- Fórumok
- PC játékok
- League of Legends
- (kiemelt téma)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2018-06-05 19:57 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yodamest
veterán
Hát szerencsés vagy, én anno a WoW-ból tudtam ilyen szerencsésen kiszállni, az is egy kemény függőség volt és lehetett volna még tovább is. Az a baj a lollal, hogy közben meg nagyon addiktív, sokszor úgy vagyok vele, hogy áh most egy story gémbe belekezdeni, első 50 perc csak pofázás (főleg jrpg-ben), full unalmas... A lol meg egy iszonyat adrenalinlöket, azért is telik vele sokkal gyorsabban az idő érzetre, mint bármilyen más játékkal. Sokszor pl. tolom a monster hunter worldot (most megint) és úgy érzem sokat haladtam meg játszottam, ránézek az órára és eltelt 1 óra. A lolban meg ha úgy érzem kicsit játszogattam, lement pár meccs, simán elment már 3-4 óra is és még mindig nem unom. Szóval magát a gemeplayt nagyon élvezem, csak maga a matchmaking, az előre elrendelt meccsek, smurfok stb. bosszantóak. Más kompetitív játék nem is érdekel, nem codozok, nem bfezek, nem cs-zek, ami ilyen multis cucc az nekem csak a lol van, ez érdekel egyedül ami ilyen jellegű. Majd talán ez megváltozik ha egyszer 2026 környékén tényleg jön a lol mmo, mert azért dobnám ezt a moba műfajt, egy jó mmo-ért...
-
Yodamest
veterán
Igen, a duo lane sajnos ilyen egymásrautalt állapot. Ha nem értitek meg egymást, nincs meg az összhang, borzalmas tud lenni. Ziggsel az is a jó, hogy ha a suppom rosszul backkel, meg elmászkál midre, akkor is tök vígan megtartom a lanet 1v2-ben, betolni nem tudnak, manám van bőven és elfarmolgatok safe. Jhinnel ezt már nem tudtam így megtenni, ha a suppom otthagyott, akkor teljesen kiszolgáltatott helyzetbe kerültem.
Csak azt akarom ezzel mondani, hogy még ezeken a duo laneken is azért meg lehet találni azokat a hősöket, akár adc akár supp, akivel könnyebb a helyzet, ha a másik hülye akkor is. -
Callisto
őstag
-
tenaijo
tag
Régebben nem volt ennyi agresszivitás. Ha valakiben felgyülemlett a feszkó, akkor sem írta ki magából egy regény formájában ingame chaten. Régen gáz volt toxicnak lenni, ma már sztenderd, hogy minden game-ben szép dolgokat kívánnak egymásnak a felek. Erről tehet a RIOT, mert nem csinálnak ellene semmit, tehetnek a streamerek, mert az ilyen T1/TF Blade féle mókamikik "menővé" tették, de alapvetően ilyen irányba változik a világ. Nem csak lolban lehet észrevenni, hanem mindenhol. Bemész a városba egy órás sétára, és olyan dolgokat hallasz, hogy lemész hídba.
Callisto: 5 játékosnak lehet 5 különféle ötlete, hogy mit kéne csinálni. Ha valaki elkezd nekem anyázni, mert szerinte nem jó playt csinálok, akkor én vagyok a hibás, ő meg a "szegény ártatlan", aki csak azért kvaanyázik, mert én szerinte elrontottam valamit? Ezek nagyon szubjektív dolgok. Aki toxic, az toxic. Akár elbaxok valamit, akár nem, ő kezd el anyázni. Forgassa vissza inkább a saját játékába a frusztrációját.
Amúgy egyszerű a megoldás: flagelni kéne az összes accot amelyiken toxicok/intelnek/kilépkednek, és összeereszteni őket egybe. Ha működött a smurfq, ezt se lenne nehéz megoldani.
Be kéne dobni egy, a honor szinthez hasonló skálát, aki negatívban van, az mehet egy elkülönített queue-ba. (kb mint a low prior, csak "csendben") Ugyebár innentől kevésbé lenne """skill""" based a matchmaking, de összetenném a két kezem, ha minimum normalra bekerülne valami hasonló. -
Callisto
őstag
-
Kanczy
veterán
Anekdotikusan, elfogultan gondolkozol, ez pedig félrevezető.
"Erről van szó. Sajnos túl sok esetben rajta kívül álló tényezők miatt veszít valaki Lolban"
Igen, és sokszor rajta kívül álló tényezők miatt nyer. Mivel nálad 4 random van, az ellenfelednél 5, ezért annak az esélye, hogy smurf, vagy troll az adott csapatokban 4:5 arányú, de az esetek kiegyenlítik egymást.
"Ilyen körülmények között már nem (feltétlenül) az a döntő tényező, hogy mennyire tud valaki nyomulni itt, hanem az, ki milyen "csapatot" kap a játék által."
Ez így van, és mégis az egyetlen közös nevező a meccseidben te vagy. Ha a fentiek szerint nézed (és csak így van értelme, mert ez színtiszta statisztika), akkor megint arról beszélgetünk, hogy egy kicsit nagyobb elemszámmal (nem 20 meccs) egyensúlyba kerül a nyerhetetlen, és az elveszthetetlen. Aztán marad x% - legyen mondjuk 20 -, ahol normális ki-ki meccset játszol, és ott a te teljesítményeden fog múlni az eredmény.
Lokids: "Rengetegen panaszkodnak az új accok lp +- köszönő viszonyban sincs a régi accokéval."
Igen, mert a régit betankoltad a szar játékokkal / vereségekkel, és bementél a rangod alatti MMR-re. Ott már nyilván visszahúz a rendszer, mert ez a funkciója.
-
Yodamest
veterán
Igen, nem tudod, mert nincs egy egységes minta meccsről meccsre. Nem olyan, mint egy CSGO, hogy oké mindig ugyanott néz ki az ellenfél, most gyorsabb voltam, tehát javultam. Itt rengeteg a változó, lehet jobb vagy csak kifogtál egy counter lanet, lehet jobb vagy csak kaptál egy smurf junglert az enemybe, aki szét gankeli lanedet. Lehet bedobott ellened egy erősen climboló 60% winrates exploitoló valakit (lásd AD TF most), vagy éppen feedelt a csapatod és egy 13-1 Yorick vagy Yone ellen már hiába érzed, hogy javultál (átlagban), grantáltan nem fogod érezni a powert.
Aztán egy olyan faktor is van, ami mindig el van felejtve, hogy mondjuk 4/4 meccsen tök jól játszottál, de 2 alkalommal ebből noob csapatod volt, nyerhetetlen meccsel (tökre van ilyen) és az 5. meccsen már te sem vagy jó, hibázol, mentálisan már tropa vagy. A nap végén ott leszel, hogy 5/2 meccset tudtál megnyerni, de te 4 meccsen amúgy jó voltál és 1 igen az valóban mondjuk rajtad ment el, de már így ez elég ahhoz hogy negatívban legyél, pedig csak 1x voltál rossz.
Szóval ez az emberi oldala, néha a "git gud" emberektől hiányzik, mert úgy beszélnek a winratekről, mintha te 100%-ban minden egyes meccseden a csapatod egyik legjobbjaként játszanál és úgy elérhető a climb meg a 55% winrate. Persze, de senki sem fog 100%-ban MVP meg ACE lenni minden meccsen és ha már ott tartunk, hogy a meccsek 40%-a instant lose (amiben egyetértés van), akkor látható hogy a te hibád már nem férne bele ebbe. Szóval ha még elfogadjuk, hogy te is rossz "lehetsz" 1-1 meccsen, akkor az a 40% ami biztos lose, inkább már 45% környéke és mondom akkor még nem beszéltünk az esetleges smurfokról vagy arról, hogy kapsz boton egy összeszokott duo-t magad ellen meg hasonlók.
-
Yodamest
veterán
Igen... jah és még egyébként azt ki is felejtettem, hogy ráadásul akinél úgy van, mint az én esetemben is, hogy kevesebb LP-t kap győzelemért, mint veszít vereségnél, ez is lefelé húzza a rangot, tehát ha már 3w-3l-ban vagy az már negatív climb, a 4w-3l a stagnálás, szóval minimum szinte 2x annyit kellene nyerned, mint veszítened, ami a már korábban taglalt tények miatt ugyebár lehetetlen.
-
grimm2015
senior tag
-
grimm2015
senior tag
-
grimm2015
senior tag
Te sem fogod fel miről beszélsz...
tenaijo jól leírta. (Hiszen értelmiségi
)
""Low eloban" nagyobb hatósugárban szórodjon a lövedéke, mert ott viszont nem tudnak célozni? " Hiába szeded ketté, és hiába balanszolsz a lowelonak külön, annak egyik fele mindig sírni fog, mert mindig lesz valami ami broken a többihez képest. "
Azzal nem tudsz mit kezdeni, hogy Bronzba Janna B tier, mert gyengeelméjűek a játékosok Emeraldtól meg S. Janna WR-je Bronztól - Diáig mintegy ~4-5% javul.
Ezt hogy balanszolod, amikor loweloban ekkora az eltérés? -
tenaijo
tag
-
Yodamest
veterán
De mi lenne az a saját szabályrendszer? XY hős ott nem elérhető vagy XY item? Max ezt lehetne, de ez rossz hatással lenne akkor is alacsonyabb szinten, tegyük fel Riven a kedvenc hősöd, de tudnod kell, hogy ha feljebb jutsz már nem lesz elérhető. Nem értem milyen szabályrendszer lenne az, ami nem hat ki az alacsonyabb szintekre legalább mentálisan.
-
tenaijo
tag
-
tenaijo
tag
"Kend nem játszott még ARAM meccset ugye?"
Jelenleg kb. ~4000 meccsnél tartok, ott sincs balansz, főleg most az új itemekkel... Egyébként az ARAM nerf/buffokat ne keverjük bele ebbe az egészbe. Ami van, az azért kell, hogy a 10 player egy lanen történő folyamatos teamfightját próbálja (kisebb-nagyobb sikerrel) kiegyenlíteni, ami summoners riften elég máshogy néz ki."Diamond és afölöttiek elkülönítetten játszanának a saját szintjükre szabott balansznak megfelelően. Nem megoldhatatlan feladat, csak az akarat hiányzik hozzá."
Itt mi a terv? Feljutsz diaba, és teljesen megváltozik a játék? Kevesebbet sebez a champed, amit hónapokig játszottál? Szerintem itt alapból hibás a koncepciód. Mondjuk egy FPS-re átemelve: van egy meta fegyver, ami sokat sebez távolra. Akkor "high eloban" sebezzen kevesebbet, mert ott pontosabban lőnek? "Low eloban" nagyobb hatósugárban szórodjon a lövedéke, mert ott viszont nem tudnak célozni? Skill issue.
100+ féle dizájn van a lolban, 100+ különböző dologra lettek kitalálva, lehetetlen összehozni őket. Mint mondtam: a balansz soktényezős. Bármilyen apró változtatás annak érdekében, hogy pl nerfelj valamit, ami erős, azt hozza magával, hogy amint ez megtörténik, metaba kerül az a champ/build, amit az eredetileg nerfelt champ/build counterelt. Ebben valóban nagy szerepet játszik a cég inkompetenciája is, a jövőben is biztos el fognak kefélni 1-2 dolgot, olyat is, ami game breaking cucc, viszont 100%-ra még ha akarnák se tudnák belőni az egyensúlyt, mindig lesz valaki, aki rosszul jön ki ezekből.
Amúgy mellékesen megjegyezném, hogy az elo infláció miatt nagyon max Master 200-400LP-től beszélhetünk high elorol. D1/lowmasterben két seasonnel ezelőtti platok rohangálnak, mert akkor cseszték el az egészet azzal, hogy a nagy átlagot sokkal feljebb tolták a kelleténél, pár winnel beteg lp gainje volt egy-egy accountnak. Az "új" rendszerrel is minimum 1-2 season mire visszaesik a sok "oda nem való", ha addig nem változtatnak semmin.."Olvastál tőlük korábban frissítési leírásokat? Pontosan ezt csinálják minden hónapban többször, tehát egy olyan problémára hivatkozol ami már amúgy is adott, akkor viszont már szedjék szét a balanszot tényleges játékbeni tapasztalat szerint és mindjárt kezelhetőbb lesz a dolog."
Nem tudják egyensúlyban tartani a játékot. Régen se tudták, de akkor még "butább" volt a játék kevesebb interakcióval, és ez nagyrészt elfedte a hiányosságokat. Nem 3 Stephen King regény volt egy champ passzívja, hanem az, hogy GYORSAN FUT. Nyilván ennek megvoltak az előnyei, és a hátrányai is a mostani helyzethez képest. S3 tripla tank metaban te játszottál? Abban az időben sokkal "megfontoltabban" kezelték a változtatásokat, ezért történhetett meg, hogy a világ legunalmasabb metaja annyi ideig dominált. -
grimm2015
senior tag
-
Yodamest
veterán
-
grimm2015
senior tag
-
tenaijo
tag
Nincs jobb ötlet, mert lehetetlen. Ennyi egyedi champ/item/rúna közül mindig lesz ami erősebb a többinél, mivel az egyikben egy kisebb változtatás is nagy kihatással lehet a többire. Többféle balansz meg egyszerűen nem létezhet. Egyrészt a pro soloq-t teljesen el kéne különíteni (itt jön be az a kérdés is, hogy hol húzzuk meg a határt, ki számít pronak), másrészt pedig ugyanaz a nerf-buff körforgás meglenne, csak más champekkel/itemekkel/rúnákkal.
-
grimm2015
senior tag
Ha a frusztráción felül belegondolsz, akkor rájössz, hogy ez teljesen kivitelezhetetlen, aminek a legfőbb oka a játékosbázis. Egy luxot nem lehet összebalanszolni egy Ivernnel, vagy egy Dariusszal és akkor itt még csak a szerepkörök vannak. Nincs rúna, tárgy, hősismeret, szinergia etc.
Még úgy sem, hogy minden hős ellen különböző védelemmel sebzéssel lenne a játék. -
Callisto
őstag
Ezt nem tudod megoldani, mert a hősök nehézsége és ismeret szükséglete között vannak eltérések. Nyilván alacsonyabb elo-ban is jobb lenne az ami feljebb jobb csak alacsonyabb szinten többnyire nincs még meg az a hősismeret ami miatt azt vinnék.
Pl. Kalistnál nem mindegy mi a support. Maga Kalista sem olyn egyszerá és a support is akkor igazi, ha jó tankos ráadásul jól kell összejátszaniuk. Csak egy példa, hogy miért lehet, hogy Kalistával miért nem megy olyan jól alacsonyabb szinten.
Ugyanakkor éppen errről beszéltem én is: ha valaki azzal akar jáétszani ami neki szimpatikus és nem azzal akivel KELL, hogy előre juss, akkor az szívás. Ez a baj a LoL-al. DOTA 2-ben pl. ez messze nem játszik ekkora szerepet és ott ráadásul minden egyes darab életképes. Meg lehet nézni, hogy egy-egy bajnokságon a pool hány százalékát pickelik a résztvevők az egyikben és a másikban.
Ez nem véletlen. Riot arra megy, hogy minél több új hőst és skint adjon el. -
grimm2015
senior tag
Ezzel az a baj, hogy rengeteg hős játék szinten gyenge 40-45% wr, E-sport szinten viszont patch függvényében instaban. De még high / mid / low eloban is eltérések vannak.
Szerintem a legjobb példa Nasus low eloban S tier és OP, ahogy haladsz felfelé, egyre hátrébb szorul és csökken a WR-je és a Tierje.
Az ellen példa Zeri, Aphelios, Kalista és még Varus is, aki low eloban szinte használhatatlan de silvertől - challangerig folyamat egyre magasabb a WR-je, és E-sporton sem ritka választások. -
tenaijo
tag
-
tenaijo
tag
14.5-ös patchtől kezdve (eredetileg 14.4, de felfedeztek egy """kritikus bugot"""
) kötelező lesz felrakni, és futtatni a Riot saját fejlesztésű kernel-szintű anticheatjét, amivel rengetegen elégedetlenek, illetve nem bíznak benne, ami valamilyen szinten érthető, ha egy ilyen cégről beszélünk.Valoranttal indulás óta fut, de csak hogy néhány, playerek által írt panaszból idézzek az elmúlt pár évből: 0/24-ben fut a gépén egy root jogokkal rendelkező progi. Ha bármit gyanúsnak érzékel, simán kilövi (sokan arról számoltak be, hogy akár olyan alap drivert is offolt, ami által folyton kékhalállal elesett a windows
), összeakad mindennel, néha random lescanneli az egész rendszert, amivel kb minden erőforrást megesz, illetve nem utolsó sorban senki sem érti, hogy miért kell a lol-ba integrálni, mikor gyakorlatilag csak a scripterek, a lobby drop, és a botolt accountok ellen van. Ez nem egy FPS, ahol 7000 féle módon lehet előnyhöz jutni különböző csalásokkal.
- A scripterek leginkább csak a high elo egy bizonyos százalékát érintik, amivel eune-n egyébként sem foglalkoztak soha, a főbb kompetitív régiók szerverein meg manuális ticketelés/review során folyamatosan rakják ki őket.
- Lobby droppolást (pick alatt - nem kapsz dodge penaltyt, és az összes playert a lobbyból visszadobja a home page-re, mintha semmi se történt volna) szökőévente egyszer lát az ember szintén high eloban, streameken max.
- A botolt accokhoz nem kell ez a fajta AC, még Lacika a 6A-ból is ki tudja szűrni őket, csak xarnak az egészre. Az elmúlt pár év során EGYSZER jött dádá, és raktak ki jelentős mennyiségű botolt felhasználót. EGYSZER..Nekem nincs személyes tapasztalatom a Vanguarddal, de a leírtak, elmondottak alapján nem érzem a szükségességét, hiszen túl nagy biztonsági kockázatot rejt magában ahhoz képest, amit nyújt. Véletlenül sem szeretnék senkit se lebeszélni a játékról, de azért emellett szerintem nem lehet elmenni.
Egy érdekes beszélgetést hagynék itt a végére: link
Érdemes elolvasni néhány kommentet..
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
A játékról részletes leírás az összefoglalóban.
A RIOT Games szabályzatának megfelelően, és ahogy a Prohardver lapcsalád összes topikjában, itt is tiltott az account adás-vétel még említés szintjén is.
- TP-Link TL-WN725N USB Wifi vevő (7db van)
- Apple iPhone 17 Pro, 256Gb, kék
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Macbook Pro 14" M1 Pro 2021 - 10 GPU, 14 CPU, 16 GB / 1 TERA - garancia (112)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás - 8/256GB, touchbar - 37 ciklus, garancia (106)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Nothing Phone (1) / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia /
- iPhone 17 Pro 256 GB Silver - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök - Számlás
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Nézi a toxicusságot is a matchmaking valamennyire.)
Be kéne dobni egy, a honor szinthez hasonló skálát, aki negatívban van, az mehet egy elkülönített queue-ba. (kb mint a low prior, csak "csendben") Ugyebár innentől kevésbé lenne """skill""" based a matchmaking, de összetenném a két kezem, ha minimum normalra bekerülne valami hasonló.