Hirdetés

2024. július 4., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  LED világítás a lakásban (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:37:07

LOGOUT.hu

A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#13421) oilver1


oilver1
tag

Sziasztok!
Programozható LED-es akvárium világítást készítek, melynek alapja a TC420-as LED kontroller. Az alábbi leírás szerint kötöttem be:

http://www.tc420.net/connecting-high-power-LEDs-to-the-TC420.php

A MOSFET bal oldali kapujára kötöttem ezt a LED drivert a pwm csatlakozásra:

A driver egy 700mA-s dc-dc step down modul, amire 6 db 3W-os kék LED-et kötöttem egyenként 3.8V nyitófeszültséggel, amit egy 24V-os táppal hajtok meg.

Miután a rendszert összeállítottam és bekapcsoltam, a kék ledek szabályosan világítanak. Ezzel nincs is gond. A PWM jelet rákötöttem a led meghajtóra, de továbbra is 100%-on égnek a ledek. Programoztam így, programoztam úgy a tc420-ast, de a led-ek meg sem nyikkannak, csak akkor halványodnak el picit, ha hozzáérintem a PWM kábelt a mosfet bal lábához.

Nem tudom hol a hiba, mindent úgy csináltam, ahogy le van írva. Tipp, ötlet valakinek?

Az alkohol nem válasz, de legalább a kérdéseket elfelejted!

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  LED világítás a lakásban (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.