Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Garasoskodás
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Tökéletes töketlenség
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yasuo
aktív tag
válasz macilaci78 #13198 üzenetére
Köszi, így már minden világos!
-
macilaci78
nagyúr
Nem. Az Ali-s linken IR (infravörös) szett van, a magyar oldalon viszont RF (rádiófrekvenciás) távirányító van.
Az infrás az infrással, a rádiós a rádióssal. Ezen belül az infrásnál a gombkiosztás sem mindegy, 24 és 44 gombos távirányítók is vannak, de az azonos gombok sem feltétlenül ugyanúgy működnek. A rádiósnál ezen felül a frekvencia sem mindegy. A rádióst úgy képzeld el, mint egy garázskapu-nyitót: attól, hogy vettél egyet, még koránt sem biztos, hogy tudod is használni a kapuddal. Az okosabbakat lehet programozni, ami azt jelenti, hogy az adott frekvenciához tudod igazítani, esetleg a megfelelő kódot is be tudod állítani.
A magyar oldalon csak a távirányítót linkelted, ha teszel mellé egy "fekete dobozt" (vezérlőt) is, ami a ledszalag és a tápegység közé megy, akkor jó vagy. Ez a legó része. [link]
Technikailag: az infrás esetén a kezedben lévő távkapcsolónak rá kell látnia a vezérlő infravevőjére. A rádiós ezzel szemben nem igényel optikai rálátást, akár már a lépcsőházból kapcsolhatod a ledet, hatótávolság kérdése.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
macilaci78
nagyúr
Szóval van valakinek ebay-es, aliexpress-es rgb ledszalag szettekkel tapasztalata? - Igen, van.
Meddig bírják? - hozzászólás utolsó mondata.
Vagy érdemesebb drágábban itthonról vásárolni? - dönteni nem fogunk helyetted. Itthon nagyobb sikereket lehet elérni asztalra csapkodás és asztalborogatás terén.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Yasuo
aktív tag
Üdv!
Nemrég kérdeztem, de sajnos nem sokkal jutottam előrébb.
Szóval van valakinek ebay-es, aliexpress-es rgb ledszalag szettekkel tapasztalata? Meddig bírják? Vagy érdemesebb drágábban itthonról vásárolni?[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz Primary92 #13192 üzenetére
A Watt ugyanaz, a Volt és az Amper változik.
Például 230 W a hálózati áramon 230 V * 1 A, míg a led esetében 12 V * 19,2 A. Ehhez az 1 mm^2-es is csak visítva elég.
Most itt valami 62 W-ról, azaz 12 V mellett kb 5 A-ről van szó. A linkelt táblázat alapján a 0,75 mm^2 tök elég.Amit nagyon sokan nem vesznek figyelembe, hogy a vezeték keresztmetszete kell és nem az átmérője. Tehát az 1 mm-es vezeték alatt 1 mm^2 keresztmetszetű vezetéket értünk.
-
Primary92
senior tag
válasz macilaci78 #13190 üzenetére
Ez nem így működik. A 230V-os oldalon biztos, hogy vékonyabb a szükséges méret azonos teljesítményhez.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #13187 üzenetére
Illetve még azt kérdezném, hogy az ilyen RGB-s LED izzókat, elég ha csak mindig a távirányítójával kapcsolom ki és nem kell hozzá a lámpát is kikapcsolni?! Ez teljesen áramtalanítja, nem jelenthet gondot?! Mivel a TV mögé lesz rakva elég kényelmetlen lenne folyton odanyúlkálni.
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
Ezek a nagyfrekvenciás érzékelők lehetnek zavarérzékenyek, amit a tápon keresztül, a vezetékeken, a hálózatból is felvehet. Jobban bevált a PIR mozgásérzékelő.
Lehet próbálkozni 100 nF vagy nagyobb kapacitású kerámia kondenzátorok ráforrasztásával a bemeneti és kimeneti pontokra.
A tápegység szűrését is meg lehetne vizsgálni, hogy mit spóroltak ki belőle, vagy mit nem.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #13178 üzenetére
Mivel nem jött válasz magam is keresgéltem egy kicsit, eddig ezeket néztem: Csíptetős 1-> azért gondolkodom ilyen csíptetősben, hogy minél kevesebb helyet foglaljon, de nem csíptetném (mivel közvetlen a TV háta mögött erre nincs lehetőség a TV asztalon), hanem a "talpára" állítva lenne.
Kérdés az, hogy ennek csíptetője talpként is funkcionál e, vagy csakis csíptetni lehet, hogy fixen álljon.?!Szerintetek erre alkalmas lenne?!
A másik pedig ez lenne: Csípetős 2
Esetleg jöhet más javaslat is. Olyan kellene ami minél kisebb, burában is és talpban is, de a burája kellőképpen állítható legyen. És fontos még persze, hogy bírja a 6W-os E27-es RGB LED izzó hőtermelését is.
Ha valaki látott már ilyeneket élőben, írjon róluk a dolog kapcsán, köszi!
-
Sziasztok,
A konyhában a ledsor egy közelítésérzékelős (nem dimmelős, csak on/off) kapcsolóval van vezérelve. Azt vettük észre, hogy néha (március beszerelés, az elmúlt két hónapban kezdte, kb. négyszer fordult elő) magától bekapcsol random időpontokban (alig hátborzongató, éjszaka fél kettőkor derengő fényt látni a sötét folyosóról).
Hol lehet a probléma, hogyan tudnám kideríteni? Nem tárolunk alatta semmit, nincs hörcsögünk aki éjszaka ott rohangálna, az elektromos hálózat kompletten át lett korábban húzva, a konyha világítás külön körön van. Amikor mi kapcsoljuk fel, világít, nem kapcsol le, órákon át stabilan megy. A takaró plexi úgy lett kivágva, hogy direkt akkora ráhagyás legyen, hogy azt ne érzékelje (ha kicsit megmozgatom oda-vissza a sínben, az se triggereli). A tápkábeleket mozgatva, azok szintén nem kapcsolják be, ha nem tolom be közvetlen elé, magától meg egyébként is tized mm-es holtjátékot tudok csak neki elképzelni.
Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
macilaci78
nagyúr
válasz #46372352 #13183 üzenetére
A vezeték ellenállása függ a vezeték hosszától is. Milyen hosszú vezetéket kell használnod a 12 V-os ágon?
És ha már itt tartunk: a 13 méter egyben van, vagy több darabból? Ha egyben, akkor érdemes mindkét végén betáplálni.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
benfolds
őstag
válasz TeeJay #13180 üzenetére
ja, igen, ez a másik...visszavinni vissza lehet, más kérdés, hogy ténylegesen tudod-e érvényesíteni a garanciát. én csak az utóbbi másfél évben szoktam eltenni a kompakt izzók számláját, mert meguntam, hogy kb. évente megadták magukat (mondjuk van olyan is, ami talán 15 éve megy, még 3 ezerért vettem annó, ráadásul a legtöbbet használt izzóm), de amikor legutóbb visszavittem egyet a tescóba, akkor olyanokkal akartak lerázni, hogy nem magyarul van ráírva a dobozra, hogy 6 év garancia van rá. komoly...meg, hogy az gyártói garancia, nem kereskedői. akkor elkezdtem egy kicsit ideges lenni, hogy hülyének néznek, végül az izzó árának 50%-át ráfizetve adtak egy ugyanolyan tudású, ugyanolyan márkájút (azon számon, amivel azonosítva volt a régi a számlán, már nem volt ugyanaz az izzó, csak egy 99%-ban ugyanaz, másik számon, drágábban)
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz benfolds #13179 üzenetére
pont ma raktam a fürdőbe egy 15wattos E27 foglalatos V-tac LED izzót és fényárban úszik végre minden, ráadásul azonnal mert a spirál kompakt fénycső 2-3perc alatt érte csak el a fényerejét ami gyári állapotában volt 1350lumen ez meg 1500lumen és azonnal ráadásul a színhőmérséklete is jobb
nekem bejött és 960forint nem téma 2év garival, ha besz*rna úgyis vissza viszem hozzájukMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
benfolds
őstag
sziasztok! a fürdőszobában most egy búra alatt lévő hagyományos izzó (E27) szolgáltatja a fényt, de gondolkodom, hogy led-eset kellene tenni a helyére. nyáron napi 2-3 órát megy, télen egy kicsit többet. eddig azért nem cseréltem le kompaktra, mert nagyon sokat van fel-le kapcsolgatva, a led-et meg még nem éreztem kiforrottnak, illetve az izzók is drágák voltak egészen mostanáig. a párát és a gyakori kapcsolgatást mennyire szeretik a led-es izzók?
-
SunMount3r
nagyúr
Hát, úgy tűnik azért elég komplikált dolog ez az RGB LED szalag téma. Nem állt volna ellenemben egy kis barkácsolás, de a a különálló komponensek összeválogatásában túl sok a kockázat. Kell e majd 2 végről is tápolni és azt majd hogy oldom meg bármi villanyszerelési tapasztalat nélkül/eszközök hiányában és hogy tuti jó 5-let e TV hátuljára ragasztani.?!
Az egybeszettekkel meg az a gond, hogy alig kapni pár webshop-ban, ott is drágák és az is ritka, hogy legalább 5050-es LED-esek lennének.
Viszont kitaláltam egy frenetikus pótmegoldást: Veszek egy E27-es RGB LED izzót távirányítóval, és ezt rakom be valahogy a TV háta mögé a fal felé fordítva. Gondolom rendes háttérfényként ez is épp olyan jól működne. A kérdés csak, hogy milyen lámpába tegyem?! Valami nagyon minimális, kicsi asztali lámpa szerűség kellene, állítható nyakkal. Ilyen kislámpára (vagy hasonlóra) tudtok valamit ajánlani?!
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
na ma voltam az Üllői úti Mixvill-be és vettem egy másik V-Tac LED izzót is
az Egriben múltkor 10watt E27 2700K LED volt most meg 15watt E27 2700K LEDtapasztalat alapján a 15wattosnak sokkal szebb a fénye
ugyanúgy 2700K-nek írják rajta de szerintem 3000K-es mert sokkal világosabb fehér a 10wattos sima 2700-as mert kb. azonos fehér színe van mint egy 23wattos kompakt spirál fénycsőnekméretre nem is hosszabb a 15wattos mint az eddigi 23wattos spirál viszont a műanyag búra rajta szélesebb így nem tudtam rátenni a csavaros gömb lámpabúrát
vajon miért lehet az hogy mindkét izzóra 2700K van írva mégis a 15wattos sokkal szebb fehéret ad?
az 15wattos ráadásul már "premium series" felirattal jött17wattos volt még 1800lumennel lehet még azt is kipróbálom 1x
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
mizu
aktív tag
Vagy bolt akár.
▫️ PH! FAN ▫️
-
-
mizu
aktív tag
Nézegettem kevésbé ismert LED-es oldalakat. Rendeltem korábban ebay/aliexpressről. Pár izzóban csalódtam: vagy gyengék, vagy rövid életűek voltak. GU10-es LED izzókat vennék. Tudtok ajánlani megbízható eladót, aki azt adja, amit leírt? Erős fényű gu10-es izzót keresek.
▫️ PH! FAN ▫️
-
macilaci78
nagyúr
Ha nagyobb fényerőre is szükség van, pl nappal is látszódjon, vagy este is jól láss mellette, akkor 5050/60.
Ha csak dekor, akkor kisebb teljesítmény is elég, pl 2835/60, vagy a vezérlővel leszabályozod.A szett előnye, hogy nem kell gondolkodni az elemek összeválogatásán, hátránya az adott hosszúságú kábelek. Ha testre akarod szabni, akkor már legózni kell a vásárláskor és az összeszereléskor is.
-
Yasuo
aktív tag
válasz macilaci78 #13166 üzenetére
Hát egy komplett szettet, azaz távirányító, vezérlő, táp, szalag. Melyik típus ajánlott?
-
macilaci78
nagyúr
led szalagból melyiket ajánljátok? RGB-s, távirányítós kellene - most akkor ledszalagot ajánljunk, vagy vezérlőt, tápegységet is? Esetleg lakást, telket?
kínából vásárolnám - típust tudunk ajánlani, külföldi forrást nem. Ennek oka az összefoglalóban is szerepel.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
EXIEZ
senior tag
válasz polonic #13161 üzenetére
az a gond hogy azt sem tudom mi van a lámpámban, meg hogy milyen kell bele, így ha vacakolni kell ledre térés esetén, akkor maradok halogénnél, ezekből van valami normálisabb mint a "gyári " izzó?
a fény lenne a lényeg, hogy ne kelljen felkapcsolni az asztali lámpát is + ba ha olvasni akarok pl. -
TeeJay
félisten
na vettem én is végre egy V-tac 10wattos 2700K LED izzót kemény 470-ért aztán meglátjuk meddig bírja majd
WC-be tesztnek jó lesz mert ott kevés ideig ég és jó sokszor van kapcsolva
a mostani 42wattos Osram halogén helyére meglátom mit fog hozni
illetve hogy a Mixvill 2éven belül tényleg cseréli-e ha tönkre megy
ha találok veszek mellé egy Philipset is és összehasonlítom melyik a jobb szemre
sajnos az Egri mixvill-ben nem volt 4000K-es 10wattos LED csak 6400K-es az meg túl hideg nekem
illetve a nagyobbak meg már drágábbak voltak (15wattos)Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
polonic
félisten
Én 20 wattos halogéneket cseréltem ledekre nemrég.
A halogének AC-ről mentek, kellett új DC tápegység emiatt bár nem a ledek miatt feltétlen. Ezt később kifejtem miért váltottam.
A ledes izzók a konyhában 3 wattosak lettek, melegfehér, 7 db.A fényerő kisebb lett, de bőven elegendő hangulatvilágításnak. Na meg a pultot is úgy megvilágítja még, hogy dolgozni lehet rajta.
A fürdőbe 6 wattos hidegfehér ledek kerültek, 2 darab, a tükör fölé. Ez tök jó fényt ad, csak pontszerűbben. Szóval az egész fürdőt nem világítja be úgy, mint a halogén 20 watt. De a tükör alatt nagyon jó a fény borotválkázoshoz, nőknek egyéb tollászkodáshoz, stb.A ledeket innen rendeltem.
Igaz AC-ről is mennek. De én inkább DC-re cseréltem a tápegységet, mert egyenletesen jön így a 12 volt nekik. Az AC-s tápegységekben nem volt semmi ingadozás elleni védelem és kb 11,4 voltot adtak le.[ Szerkesztve ]
-
Yasuo
aktív tag
Helló!
Plafonon díszléc feletti felfelé világító 4-5 méteres led szalagból melyiket ajánljátok? RGB-s, távirányítós kellene, nem kell vízállóság. Maximum 5ezer forintért, kínából vásárolnám leginkább.
Köszi[ Szerkesztve ]
-
EXIEZ
senior tag
Polonic & Dluinet
Igen, a halogén sárgáról akarnék fehérre váltani.
hát 15-20 tól nincs is nagyobb benne, de nyilván minél erősebb kéne, amit lehet.színes a lámpa, így a sárga szerintem többet csúnyít rajta mint a fehér. fehérrel jobban mutatna.
csak tippem sincs milyen g4 kell bele -
EXIEZ
senior tag
lehet nem jó topicban járok, valakinek van tapasztalta a "sárga" g4 izzóról fehér ledesre való áttérésben? lenne pár kérdésem
-
AXisBOLD
addikt
Sziasztok,
még mindig nem adtam fel és még mindig GU10 RGB
A Mi Light GU10 RGB-ről lehet tudni valamit, vagy úgy általánosságban a Mi Light gyártóról/termékeiről?
A vevői értékelések alapján nem lehet vele nagy gond, de kikérném a véleményeteket is!Illetve jól értelmezem, hogy az led izzó és a távirányító páros mellé már nem kell semmilyen más eszköz, becsavar, bekapcsolt és ennyi?
Aurea mediocritas
-
macilaci78
nagyúr
Az lenne a jó. Az Optonica E14-ből már kettő elpukkant, mindkettő lecsapta otthon a kismegszakítót.
Munkahelyen is volt lecsapva az óra alatt az egyik fázis, nem tudtuk az okát. Valószínűleg valamelyik GU10 spot adta meg magát.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
pjen
félisten
válasz macilaci78 #13145 üzenetére
A kismegszakító,fi relé lehet észre sem veszi.
-
macilaci78
nagyúr
-
AXisBOLD
addikt
válasz macilaci78 #13142 üzenetére
jogos, így volt.
(#13143) Kernel: köszi, de mégis maradnék egy ismertebb, megbízhatóbb márkánál, még ha kategóriákkal drágább is, pl. Philips HUE RGB leg GU10 20k itthon, ezt még ki is adnám érte, de ha jól tudom, ehhez kellene még egy wifis modul hogy tudjam vezérelni (~60k egy ilyen komplett szett!?), na ez viszont már sok lenne. vagy működik valahogy külön is csak telefonos appal?
illetve nincs más - de hasonló - alternatíva?
Aurea mediocritas
-
Kernel
nagyúr
válasz AXisBOLD #13141 üzenetére
Nem próbáltam még, de ha kellene, nem riadnék vissza egy kis kísérletezéstől, nem fog csődbe vinni:
https://www.aliexpress.com/wholesale?SearchText=GU10+RGB&isFreeShip=y&SortType=price_asc
A kínai nem mindig jelent gyenge minőséget, bár ezt nem mindig lehet megállapítani ránézésre, még szakmabelinek sem. Azzal sem mondok újat, hogy sok esetben ugyanazt kapjuk itthon is.
Egyesek aggódhatnak még a tűzveszély miatt, de az sem úgy szokott működni, hogy rögtön ég, mint egy gázégő. Elpukkan benne egy védőellenállás, leáll, ez a jellemző.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
AXisBOLD
addikt
Sziasztok,
korábban jártam itt, led RGB spotot (GU10) keresve. Akkor kaptam a fejemre, hogy a kanai filléres gyártmányokat felejtsem el.
Futottam egy kört a helyi villamossági boltokban, vagy egyáltalán nem árulnak GU10-est vagy már nem tudják beszerezni az a terméket amit biztonsággal tudnak ajánlani (ez egyébként ~15k lett volna).Létezik/beszerezhető ebben a kategóriában használható, minőségibb darab vagy ez az RGB spot ennyire mostohagyerek?
Aurea mediocritas
-
Gabesz87
veterán
Bp-en tudtok jó szakit ajánlani, aki LED szalag hangulatvilágítást beköti szakszerűen? Na és persze nem aranyáron.
-
macilaci78
nagyúr
válasz SunMount3r #13137 üzenetére
Y-elosztó létezik, szóval az megoldás.
A 60 W az 5 méterre a 20% tartalékkal együtt is elég a számok alapján.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz macilaci78 #13136 üzenetére
Egy 40"-os TV hátuljára akarom rakni, az ha jól számolom, max (55+92)x2cm= max 3m ami kellene.
De ha 5m is lenne, akkor két külön táp is kellene hozzá, hogy mindkét irányból kapja, vagy van ehhez valami Y elosztó?
Az a 60W-os táp épp elég lenne hozzá nem?
-
macilaci78
nagyúr
válasz SunMount3r #13134 üzenetére
A száraz adatok alapján jók. Az kérdés, hogy a ledszalag végén van-e 4-tűs csati, amivel összedugod a vezérlővel. Az is kérdés, hogy a szalag teljes hosszát fel kívánod-e használni, mert ekkor üdvös lenne mindkét végét betáplálni.
-
pjen
félisten
válasz SunMount3r #13134 üzenetére
Mixvill cuccokban inkább nem mondanék semmit.Próbáljátok ki a boltban.
-
SunMount3r
nagyúr
-
pjen
félisten
válasz SunMount3r #13132 üzenetére
Az ip65 kültérre is szerelhető,vizes,párás,poros helyre is.Az ip20 nem.
-
-
szabifotos
senior tag
válasz Primary92 #13129 üzenetére
Én is méregettem régebben, és én is kevesebbet mértem jóval a megadottnál. A napokban ilyet rendeltem. Nagyon olcsó, kíváncsi leszek milyen ennyiért.
Ha jól tudom RGB csak 5050 tokban van. Vagy a 3528 aminél a 3 szín váltakozik. Nem is értem a fentebb linkeltnél amit vettem, miért lehet kiválasztani 2835-öt RGB-ben. Valószínű az 3528 lesz....
[ Szerkesztve ]
-
Primary92
senior tag
válasz Kernel #13128 üzenetére
3 színen együttesen (fehéren) mértem 9W-ot.
De van itt egy itthon vásárolt 14,4W/m RGB szalag, igaz 24V-os, csak itt 6-osával vannak a LED-ek. Ez sokkal jobban világít. Gondoltam Kínából a közel duplaakkora teljesítményű képes lesz hasonlót produkálni, ráadásul feleannyi LED-del.Éljek együtt azzal, hogy nem lesz Kínából jobb?
Ha keresgélek még, akkor milyen LED-del keressem? 3528/5050? -
Kernel
nagyúr
válasz Primary92 #13127 üzenetére
3528 és 5050 szalagoknál ez természetes. Ezeknél a chip névlegesen 20 mA és 3V nyitófeszültségű.
Így jön ki a 3 chip sorba (9 V) és marad 3 V a 150 ohmos ellenállásra. 3V / 150Ω = 20mA. A LED-ek számát ezért hárommal kell osztani (figyelembe véve, hogy az 5050 tok 3 db LED-et tartalmaz, a 3528 szimpla), azt szorozni 20 mA árammal, ennyi a szalag névleges árama.
De ez csak az elmélet, gyakorlatilag 3 V felett van a nyitófeszültség, így nem jön létre áganként 20 mA. Továbbá most csak a fehér LED-re tértem ki, a pirosnál kisebb a nyitófeszültség, nagyobb az ellenállás, de ott is 20 mA a névleges érték.
Új korában 50 % alatt is mértem már ilyen szalagot. Félév múlva az öregedés hatására viszont nőtt valamennyit.
[ Szerkesztve ]
-
Primary92
senior tag
Vettem egy LED szalagot: RGB 120 LED/m,
24W/m
Lemértem, de kevesebb, mint feleakkora teljesítményt tud, mint amit írnak. De ezt majd lezongorázom vele. Vagy a drágábbak sem tudnak számottevően többet?
A kérdés az, hogy nektek melyik vált be. Főleg olcsó kínai érdekel, mert csak alkalmanként használnám, nem fenyeget a rövid élettartam problémája szerintem.[ Szerkesztve ]
-
mortis.papp
csendes tag
Üdv!
Led kukoricaizzót szeretnék venni.
220v, meleg fehér, kb. 500 lumen fénerejűt, E14 -es foglalattal.Tudnátok olyat ajánlani amit érdemes is megvenni.
Kb. fél éve kaptam 6 db -ot (újat), de ezek kb. egyszerre megadták magukat. Nem szeretnék ilyenbe belefutni, ha fizetek is érte.Köszönöm a segítséget!
-
macilaci78
nagyúr
V-Tac-nál az E27 15W, 17W ledek most akciósak.
-
dethroner
veterán
Hogyan lehetne megállapítani egy ledszalagról hogy milyen típusú ledekkel szerelték?
Pár éve vettem ebay-ről 5m rgb szalagot tokkal-vonóval. A szalagot felragasztottuk a nappaliban a mennyezet alá a tapétára. Frankón működött, volt hogy naponta több órát is. Tegnap éjjel azonban furcsa szagra lettünk figyelmesek. Édeskés, égett szag, majdnem mint az égett hús
A ledszalag adapter volt büdös. Kihúztam, és azóta valahogy nincs bátorságom visszadugni és bedugva tartani 7/24 órában. Mi a lószar lett vele, 3 vagy 4 éve ugyanúgy volt, gond nélkül. A kérdésem légyege, milyen teljesítményű tápot vegyek hozzá? Ez gondolom nagyban függ a ledek típusától. Hogy tudom azt megállapítani anélkül, hogy leszedném a falról?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
peter889
őstag
válasz macilaci78 #13122 üzenetére
Végsebesség és a lóerő más bicikli.
Hagyományos wolfram szálas izzóknál és LED-es izzóknál is olyan összefüggés van, hogy magasabb teljesítményfelvétel (nagyobb wattszám) jobb hatásfokkal párosul.
Az általam problémásított két RGB izzónál ez éppen fordítva van, amit nem értek.
Egyéb különbséget nem látok az adatokban.Sajnos nem tudok úgy angolul, hogy ilyen komplexebb problémára rá tudnék kérdezni.
[ Szerkesztve ]
-
peter889
őstag
válasz macilaci78 #13117 üzenetére
Azt sem értem, hogy van pl. ez: [link]
180lm 3 watt.
Ez szerintem ugyanolyan mint az előbb általam linkelt 9 wattos 300 lm-es, csak nagyobb teljesítményű.
Nem értem, hogy a 3-szor nagyobb teljesítményhez miért nem társul 3-szoros lm érték? -
peter889
őstag
válasz macilaci78 #13117 üzenetére
Köszi, de nem teljesen értem. Szóval lehet, hogy a 9 wattos nem, vagy csak alig gyengébb mint a 10 wattos, csak másként adták meg a paramétereit?
-
Demokatona
tag
válasz macilaci78 #13118 üzenetére
Köszi!
Privát üzenetre illik válaszolni , de ha ezt elmulasztod , akkor bunkónak tartalak .
-
macilaci78
nagyúr
válasz Demokatona #13114 üzenetére
Az a rugós pöcök kis vályatba, horonyba kapaszkodik, nyugodt lehetsz, nem esik ki. Zörögni meg csak akkor fog, ha rázod a plafont.
-
macilaci78
nagyúr
válasz peter889 #13115 üzenetére
Hogyne lehetne, de biztosat csak ők tudnak mondani.
Ami még megfogott: az egyiknél meg van adva, mely hullámhosszokon világít, lehet, azonos tartomány azonos eredményt adnak, de a másik led szélesebb spektrumú... Egy 250 W-os infralámpa fényereje is elmarad még egy 100 W-os hagyományos izzószálas égőtől is, a látható fénytartományban...Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
peter889
őstag
válasz macilaci78 #13113 üzenetére
Nem lehet esetleg, hogy a Fasttech rosszul adta meg az adatokat az egyik esetében?
-
peter889
őstag
válasz macilaci78 #13113 üzenetére
Eddig úgy tudtam, hogy az UltraFire jó név, és a Fasttech megbízható.
Nem tudom, honnan tudnék megbízhatót venni.
Ennek a világítási szöge túl kicsi lehet és azok a nagy hűtőbordák sem tetszenek.[ Szerkesztve ]
-
Demokatona
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni vettem ilyen [spot]ot.Hozzá GU10 foglalatot és GU10 led spot-ot.
Azt a kis rugós pöcköt ami tartja a ledet csak simán a fényforrás elé kell bepöccinteni?
Mert úgy nagyon lötyög benne.Privát üzenetre illik válaszolni , de ha ezt elmulasztod , akkor bunkónak tartalak .
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Valamit nagyon nem értek. Tudnátok segíteni?
Ez az RGB izzó 9 wattos és Lumnes(max)-nak 300 LM van megadva.
[link]És van ez: [link]
10 watt mellett Lumens (Max) értéke: 800 LMHogyan lehet, hogy minimálisan magasabb teljesítményűek több mint a duplája a leadott fényereje?
Szóval azt gondoltam vennék valami jobb minőséget, de nem túl drágát. De nem tudom, hogy most hasraütésesen írják be a Fasttech-es adatokat, vagy másról van szó.Nemrég megvettem ezt, postaköltséggel együtt kb. 350 forintért:
[link]
Megérkezett és árához képest elégedett vagyok vele, csak gyenge fénye (ezt belekalkuláltam előre). Viszont kicsi hülyén fog hangzani, de valami zörög benne, ha csak kicsit is megrázom. Szerintetek nagy probléma a zörgés?Korábban rendeltem ezt: [link]
Ez is kb. olyan árban volt, viszont nem zörög benne semmi, normálisan működik.Köszönöm szépen előre is.
[ Szerkesztve ]
-
McReay
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek.
A fürdőszobában a tükör feletti izzókat (G4 10W) szeretném kicserélni, mert szeretnék nagyobb fényt. A mennyezeten van egy búra 2 darab 806 lumenes izzóval, de sokszor a 4 izzó együtt is kevés.
Ez a jelenlegi állapot: [link]
A burában lévő izzókat erre szeretném cserélni, viszont a tükör felettiekkel teljesen tanácstalan vagyok.
Talán GU10-es foglalat és 1-1 7W-os izzó a két foglalatba?
Szerintetek mit lehetne vele kezdeni?Samsung Galaxy S23 --- Honda CBR 600 F4
-
Gabesz87
veterán
válasz st6969 #13105 üzenetére
Ez nekem is baromira tetszenek, én is tervezek valami ilyesmit most felújítás alkalmával a nappaliba. Én ILYESMIT néztem, ez nem is drága szerintem. Csak mondjuk nekünk a szoba kb. 6x6,5 m- bár ebből egy rész az amerikai konyha, az erkély oldalánál meg végig van sötétítő függöny teljesen a plafonról, úgyhogy arra az oldalra sem kéne a szalag.
Nekem is segítenétek: elsősorban arra volnék kíváncsi, hogy ez csak hangulatvilágításra jó, vagy megfelel akár normál világításra is? Persze a szoba közepén ettől függetlenül a plafonon lesz más fényforrás/csillár/spot stb. (amiről a napokban írogattam itt). Ill. a linkelt szett az jó lehet? Elvileg benne van minden ami kellhet, nem? A szín még nem tudom, de valószínűleg meleg fehér.
[ Szerkesztve ]
-
st6969
őstag
Sziasztok,
olvasgatok, kérdezgetek már egy ideje...most viszont már itt az idő, hogy elkezdjem összevásárolgatni az alkatrészeket. A cél egy ilyen hangulatvilágítás lenne RGB szalaggal, távirányítóval változtatható színekkel:
A szoba 4x4,5m, tehát összesen kell 17m RGB ledszalag. Jól látom, hogy RGB-ből csak 5050-es típus létezik? Szeretném, ha a képen látható, nagyjából homogén fénycsík lenne.
Ehhez elegendő-e a 7,2W-os "dekor" minőségű 30led/m-es szalag?
Vagy inkább a 14,4W-os 60led/m-es? De ez is "dekor"
Találtam egy "közteset", 10,8W-os fogyasztással.
Tápegységnek a teljesítménytől függően 150W-os vagy 240W-os vagy 360W-osat néztem.
Vezérlésnek + erősítőnek ezeket néztem.
Ilyen búrás aluprofil kell-e? (hőelvezetés ill. homogén fényeloszlás miatt) Mert az igencsak megdrágítja
Egy ilyesmi díszléc a mostani holker díszléc alá ~5cm-rel, hogy legyen hova tenni a ledszalagot.
2,5mm-es vezeték a szobasarkokon a betápnak. 2 pólusú fali kapcsolóval fogom a hálózati tápot megszakítani.Szerintetek működhet ez így? Mi kellhet még? Ez az egész így közel 50ezer Reális ez?
Előre is köszönöm a válaszokat
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz macilaci78 #13103 üzenetére
Lakása válogatja,nálam még a fürdő szekrény is szét szárad.Igaz tavasztól őszig nem nagyon van becsukva az ablak.Pár helyen télen is álandóan szellőztetünk.
-
polonic
félisten
válasz macilaci78 #13100 üzenetére
Most azon gondolkodom, hogy akkor a konyhaba sem kene ez a cucc. Ott is van para telen, hiaba van elszivo.
Nezek akkor ip67-eseket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
- Asszociációs játék. :)
- Ukrajnai háború
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Filmvilág
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Robotporszívók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest