- Rák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
updog
őstag
válasz
sutyesz96 #1798 üzenetére
Ha felemeled, egy kis golyó van középen, az érzékeli a vízszintet. Nekem az ragadt be mostanában többször, csontra kiszárította a szűrőt és nem kapcsolt le, és szintén ilyen 59% körüli értéken maradt a páratartalom értéke. Próbáld meg azt kipöcögtetni, nedves valamivel megtörölgetni.
-
updog
őstag
válasz
sutyesz96 #1590 üzenetére
"csak a teteje, ahol levegő is éri,"
Ugye a teteje az szárad ki ilyenkor szerintem, tehát az simán a kivált vízkő lesz valószínűleg, amire te gondolsz
Nekem is megjelent már az első nap az új szűrő tetején, le lehet kb. pattintani, ilyen kemény cucc.
Egyébként én azt szoktam hogy minden utántöltéskor megfordítom fejjel lefelé a szűrőt, és hetente ki is fordítom.
-
proger82
csendes tag
válasz
sutyesz96 #1520 üzenetére
egy legmosom az van mar
BONECO 2055D par eve vettem 120ezer ft
De amugy ahhoz kepest h mibol allnak mi van bennuk az aruk arany aron van
Nalunk olyan szaraz a levego hogy a Víztartály 4,5+3 l a boneconak ha be allitom 50% h annyit szeretnek tartani 1 max masfelnapig birja , telen nyaron! Esetleg ha kint 2hetig esik az eso.
Amugy uj epitesu haz 4 eves padlofutessel......
De olyan szaraz mint a pukka por , mar egeszsegtelennul szaraz -
updog
őstag
válasz
sutyesz96 #1488 üzenetére
Mivel nekem mindkettő van, azt mondom igen
A párásító ugye párásít. A légmosó megfog valamennyi levegőben szálló port/részecskéket, és párásít is, de pl. a szagokat nem szűri (amennyire én tudom, de remélhetőleg lesz majd tapasztalatom is vele).
A Xiaomi légtisztító (szénszűrős betéttel) 2-3 perc alatt egy 20 m2-es nappaliban eltűnteti a bejövő cigiszagot is (viszont ezt itt is többször kifejtették, amennyi szén van ezekben... nos, komolytalan mennyiség, és ha jól gondoljuk itt néhányan, kb. a szűrő élettartamának ~50%-nál elkezdi már visszaereszteni a megkötött dolgokat (büdös
), ami szintén nem túl jó), és itt látszik, mennyi konkrét koszt megfog.
Egy nagyon off mellékszál: méregethetünk mi itt műszerekkel, meg okoskodhatunk, de nem hiszem hogy erre hosszútávú, kontrollált élettani hatásokat (is) elemző mérést lehetne csinálni. Mindenki más, mások az életkörülmények is. Nagyfater utolsó 40 évében nem ivott vizet, csak alkoholt, mert a víz büdös. Mellé cigizett. Enni kb. csak akkor, amikor anyám vitt neki heti 1x.
75 évesen halt meg orvosi hiba miatt, még húzta volna amúgy. Míg ismerek olyat, akinek az apukája a 40-es évei végén halt meg tüdőrákban, sose cigizett, egészségesen élt. Ha menni kell, akkor menni kell, párásíthatunk meg légtisztíthatunk világba'. Na remélem sikerült jókedvet fakasztanom -
updog
őstag
válasz
sutyesz96 #1484 üzenetére
A Philipsek párásítók, amit (most) linkeltél az meg a Xiaomi légtisztító
Almát a körtével.
Soul linkelte már a tárcsás légmosót, arra gondolsz szerintem
Abban még nincs tapasztalatom, de én is pályázok egy ilyenre
Amit linkeltél (Philips 4803-as) szerintem teljesen jó, bár igazából a 4801 majdnem ugyanazt tudja, még olcsóbban egy kicsit. Múltkor jól kifogtam a Brendon akciót, akkor a 4813-as volt 36.000. Talán érdemes kicsit vadászni az akciókat (Media Marktban is volt rá februárban). Így utólag, nekem a 4801 is tökéletesen megfelel, tekintve hogy nem időzítek, és bár kényelmes az auto üzemmód az előre beadott páratartalommal, általában úgyis pörög a 4813 is mint a disznó
Azt tudni kell, hogy a szűrő bele viszont elég drága (5000/darab), nekem egy hónap után már kezd szaglani (maga szűrő, és nem nagyon, szerencsére amit kiküld levegőt, az nem), elvileg kb. 2, max. 3 hónapos csereperiódussal kell számolni. Persze a doksija azt írja, legeslegeslegkésőbb 12 hónap után kell cserélni
(#1486) carpediem007 súlyosbítva a vizesblokk folyamatos elszívásával, a wc és a fürdő ajtaján van szellőző is, csak hogy még könnyebben szökjön a benti "jobb" levegő, illetve 2x2 sávos út mellett lakunk, hogy por is jöjjön be mellé.
-
updog
őstag
válasz
sutyesz96 #1481 üzenetére
Alapvetően veled értek egyet, a nagymamának sem kell 4K UHD Smart TV, sőt, nekem is egy Tescoban vásárolt Skyworth van
De amíg egy GTX1050-nel csak 15 fps-t vesztesz egy GTX1080-hoz képest (mondtam valamit, nehogy belekössön valaki
), addig folyamatos 40% alatti páratartalomban, vagy vízkövet belélegezve egy gagyi párásítókból, esetleg budapesti levegőt szívva (csak úgy, általában) éveket az életedből. Szerintem az egészség témájában nincs sznobizmus, max az a szomorú tény, hogy nem mindenki engedhet meg magának bizonyos dolgokat (OK, visszaolvasva, amit írtam az a sznobizmus definíciója mellett szerepelhetne
). Persze nem szabad nyilván átesni a ló túloldalára, mert ugye azokra sózzák rá a gyógyító színes lámpákat...
Én is az ultrahangos párásítókkal kezdtem, meg a radiátorra akasztós kerámiatálkával szórakoztam, teregetés, ilyesmi. Fizikailag nem képes működni a dolog, 2+1 szobás csontszáraz falú panelben (lásd az előző hsz.-ben a kép, még így sem elég). Persze erre is van barkács megoldás (ugye növények (vannak), teregetés (heti 3-4 nap simán), mindenhol vizesedények, ilyesmi, illetve diy légtisztító is simán megoldható, nem is rossz hatékonysággal), de amit csak megengedhetsz, azt érdemes megvenni (januárban pl. a Brendonban voltak jelentősen akciózva a Philipsek).
Ismerős mondta hogy a soroksári Brendon outletben most is -10% áron vannak az Avent termékek, ezek is abba a családba tartoznak azt hiszem. Talán egy telefont megér.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
sutyesz96 #1478 üzenetére
én alapvetően az előnyök miatt vennék tárcsás légmosót. Amellett hogy szűri a levegőt is folyamatosan párásít, és azt elég jól csinálja, elég 1-2 hetente átmosni 20% ecettel, évente veszel bele egy ezüstrudat és csókolom. csak töltöd a vizet bele és műkődik. Az ultrahangos nem fog egyenletesen párásítani, és köpködi is a vizet, illetve tényleg elporlasztja a vizkövet, meg a készüléknek magának sem tesz jót a vizköves viz.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
sutyesz96 #1476 üzenetére
értelek, de szerintem ebben a témában érdemesebb hosszabb távon gondolkodni.
lehet hogy olcsóbban veszel most valamit de nem leszel vele elégedett.
Nanocloud ami szerintem még jó választás. egy ilyet én is szeretnék még a hálóba. de most kiköltekeztem magam rendesen a következő 2 hónapra....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mobil flották
- Nintendo Switch
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Rák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Netatmo beltéri egység hibátlan müködéssel és állapotban.
- 2db Wolfcraft Mini egykezes szorító szép állapotban eladó
- Dübel doboz Redbox Duopower csavarral hibátlan állapotban eladó
- 15 flakon MTN festék, alapozó, lakk + Ajándék 4db MTN szórófejjel
- Jura J95 ONE TOUCH TFT CARBON,limitált kiadás mint az új,saját használatból,1/4-ed ÁRON
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest