Hirdetés

2024. június 26., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LCD TV topic (téma lezárva)

Hozzászólások

(#5377) vtb válasza humax (#5371) üzenetére


vtb
csendes tag

Az SD a "Standard-definition" rövidítése. PAL rendszerben a 704x576, 720x576-as felbontást jelenti. Egyszerűbben ez a normál TV adás. Lehet ez analóg vagy digitális. Nyilván a digitális elvileg jobb minőségű lehet. A gyarkorlatban persze ez nem mindig van így.
Digitális rendszer esetén ugyanazt a miőséget kaphatod, mint ami az adóoldalon van. De ehhez az kell, hogy az átviteli lánc minden darabja digitális legyen. Vagyis vagy digitális kábeltv (DVB-C), vagy földi digitális adás (DVB-T) közvetlenül a TV-vel dekódolva, vagy DVB-T/C, digitális műhold (DVB-S) vagy ipTV set-top-box-szal dekódolva, de HDMI csatlakozóval összekötve a TV-vel. Ha scart-tal vagy RCA kábellel kötöd össze, akkor megszakad a digitális lánc. (A set-top-box átalakítja a jelet analóggá, majd a kábelen az analóg jel bemegy a TV-be, amit a TV ismét digitálissá alakít, majd ezt jeleníti meg a kijelzőn.

Vagyis nekem nem csak a HD adások miatt kellett a HD műholdvevő, hanem azért is, mert azokon van HDMI kimenet. Így egy jó minőségű full HD TV-n sokkal jobb minőségben tudom nézni a normál adásokat. Ráadásul az én műholdvevőm az SD adásokat is felskálázza 1080i felbontásra. Egyébként egy HUMAX iCord HD.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LCD TV topic (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.