- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
st6969
őstag
válasz
Zsmester89 #21891 üzenetére
Tulajdonképpen csúnyának se mondanám, de ízlések és pofonok...mint egy óriás szappantartó
-
st6969
őstag
válasz
Zsmester89 #21889 üzenetére
Hamarosan felújítunk, emiatt én venni akartam még egyet (konyha-nappalink van egyben), és a nappali részbe tettem ezt. Sok jót el lehet mondani róla, de azt nem, hogy egy szép darab
Így asszony nem engedte ugyanezt a konyhába (majd biztos lesz valami designos, ami alatt nem látunk
).
Ellenben, ezt baromi könnyű felszerelni, hogy még egy pozitívumot mondjak (leszámítva a búrát, mert az 2 emberes, igaz, én egyedül szenvedtem fel). El is felejtettem lock-olni a forgatást (amikor a konzolra felpattintod a fém lámpatestet, akkor az még 360°-ban(!) forgatható, mint a vízforraló, hogy úgy álljon, ahogy akarod, majd lock-olható, hogy ne forogjon el, és utána kell a búrát felrögzíteni). De nálam ez a rögzítés elmaradt, így a búra felrakáskor kicsit elforgott az egész, de így legalább szabadon tudtam visszaforgatni a jó irányba, és mivel vannak rajta szivacsos távtartók a mennyezet felé, így szorulva forog, szóval 2,7m magasan soha nem fog magától elfordulni, így nem is gond, hogy nem rögzítettem.
Ha fele olyan lapos lenne, akkor jobban tetszene, illetve, ami megszokást igényel, hogy van egy kis lag felkapcsolás után (max. 1s), de ez még belefér. -
lordjancso
senior tag
válasz
Zsmester89 #21345 üzenetére
Néztem ezt a márkát is. Most a legnagyobb problémám az, hogy ahogy elnézem, az összes okos izzó, ami eddig szimpatikus csak 800 lumen körüli fényerősséget tudnak.
Ezek a modern "ufó" lámpák pedig egyetlen izzót tudnak fogadni. Tehát ha a nappaiba felteszek két ufót, 1-1 darab 800 lumenes izzóval, az eléggé kevésnek tűnik.Miért nincs ezekből 1500-2000 lumenes?
-
st6969
őstag
válasz
Zsmester89 #21331 üzenetére
Ez igen! Ügyes!
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Zsmester89 #21308 üzenetére
- semmilyet, nem ismerem ezt a szegmenst.
ws2812b
- a szalag teljesítménye +20%, Meanwell műanyag házas táp. Csak a kötéseket kell eldugni, akár egy OBO dobozban wagoval. Érdemes olyan helyre tenni, ahol tud szellőzni. Például felcsavarozod a vitrin aljára, a vitrin 4 sarkába meg teszel valami szintezhető bútorlábat, ami elemeli a földtől.
- semmilyet, de ilyesmiket például Ardiuno-val, vagy Raspberry Pi-vel szoktak megoldani. Mindkettőnek van topikja a Ph!-n, illetve mindkettőhöz lehet kapni mindenféle házat. Ha egy 12V->5V konvertert teszel rá, a ledtáp is elviszi.Azért javaslom ezeket az okosokat, mert többféle programot tudsz ráírni, vagy egy hosszút akár. Egy Apolló rakétakilövés fényjátéka és egy alaplapi speakeren keresztül a hangja is meglehetne.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Zsmester89 #21306 üzenetére
Én spirálban hoznám le.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Zsmester89 #21284 üzenetére
Komolyan meg sem fordult a fejedben megfúrni az alsó lemezt?
Ledszalagot rendszeresen építünk be fa, MDF és laminált forgácslap bútorokba. A fém profilok a ledek termelte hő elvezetésére kellenek azért, hogy a led ne menjen idő előtt tönkre, nem azért, hogy ne gyújtsa fel a bútort.
Az IP65 bőven elég. A lényeg, hogy a vatta nem tud hozzáérni elektromos vezetőhöz. Majd a forrasztásra tegyél zsugorcsövet. -
BB9000
senior tag
válasz
Zsmester89 #21281 üzenetére
Az első linkeden található eszköz: 6x 18650 Batteries UPS DIY Power Bank Box Charger egy külső tápellátó doboz, ami a kimenetén képes 12V-ot kiadni. A 6 db 18650-es cella nem tartozék! Ha már vannak ilyen celláid, akkor jó lehet, de a fix helyre telepítés miatt szerintem olcsóbb megoldás egy sima 12V-os vezetékes táp.
A vatta kigyújtásának megelőzése érdekében pedig olyan megoldásban gondolkodj, hogy a led szalagon keletkező hő elvezetésére megfelelő méretű hűtőbordát alkalmazol és vízüveggel kezeled a vatta azon részeit, ami találkozik a ledekkel. A készre szerelés előtt ki kell próbálni, hogy mennyire marad esztétikus a vatta, ha vízüveggel bepermetezed, vagy bekened. De a kigyulladását mindenképpen meg fogja akadályozni. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Zsmester89 #21280 üzenetére
3V körül kell a ledszalag diódáinak. Az, hogy 5V, vagy 12V, 24V, csak a szalag kialakítása mondja meg. 1, 3, vagy 6 db dióda a vágható egység. Összteljesítményben a Watt ugyanaz marad, így a hőtermelés is. Az a kérdés, hogy a megtermelt hőt hány dióda adja össze. Minél több, a diódánkénti termelés annál kisebb.
Használok 20W/m szalagot is alu profilban, kézmelegnél valamivel melegebb, de állja a kezem. A fűtéscsőtől mindenképp hidegebb és a vatta azon sem gyullad meg.Szerintem túlspiláztad ezt a hőtermelést. Esetleg arra figyelj, hogy a vatta nehogy rövidre tudja zárni az áramkört (vizet kap például). Kültéri ledszalag például megoldás.
Munkahelyre sziget üzemű dekorvilágításhoz 5V szalagot vettem és mezei powerbank-ot a Lidlben. A tárolóban a villanyszerelés előtt egy kb 80 centis 5050/60 12V ledszalag adta a fényt 7-8 cellás Ni-Mh akkupakkról, de használtam máshol ugyanígy 2-3 cellás Li-Po akkuval is. (Airsoft hozadéka.)
IR vezérlő helyett RF vezérlőt is használhatsz. A rádiós előnye, hogy nem kell szem előtt lennie.
Középre tartóoszlopnak valami mást tennék, mint PVC-csövet. Mondjuk, fa oszlop, lehet négyzetes hasáb, vagy kör keresztmetszetű. Ugyanúgy le tudod festeni, de tudsz rá csavarozni is egy bázist, ami a rakétát tartja, alulra meg egy talpat.
Feleségemmel az első közös karácsonykor későn kaptunk észbe, se talp, se világítás nem volt a karácsonyfához. A világítást egy, a törzsére feltekert RGB ledszalag adta, teljesen jó volt.
Ha vagánykodni akarsz, akkor ledenként címezhető szalagot teszel és írhatsz többféle programot vörös, narancssárga és kékes-zöldes árnyalatokkal. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Zsmester89 #21278 üzenetére
4-6W e14 ledizzó nem jó?
-
allein
addikt
válasz
Zsmester89 #21259 üzenetére
Jó reggelt. Piccap + HyperHdr megy a rootolt LG tv-re [link]
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Zsmester89 #20828 üzenetére
Az S-Light Led-nél vettem 2400 lumen/m ledszalagot és MeanWell műanyag házas tápot.
Nagyon régen még próbálkoztam e-bay beszerzéssel, de volt, ami már a próbaüzem alatt elfüstölt, vagy az azonos rendelésből származó szalagok színhőmérséklete nem egyezett, stb. Ráuntam, bármennyibe is kerül a szar, drága. -
4D4M
senior tag
válasz
Zsmester89 #20829 üzenetére
Ezzel a COB szalaggal akár víztiszta búrával is megépíthető, mert teljesen homogén a fény. A 24V-nál fele akkora a vezetékeken eső veszteség.
Elég 1 oldalon megtáplálni őket.
30-35W-os táp is elég. -
edk-
őstag
válasz
Zsmester89 #20829 üzenetére
10 W/m, tehát a te mennyiségedhez egy 12V 3A-es táp bőven elég (2.5 A is).
-
Zsmester89
őstag
válasz
Zsmester89 #20828 üzenetére
Bocsánat a duplázásért, lejárt a szerk. idő.
Egy ilyen szett működőképes lehet akkor:
- Led szalag
- Sín
- TápegységSzámít valamit, hogy 12v vagy 24v rendszert épít ki az ember? Árban nagy eltérés nincs.
Egy 80cm-s darab és egy 2m darab lenne, ezeket elég 1-1 oldalon táplálni, vagy a 2m-es már igényli, hogy mindkét oldalt adjak neki?
Kell egyáltalán ez a nagy tápegység? -
macilaci78
nagyúr
válasz
Zsmester89 #20825 üzenetére
Esztétikában szerintem a bemart ledprofil viszi a prímet. Ha nincs asztalos, aki azt a 18×6 mm-es nútot bemarja, akkor rakj külső szerelésű profilt.
A profilt és a bútorlapot átfúrba a szekrénybe jut a vezeték, igény szerint vezérlő, tápegység. Tápegységből a műanyag házast javaslom, kétszeresen szigetelt, nem kell neki földelés nem üti agyon az asszonyt az áram, amikor vizes ronggyal törli ki a szekrényt.
Nálam a szekrény oldalában is van egy 6×4 mm-es nút, ott megy fel két szekrény között a 12V kábel a szekrény tetejére, ahol a tápegység van. A szekrény mögött pedig mehet a 230 V-os vezeték be a falba, onnan a fali kapcsolóhoz. Nekem az sima ON/OFF kapcsolás megfelelt, nem akartam sem színhőmérsékletet, sem effektet, sem színt állítani, a fényerőt sem variálom.
Persze ehhez ideje korán el kellett kezdeni gondolkodni.
-
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Zsmester89 #17811 üzenetére
Hány métert tud meghajtani a meglévő tápegységem? - programtól függ. Ha minden egyes led teljes fényerőn világít egyszerre, akkor kevesebbet. De például van a "snake" jellegű világítás, ahol 10-15 ledből álló kígyók köröznek köztük szünetekkel... Ilyesmivel nyerhetsz métereket.
Persze a szalag belső ellenállása miatt így is érdemes több ponton betáplálni a szalagot. -
BullZeye
veterán
válasz
Zsmester89 #17811 üzenetére
5V-nál maradnék a 30 led/m, mert 300 ledet 5V-al nem tudsz meghajtani, ha 2 oldalról táplálod sem, meg kellene vágnod középen, és megtáplálni ott is, hogy ne másszanak el a színek.
Ha mindenképpen 5V, akkor inkább 2813, az hiba biztos, nem szakad meg ha tönkremegy az egyik led, vagy megszakad valahol a data line.12V-nál van már 2815, de ez 7Wattot eszik 300 led idle/off, így ha nem használod érdemes egy sonoffot táp elé rakni.
Én Weemos D1-t használok WLED (github)-al, HAba integrálható, és van 100 effect~, Arduinoba nem rémlik, hogy lenne WIFI (vagyis ami nekem van azokon tuti nincs).
5V 20A tápoddal kb 350 ledet tudsz meghajtani, de 200 ledenként legyen táp. (30 led/m nél 1 szalag 150 led, előtte és utána is legyen, 60 lednél 300 led, ott kell középtájt belerakni tápot.).
5V os szalagnál 90 LED után már villog a vége, ha 1 oldalról van meghajtva.
-
pjen
félisten
válasz
Zsmester89 #12125 üzenetére
Az a 23W szerintem valami mást jelent.Először szerintem próbáld ki egy normál 100W os égővel.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Zsmester89 #12116 üzenetére
Persze, hogy rakhatsz. Egy 30W-os LED messze nem ad le annyi hőt, mint egy azonos teljesítményű izzó (jobb a hatásfoka).
RB környezetben fogod használni?
-
pjen
félisten
válasz
Zsmester89 #12116 üzenetére
Hol ír 23W ot.Én azt látom:250V,5A.Ezekszerint akár 1000w- os égőt is tehetsz bele.
-
TeeJay
félisten
válasz
Zsmester89 #11676 üzenetére
ok köszi
akkor teszek egy próbát WC-ben úgysem lényeg ha bármi baja lenne csak 42wattos halogén fényerejét hozza meg 3000K legyen -
Kernel
nagyúr
válasz
Zsmester89 #11663 üzenetére
Hogy senki ne fáradjon feleslegesen, tegyük hozzá, hogy amott már közben megírták a jó választ.
-
Nudlee
aktív tag
válasz
Zsmester89 #10674 üzenetére
R7s foglalat a neve. Keress egy olyan üzletet ahol forgalmaznak Kanlux termékeket, ott majd rendelnek neked (a kódja: 405). Csak a porcelán foglalatot kapod, tehát az áthidaló lemezről le kell szerelned a régit az újat pedig felcsavarozni.
-
Nudlee
aktív tag
válasz
Zsmester89 #10671 üzenetére
Nem gond, fotózd le más szögből is.
Erre gondolsz? -
Nudlee
aktív tag
válasz
Zsmester89 #10667 üzenetére
Nem tudom kinézni belőle, hogy mi ez. Halogén reflektor?
-
ZTE_luky
aktív tag
válasz
Zsmester89 #10092 üzenetére
értem, megpróbálom, meg azokat az esetleges problémákat is érdemes amik csak munka közben jönnek elő, a tervezett 1 napból egy hét lesz, stb..
-
balazs1956
senior tag
válasz
Zsmester89 #9772 üzenetére
Aldiból érdemes a sony pakkot venni 20 db kb 1700 Ft mostanában. Az egerem elmegy vele bő egy évet is,ha nem többet.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Zsmester89 #9693 üzenetére
Ahogy elnézem, már találtál.
Miért kötődsz ehhez a csatihoz? Egy csatlakozó apa és anya része is cserélhető pl molexre egy RGB esetén. -
Zsmester89
őstag
válasz
Zsmester89 #9677 üzenetére
Erre valaki? Esetleg, hogy milyen led van rajta?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Zsmester89 #9091 üzenetére
Van, ami hajlítható, de csak lapjára, arra merőlegesen nem. Minél egyszerűbb keresztmetszetűt keress és minél nagyobb rádiusz mentén hajlítsd.
A hajlítás menete ugyanaz, mintha egy téglalap keresztmetszetű zártszelvényt hajlítanál meg, gép kell hozzá. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Zsmester89 #9094 üzenetére
A búra elég hajlékony, még a saját súlya alatt is elhajlik. Elég vastag is, de nagyon sima a felülete, ragasztása nehézkes lehet.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Zsmester89 #9091 üzenetére
Szerintem ez a sarokba való darab egész könnyen besüllyeszthető gipszkartonba. De lehet van erre jobb megoldás is.
Hajlítható sínt még nem láttam. -
v_viktor
csendes tag
válasz
Zsmester89 #9076 üzenetére
Hali!
Én használok 10 m2-en 2db 12 wattosat. Konkrétan ezt: 12w led panel
Nagyobbat akartam, de végülis bőven elég. Ha most vennék, szerintem kör alakú és 4500K lenne. -
Zsmester89
őstag
válasz
Zsmester89 #8527 üzenetére
Amúgy ha a vezérlőt nem kötöm rá, csak áram alá helyezem a digitális szalagot, akkor annak kéne világítani így is?
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Zsmester89 #8527 üzenetére
Nézd meg a tápon a feszültségeket multiméterrel, hogy minden stimmel-e.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Zsmester89 #8485 üzenetére
230 V-ra kell kötni, benne van a meghajtóáramkör.
-
válasz
Zsmester89 #8485 üzenetére
Tápegység? 230 V-ról megy...
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Zsmester89 #8474 üzenetére
Én pákát használok, a pisztolyt elő se vettem pár éve.
Folyatószert használj és a szalagon a réz felületet érdemes megkapargatni kicsit, mert lehet rajta bevonat.Conradban vettem akciósan egy ZD-99-et, megfelel. Ez alapján bármilyen páka jó. Villanyszerelő haver gázpákával csinálja esőben, szélben...
-
mzso
veterán
válasz
Zsmester89 #8471 üzenetére
Mármint felettem. De nem is lényeges. Nem szoktam tovább olvasni amikor valamire válaszolni akarok, úgyhogy nem láttam. Vagy be sem volt frissítve az oldal.
Indukciós lámpával kapcsolatban arra voltam leginkább kíváncsi milyen a valóságban. Meg hogy mennyiért vette.
Amit linkelsz azt én is megtaláltam. Mondjuk többet vártam volna az indukcióstól 60 lm/w-nál....
-
Vegha
senior tag
válasz
Zsmester89 #8439 üzenetére
és mozgásérzékelőt nehéz ezekre aplikálni ? Vagy jobb ha olyat veszek ami gyárilag azzal van szerelve ?
-
Kernel
nagyúr
válasz
Zsmester89 #8415 üzenetére
L és N, fázis / nulla (Live / Null) szabadon felcserélhető, a védőföld megy a harmadikra, ami általában sárga-zöld vezeték, de ezt mindig illik ellenőrizni a multiméter szakadásvizsgálójával.
Multiméter nélkül pedig elvileg nincs szakember, tehát nincs hálózati szerelgetés.
-
válasz
Zsmester89 #8387 üzenetére
Nem pont ilyet rendeltem, de ennél konkrétan azt írják, hogy maga a WS2812B szalag 5050 típusú RGB LED-ekkel van szerelve...
-
válasz
Zsmester89 #8385 üzenetére
Méterenként 60 db 5050 RGB LED-es verziót rendeltem 5 métert, az is 300 LED, tehát elvileg az elején és a végén nem elég ellátni tápfesszel, 1-2 helyen be kell táplálni...
Mindegy, ha megjön, akkor majd kiderül.
Ez csak próbadarab, lehet, hogy a végén elég lesz a méterenkénti 30 LED-es verzió is (rejtett menyezetvilágítás, körben a felső éleken).
-
válasz
Zsmester89 #8381 üzenetére
Köszi a választ. Jól értem, hogy 100 LED-enként kell neki táp? Akkor ha veszek egy olyan szalagot, amin méterenként 144 LED van, akkor 60 cm-enként kell neki tápot adni (5 méter hosszon 8 helyen)
Végülis mindegy, mert ha úgyis viszem a tápfeszt párhuzamosan a LED szalaggal (hogy a végén is tudjak neki tápfeszt adni), akkor csak egy kis forrasztási csuklógyakorlat, hogy 60 cm-enként rákössem a LED szalagra
Mennyire melegszik a WS2812B LED szalag?
-
válasz
Zsmester89 #8369 üzenetére
Na ez az, ha ez COB alapú akkor iden fog fűteni. És ekkora házba? Na majd kiderül.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Zsmester89 #8218 üzenetére
Amit linkeltél az jó lehet.
Én nem vásárolok Kínából közvetlenül.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Zsmester89 #8211 üzenetére
18W-ot fogyaszt méterenként.
I = P/U
Tehát 72W/5V = 14.4A-t vesz fel.Minimum 15 A-es táp kellene neki, de célszerű 20% fölé lőni ezeket: 17A
Az 5V 10A-es táp kevés lesz 4 méterhez.
-
jozsi252
veterán
válasz
Zsmester89 #8206 üzenetére
22AWG-s 2 eres kábelre jó a 0.5mm2-es érvéghüvely? Vagy led szalagnál a csatlakozásokat nem szoktátok érvégezni?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Zsmester89 #8204 üzenetére
Alapvetően kérdés, hogy a ledszalag is 5 V-ról megy-e, vagy 12 V-ról.
-
alex71995
csendes tag
válasz
Zsmester89 #8165 üzenetére
Szépnek szép, de ahogy olvasom elég költséges ez a megközelítőleg 50 000 forint. A másik megoldás pedig TV-zésnél nem működik. Jó nekem ez az RGB szalag 5050-est rakok fel, aminek azért elég erős a fénye. A sarokelem amivel csinálom az pedig forrasztásmentes, szóval ahogy néztem kb. 1 led marad ki. Amit a falra "vetítve" észre sem lehet venni.
-
Zsmester89
őstag
válasz
Zsmester89 #8152 üzenetére
Tökéletes lesz.
-
emitter
őstag
válasz
Zsmester89 #8152 üzenetére
Köszi!
Azt hiszem, ez lesz, ennek a legjobb még a fényhasznosítása (400/6 = 66 lm/W), és méretileg is belefért a Kvart-ba.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Zsmester89 #7980 üzenetére
240 LED x 50 mA = 12A és 5V, ha teljesen ki akarod hajtani:
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Zsmester89 #7863 üzenetére
-
TA68
őstag
válasz
Zsmester89 #7859 üzenetére
A vezetéket szebben is el lehetett volna vinni, de a tulaj így akarta. A tápot tényleg jobb és esztétikusabb a szekrény tetejére tenni, ahol az megodható.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Zsmester89 #7859 üzenetére
Nálam a szekrény mögött megy fel a kábel fúrás nélkül. Jelenleg az rendes hálózati áramról hajt meg kompakt fénycsöves armatúrát.
A hálószobában van a szekrény tetejének vonalában egy konnektor, a szekrény mellett pedig egy kapcsoló, így van egyelőre csak fellökve a szekrény tetejére egy RGB szalag. Innen fogok 12 V-ot adni a karnisra a függöny mögé szerelendő ledszalagnak is. -
Morris
veterán
válasz
Zsmester89 #7793 üzenetére
hááát...elég giccses...
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Zsmester89 #7793 üzenetére
Basszus van ám ára...
-
mzso
veterán
válasz
Zsmester89 #7663 üzenetére
1,5 m2-n 900 lumenhez vihetsz napszemüveget is. Elég oda 3-400 is. Nálam egy 5W-os ebay-es nyomorék van. Bőven elég
-
TA68
őstag
válasz
Zsmester89 #7663 üzenetére
Elég lesz.
(Kb. 75W-os hagyományos izzónak megfelelő fénye van.)
(#7664) Dluinet Én már az egész lakásban lecseréltem a világítást ilyen lámpákra. Nagyon erős fényük van.
-
Stef@N
tag
válasz
Zsmester89 #7485 üzenetére
Köszönöm, jó cikk!
-
BullZeye
veterán
válasz
Zsmester89 #7224 üzenetére
Maga a folyamat easy as a pie (csak 4x3 forrasztás lesz) a szoftveres része az ami necces, de 1-2 nap után végre sikerült belőni, így sem 100%-os, de HTPC és Kodira tökéletes, megfejelve asztalon 2D-ben böngészni elég. Ennél jobb sajnos csak akkor lehet, ha 50k körül építek egy HDMI-set.
-
xylacc
csendes tag
válasz
Zsmester89 #7162 üzenetére
Az írt 24W-ra az 5 amper kicsit enyhe túlzás. Elég a 3A-es is bőven, mivel soha nem fogod full hideg fehér fényben járatni a szalagot, mivel csak akkor fogyaszt 24W-ot(2A-ert).
-
Magga
aktív tag
válasz
Zsmester89 #7069 üzenetére
és (#7067) peter9228
És pl ez: 7WGU10? Minden kritériumnak megfelel és bőven tudja... -
macilaci78
nagyúr
válasz
Zsmester89 #7097 üzenetére
Milyen csavar?
-
BullZeye
veterán
válasz
Zsmester89 #7092 üzenetére
2x annyi led, és folyamatos világítás, nincsenek 20cm-es likak 3 led között, gyorsabb működés, mert egy i7 4790 számolja a ledek fényét, és nem megy raspberry pi
És a legfontosabb, hogy harmad annyiba kerül.
-
BullZeye
veterán
válasz
Zsmester89 #7086 üzenetére
Amit én építek az ennél komolyabb, és olcsóbb is, és kevesebb szoftveres kínlódás van vele
Még adapterrel bajlódom, nem tudok dönteni melyiket vegyem, de minden mást megrendeltem,
5m led - $24 (szilikonosat vettem, mert azt könnyebb takarítani, nem tudom mennyire koszolódnak ezek, de +4 dollárt megér nekem)
Vezérlő - $7
Adapterhez Male-female adapter - 1$
Vettem 100db 20cm kábelt - $2
Adapter - $17Szóval 52 dollárból megáll ha minden jól megy, ami kevesebb mint harmad annyi mint a Lightberry féle megoldás.
-
zsolti72837
addikt
válasz
Zsmester89 #7071 üzenetére
-
peter9228
aktív tag
válasz
Zsmester89 #7065 üzenetére
Nem is néztem, hogy ez csak 210lm. Az lemaradt, hogy 3 db izzó lenne egy kb. 18 m²-es szobába. Fontos lenne, hogy azért fényes legyen. Így akkor elég lesz a 400lm?
-westbam-
Kínából rendelés sajnos nem jöhet szóba, mert 1 hét múlva már kelleni fog.
-
Bohus
aktív tag
válasz
Zsmester89 #7042 üzenetére
Alapvető különbség a 3528-as és az 5050-as között a méret, itt van róla némi info. (Jó, hogy kérdezted, bevallom eddig nem tudtam, hogy ezek a számnégyesek egyszerűen az SMD chip méretére utalnak.)
Más különbséget különösebben nincs értelme keresni, még két azonos SMD között is jelentős különbség lehet a fényáram mellett a színvisszaadásban, és a fényhasznosításban is. A nevesebb gyártók nagyobb figyelmet szentelnek ezekre a paraméterekre, így termékeik jobb minőségűek és persze - ebből adódóan - drágábbak is. -
Silentfrog
veterán
válasz
Zsmester89 #7016 üzenetére
Baromi világos nem lesz, de megoldható. Nálam 9 van 27 nm-re, hasonlóan 400-420 lumenesek, csak hidegfehérek
-
Bacusuz
őstag
válasz
Zsmester89 #6158 üzenetére
mert nem mindegy hogy:
-vettem 100db izzót és abból már a a 4. cserés
-vettem 10 db izzót és abból a 4. cserés ,de mind ugyan abban a foglalatban...
stb -
macilaci78
nagyúr
válasz
Zsmester89 #6144 üzenetére
A linket úgy értelmezd, hogy keresztrejtvényfejtéshez több fény kell: apró betűk olvasása, írása.
Ezzel szemben a sört könnyebb megtalálni, de a fűszereket is meg tudod különböztetni kevesebb fényben.Ha nem akarsz, nincs lehetőséged több fényforrást beiktatni, esetleg dimmelhetők között is nézelődhetsz: az igényeknek megfelelően tudod állítani a fényerőt.
1 db reflektorral jó kis árnyékok lesznek...
-
válasz
Zsmester89 #6144 üzenetére
Nem egy reflektorral oldanám meg, hanem több ledes fényforrással. Egyenként meg tudnád határozni, hogy hol, milyen erősen világítson. Pl. beszélgetős részen ledszalag adna kellemes fényt, a bogrács környékére egy led szpot világítana a magasból. Ha pontosan kiszámolod, hogy mekkora teljesítmény kell és az elejére berakod a kültéri led tápot, akkor onnantól egy jobb minőségű hangfalkábellel (mert kültérre lesz tényleg jó minőségű, lehetőleg dupla szigetelt legyen) szinte láthatatlanul el tudod vezetni a 12 voltot minden fényforráshoz. E mellett egyszerűen meg tudod majd azt is oldani, hogy külön lehessen őket kapcsolgatni, mindíg az adott helyzethez igazodva. Egy led szpot olyan erős fényt fog kiadni a bevilágítás érdekében, hogy zavaró lesz szerintem.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Zsmester89 #6142 üzenetére
Attól függ, mit értesz kerti parti alatt.
Hússütéshez, sörözéshez elég a 20 W, keresztrejtvényfejtő versenyhez lehet, az 50 W is kevés. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Zsmester89 #6125 üzenetére
Nem értem mire ez a felháborodás.
Elromlott, visszavitte, kapott másikat.Akkor kéne felháborodni, ha húznák a szájukat meg 30 napon belül cserélnék (mint a routeremet cserélték).
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
Zsmester89 #6125 üzenetére
Ráadásul nem is olcsóak azok a molos osramok.
-
válasz
Zsmester89 #6029 üzenetére
az osramban nem tudom milyen led van, de így néz ki:
-
szaszlaci
addikt
válasz
Zsmester89 #5835 üzenetére
"van kb 3-5 ember akinek elszállt és jelezte"
Vajon az itt jelzett 3 meghibásodás (aminél azért több volt) hány darabot jelenthet a valóságban? 300, 3'000, 30'000? -
batagy
őstag
válasz
Zsmester89 #5745 üzenetére
Tegnap megvettem 2 db MOL-os Osram LED-et, egy 10W és egy 12W-ost.
Osram LED Star Classic A 60 (E27, 10W, 806 lm, 2700K, Matt) (60W ekvivalens). Made in Romania. 2000 Ft.
Osram LED Star Classic A 75 (E27, 12W, 1060 lm, 2700K, Matt) (75W ekvivalens). Made in China. 3400 Ft.- Kimondottan kellemes a fénye, meleg. Nem túl sárga, nem túl hideg.
- Nem vibrál.
- Nem zúg.
- Jóval erősebb a fénye mint két korábbi 20W + 15W kompakt fénycsőnek. (Tungsram 15W-os 820 Lumenes, Philips 20W 1100 Lumenes)
- Az izzóknak van egy kis iránykarakterisztikája, nem szórja annyira a fényt mint a kompakt fénycső.
- Az izzó törzse eléggé melegszik!Nagyon tetszik nekem, baromi jó!
Jelenleg így van föltéve a kettő , szóval oldalirányba világítanak kvázi, de ezt a lámpatestet le akarom cserélni majd normál lógós csillár-szerűségre.
Annyit vettem még észre hogy a 10W-os gyorsabban kapcsol fel, kb pár tized másodperccel, mint a 12W-os. Talán emiatt érdemes két egyformát raknom oda, szóval lehet hogy a 12W-os helyére 10W-ost teszek, a 12W-ost meg máshol elhasználom.
-
Gabonetta
aktív tag
válasz
Zsmester89 #5552 üzenetére
Van több helyen, attól függ, milyen hosszú kell. Nekem 78 mm-es, amiből viszont elég gyenge fényerejűek vannak. Pedig nem akarom lecserélni a fali lámpákat, nem régen vettük.
-
Bile Demon
őstag
válasz
Zsmester89 #5527 üzenetére
Én aggódtam a garancia miatt, de a MOL kúton, udvariasan és sűrű elnézés kérések között pár perc alatt cserélték. Kérdés mennyi gari van rá, mi van, ha elfogy a készlet?
A Tungsramtól mi nem ajánlott?
Kompakt fénycső? Vagy LED? -
válasz
Zsmester89 #5527 üzenetére
ő foglakozik ilyennel
-
válasz
Zsmester89 #5522 üzenetére
csak a 10W-os 2000HUF a 12W-os 3400HUF
-
válasz
Zsmester89 #5517 üzenetére
3400FT?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Zsmester89 #5496 üzenetére
Nem kötelező egybe szereltnek lennie, csak jeleztük, hogy ilyen is létezik.
-
válasz
Zsmester89 #5478 üzenetére
Én a Lidl-ben vettem egybeszettet, RGB-t. Táppal, távirányítóval, szerelőkészlettel (volt hozzá 6 kábel, hogy el lehessen vágni és azzal összekötni). Elvileg 5 méteresnek írták, de ténylegesen 6 méter 20 centi. Először a tévé hátára tettem, de úgy nem volt jó, mert 50 centire van a faltól, úgyhogy inkább a tévé körüli bútorok, felette menő lépcső hátoldalára került a teljes méret, azok sincsenek a falhoz tolva. Most a tévé körül a teljes fal be van világítva. Mindenképp RGB-t vegyél, olyan távirányítóval, ami állítja a színt és a fényerőt. Nagyon kényelmes a fotelból állítgatni az éppen aktuális hangulatodhoz. Ha nagy felületet tudsz vele megvilágítani, akkor érdemes erősebb ledet keresni fényerőszabályzóval. Akkor nem csak a tv nézéskor hasznos, hanem hangulatvilágításnak is kiváló az erősebb fény, egyébként leveszed a fényerejét.
Ha a tévére teszed, akkor körbe tedd és kb. 5 centivel beljebb, mint a tv széle. Ha meg tudod oldani, akkor alulra és felülre próbáld ki, hogy nem csak a fal felé világítson a szalag, hanem tegyél fel le és felfelé (kicsit a fal felé döntve) világítót is. Alulról, felülről úgysem látsz rá, viszont a falat szépen megfesti, hangulatos lesz.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Zsmester89 #5478 üzenetére
Youtube-on van ilyen videó is. Kit-ben is lehet kapni: 4 méretre szabott szalag, összekötő kábelek, táp, betápkábel.
Érdemes a hátsó falnak nem a szélére tenni, hanem vagy 10 centivel beljebb.
RGB-t javaslok, sokat tud segíteni, ha a színt is meg tudod választani.
Nem kell nagy fényerejűt venni, nincs rá szükség.Ugyancsak youtube-on láttam, ahol egy Raspberry Pi vezérelte RGB Led-szalaggal az Ambilight-ot elérték.
-
rihi1
tag
válasz
Zsmester89 #3138 üzenetére
én külföldi rendelés híve vagyok!
lehet venni olcsóbban jó termékeket!a müanyag foglalalt olcsóbb!
5050 led 5mmx5mm 3chip van benne fényteljesítménye színtől függően 6-14 lumen
3528 3,5mmx2,8mm 1chipes fényteljesítménye 2-5 lumen
6060 nem ismerem! -
PHM
addikt
válasz
Zsmester89 #2769 üzenetére
A lábaknál lehetnek a zsugorcsőben ellenállások.
Azért furcsállom a dolgot, mert az én régebbi, szintén színes,
180 ledes karácsonyfa ledsorom szikrát sem melegedik. -
PHM
addikt
válasz
Zsmester89 #2767 üzenetére
A ledek lábaira nincsenek ellenállások vannak forrasztva?
Mert akkor értem a melegedést.
Illetve maga a led is melegítheti a vezetékeket, hiszen a hőveszteség
zömét a lábain keresztül igyekszik leadni.
A túlzott melegedés mindenesetre nem egészséges.
Új hozzászólás Aktív témák
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Gurulunk, WAZE?!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Milyen okostelefont vegyek?
- Automata kávégépek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!