- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
kano
nagyúr
válasz
Elektrosokk #1449 üzenetére
Mennyi volt a Vivamax?
-
Elektrosokk
veterán
Tegnap a médiában vettem egy vivamax pára és hőmérséklet mérőt. nyilván nem egy pontos eszköz, de eddig a maximum páratartalom amit mutatott az 36 %
ez lehetséges ? napok óta non-stop megy a Boneco légmosóm, és napi 3-4 alkalommal újra kell tölteni a tartályt. Elképzelhető hogy ennyire száraz a levegő a lakásban ?
-
kano
nagyúr
válasz
Csabroncka #1447 üzenetére
Ámen.
-
Csabroncka
addikt
2010-ben Veszprémi Egyetemen végeztem. Szervetlen analitikából, szervetlen kémiából és levegőkémiából szigorlatoztam, ezek után csak annyit mondok nektek, hogy a tudomány a körülöttünk lévő világ objektív megismerésére szolgál!
Einstein óta azt is tudjuk hogy a gravitáció nem erő(szóval a fenti hipotéziseket tessék zárójelben olvasgatni)
-
kano
nagyúr
válasz
Csabroncka #1441 üzenetére
Hát én nem tudom. [link]
-
Csabroncka
addikt
válasz
Terentius #1444 üzenetére
A Zepter az RabbitAir "koppintás" - felvásárlás, túlárazott lóf@sz, amerikából rendelem hozzá a HEPA-t. Ha a dohányfüst mentesítés a lényeg, akkor a legjobb a H13, de arra készülj, hogy félévente kell dohányzásnál cserélni. Én azt javaslom, hogy előtte (úgy is jön a tavasz), szobaajtódat gumiszalaggal szigeteld körbe, és van speciális alapozó festék, és erre fessél ki alaposan, minden mást (szövetet) ki kell mosni, szellőztetni (napsugárzás jót tesz neki), így a tiszta szobába vedd meg a légtisztítót. Meglátod rá sem ismersz a ruháidra, ágyneműre és a szobádra - persze mindig csukva kell legyen az ajtó!
-
Terentius
őstag
válasz
Csabroncka #1443 üzenetére
Az a baj, hogy apám az egész lakásban dohányzik de durván,mert 3 dobozzal elszív legalább naponta. Az én szobámba emiatt meg a porosodás elkerülése miatt kell egy légtisztító, az ajtók nem szigetelnek tökéletesen, plusz ha kinyitom az erkély ajtót a nem éjszakai órákban, akkor a kocsiforgalom szmogját szívom be (Pécs szinte központja).Ezért gondoltam ha a hepa esetleg nem teljesen szűri ki a dohányfüstöt akkor az ionizátor legalább a szagot semlegesíti. Mellesleg a feljebb linkelt Esperanza 22 ezerért tudja mindkettőt (hepa,ion) és egy szűrő viszonylag baráti 4000 ft körül mozog.Persze kérdés, hogy a 3 rétegü szürő elég hazékony-e.Mindenesetre egy Mi purifier 2s árát nem szeretném erre a feladatra elkölteni+drága szűrő.Ezért is keresgélek hasznos gépet.Utánaolvasva valószínű, hogy a lengyel cég kínai cuccokat cimkéz át, de a többi termékük értékelése alapján (inhalátor stb.) nagyon nem lehet gagyi.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Terentius #1442 üzenetére
Teljesen felesleges. Naponta egyszer legalább szellőztess és járasd a szűrőt 0-24-ben.
Persze, ha besza, behu, berókázól a szoba közepére naponta, akkor már van értelme ionizátorral fertőtleníteni a szoba levegőjét - talán egyedüli értelmét a WC-ben látnám, de ott is van jellemzően elszívás, hogy a vízpermettel kikerülő bacik ne fertőzzenek - normál esetben lehajtott fedéllel húzzuk le a WC-t, ezt kevesen csinálják így! ...remélem érted a szélsőséges fogalmazás lényegét -
Terentius
őstag
válasz
Csabroncka #1433 üzenetére
Köszönöm a választ. Azt olvastam, hogy az ionizátor termel ózont, de gondolom azzal nagy kárt nem teszek ha az ionizáló funkciót csak napi 1x kapcsolom be fél órára amikor nem vagyok bent a szobában és negyed óra múlva megyek be?
-
Csabroncka
addikt
Azon kell elgondolkozni, hogy miért a kórtermek, orvos vizsgálók és várók, műtők, sok ember befogadására alkalmas termek estén alkalmazzák az ionizátorokat, és miért nincsen a kórházi folyosón található orvosi pihenő és étkezőben...
Az, hogy hatóságilag miért nincsen szabályozva a jó ég tudja - én a gyerekem mellé még véletlen sem teszek ionizátort. Mindegyikre ráteszik az ózon emissziót - kösz nem...
doeeg: az ionizátor ózont termel, ezzel fertőtlenít, a többi egy nagy kamu, bullshit, ha nem termel ózont akkor a levegőt sem fertőtleníti.
Az orvosi vizsgálókban lehet a falon látni egy jellemzően 30x40-es kis fehér dobozkát nagyfeszültség matricával az oldalán.
Az ionizátor (UV fénnyel vagy nagyfeszültséggel ionizál) nem keverendő össze a sztatikus töltés elvén működő porleválasztókkal. -
kano
nagyúr
válasz
Elektrosokk #1432 üzenetére
Ahogy nézem ezek a Sharpok tényleg nem tűnnek rossznak. Pl. ez a Sharp KC-F32EUW. AZ áruk sem elrugaszkodott, még egy Xiaomihoz képest sem és a fenti modell még párásítós is.
-
Pikkolo^^
addikt
válasz
Csabroncka #1433 üzenetére
Az ózón mérgező és erős oxidálószer, fém dolgoknak sem tesz jót.
-
expo
tag
válasz
Elektrosokk #1418 üzenetére
A Xiaomi-t éjszakai módba tudod rakni egy gombnyomással (ami megegyezik a manuális mód legalacsonyabb fordulatszámával), akkor nem pörög fel. De bökhetsz rajta egyet a telefonodon is, ha felbúgna automata módban. De akár le is teheted az elektromos blázt
-
Csabroncka
addikt
válasz
Terentius #1427 üzenetére
A légszűrő akkor hatékony, ha 0-24 ben működik. Az ionizátor ózont termel (minél tisztább a levegő, annál többet), mérgező, egészségtelen, még kis koncentrációban is!
Eleve a szoba levegőjét így fertőtleníteni (nem kórház ez) hosszú távon káros a szervezetedre, elég egy alapos szellőztetés.
Szmogos levegőben is kell "sajnos" szellőztetni, ezért van szükség a szűrőre....
-
Elektrosokk
veterán
#1429) atee_13 bár én eléggé kezdő vagyok a témában de a rengeteg információ alapján amit az elmúlt pár napban befaltam a Sharp készülékek eléggé meggyőztek. Árérték arányban nagyon jó ajánlat bármelyik modell.
-
atee_13
őstag
Fűtési hónapokban azért elég sokat tüzelnek lignittel és egyéb okosságokkal amivel eléggé érezhetővé teszik a kellemetlen levegővételt. 3 rétegű ablak van amivel a szigetelés egészen jól működik így hidegebb időben nem szívesen nyitogatnám az ablakot. A levegő sem friss és akkor potyára fűteném a lakást.
Vagy ebben a méretben nincs értelme légtisztítónak?
-
atee_13
őstag
Sziasztok!
Már csak egy kis idő választ el egy lakásvásárlástól és érdeklődnék milyen lehetőségek vannak légtisztító fronton.
Mit/miket tudnátok ajánlani a következő lakásra. Vidéki kisváros (kb 10 ezer fő) 64 m2 2 szoba +1 fürdő+ 1 wc és egy egybenyitott konyha étkező nappali.
Általában okos kütyükben a standard a Xiaomi. Ez itt is igaz? Nem vagyok semmilyen márka fanatikus. A legjobb ár/érték fanatikus vagyok így mindent meghallgatok
-
Pikkolo^^
addikt
válasz
Csabroncka #1424 üzenetére
H10-nél kisebb HEPA nincsen.
-
Terentius
őstag
válasz
Pont egy HEPA (elvileg 99.97% kiszűrés ami talán hepa 11-13?) És ionizátor kombós gépet linkeltem feljebb.Mi a baj az ionizátorral, ha csak naponta 1-2 órára kapcsolom be amikor a szobában sem vagyok?
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Nem àllítottam hogy vírust szûrne, csupàn a tesztet linkeltem, ha jól értelmezem ott a Plasmacluster technológiàval közömbosítették. A Daikin fotokatalikus légszûrôvel kapcsolatban is említenek baktériumok és vírusokkal kapcsolatban dolgokat.
Te milyen eszközöket hasznàlsz? A zepter tényleg olyan jó?
-
kano
nagyúr
válasz
És vajon egy Xiaomi Pro megfelelő légtisztító lehet (vagy egy 2s) vagy komolyabb kellene?
-
Csabroncka
addikt
XI. kerület 1 év, Gazdagrét, zöld övezet:
Legyen annyi elég, hogy Magyarországon a medencejelleg miatt, nem a dohányzás miatt halnak meg annyian tüdőrákban!
A párásítást sokféle képen (egyszerű módon meg tudod oldani), teregetés, növények, vizes törülköző...
A légszűrésnél a lényeg, hogy a HEPA minimum H10 osztályú legyen, az már kellő hatékonysággal szűri a rákkeltő PM10 és PM2,5 jelentős részét.
(A háztartási gépes topikban sem gyakran írogatom, hol és mit dolgozok, legyen annyi elég, hogy közel a tűzhöz és labor. Itthon nem a kiváló csapvizet szűrőm minden féle, jó drága biz-basz csodaszerekkel, de még Himalájai sós szobája sincs a gyerekeimnek - ugyanakkor légszűrőből 3 is van 54 négyzetméteren!)
Soul: vírust nem tudsz szűrni, mert olyan pici!!!! Az ionizációs fertőtlenítők és ózongenerátorok pedig nem szobába, pláne nem gyerekszobába valók (én kikötöttem az ionizátorokat). Sajnos a formaldehid (préselt bútorok ragasztóanyagából szabadul fel) megkötő képesség sem csúcs, viszont egy termetes sárkányfa és a szobanövények többsége a talajflóráján keresztül nagy mennyiségben megköti!
-
Elektrosokk
veterán
Pedig számos tanulmány van. itt egy, 2009. A h5n1 vírussal kapcsolatban tesztelte a sharp plasmacluster technológiát a Retroscreen Virology Ltd.
De találsz vizsgálatokat a Hiroshimai Tudományos Egyetemtől illetve a A Japán Élelmiszer Kutató Laboratóriumtól is. A Magyarországi Orvos- és Kórháztechnikai Intézet (ORKI) megerősítette a British Allergy Foundation ajánlását.
Japánban ipari szinten használják ezeket a technológiákat, Plasmaclusterrel rendelkező készülékekkel szereltek fel halfeldolgozó üzemeket is.
-
kano
nagyúr
válasz
Elektrosokk #1420 üzenetére
Tudom mi a légtisztító és a légmosó, de sehol nem olvastam olyan tanulmányt, hogy ezek hatásosak is lennének. Sőt, azt egyáltalán nem gondolom, hogy egészséges lenne minden baktériumot kitisztítani a levegőből.
Én is gondolkodom egy ilyenen is: [link] -
Elektrosokk
veterán
Az nyilvánvaló hogy hatásosak, már 1963-ban is készült otthoni felhasználásra ilyen berendezés, illetve a japánok is több évtizede foglalkoznak ezzel.
Inkább a különféle készülékek hatásfoka lehet eltérő. A Xiaomi 2S egy légtisztító és nem légmosó. Nekem nagyon bejött egyébként a Boneco. pár hete megfáztam és azóta nagyon sokat köhögök, ezért kezdtem el keresni ilyen berendezéseket. A légmosó egy olyan párásító eszköz ami a levegő nedvességtartalmát folyamatosan optimális szinten tartja, párásítás közben még a levegő szennyezettségét is mérsékli. Nálunk nagyon nagyon száraz a levegő, szóval ez volt az első megoldandó probléma.
Párásítás közben kimossa a levegőben található szöszöket, szálló port, polleneket. De olyan szintű tisztítást nem végez mint egy dedikált légtisztító. Szóval annyi csak hogy így utólag úgy látom egy Hepa szűrővel szerelt modell ideálisabb lett volna.
-
kano
nagyúr
válasz
Elektrosokk #1418 üzenetére
És ezeknek a légtisztítóknak van bármi igazolt hatásuk? Én is onnan szívesen vennék egyet, ha tutira használna valamit (kisfiam kevesebbet köhögne). Vagy nagyon gondolkodom a Xiaomi légmosón is. Neked nem jött be a légmosó? Párásítás és pormentesítés is kellene.
-
Elektrosokk
veterán
még minbdig nem vettem légtisztítót, csak egy Boneco légmosót. nagyon jól teszi a dolgát, bár utólag bánom hogy nem Philips légmosót vettem, abban van hepa szűrő is. majd talán ősszel.
Az lenne a kérdésem hogy a Xiaomi 2S készüléket lehet olyan szinten szabályozni hogy ne ugorjon mindenre ? elég sokat vépelek (elektromos cigaretta) a nappaliban, és nem szeretném hogy folyton pörögjön.
Most az a terv hogy a nappaliba teszek egy Xiaomi 2S-t, a hálóba meg egy Sharp vagy egy Blueair légtisztítót.
Ma betelefonáltam a levegőshopba hogy tanácsot kérje ezzel kapcsolatban , ők forgalmaznak sharp készüléket, és inkább az egy készüléket javasolták, amin csodálkoztam is. De azt tanácsolták hogy ha a másik helyiségben szeretnék tartózkodni akkor vigyem át a készüléket és kapcsoljam turbo módra 15 percre.
-
Terentius
őstag
Sziasztok! Erről mi a vélemény?
[link] -
Nevil2
tag
Tegnap megvettem a légtisztítót: TOSOT TCS260BKNA (Gree gyártmány)
A készülék esztétikus, mindenféle környezetbe jól illeszthető. Könnyen szédszedhető / tisztítható. A kezelési útmutató magyar nyelvű.
Pár óra használat után annyi jött le, hogy a legalacsonyabb fokozaton a nappali zajban nem feltünő a hangja - de így is elég intenzív a légmozgás. Magasabb fokozatokon viszont már zavaróan hangos. A párologtató funkció bekapcsolásával erősen hűti a szoba levegőjét - ez nyáron jól jön majd. A rövid idő alatt egyenlőre ennyi jött át ... Ezen az áron (30k) biztosan nem volt rossz vétel.Tulajdonságok:
- ezüst ion szűrő
- aktív szén szűrő
- HIMOP (formaldehid lebontás)
- HEPA (0.3 mikron)
- plazma funkció
- negatív ion funkció
- elektrosztatikus portalanítás
- párologtatásCsak a HEPA szűrő cserés - 2000 órát ír a használati útmutató. Két szettet kaptam a készülék mellé, és 5000-ért kapható egy ilyen dupla szett. A többi szűrő tisztítható / mosható...
-
m4rk.89
aktív tag
Xiaomi air purifier 2s kínai régiós filterét hogyan tudom resetelni?
-
Nevil2
tag
Sziasztok!
Ma belefutottam egy jónak tűnő ajánlatba:
TOSOT TCS260BKNA 2in1 légtisztító (párásító funkcióval) => 29.990,- (utolsó db ajánlat)
Sajnos nem sok információ van a készülékről. Ami furcsa, hogy a leírás szerint 2,5μ méretű részecskéket szűr, de sehol sincs feltüntetve a szűrő típusa (HEPA???), csak az elektrosztatikus szűrő van kiemelve.
.... mondjuk nekem inkább légmosónak tűnik ...
Vélemény? Tapasztalat?
-
sutyesz96
őstag
Sziasztok!
Max 100€-ig milyen légtisztító berendezés lenne az ajánlott? Igazság szerint elsődleges cél a párásítás lenne, mert nagyon száraz a levegő, de ugyanakkor jó lenne ha tisztítaná is a levegőt. Nem tudom van-e erre egyáltalán megoldás 2 dedikált készülék vásárlásán kívül. (?)
-
smash_up01
újonc
válasz
UberMutant #1405 üzenetére
a gyártó oldalán úgy látom lehet, [link] 5.990 ft az ára. az, hogy milyen gyakran kellene cseréni azt passzolom, nincs infom erről sajna.
ami szembetűnő és hátránynak mondható a géppel kapcsolatban, nekem mint laikusnak, hogy a készülék nem rendelkezik olyan felülettel, ahol látható, hogy milyen értékű a levegő minősége, így gondolom nehéz belőni, hogy mennyire hatékony a gép, de javítsatok ki, ha tévedek.
szerintetek engedjem el és inkább a xiaomi termékek felé kacsingassak? vagy ismeri valaki ezt a terméket, esetleg van tapasztalata a hasznosságát illetően? -
UberMutant
őstag
válasz
smash_up01 #1404 üzenetére
ózont nem kéne a lakásba, van elég szennyezés így is.
szűrőt lehet kapni hozzá? mennyibe kerül? melyen gyakran kell cserélni? -
smash_up01
újonc
Sziasztok! az alábbi termékről mi a véleményetek?
Klarstein Tramontana 6-in-1 [link]
HEPA filter szűrős és aktív szén filteres
-ionizátor funkcióval rendelkezik, ami a leírás szerint megköti a port és támogatja az immunrendszert az anionok számának növelésével
-UV sterilizáció, termékleírás szerint a mikroorganizmusok 97,6%-át elpusztítja
-ózon funkció: megsemmisíti az organikus szagokat
-aroma diffúzorként is használhatóaz ára és a plusz funkciói alapján első olvasásra azt gondolnám, hogy jó vétel lehet, viszont több oldalt vissza olvasva nem említitek meg a fórumban, ezért felmerült bennem, hogy lehet csak marketing fogás ez a sok funkció vagy talán más miatt nem ajánlott ez a légtisztító. mi a véleményetek?
-
Csabroncka
addikt
Zepter - Therapy Air Ion -ba úgy néz ki találtam utángyártott HEPA szűrőt! Az amennyit a Zepter csak a szűrőért elkér újabban már nálam is kiveri a biztosítékot!
Erről beszélek Nispira HEPA, kompatibilitásban mivel a Rabbit Air model MinusA2-vel megegyezik jónak kell lenni, lemérem azért pontosan....
-
Elektrosokk
veterán
válasz
UberMutant #1401 üzenetére
értem, köszönöm!
más miatt voltam ma a médiában és néztem pár ilyen terméket is, de mivel most több mindent kell vásárolnom nem szeretnék még egy nagyobb beruházást. (50.000.-/60.000.- forintig tudnék most erre költeni)
idővel talán ősszel cserélek ha nem felel meg, viszont nagyon kéne valami erre a célra. egész jókat olvastam itt a xiaomi-ról a topicban.
-
UberMutant
őstag
válasz
Elektrosokk #1400 üzenetére
a filterek élletartam/ár értékén múlik, melyik éri meg jobban. nem a készülék ára a lényeg, hanem a fenntartása
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF -Számla, garancia, WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest