Hirdetés
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Napkollektor - csak úgy
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
quint
aktív tag
válasz
gboszi #11225 üzenetére
ebay-en "remote lamp swith" kereséssel 3000 Ft-tól találsz megoldást. A vevő/kapcsoló rész a mostani kapcsolód helyére megy (természetesen erről is működik a lámpa), a távirányító tartóját pedig bárhova felragaszthatod a csempére. Ennél a megoldásnál az sem veszélyes, ha a gyerkőc vizes kézzel tapizza a saját kapcsolóját.
Esetleg gond lehet, hogy a legtöbb ilyen kapcsolóhoz nulla is kell, ami vagy ott van a kapcsolód dobozában, vagy nincs. Ha nincs és nehéz oda vinni (általában nem az), akkor olyan kapcslót kell keresni, aminek a vevő/kapcsoló része is elemes táplálású.
-
mzso
veterán
válasz
macilaci78 #11231 üzenetére
Ha mirohullámusban is van olyan akkor lehet, hogy annek nem kell nagy idő. Az infrással az a baj, hogy ha egy helyben mozogsz azt nem biztos, hogy látja.
-
Elemental
addikt
válasz
macilaci78 #11234 üzenetére
Köszi!
Az ellenállást fogjuk kipróbálni. -
macilaci78
nagyúr
válasz
winter #11241 üzenetére
A fal melletti 3 W spotokat esetleg fordítsd valamelyest a fal felé. Nekem bevált az ilyen megoldás.
A fürdő üveg falú zuhannyal jó lesz szerintem. De amit írtam, E27 vonalon van hova feljebb lépni, csak úgy válaszd meg a lámpatestet is, hogy beférjen a 65 mm átmérőjű ledgömb is, esetleg a 85 mm-es is.
A fürdőben nem a tisztálkodáshoz kell az általánosan magas fényerő, hanem a takarításhoz. -
macilaci78
nagyúr
A mozgásérzékelőt is kell valahova rakni. Egy fürdőszobában ez megint lehet macerás, vésni a kábelnek, vagy kábelcsatorna, összefűrni a csempét...
A mozgásérzékelős foglalat kilát-e a búra alól? Ugye, fürdőszoba, kicsit mások a követelmények (IP44 vs IP20).
Persze, van wifis, BT-os led is... Nem biztos, hogy annak a gyereknek akarok mobilt, tabletet adni a kezébe, aki a villanykapcsolót fel sem éri.MaCS-70-nek is igaza van, hogy a vezeték nélküli megoldások tápellátása jellemzően megoldásért kiált. Érdemes valami elterjedtebb formátumú akkuról üzemelő kapcsolót keresni, mert az még mindig olcsóbb, kényelmesebb, mint valami egzotikus, nem tölthető elemet cserélgetni.
Felsoroltunk itt 4-5 megoldást, majd a kérdező dönt.
vezeték nélküli alternatív kapcsoló, kapcsoló helyére, vagy máshova építhető mozgásérzékelő, vagy jelenlétérzékelő, húzókapcsoló, okos kapcsoló, vagy foglalat, vagy égőÉn szerintem a húzókapcsolót fogom választani, ha sor kerül rá, mert otthon Legrand Valena termékcsalád van és ebben a családban véletlenül van húzókapcsoló is. Úgyis csak pár évig van rá szükség, utána vissza lehet cserélni az eredeti kapcsolókra.
-
winter
újonc
válasz
macilaci78 #11219 üzenetére
Köszönöm a választ.
3528-120 akart lenni a szalag.
A szalagot sínbe terveztem tenni, amiatt is amit írtál.
Megnézem akkor az 5050/60-ast is.
A szobák magassága 2,7m és világos színűek a falak (fehér, kék).
Alapvetően a nappali lesz a lakás központja, ott leszünk sokat, így valószínűleg tényleg kell az 5 db panel.
A nappali 3W-os spotokat a fal mellé, illetve a konyha felé tenném csak hangulatvilágításnak.
Spotokból láttam 110 fokosokat is az Anronál. Olyanokat gondoltam betenni.
A fürdők sima kockák, max a földszinten a zuhany kavar be, de az is épített, üvegfalú lesz.
A fürdőkbe a felső világítás mellé a tükrökhöz is kerül külön világítás, pont a borotválkozás/sminkelés miatt. -
válasz
macilaci78 #11236 üzenetére
Mindegyik lehet jó megoldás, a helyzettől és a felhasználótól függően. Csak sokan megfeledkeznek arról, hogy ezek tápellátást igényelnek, ami van vezetékezéssel, vagy saját táplálással (akku, elem) járnak.
Én is éppen ezzel szórakoztam a hétvégén...
MaCS
-
macilaci78
nagyúr
válasz
MaCS_70 #11235 üzenetére
Mármint melyik a jó megoldás? A fali aljzatba rakott mozgásérzékelő, vagy a vezeték nélküli alternatív kapcsoló?
Utóbbi után öcsém miatt jártam utána: csináltatott egy bútort két ajtó közé, a bútor két kapcsolót is kitakar, az egyik az erkélyvilágítást kapcsolót egyik alternatív kapcsoló, a másik a nappali. Vezeték nélküli kapcsoló vevője befér a süllyesztett fali dobozba, a kapcsolót meg teszed, ahova akarod, akár a süllyesztett fali dobozt eltakarva is. A hátulján öntapadós ragasztó, vagy csavaros rögzítésnek hely. A hab a tortán, hogy Schneidernek is van.
Ha jól csalódom, egy vevő + két alternatív kapcsoló 26 k, szóval nem olcsó, de szerintem még mindig barátságosabb, mint a fürdőszobában vésni, vagy akár falon kívül kábelezni.Még egy ötlet, szerintem a legegyszerűbb: húzókapcsoló. A madzag meg olyan hosszú, hogy a gyerek is elérje.
-
válasz
macilaci78 #11231 üzenetére
Ez nagyon jó megoldás (hasonlóan a kapcsoló helyére tett mozgásérzékelőhöz), de azt azért jó tudni, hogy nem mindig olyan nagyon egyszerű a beszerelésük, mivel a fázis mellé minimum egy nullát is oda kell vezetni hozzájuk.
MaCS
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Elemental #11233 üzenetére
Egyik eset, amikor pár perc alatt megszűnik a derengés. Ebben az esetben ez természetes, nincs is mit tenni és nem is kell.
A másik eset, ha a derengés nem szűnik meg, hanem folyamatos. Na, erre nem találtam meg a hasznos infót a keresőben, hátha másnak több szerencséje lesz.
Az egyik ok, hogy a kapcsoló nem a fázist szakítja meg, hanem a nullát. Ezt ellenőrizni és korrigálni kell.
A másik, hogy a kapcsolón az élvilágítón keresztül átfolyó áram már elégséges a lednek. Ekkor egy ellenállást lehet bekötni az élvilágító fényforrás mellé, ami eleszi a ledek elől az áramot. -
Elemental
addikt
válasz
macilaci78 #11232 üzenetére
Igen, világít.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
gboszi #11225 üzenetére
Van alternatív kapcsolóból vezeték nélküli is. Az egyik darabot felrakod a mostani helyére, alá a vevőegység a fali dobozban elfér. A másikat meg felfúrod, vagy felragasztod oda, ahol a gyerek is eléri.
Van mozgásérzékelő is süllyesztett fali aljzatba, ami 180°-ban lát. Jó hosszú időre állítsd, nem nagy élmény samponos fejjel sötétben sámántáncot lejteni a megvilâgosodásért.
-
Elemental
addikt
válasz
macilaci78 #11223 üzenetére
Ez azt jelenti, hogy meg lehet csinálni ellenállással?
-
mzso
veterán
Lehet, hogy összekeverték a képet, vagy elírták. Hál istennek a leírásból sem derül ki... (bár hálózati feszültségűt nem szokták méterre adni.)
Érintésvédelmi szempontból szerintem, nem probléma. A (kínai) képek alakján egy vaskosabb szilikon (vagy utánzat) csőben vannak.
-
válasz
gboszi #11225 üzenetére
A két alternatív kapcsolóra les szükséged, illetve az új kapcsolóhoz is el kell vinned az alap vagy kapcsolt fázist, a két kapcsoló közé meg két szál kell. Jó kis szórakozás lesz!
Egyébként miért nem a gyerkőc magasságába tesztek egyetlen kapcsolót? Sok helyen látom, hogy a kapcsolókat eleve derékmagasságba szerelik, így a gyerekek is elérik, a felnőttek meg lazán, leengedett kézzel tudják használni őket. Sokkal értelmesebb, mint a megszokott, magasra szerelt kapcsolós rendszer.
MaCS
-
gboszi
senior tag
Üdv, kérném a segitségeteket, hátha:
mosdóban szeretném, ha a gyerkőc is fel tudná kapcsolni a villanyt.
A verzio: plusz kapcsolo valahogy
B verzio valami mozgás érzékelős cuccUgye a lényeg hogy az eredeti kapcsolo megmaradjon. Tehát valami váltó kapcsolos dolog kellene. Na ezt szeretném minnél kevesebb furással megoldani. Ötlet és menet? Köszi
-
Zeus
újonc
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Elemental #11222 üzenetére
Ez egy "jelzőfényes", avagy élvilágítós kapcsoló. A kapcsoló alján az a kis fekete vízszintes vonal lekapcsolt állásban világít, így sötétben is megtalálod a kapcsolót.
Ez a megoldás ad egy kis szivárgó áramot a kapcsolón túlra, ami épp elég a kis fogyasztású ledeknek, hogy derengő fényt adjanak.Ha nem élvilágítós kapcsolód van, akkor tovább kell gondolkodnunk.
Az élvilágítós kapcsolóra rámegy a teli lap is, ami eltakarja a világító részt.
-
Elemental
addikt
válasz
macilaci78 #11220 üzenetére
Schneider sedna a kapcsoló.
Nudlee:
Az ki van zárva, mer nem tudom -
macilaci78
nagyúr
válasz
winter #11215 üzenetére
Kezdjük talán itt. Létezik 2835, 3528 led,
de 3825 aligha. Hopp, mégis van!
Na, Ali barátunk azt írja, hogy a 3825/120 led 9,6 W/m, ezzel szemben egy 5050/60 led 14,4 W/m, nagyobb a fénye. (A fenti fogyasztásadatok a szabvány szerinti maximumot jelentik, új korában kb a felét, kétharmadát fogyasztja a led.) Én ezt tenném a konyhába akár alulfeszelt táppal, meghálálja a táp és a led is. Esetleg 2835/60, vagy 5630/60. A 3528 típus inkább csak dekornak elég.
Konyhapultnál már sokszor előkerült: ha nagy fényerőt akarsz, ahhoz fogyasztás és melegedés is társul. Alu profil javasolt, ami elviszi a hőt. A másik, hogy vagy szilikonos szalagot választasz, vagy búrás profilt, mert könnyebb tisztán tartani, és megvédi a fröccsenő folyadékoktól, páralecsapódástól (teaforraló...)
Lehet alacsonyabb teljesítményű leddel is megfelelő mennyiségű fényt elérni, csak sok kell belőle: sűrűbben vannak a diódák a szalagon, vagy több szalagot teszel egymás mellé.A nappaliban mekkora fényt szeretnél, mekkora a belmagasság? Én lehet, megfontolnám az 5 db panelt a dobókockán látható 5 pöttyének megfelelő elrendezésben.
Spotot általános megvilágításra nem raknék. A spotnál elterjedt GU 10, illetve E14 foglalat esetében 7W-nál megáll a történet. A GU 10 nem szórja kellően a fényt, sűrűbben kell rakni. Az E14 foglalat ilyen szempontból előnyösebb. Minél jobban szórja a fényt, egységnyi területre annál kevesebb jut.
Hangulatvilágításnak pl TV-nézés mellé megfelel a 3 W spot, csak helyezd el úgy, hogy ne zavarja a szemedet sem és a TV-ről se tükröződjön vissza.Fürdőben nálam IP44-es lámpatestek vannak fent, opál búra alatt vannak az E27 ledek. Elég hülye alakja van a fürdőnek, így erősen túlméreteztem a történetet, a kb 4 m2 fürdőben 4 db 15 W-os E27 led van. Ha neked egy sima kocka fürdőd van, akkor próbáld ki a 10 W-ot, de ha kevesled, E27 vonalon van hova tovább menni. (Szemüveges vagyok, közellátó, borotválkozáshoz igénylem, a fürdőben nincs természetes fényforrás, és középbarna, okkersárga a csempe...)
A hálószoba rendben van. Szekrényben is tudsz majd pakolni, illetve az éjjeli szekrényeken, asztalokon elhelyezett helyi megvilágítás ésszerű és hasznos megoldás.
Magánvélemény, várd meg másét is.
-
Elemental
addikt
Srácok, van arra megoldás, hogy ha lekapcsolom a vilagító villanykapocsolót, akkor ne villogjon a led fényforrás?
-
macilaci78
nagyúr
Oké, engedjétek el a dolgot szerintem.
Nekem nem írtál olyat, ami miatt meg kell követned.
Pjen fórumtárs írta a ledszalagos megoldást a polcok aljára ebben a topikban. Szerintem egy kis alapterületű kamrában nem lehet, vagy nehéz ideális, szórt fényt juttatni mindenhova, gazdaságos kivitelezés és üzemeltetés mellett. Így sokan azt a kompromisszumot választják, hogy egy fényforrás a mennyezeten, vagy a falon ajtófélfa felett. Ettől nehéz jobb ár-érték arányú kivitelezést javasolni.
-
winter
újonc
Sziasztok,
Épülő lakásunkba LED világítást gondoltam. A véleményeteket szeretném kérdezni, hogy ez elegendő lesz-e, vagy esetleg már túlzásba estem.
A nappali/konyha/étkező együttese kb 36 nm (kb 6*6m).
A nappali a tér felét foglalja el. Oda 3db 18W/1350lm panelt gondoltam + 6 db 3W/210lm hangulatvilágításos spotot.
A konyhában (3*3m) kb 2,5m 3825-120-as szalag lenne a pult alatt, felül pedig 6 db 5W/320lm spot adna általános világítást.
Az étkezőbe (3*3m) is 5 db fenti spot kerülne, illetve az étkezőasztalhoz plusz lámpa.
A fürdőszobákba (kb 6nm-esek) 10W/800lm IP65-ös paneleket gondoltam a tükörvilágítások mellett.
A szobákba (kb 12nm-esek) a 18W-os panelból terveztem 1-1 db-ot. Ott lennének még éjszakai lámpák, illetve az íróasztalokon is lennének világítások.
Segítségeteket előre is köszönöm. -
quint
aktív tag
Nem kellene indulatkezelési terápiára járnod?
Nagyon-nagyon nem értem, hogy miért akarsz olyasmiket belemagyarázni a hozzászólásaimba, amikre még csak áttételesen sem utaltam. Ne érts félre, különösebben nem zavar, csak azért veszem elő, mert a #11194-ben de facto marhának, a #11209-ben pedig hülyének neveztél, így nem tudtam eldönteni, hogy akkor szerinted marha, vagy hülye, vagy hülye marha, vagy marha hülye vagyok-e
Ezennel megkövetlek, amiért a #11193-ban gyakorlatilag irányfénynek merészeltem nevezni a 7 wattos LED-et. Nagyon helyesen rámutattál, hogy az 1 nm-es budidban az 5 wattos is elég. Meglátásom szerint oda egy maréknyi megfelelőképpen felizgatott szentjánosbogár is elég lenne, mégsem szoktuk őket általános lakásvilágítási célra ajánlani
Macilaci78 kollégától is elnézést kérek, amiért a teljesítmény fontosságát hangsúlyozó hozzászólásomra érkező válaszában extrémnek mertem nevezni azt a példáját, hogy akármekkorára növeli a LED teljesítményét, a polcok árnyékában akkor is árnyék lesz. Kipróbáltam, elmélyültem a szakirodalomban is, tényleg igaza van
Azt viszont kikérem magamnak, hogy bármiféle alternatív megvilágítási javaslatot tettem volna a kollégának, arra a témára más topiktársak tekeredtek rá (valszeg nem olvasták az előzményeket)
Szóval csak annyit akartam mondani, hogy nagy békével és tisztelettel küldi ölelését a Te hülyéd és/vagy marhád
-
macilaci78
nagyúr
Nem hülyeség, én is fontolóra vettem, de lebeszéltem magam róla. Persze, vagány, de tényleg talicskára kuplung feeling lett volna.
A másik ötlet, hogy a profilokat nem vízszintesen a polcok alján helyezném el, hanem függőlegesen a polcok mellett. Így csak kb 5 méter kellene belőle két oldalra.A jelenlegi megoldás a felhasználók igényeit teljes mértékben kiszolgálja. Ha pedig valami írás nem egyértelmű, akkor 3 lépés és a konyhai 15 W-os ledlámpa alatt meg lehet vizsgálni. De polcról kivéve a fejem felett lévő kamrai lámpa is jó. A kamra úgysem megfelelő hely az olvasókör rendes üléseire.
-
pjen
félisten
válasz
macilaci78 #11211 üzenetére
Teljesen igazad van,de a kérdés az volt,hogy helyezzem el a világítást,hogy ne vakítsonl.Szerintem az én válaszom szakmailag korrekt más kérdés,hogy egyébként baromság.Egyébként nekem sokáig egy karos,görgős végállás kapcsoló volt a kamra ajtón,úgy működött mint a hűtő ajtó.
-
macilaci78
nagyúr
110×120 cm a kamra alapterülete, a mennyezet és a felső polc között egy arasznyi hézag van, ide van feltéve a kb sosem használt elektromos grill dobozában. Ha a mennyezetre teszem a lámpát, a felső polc kb ki is esett.
E mellett a polcok aljára egy sorban kb 8 m ledet raknék fel, sín+led legyen 1.200 Ft méterenként, mert Olcsó János néven kereszteltek, fogyasztása legyen a semmire sem elég 4,8 W/m, a trafó 2k, az úgy nagyjábóül 40-45 W-ot ránt ki a konnektorból és kerül 11,6k-ba (plusz vezeték, dugvilla).Cserébe a 18 mm vastag polcok gyakorlatilag 38 mm vastagok lesznek a profil miatt, az amúgyis meglévő lámpát nem váltom ki, csak kiegészítem és a változtatható magasságú polcrendszer mögött még ott egy csinatos kábelrengeteg is.
Maradt az ajtó fölött a falra elhelyezett ufo-lámpa egy darab E27 foglalattal (a WC-ben is így van). Heti szinten nem világít egy óránál többet, még ha 250 W-os infraizzót teszek is bele, akkor sem releváns a ledes izzó megtérülése. És akkor még a szalagokról nem beszéltem. Egy fejlámpa olcsóbb.
Flowtation: már párszor leírtam: 6 ágú E14 csillárban a 6 W-os energiatakérosokat cseréltem 6 W ledekre. Ég és föld a különbség, ha nem végzünk nagy fényt igénylő tevékenységet (pl vasalás), akkor én jellemzően csak az állólámpa mennyezetre világító E27 10W-ot szoktam bekapcsolni.
Már bánom, hogy a felújításkor nem két körösre vezetékeltettem azt a csillárt.MaCS_70: ez igaz. Figyelembe kell venni, mennyibe is kerül az, hogy spóroljon az ember.
mzso: nálam az is hozzátartozik a történethez, hogy a kamrában fehérek a falak, mennyezet, polcok, de még az ajtó is. Olyan kicsi a hely, hogy én például le sem tudok kényelmesen hajolni az alsó polcra, ha a kamraajtó csukva van. Ezzel az is együtt jár, hogy nyitott ajtónál, amikor csak egy-egy dologért nyúlok be a kamrába, akkor fel sem kapcsolom a kamra világítását, elég a konyhai lámpa fénye.
Igazad van, hajlamos égve maradni a lámpa. Erre hivatkoztam főnökömnek is, hogy a teakonyhában és a WC-ben is cseréljük ki az 50W-os GU10 halogén spotokat is 3-4 W ledesekre. (10 db) Egy hétvégén kb 1200 Ft-tal több a villanyszámla az égve hagyott halogénekre, mint a ledekre. -
mzso
veterán
Biztos pont a spájzban fogja az ember százezerért külön bevilágítani az összes polcot.
Nem tudom miért kell hülyeségekkel belekötni értelmes dolgokba. És aztán azt még magyarázni is...
A spajzban adott, hogy a mennyezeten vagy a plafon közelében a falon van a világítás.
A LED-esítést meg őt tudja miért akarja. Egy 500Ft-os akciós megérheti főleg, hogy ha ki is égett pár izzó.
Arról nem is beszélve, hogy ilyen helyeken könnyen úgy marad órákra/napokra a világítás.Az, hogy a 450-500 lumen nem elég semmire meg simán csak félrevezetés. Különösen ilyen kis helyiségeknél.
-
pjen
félisten
válasz
tvamos #11205 üzenetére
Én egy konkrét kérdésre írtam az 5km ledszalagot.Nálam a kamrában 3x1,3m egy hagyományos 100W os izzó van egy visszajelzős kapcsolóval,hogy ne maradjon égve.Tudok úgy álni,hogy ne árnyékoljak magamnak.Sajnos ha márkás ledeket veszel inkább csak előre fizeted a villany számlát,és nem a műveknek.Nagy üzlet ez,de nem biztos,hogy a fogyasztónak.Egyenlőre.
-
válasz
tvamos #11205 üzenetére
Pontosan!
Olyan ez, mint amikor akár profi vélemények is készülnek arról (konkrét példáim vannak, mindenféle zöld társaságok elképesztő dolgokat tudnak "hivatalosan" ajánlani), hogy milyen jó lesz mindent régen kompakt fénycsőre, mostanában LED-re cserélni, csak éppen azt a pár tízezres költséget nem kalkulálják bele, hogy ehhez egy csomó lámpatestet is le kell cserélni.
MaCS
-
tvamos
nagyúr
válasz
MaCS_70 #11203 üzenetére
Azért az érdekes, hogy az egyik percben le van oltva az ember, hogy minden a spájzba ledes körte, a másikban meg ragasszon 5 km led szalagot.
Nekünk azt van ott LED lámpa, mert a 40-es izzóval botorkálás volt, utána lett 23W-os kompakt fénycső. most meg 15-ös led van, én nem fogom a foglalatot cserélni kerámiára műanyagról. (remélem ez a ledes már kitart...) -
Flowtation
őstag
Én nemrég használok e14, 4500K 6 W-os lámpát a nappaliban, kettőt raktam be, de első nap azt hittem kisül a szemem. Másnap már nagyon jól esett, hogy van fény bőven. Hozzá voltunk szokva a hagyományos izzó eleve sárgás fényéhez, gondolom én. Szóval szerintem nem olyan kevés az a 6-7 W.
-
pjen
félisten
válasz
macilaci78 #11201 üzenetére
Próbálgatni is kéne,de szerintem minden polc aljára egy led csíkot sínbe,hogy kifelé ne vakítson.A plafonra pedig valamilyen nagyobb búrás lámpatestet tennék.
Új hozzászólás Aktív témák
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
- Apple Watch
- Plágiumvádak a Bungie ellen, ezúttal a Marathon érintett
- Nintendo Switch
- Formula-1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung LCD és LED TV-k
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Kiberbajban lehetnek a spanyol erőművek
- További aktív témák...
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest