-
LOGOUT.hu
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
xylacc
csendes tag
válasz Jester01 #2704 üzenetére
A napfény 2500K-től kezdve egészen 8000K körülig sok színhőmérsékletet felvesz, attól függően, milyen időszakban, évszakban, beesési szögben, felhős időben nézed.
De abban igazad van, ha 5000-5500K fölé megy az ember, akkor már kékít. A baj az, hogy sok gyártó a hideg-fehér színhőmérsékletet pl.5000-6500K közé teszi. Már aki két színhőmérséklettel dolgozik. A meleg-fehér pedig pl.2500-3500-ig.
De vannak gyártók akik jobban szelektálják a LED-eket, ezért drágább is, minőségibb, három, akár négy színhőmérsékletbe is osztályozzák a termékeiket főleg fénycsöveknél.
Persze vannak importőrök, akik a 4kategóriából kiszedik az 1-est meleg fehérnek, a 3-ast pedig hideg fehérnek. Így lesz az, hogy a 4500-5000K-re azt mondja, hogy hideg-fehér. Pedig erre máshol más jelzőket használnak (napfény-fehér, közép-fehér stb.) -
Integra
titán
válasz Jester01 #652 üzenetére
jó oldalnak tűnik és találtam olyat ami tényleg tetszik. ez egyszerű, tiszta lámpatest. belerakok 3x20w energia takarékost és fényár van.
lehet hogy azokat a kis henger alakú lámpatesteket is hagyom és ilyet veszek a helyére, mert ez is energia takarékos izzóval megy és zárt. és van egy testévere is, de nem tudom miért kerül csak a felébe az elsőnek, mert kinézetre ugyanolyan a kettő....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
válasz Jester01 #650 üzenetére
köszönöm
ha arra járok, akkor megnézem.
közben rájöttem, hogy fürdőbe nézek és oda nem igazán jó az ilyen nyitott lámpatest, párásodhat, ezért ezt veszem, ez illeni is fog. ráadásul működik energia takarékos izzókkal és lesz bőven fényerő is....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
válasz Jester01 #640 üzenetére
igen, ki és iszonyat számomra, ez volt az első, amit csináltam, mikor a járólapokat kinéztem. nem világítja úgy meg, nem hozza ki a lapoknak a bronzos festését. nem szeretem a hideg fehéret, steril és rideg.
az, hogy más felé is világít, az nem baj, csak világítson kellő fényerővel az arc irányába is a tükörnél. nem szétvakító fényáradatot akarok, hanem a fürdőhöz illő megvilágítást.
nem akarok felső világítást, próbáltam mindkettőt, és sokkal jobban bejön a két oldali megvilágítás, fényévekkel jobb számomra.
az a kérdés, hogy ki tudom e meleg fényű led izzóval váltani a hagyományos 40w-os izzókat és kellő fényerővel tudom e ezt megoldani?...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
ati2
őstag
válasz Jester01 #601 üzenetére
Klasz, én is gondolkoztam hasonlókon egy darabig.
A sárga falon nem sötét a hideg fehér? Amikor az UTP kábelt szereltem a hideg fehér zseblámpával a sárga és barna szál teljesen egyformán barnásan nézett ki, mert a sárga hullámhosszán nem bocsátott ki elég fényt. Ergo szinte nincs minek visszaverődnie.
Új hozzászólás Aktív témák
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
- Villanyszerelés
- Kutya topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Linux haladóknak
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest