- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
-
LOGOUT
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
xylacc
csendes tag
válasz
Jester01 #2704 üzenetére
A napfény 2500K-től kezdve egészen 8000K körülig sok színhőmérsékletet felvesz, attól függően, milyen időszakban, évszakban, beesési szögben, felhős időben nézed.
De abban igazad van, ha 5000-5500K fölé megy az ember, akkor már kékít. A baj az, hogy sok gyártó a hideg-fehér színhőmérsékletet pl.5000-6500K közé teszi. Már aki két színhőmérséklettel dolgozik. A meleg-fehér pedig pl.2500-3500-ig.
De vannak gyártók akik jobban szelektálják a LED-eket, ezért drágább is, minőségibb, három, akár négy színhőmérsékletbe is osztályozzák a termékeiket főleg fénycsöveknél.
Persze vannak importőrök, akik a 4kategóriából kiszedik az 1-est meleg fehérnek, a 3-ast pedig hideg fehérnek. Így lesz az, hogy a 4500-5000K-re azt mondja, hogy hideg-fehér. Pedig erre máshol más jelzőket használnak (napfény-fehér, közép-fehér stb.) -
Integra
titán
válasz
Jester01 #652 üzenetére
jó oldalnak tűnik és találtam olyat ami tényleg tetszik. ez egyszerű, tiszta lámpatest. belerakok 3x20w energia takarékost és fényár van.
lehet hogy azokat a kis henger alakú lámpatesteket is hagyom és ilyet veszek a helyére, mert ez is energia takarékos izzóval megy és zárt. és van egy testévere is, de nem tudom miért kerül csak a felébe az elsőnek, mert kinézetre ugyanolyan a kettő. -
Integra
titán
válasz
Jester01 #640 üzenetére
igen, ki és iszonyat számomra, ez volt az első, amit csináltam, mikor a járólapokat kinéztem.
nem világítja úgy meg, nem hozza ki a lapoknak a bronzos festését. nem szeretem a hideg fehéret, steril és rideg.
az, hogy más felé is világít, az nem baj, csak világítson kellő fényerővel az arc irányába is a tükörnél. nem szétvakító fényáradatot akarok, hanem a fürdőhöz illő megvilágítást.
nem akarok felső világítást, próbáltam mindkettőt, és sokkal jobban bejön a két oldali megvilágítás, fényévekkel jobb számomra.
az a kérdés, hogy ki tudom e meleg fényű led izzóval váltani a hagyományos 40w-os izzókat és kellő fényerővel tudom e ezt megoldani? -
ati2
őstag
válasz
Jester01 #601 üzenetére
Klasz, én is gondolkoztam hasonlókon egy darabig.
A sárga falon nem sötét a hideg fehér? Amikor az UTP kábelt szereltem a hideg fehér zseblámpával a sárga és barna szál teljesen egyformán barnásan nézett ki, mert a sárga hullámhosszán nem bocsátott ki elég fényt. Ergo szinte nincs minek visszaverődnie.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
- Apple asztali gépek
- Renault, Dacia topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Kugoo Kirin G1
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT Rampage SHIVA Zalman 500W
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Apple iPhone 12 Mini 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest