- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
arcsin
senior tag
válasz
UberMutant
üzenetére
Nekem a Mi Air Purifier 2h sok-sok éve (talán 6) megvan már és csak filtert kellett bele vennem. Biztos vannak szerencsés és szerencsétlen szériák. De a daikin jó gép, elvitathatatlanul.
-
arcsin
senior tag
Allegron van egészen jó minőségü filter xiaomi gépekbe, 853 gramm, ami nem teljesen annyi mint az eredeti de van benen szénszűrő is.
[link] 4995 Ft -
arcsin
senior tag
válasz
werszomjas
üzenetére
Ha kicsi kell, az ikea-nak van nagyon pici, 1-2000 ft bele a filter. Használtan/vinteden is szokott lenni a gép maga.
-
arcsin
senior tag
válasz
garga pista
üzenetére
Nálunk is nagyon száraz a levegő, páromnak nem, de nekem ha bejön a szezon elkezd reggelente vérezni is az orrom orrfújásnál. Van párásítónk, de van hogy tisztítás után szárad vagy vmi más miatt nincs épp használva, akkor szoktam DM-es tengervizes orrsprayt használni (kb 1000f Ft). Csak ha a tüneteket szeretnéd kicsit enyhíteni amíg eldől a dolog.
Nálunk hideg párársító van, így ilyenkor nem megy a légtisztító. -
arcsin
senior tag
Akinek bebüdösödött a xiaomi filter, használt klímát abban az időszakban?
-
arcsin
senior tag
válasz
mephi666
üzenetére
Szerintem kicsi a szűrője. Ráadásul szerintem nincs is benne aktívszénszűrő. Itt látszik. 1500 óranként kell szűrőt cserélni benne ami kb 2 hónap.
Szerk: Megvan a csereszűrő, csak másképp néz ki erősen mint a gyári. -
arcsin
senior tag
A Szagtalanítás az a filter szénbetétjén múlik elsösorban. Az hogy van benne negativ ionizácio (ami nem szagtalanítás a leiras alapjan sem) azt mindenki magának dönti el hogy hisz benne, vagy nem.
-
arcsin
senior tag
Olyan kérdésem lenne, hogy valakinek hogyha hosszú időn keresztül magas(abb) fokozaton ment a xiaomi légtisztítója, akkor magától néha vissza-e állt auto modba? Ez valami olyan dolog amit a gép a saját védelmében csinál, vagy valami bug ? Eleinte azt hittem párom nyomkodja, de nem
-
arcsin
senior tag
Szerintem ami most Family-ben van IKEA légtisztító az megéri.
-
arcsin
senior tag
Akkor szar az érzékelője, ezzel nem fogok vitatkozni. ha szar akkor szar. Én anno megvettem a 2S-t AUTO-n megy az esetek 80%ban, 20ban pedig felnyomom maxra mert takarítok.Feljebb szokott kapcsolni magától mindig 30nál meg 50nél stb, dezodorálásra, főzésre . Az hogy egyszerüen SZAR az érzékelője nem azt jelenti hogy nem mér, nem kapcsol be. Az újabb xiaomi modellekben jobb érzékelő van mint az enyémben már ez tény, de nem csapágyas, nincs baja, HA-val össze lehet lőni. Nem éreztem hátrányt belőle soha. Vegyél daikint, azok fórumtárs szerint tényleg mden fingásra nagyobb fokozatra kapcsolnak.
-
arcsin
senior tag
válasz
szalabzs
üzenetére
Gyors tipp: MInden szobába külön légtisztítót érdemes venni. Klímából is hiába tud valami lehűteni 60 nm-rt a másik szobában már semmit nem érez belőle az ember. Légtisztítónál is inkább egy szoba max nm-ének érdemes venni.
Philips szűrő
Illetve alapvetően jók a Xiaomi termékek?
Xiaomi, árukereső, stb helyeken találni róla elég véleményt. Szerintem 95 ért nem érdemes XIaomit venni. Persze akinek "plazmavágós'" gép kell az vegyen nyugodtan 100ezer körül gépet, az megéri a felárat. Főként a filter a lényeg, legyen HEPA, nem EPA, de szénszűrős, és ne legyen drága, mivel évente érdemes cserélni. A többi csak körítés. -
-
arcsin
senior tag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Nincs? Mint ahogy az előző hozzászólónak is javasoltam, neked is a figyelmedbe ajánlom hogy nézd meg milyen gépekbe jó egy filter. LÁSD:
Kompatibilis készülékek:Xiaomi Mi Air Purifier 2, 2H, 2S, 2C, Pro, 3, 3C, 3HCikkszám alapján találatok ÁKn:
Az hazugság hogy idehaza ne lehetne beszerezni. Olyan helyről is mint a Mediamarkt, becsattogsz, van.
BAUHAUS-ban 3h-hoz nem kapni(már, nyáron még volt), de az újabb modellekhez van, de a legtöbb felsorolt online boltban kapható szürő xiaomi gépekhez.
De az is az igazsághoz tartozik hogy már nyáron elkezdödött a beszerzési roham, mivel tudta mindenki hogy itt olyan légszennyezett tél lesz mint még soha.
1évig lehet használni egy szüröt. Ha 1 év alatt nem tudsz beszerezni egy másikat, feltenni a polcra akkor az nem más hibája. Annyi idő alatt kínából is megjön. Ez eláll
-
arcsin
senior tag
válasz
Somansky
üzenetére
xiaomikhoz évek óta van idehaza(xiaomishop, bauhaus,,alza,mall,emag,stb), de külföldről is (alin, ebayen) szürő. A különséget google kiadja, táblázatosan. Érdemes nézni melyikhez milyen szürö kompatibilis. LEVOIT-ról nem is hallottam még sokszor volt téma a szürők hatékonysága is (epa, hepa) electroluxok is csak epaszürösek, de cserébe drágák és szépek
-
arcsin
senior tag
Bauhaus-ban vannak Xiaomi filterek, vannak készleten, túl drágák.
Mi Air Purifier 4 Pro légtisztítóhoz (fekete) - 23 990 Ft
Mi Air Purifier Pro H légtisztítóhoz - 19.900
Xiaomi Smart Air Purifier HEPA (fekete filter) 13 990 Ft -
arcsin
senior tag
válasz
BlackJack21
üzenetére
Ezt a fajtát évente.
-
arcsin
senior tag
válasz
zazenke
üzenetére
Ezért is érdemes vásárlás előtt megnézni a csereszűrők elérhetőségét, árát, folyamatosan figyelni még a csere esedékessége előtt az elérhetőségeket. A bebüdösödésre arra jutottunk ha jól emlékszem, hogy magasabb páratartalom mellett jön elő. Nedvességet kap és berohad magyarán.
-
arcsin
senior tag
válasz
Zsolt802
üzenetére
Mindenképp olyat amiben van szénszűrő vagy belül, vagy egy rétegben. Nem gondolom túl előnyösnek hogy ha valaki a szobájában dohányzik. Minden IS büdös és koszos lesz idővel. Én az ablakban/erkélyen cigizőket se csípem

Amúgy 15nm-re mindegy milyen típus, mert 15nm-rt azért ezek átfújnak, főleg ha "akció van" és max fokozatra kapcsolnak.
-
arcsin
senior tag
Örülök hogy ilyen 2-300ezres masinákra meg szárítógépre is fussa, de egy 3000Ftos hőmérő már igazán beleférhetne. Nem önkényesen kellene eldöntened hogy jó-e a páratartalom vagy sem, hanem erre hivatott mérőszámok és mutatók alapján. Az, hogy jó-e macskaallergiára, nem hiszem hogy az installációt követően érdemes megkérdezni szintén.
Veszel 6 xiaomit egy árából.
-
arcsin
senior tag
válasz
sususarkany
üzenetére
Akkor végülis meggyözted magad a dologról már régebben, de neked nem tetszö válaszokat kaptál és megvetted.

Mérd le a páratartalmat. -
arcsin
senior tag
válasz
sususarkany
üzenetére
Minden légtérbe külön érdemes venni 1-1 gépet. A légtisztítók a melegpárásítot kedvelik, az ultrahangosat nem. Remélem tudtam segíteni.
Kéne már egy összefoglaló. -
arcsin
senior tag
válasz
tomazin
üzenetére
1. hatalmas légköbméterre több kisebb gépet érdemes venni.
2. Nulladik lépés megnézni mennyibe kerül az adott gépbe egy eredeti/nemeredeti szűrő, eszi-e a nem rfid-s koppintást. Az hogy benézted a típust (4pro, pro) nem a sz@r gép tehet.
3. Linkeltem fentebb pollenszűrőket, igen elírtam a méretet de pld az obissal takarózni lehet, akkora. 130x150 CM, ha az kicsi megeszem az egész csomag pollenhálót és feltöltöm yt-ra. -
arcsin
senior tag
Ez pont ugyanolyan mint a hütökompresszor hangja. Egyeseknek mindegy mert nem a konyhában élnek, vagy ha a konyhában tevékenykednek akkor zajosabb dolgot csinálnak. Másokat meg egy emelettel feljebb is zavar az amúgy csendes hütö és vesznek másikat.

Én a xiaomink mellett tudok aludni.
Értem én hogy ezek egzakt számok amikkel alátámasztható, van mire mutogatni hogy HANGOS, de ez egyén, körneyezetfüggö, szubjektiv dolog. Total felesleges a számokra mutogatni vagy azokon vitatkozni. -
arcsin
senior tag
válasz
blendész
üzenetére
Inkább több kisebb (normal) gépet vegyél szerintem. Hasonlóan mint a klímánál itt is inkább szobánként 1 ajánlott és a működőképes is. Nem annyira elerjedtek idehaza a nagy filterek, mint a normal filterek szerintem, de inkább érdemes előre berendelni külföldről, vagy GVH-s kuponozni egyet.
-
arcsin
senior tag
válasz
üzenetére
Szerintem xiaomihoz mindig is lehetett kapni Hepa filtert, igaz lehet epa-t is kapni. Nekem még ezer éves 2S-em van, már ahhoz is volt a kezdetektől. Az újabbakhoz miért ne lenne? Legjobb tudomásom szerint még Kínában is előre mennek, nem hátra
What is a HEPA filter?
HEPA is a type of pleated mechanical air filter. It is an acronym for "high efficiency particulate air [filter]" (as officially defined by the U.S. Dept. of Energy). This type of air filter can theoretically remove at least 99.97% of dust, pollen, mold, bacteria, and any airborne particles with a size of 0.3 microns (µm).Az AP4 szűrők pedig HEPA szűrők (google xiaomi filter air purifier 4 - első találat) csaxólok.
Persze érdemes olyan helyről rendelni ahol lehet a 2 hetes elállással élni, ha nem válik be.
IKEA-ba 365 napod van visszavinni, de buksz rajta valamennyit.Vannak itt HC allergiások, de én tavasszal elvagyok tünetmentesen a légtisztító mellett. Télen sem köhögtem a szellöztetések/légtisztító után a szobában. Embere válogatja.
-
arcsin
senior tag
válasz
t72killer
üzenetére
Szerintem itt nem fogsz találni erre megfelelő választ. Itt légtisztítókról van szó csak illetve párásítókról még szőrmentén. Leginkább időszakos a topik, télen jönnek a szeméttel fütők, a gumival és pet palackokkal, a lakkozott bútorral fütők, a fával fűtők, akik miatt a lakások levegője halmozottan rosszabb lesz mint az év többi részében. Az idei év sajnos ezt halmozottan magával fogja hozni. A légtisztítókba való szűrők is drágultak ~20%kal minimum. Én is megvettem az idei évre az új filtert a xiaomi gépbe.
Talán a Háztartási gépes topik vagy a Felujítós de lehet van valami fűtéses topik. Bár az oka és a felhasználása érdekelne ennek. leginkább a MIÉRT?
-
arcsin
senior tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
A 3-asokkal az a jó meg a 2-es xiaomikkal is, hogy kompatibilisek egymással a szűrők. Hirtelen ránéztem a 4es szürökre, de nem írják a hogy jók lennének régebbi modellekbe. Nagy eséllyel kapni is lehet a 2-3ashoz ebayről, itthonról(emag, alza, stb). Még annyi különbség volt talán a 2 és 3as széria közt hogy a 2-esek ették az RFID nélküli filtereket is, de többynire csak azokat kapni idehaza.
-
arcsin
senior tag
válasz
zazenke
üzenetére
én anno a pollenest néztem csak, abban nem volt szénszűrő. A 99,5%os hatékonyság miatt mondtam hogy csak epa, nem hepa filter. Elvárható lenne ennyi sok pénzért egy hepa.
-
arcsin
senior tag
Xiaomi HEPA szürő fekete 11 990 Ft
Akinek van 2000ft-os emag kuponja, de nem tudja mire használja el. -
arcsin
senior tag
válasz
üzenetére
Nekem nem kell gyógyszer pollenes időszakban itthonra a légtisztító mellé. Ha nem megy, akkor meg orrom, szemem folyik. Kinek mi. Ha be kell mennem munkába, mindenképp gyógyszereznem kell. Ja és csak egy szar xiaomi 2H-m van. Évente cserélem benne a filtert+előszűrőt.
-
arcsin
senior tag
válasz
FireFox1996
üzenetére
Mindegyik, a hepa, epa is kiszüri a pollent. Szürkét mondanám ha valamit kéne.
-
arcsin
senior tag
válasz
FireFox1996
üzenetére
Miért vettél légtisztítót?
-
arcsin
senior tag
válasz
HollywoodBoy
üzenetére
A topik által többszörösen ajánlott xiaomi 3C csak egy ötössel kerül tobbe.
-
arcsin
senior tag
válasz
Pickle Rick
üzenetére
Szerintem az asztmát és a poros levegőt nem ez fogja megoldani. A rossz levegő(fűtési időszakban) illetve a pollen ellen hatásosak mondhatni ezek a gépek.
-
arcsin
senior tag
válasz
Tootsies
üzenetére
Magát a pm 2.5 mellett a 10es kiszűri persze, de ugye a 2.5 kisebb így az érzékelő ezekben arra mér. Az alapján is kapcsolja magát auto módban fentebb vagy lejjebb. A szálló port tudja szűri inkább, mint amblokk a "port".
Itt vannak akiknek van Plasmaclusteres gépük, azokról én nem tudok mit mondani.Ami a légáramot illeti, én úgy mondanám hogy főleg ami kerek szűrős, az így működik. Jól keringetik a levegőt. Nálunk a hálóban ha maxon pörgetem érezhető a szoba másik sarkában a légmozgás, de kisebb fokozaton is elér oda a levegő csak lassabban. Általában tényleg szépen tudják teszik a dolgukat ezek a gépek.
A nitrogén gázokra nincs tippem. -
arcsin
senior tag
válasz
Tootsies
üzenetére
HEPA (nem EPA) + szénszűrő. Lehet olyan szűrőt is venni hozzá ami inkább a formaldehided szűri ki, stb. Ha megnézed pld az Electroluxot, amit esélyesnek tartasz, akkor az is egy kerek filterrel dolgozik mint a xiaomi. Ezeken a képeken látszik hogy szénszűrője sincs. Illetve:
0,3 mikron méretű részecskék 99,5% -át is csapdába ejti.
A szabvány alapján ez csak EPA szűrő, 30ezerért.
A legtöbb laposszűrős légtisztító is csak hepa + szénszűrővel rendelkezik. Pld. az IKEA-s is.
Nincs ezzel a technológiával baj. -
arcsin
senior tag
válasz
Tootsies
üzenetére
Amikor az ablakok nyitva vannak akkor ne menjen. Érdemes naponta 2-3x nagyobbat szellőztetni. Topikban a xiaomi-s gépek ajánlottak, főleg ha több is kell. Plusz a hidegpárásítóval sem barátok a légtisztítók.

Mi alapján gondolod hogy a xiaomis gépek kevesek?
Philips:
Teljesítmény: 50 W,
Termelékenység: 260 m3 / h,
Maximális szobaterület: 30 m2.26-45 m²,
380 m³/óra tiszta levegő-leadási sebességHang: Porszívózás közben érdemes maxra tolni mert akkor "elkapja" a szálló port, ami addig le volt ülepedve. Amúgy meg auton csendben el van magának a gép egész nap.
-
arcsin
senior tag
Mit nem adnék én és a növényeim 60as páratartalomért
Panel, tetőtér, ~30-35% párosító nélkül a páratartalom fűtési időszakban.
Páraknál a topikban bebüdösödött a filter szénszűrős része, nem tudtunk rájönni mire vezethető vissza de lehet összefüggésben van a páratartalom/penészedéssel. (lehet csalódás lenne bármelyik légtisztító emiatt is).
A szeméttel fűtés, és a forgalom okozta köhögésre nálunk bevált a légtisztító amikor még forgalmas helyen laktunk. Pollenre is működik. Xiaomi 3c ajánlott itt a topikban leginkább, szürke (hepa + szén szűrővel).Egy szárítógép is sokat tud segíteni a páratartalmon. Kicsit még szárítja is a levegőt.
A kényelmi előnyeiről nem is beszélve. -
arcsin
senior tag
válasz
retesz147
üzenetére
Itt összeszedtem egyszer hogy idehaza honnan lehet beszerezni ezeket az előszűrőket.
Persze ebay-aliexpress tengelyről is lehet rendelni
-
arcsin
senior tag
válasz
almaketyegő
üzenetére
Inkább 2 gépet lenne érdemes akkor venni. Amikor nagyon rossz a levegö (esti nagy szellöztetés után föként), akkor mindenképpen egy darabig hangosan fog menni a gép bármilyet is veszel.
2xiaomi, szürke szürövel jó lehet a szagok miatt. -
arcsin
senior tag
válasz
zazenke
üzenetére
Én pld most kendácsolom össze a home assistanttal. Nagyon jó volt hogy hozzá tudtam adni a xiaomi légtisztitót. Pld ablaknyitás/ csukásnál ki/ be kapcsol. Majd a robotporszivoval mellé is lehet játszani hogy maxon menjen, Stb. De amúgy is meg vagyunk elégedve a filterrel, müködésével.
-
arcsin
senior tag
"Számos tanulmány készült negatív iongenerátorokon. Egy tanulmány azt mutatja, hogy a keletkezett ózon kis, nem szellőztetett területeken meghaladhatja a határértéket .[6]
Az egyik tanulmány kimutatta, hogy az ózon reagálhat más összetevőkkel, pl. tisztítószerekkel és így formaldehid keletkezhet.[7]" -
arcsin
senior tag
válasz
Qtya123
üzenetére
Normális. Próbálj szalonnát sütni, meglatod lesz az több is.
pld ha befújod magad dezodorral, asszony hajlakkozik, ezekre is mind ugrik a gép :) 1éve van meg a mienk, de nem volt vele csapágy vagy egyéb probléma, pedig szinte egesz nap ment. Olyan volt az okosotthonhoz adás óta 1x, hogy eldobta a wifit, kellett egy kis kézi beavatkozás.
Lassan kéne egy összefoglaló amiben leírjuk az ilyesmi praktikákat pld hogy az obis pollenháló ~ annyira jön ki mint az amazonos. Ha megjött az amazonos egy képet tudsz löni a 2 anyagról? Mennyiben sürübb, ilyesmi. -
arcsin
senior tag
válasz
koxkids
üzenetére
Nálunk ha szellőztetünk ki van kapcsolva. Eleinte kézzel, de okosodik a lakás, és vettünk ablaknyitás érzékelőt. Porszívózás közben megy maxon plusz 5-10perc. Amúgy meg auton van. Tudunk mellette aludni. Illetve ha valami füst keletkezne a lakásban akkor felkelnénk a gép hangjára (legalább).
Szerintem mindegy hogy most x vagy y órát megy. Havonta ez több mint elenyésző ft-ban. Ha ennyire fontos, akkor minek vetted meg a gépet egyáltalán? Azzal spóroltál volna a legtöbbet
Embert nem érdekel, ha cserébe nem köhög folyamatosan a téli időszakban, a tavaszi, nyáriban pedig nem folyik az orra meg prüszköl egész nap. A hosszútávú élettani hatásokról meg inkább ne is beszéljünk..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gitáros topic
- Arc Raiders
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Napelem
- LG LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430s - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Újszerű Apple MacBook Air 13 M2 (2022) 8GB/256GB - 61 Ciklus - 91% akku - MAGYAR
- Apple iPhone 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkstation P320 MT,E3-1220 v6,32GB DDR4,256GB SSD,Quadro P2000 5GB VGA,WIN11
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 128SSD+1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Aki keres talál, ő ebben nem ügyes.
1évig lehet használni egy szüröt. Ha 1 év alatt nem tudsz beszerezni egy másikat, feltenni a polcra akkor az nem más hibája. Annyi idő alatt kínából is megjön. Ez eláll

pld ha befújod magad dezodorral, asszony hajlakkozik, ezekre is mind ugrik a gép :) 1éve van meg a mienk, de nem volt vele csapágy vagy egyéb probléma, pedig szinte egesz nap ment. Olyan volt az okosotthonhoz adás óta 1x, hogy eldobta a wifit, kellett egy kis kézi beavatkozás.