- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
66zio
aktív tag
Sziasztok,
szeretnék venni egy légtisztítót és valószínűleg egy xiaomi 3h lesz. Viszont olvastam, hogy párásítók is bezavarják, a párát szennyeződésnek érzékeli és feljebb kapcsol.
Milyen fajta párásító nem zavarja be? Egyáltalán létező probléma ez?
Igazából még nem mértem páratartalmat, várok a készülékre, viszont most olyan jó árban tudnék hozzájutni a xiaomihoz, hogy lehet megrendelem, csak ha kiderül, hogy alacsony a páratartalom akkor párásító is kellene, csak nem akarom, hogy a két eszköz egymásnak essen. -
Cece04
tag
Sziasztok,
van valakinek tapasztalata, légtisztítót el lehet számolni egészségpénztárra? És, ha igen akkor melyiket és hol?
-
Sziasztok!
Ózonizátort keresek levegőtisztításra és penész ellen.
32g/h-s lengyelországi stock-ból Aliexpress
6g/h-s német Amazonról
Nem tudom, hogy egy ilyen terméknél szabad-e bízni az Aliexpresses megoldásban, ill. jobb-e egyáltalán a látszólag kisebb teljesítményű amazonosnál. -
xerobyte
aktív tag
Végignyálazva a topicot meg a netet arra jutottam, hogy levegőtisztítás + párásítás + ionizátor csak a nem túl megkapó sharopkban van, pl.: Sharp KCG50EUW.
A nagy márkákban vagy ionizátor vagy párásító nincs, szóval a 3in1 nagyon ritka, van valami, ami elkerülte a figyelmem?
Ezen kívül kb egy találat volt [link] viszont erről semmit sem találtam. -
schumi
aktív tag
sziasztok
kb.18-20nm-re szeretnék légtisztítót venni
lényegében 2 fő csapásvonal van a philips és a xiaomi
Philips amiben szimpatikusabb hogy külön szén szénszűrője is van, illetve a xiaomival ellentétben ha jól olvastam jobban kezeli a levegő károsanyag értékeit, viszont cserébe kicsit drágább a philips, de nekem úgy jön le hogy pontosabb és hatékonyabb -javítsatok ki ha tévedek.amiket néztem
-Xiaomi Mi Air Purifier 3H
-Xiaomi Mi Air Purifier Pro
-Philips AC1214/10 Series 1000i
-esetleg Series 2000i AC2729/50 (de ha jól sejtem ez csak párásításban tud többet)
-ezek közül melyik a jobb, hatékonyabb ? vagy ha 80e-ig bezárólag van egyéb tipp szivesen fogadom
(philips 1000i-nél esténként kézzel kell bögdösni hogy álljon át esti módra, vagy időzíthető ? )
-
xerobyte
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy jobbfajta légtisztítót, mindenféle filterel, párásítóval (ionizáló is jöhet, ha nem termel káros mennyiségű ózont). Fontos lenne, hogy éjszaka meg se nyikkanjon, de működjön.
- egy előszobában lenne, ahonnan könnyen hozzáférne egy 28nm2-es amerikai konyhás nappalihoz, illetve egy ajtónyílásnyi helyen tudna 'befújni' a 8nm2-es hálóba. Ez vállalható layout vagy inkább 2 különállóban kellene gondolkozom?
- miket tudnátok ajánlani? Ár megkötés nincs, amíg van értelme kifizetni valamit. Allergiás vagyok némely pollenre és a belváros szélén lakunk + a konyhában az elszívó nem kivezetett, a cirkó pedig belső égésű. -
cs_dy
tag
Sziasztok!
Kinéztem két légtisztítót. 50m2 alatti helységben kéne. Ezek közül ajánlott valami hosszabb távon ár/érték arányban? Geek vagyok hozzá, tud valaki segíteni?
https://www.sharplegtisztito.hu/sharp-fpj60euw-plasmacluster-hepa-filteres-legtisztito.html
https://www.sharplegtisztito.hu/sharp-ki-g75euw-plasmacluster-hepa-filteres-legtisztito-parasito-3377.html
Köszönöm!
-
törölt tag
Kérdés, mennyit számít, hogy pl fent (vélelmezhetőleg a készülék tetején vagy fene tudja pl philips-nél)
Vagy a készülék alsó részében pár centire a talajtól van az érzékelő?
-
vonyarc
tag
Rosszul írtam, 2S a tipusa.
-
vonyarc
tag
Lehet valahogy reszetelni a szűrő elhasználtságát jelző 0%-ot új szűrő vásárlása nélkül?
2H a készülék.
Köszönöm. -
-cobra-
aktív tag
Köszi megnézem.
2H elvileg tudja az ütemezést appon keresztül, bár olvastam valami mizériát az EU/kínai szerverrel kapcsolatban. Időkapcsolóm van itthon, viszont nem tudom ha áram alá kerülnek ezek, akkor csak standby-ba kapcsolnak, vagy pedig a legutóbbi beállításon működnek tovább. -
-
-cobra-
aktív tag
Köszi a válaszokat, akkor ez majd kiderül. További kérdéseim lennének, illetve tapasztalatokra lennék kíváncsi. Egyelőre úgy gondoltam, hogy az emeleti gyerek- és hálószobába vennék 1-1 légszűrőt (18+19m2), mert úgy vettem észre, hogy a fenti szobákban jelentősebb a porosodás, így gondolom a szálló por mennyisége is (csak padlófűtés van az egész házban és a nyitott lépcsőházban gondolom sok minden felszáll). Feleségem érzékeny az éjszakai zajokra (sajnos az én horkolásomra is
), így kicsit tartok az éjszakai használattól. Jól gondolom hogy ezek AUTO állásban is 7/24 mennek, tehát nagyon tiszta levegő esetén sem kapcsolnak ki? Úgy látom a 2C-t nem lehet ütemezni, így ha nem akarom hogy éjszaka menjen, akkor minden reggel-este kapcsolnom kell kézzel, igaz? Ez esetben akkor lehet a 2H lenne jobb választás nekem. Ahogy nézem a Banggood price history-t volt már ez 90$ is (jelenleg kuponnal 125$, ami gyakorlatilag hazai ár), reménykedem, hátha lesz valami jó kis 11.11-es akció.
-
-cobra-
aktív tag
Még egy kérdés: a hálószobában/gyerekszobában használunk télen ultrahangos (Medisana) párásítót, mert a padlófűtés miatt nagyon száraz bent a levegő. Sokszor szemmel láthatóak a szobában a finom pára/víz részecskék amikor besüt a nap, nem fogják ezek a részecskék bezavarni a légtisztítót?
-
ntomka
nagyúr
válasz
-cobra- #2955 üzenetére
20-30 között a legtöbb készülék már kapcsol egy magasabb fokozatot. Most nézd meg újra ezt a táblázatot.
Amúgy a pollen nem a 2.5-ben jelenik meg, inkább a 10-ben. De még attól is nagyobbak többnyire. Ahhoz pollen térképet vegyél. Szóval amikor azt látod, hogy a PM2.5 és 10 érték tök jó, attól még lehet pollenből Dunát tudnál rekeszteni. Légúti allergiával egyáltalán nem túlzás venni egy ilyen gépet, mindegy milyen tisztának érzed a levegőt, meg fogsz lepődni mikor mellette vagy pl. parlagfű szezonban.
Kint eső után a legtisztább a levegő. A szél sem mindig jó, mert lehet PM2.5 helyett hoz egy adag PM10-et vagy a mezőről a pollent.
-
-cobra-
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, hogy milyen esetben indokolt/szükséges légtisztító vásárlása? Kecskeméten lakom, megnéztem az idei statisztikát PM2.5-re és úgy látom, hogy általában elég alacsony ez az érték erre felé. Ráadásult a mérőállomás a belvárosban található, én pedig a város szélén, nagy erdős terület mellett lakom, feltételezem itt még jobb a helyzet.
Olvastam, hogy a lakásban lévő port részben csökkenti a légtisztító - de mi elég gyakran porszívózunk (HEPA szűrős Elux és Roidmi F8)-, illetve allergiás időszakban hasznos - viszont nyilván nem tudjuk megúszni a parlagfűs időszakban a gyógyszer szedését.
Nem szeretnék "feleslegesen" vásárolni, főleg hogy két szintes a ház, így eleve min 2 készülékben gondolkodom (Xiaomi 2C-re gondoltam).
Mi a véleményetek? -
Champipi
aktív tag
Rákerestem a mostanában divatos vertikális mohára. Izlandi Zuzmó néven fut. Nagyon ígéretesnek tűnt légtisztítás gyanánt.
Aztán kiderült, hogy ez elszottyadt kóró, csak lefújják zöldre és odaragasztják egy falapra.
Halott növény, lefestve. Méregdrágán.
Marad a légtisztító.
-
MTünde
csendes tag
Hello,
Ne gondold, hogy egy légtisztító kitakarítja a port a lakásból, nem fogja beszívni a lerakódottat, csak a levegőben keringő nagy részét.. Nekem párásító-légtisztítóm van, ionos, a porszemeket megköti, lerakódik, azaz nem lélegzed be. Porszívózni, port törölni, padlót is fel kell törölni rendszeresen.Nekem 1-2 nap alatt minimálisra csökkent, ma már lényegesen tisztább a levegő és nem áll a por a bútorokon takarítás után egy órával már. -
Horkica
friss újonc
Üdvözlet! Egy osztályba szeretnék fertőtlenítős légtisztítót venni. 23 ember van a teremben, a terem 51 nm és 5 m a belmagasság (265 a légköbméter). Melyik készülék lenne Önök szerint használható? Köszönöm a segítséget!
-
speedernet
aktív tag
Üdv urak!
Mennyire megoldott a Sharp légtisztítók szervizelhetősége?
Ment már tönkre valakinek?
Ettől kicsit tartok hogy nincs minden sarkon szervíz.
Új hozzászólás Aktív témák
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Autós topik
- Tippmix
- eBay-es kütyük kis pénzért
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- Kugoo Kirin G1
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
- Lapierre e-Zesty AM 9.2 Fully carbon Ebike
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest