasz
levi1911 #14940 üzenetére
Hát a nekem ezekkel nem volt még így bajom. Aksi üzemidőre hiába a tesztek, 4-5 órától többre ne számíts, max ha a windowsban is átrakod energiatakarékosra ilyesmi akkor talán lehet több, de a kijelző eszi inkább, a procik annyira visszaveszik magukat már.
Ha ennyire fontos miért nem az Ideapad 5Gt választod? Az mobil csippes és ugyanilyen panel van benne és sokkal modernebb gép.
https://www.arukereso.hu/notebook-c3100/lenovo/ideapad-82kf000vhv-p771544518/
Ez 20 órát is lazán megyNem mintha a Rizsa 5600 nem lenne tápos, mert eléggé az. Főleg 2x8GB rammal még játékokkal is el fog boldogulni, de nem az a nagyon hordozható kategória.
Nekem most egy Ideapad 1 esem van
A te kiszemelted szöges ellentéte és a legalsó kategóriából.
Celeron 4120U 4 mag 4 szál.
4GB ram
128SSD és no ventilátor
FHD TN panel 14 coll. Na ez még videót renderelve is elvan bő 6 órát. Attól csak több lehet.
Szóval ha jegyzetelni ilyenre kell gép, akár ilyennel is el lehet lenni. Én imádom. Ja és tök néma, szinte semmi melegedés,, max pár óra renderelés után langyos a baloldalon ahol az alaplap található
És Win 10 van rajta gyárilag így kerül 100 ba. És sima teljes értékű Magyar bill. Viszont semmi bővíthetőség.
Csak kettő USB 3 as port meg HDMI meg jack van rajta. -
válasz
awexco #14934 üzenetére
Tudom, de hogy ezt miért csinálja komojan nem vágom. Ismerősömnél úgy jelentkezik, hogy 1 Hz re átáll a monitor és azt is 1024 es felbontásba...
Eltávolítom neki eszközkezelőből a videókártyát majd a win újra rakja és tökéletesen működik. De az AMD telepítő programja frankón megáll. Hogy miért. Passzolok. -
-
válasz
joci2000 #14925 üzenetére
Szerintem nem a gépekkel, hanem inkább a szervízzel van a baj. Más márkánál sem fogsz kevesebb gyártási, ill tervezési hibát találni.
Max egy drágább gépen egy apróbb dolog még jobban "fáj"Az én gépem is merül 2 nap alatt 2-3-4% ot de az always USB és a képernyő akksi kiírás is aktív. Bár egyiket se nagyon használom.
Nekem pl a wake on lid open tehát ha kinyitod bekapcsol a gép funkció nem működik. Másik gépen működött. Franc tudja, annyira nem izgat.Nézegettem most az Auchanban lehet kapni Ideapad 3 as 17 es gépet Ryzen 7 5700U val. Egyre jobban fáj rá a fogam. Hátha Január körül lejjebb megy az ára. Most 315 be kerül. Annyiért sok nagyon.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Nem akarok itt Windows vitát indítani. Az a nagy baj a Windowsal márra, hogy egyszerűen egy Dinosaurus lett belőle. Másrészt meg még mindíg az NT kernel és még a Win 3.1 ből is örököl dolgokat. Lassan tényleg ideje lenne egy modern könnyebb sokkal gyorsabb inteligensebb rendszert összerakni.
Érdekes hogy egy Endless OS tud olyat, hogy rákötsz egy külső kijelzőt azon megy egy film és megfogod lehajtod a noti képernyőjét, akkor akadás nélkül megy tovább a dolog és nem megy alvóba. És ehhez semmit sem kell beállítani. És ez csak egy a sok példából. -
válasz
BlackDRose #14879 üzenetére
Hányszor mondjam még hogy a Win10 et felejtsük el. Nem is létezett. Persze hogy nem találja....
Oké, azért lemondok a csokiról, mert fogynom kell. Ezért jöhet a fehér.. Mert az nem csoki az édesség
-
válasz
BlackDRose #14877 üzenetére
A telepítést már írtuk. Vantage...
Na akkor egy jó tipp volt. Pedig megmondom őszintén 1-5% esélyt adtam rá. Általában BIOS kipurcanáskor nagy eséllyel kuka lesz a lap, hacsak nem tudja valaki cserélni a BIOS IC-t
Na telepítsd és hajráJösz egy tábla fehércsokival
haha
A TMX be nem küldök gépet, inkább kidobom.
-
válasz
BlackDRose #14875 üzenetére
Na aztán majd írj. Már azóta rég elküldhetted volna... Minimum 2 hétre számolj, de lehet egy hónap is lesz lazán. Amúgy a gépért házhoz megy a futár.
-
válasz
BlackDRose #14873 üzenetére
Ha van egy kis mázlid, lapcserével megoldódik. Aztán öröm és bódottág.
-
válasz
BlackDRose #14871 üzenetére
A szerviznek ne mond hogy biost frissítettél. Egyik nap ment, masik nap nem azt kész. CMOS reset egy erős tipp. Kb 1 a 10 hez hogy segít.
-
válasz
BlackDRose #14868 üzenetére
Megbontás és takarítás nélkül nehéz az ilyenekre rájönni, max ha nagyon erre figyel az ember, hogy mikor történik... A resetes dolgot érdemes megpróbálni, sosem lehet tudni hol a hiba. Továbbá érdemes a csatlakozókat átnézni, nem e került idegen tárgy vagy sérülés, ami zárlatot okozhat. Sokkal több tippem így messziről nincs sajnos.
-
válasz
BlackDRose #14867 üzenetére
A hátlap levétele nem garvesztés. a háttértárolót és a memóriát ha lehet korlátlanul lehet variálni, akkor veszik a garancia, ha ezek szereléséből adódó hiba folytán pusztul el valami. A többi nem érdekli őket.
Sajnos a BIOS telepítést nem tudod bizonyítani, hogy azt telepítetted, max úgy ha a gyári meghajtót megvizsgálják, hogy az futott utoljára. De ez elég macerás, a TMX meg mindenről híres, csak nem a normalitásról. Ez így nehéz ügy lesz. Kérdezd meg a TnT Informatikát, van YT csatornája, vagy a Dominik műhelyét lehet e a BIOS csippel valamit kezdeni, szinte tuti csere. De az áramtalanítást próbáld meg, a semmit től többet ér a dolog. -
-
-
válasz
BlackDRose #14856 üzenetére
Hú banyek. Hat egy dolgot tudsz. Leszeded a gép alját és ha tudod, kiveszed a CMOS elemet. És nyomod egy percig a bekapcsoló gombot. De az aksit is le kell húzni. Aztan vissza az aksi csati meg az elem és imadkozz. Ha nem akkor a lap valszeg kuka.
Egyébként próbálj meg bedugni egy linuxos bootos lendriveot. Hátha postolna. De ez s postig sem jut el. Kipurcant a BIOS. Biztos van aki tudja ilyenkor mit lehet tenni. Ha még garanciális a gép, akkor szervíz.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- E-roller topik
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- LEGO klub
- OLED monitor topic
- Esik a hóóó!!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Acer Aspire 3 - Netezős laptop (i3 + 256GB SSD + Win 11 + HD)
- StarTech USB C Dock - 4K 60Hz Quad Monitor - DK31C4DPPDUE
- HP Elitebook 845 G10 Érintő kijelző Ryzen7 Pro 7840U 32GB DDR5, Magyar Garancia
- Kedvező ár! Lenovo E460 laptop (14/i5-G6/8GB/128SSD)
- Kedvező ár! Lenovo Thinkpad E580 laptop (15,6FHD/I5-G7/8GB/128SSD/Magyar)
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest