Hirdetés
Aktív témák
-
törölt tag
Háát ha te mondod.
Csak azt nem tudom, hogy kontrasztban hogy lehet jobb a ledes megvilágításnál.
Most lehet akármilyen katódcső, ha egyszer ~10dm2-nyi helyeket világít meg egy, míg a led minden pixel fényerejét külön szabályozza.Más: Egyeltalán a katódcsöves TV-k képesek arra ,hogy katódcsövenként szabályozzák a fényerőt?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
"Tényleg nem véletlen ,hogy a 40" LCD kategóriába veri a LED háttérvilágítású Samukat."
Hát akkor ezt hogy kéne értelmezni? Ha már a LED TV-kel hasonlítod össze, akkor mindenki a kontrasztra gondol. A feketéjét semmi értelme led tv-hez viszonyítani.
Egyébként a grafikonokon is látszik, hogy a LED TV kontrasztja jobb.
Bár ezek a grafikonok szerintem különben sem a panelek teljesítményét mutatják, hanem a szoftveres beállítást, értékek megváltoztatását.[ Szerkesztve ]
-
Scoobyka
addikt
megsúgom,hogy a 40b650es meg 0.04es cd/m2 ami ugyebár még jobb,mint a 40we5-ös
amugy mindenbe jobb a b650es egyedül a fogyasztás magasabb ugyanis a 40we5ös 90w illetve ez alatt fogyaszt a b650es meg 130w körül.....másik a tükröződő képernyő.....,de minden másban a samu jobb....bár ízlések és pofonok.....valoban nagyon mutatos a 40we5ös....de tudásba közel sincs a samuhoz...
így újra olvassva elég samu párti lett ez a hz-ás,de míg a philipsek nem jönnek addig sztem a samu a legjobb választás most.....sony most kicsit elmaradt.....de meg kell vallani sztem is kiba..otul mutatos a fehér sony......de azért maradjunk a realitás talaján.
-
Scoobyka
addikt
amugy ha nem tetszik a harsány szín akkor azt a menüben lehet kalibrálni,saját szájíz szerint....ezt azért nem fogadom ellenérvnek ...bár sonynál valoban nagyobb gondot forditanak a calibrálásra és kevesebbet kell piszkálni ezt még anno a w4500asnál is megjegyeztem...
de a tükrözödéssel eszem ágában sincs vitatkozni ...anyagfelhasználás meg sztem egál...na jó ha nem akarunk elfogultak lenni sony talán picivel jobb iylen téren,de a belsőben erősen samu fölény van.....
nekem sonyban ami nem tetszik,az a gyenge dinamikus kontraszt kezelés és,hogy magas árért nem kapom meg azt a tudást amit a konkurens ad.....mint dlna-n keresztül szinte minden létező videoformátum lejátszása...meg kényelmi funkciók amit most nem fogok felsorolni.....a sony input lagben volt jo,de most már ezt sem igaz ,mert egálra sülyedtek ilyen téren is.
b650es kontra w5500es
akkor a lista
b650es 100hzes megoldása teljesen más mint a sonyé a samu add egy bizonyos 3d-s érzést mig a sony csak össszeilleszti a képeket.....a samu dinamikus kontrasztja is erősen nőveli a térbeli érzés illuzióját...mig a sony sikban marad(ezt nehéz megfogalmazni,de mélység érzetett kelt)
erre talán egyik érdekes példa,ha 3d moziban vagy akokr ott ugy ekijönnek a képek,szinte hozzáérhetsz....na itt meg olyan mint ha a háttébe süllyedne a kép és igy ad bizonyos térérzetet...
samu internet tv.....sony smafu.
wifin is eléri a hálozatot.....sony nem
dlna fejletebb....sony butácskastb-stb.....
a samu fejlettebb multiméia ekszöz.....a sony meg "csak" egy klassz tv.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Már megint marhaságokat beszélsz.
A teszt elég sok szempontot mér, ami nem is feltétlen a minőséget mutatja.
Senki sem állította, hogy a fekete mélysége nem számít, már megint ferdítesz, fogalmad sincs miről dumálsz.
Nem kicsit jobb, hanem sokkal, te pedig azt mondtad, hogy kontrasztban is jobb a sony...
Nem, nem Samsung TV-m van. Neked van sony, és azt szajkózod.
Itt befejeztem, mert nem lehet veled értelmes dolgokról beszélgetni.
Már 100 állításodra rácáfoltam, és nekem enyni elég is.[ Szerkesztve ]
-
muki669
csendes tag
Úgy látom tuso egyedül maradtál a véleményeddel. Ha megnyugtat a világ boldogabbik
felén vagy nem ismerik vagy körberöhögik ezeket a két betüs és ung végű lcdket. Nálun
még mindig az a fontos , hogy "ócsó" legyen és legyen rajta fél méter felirat.
Tel Elek biztos valamelyik szervizben dolgozik és így próbál új ügyfelek szerezni.... -
mcdokika
tag
Nem a MM re alapozok, amúgy ha nagyon akarod állítgathatod a tv ket, azért van ott az írányító szoktam is.Bár van aminek annyira jó képe van alapból tetszik.Az A656 ot pl nagyon sok helyen összahasonlították plazmával pl.vagy összehasonlították az AV fórumon w4000 el.
A B650 ről a külföldi tesztek csak áradozni tudnak, 1 hónapja ezeket nézem, nagyon sok pozitívat írnak róla végül az ára miatt nem vettem azt , 30 al olcsóbban kaptam az A656 ot amit ráadásul ismerek is mert 1 éve nézzük a 40 colos testvérét. -
wesson
csendes tag
Már nem is azért, de zavart valakit itt eddig Samsung B650 input lag-ja játék közben? Most komolyan. milliszekundumokról beszélünk! Aki nem HARDCORE GAMER, soha nem fogja észre venni. Én nem hiszem el, hogy megérné több tízezerrel többért Sony-t venni, mert hogy jobb az input lag-ja. Hiába savazod a Samsung tv-ket, a B650 képe magáért beszél. A legnagyobb negatívum, amit fel szoktak róni neki, hogy tükröződik a képernyő. Ez pedig külcsíny kérdés. Akinek nem tetszik nem tetszik. De ettől még gyönyörű képe van, és rengeteg jól használható szolgáltatása. Sajnos sok ember képtelen objektíven nézni a tv márkákat, mert pl. a Sony rajongók hulla elfogultak a Sony-val, a Samsungosok a Samsunggal stb. Olyan ember véleményét halgassák meg az ilyen emberek, mint pl Scoobyka, akinek volt már KÖZELEBBI tapasztalata is egyes modellekkel, és (bár az is valamennyire szubjektív) tud róluk véleményt alkotni. Nem csak abból amit egy áruházban lát, hogy milyen kirakva...
-
wesson
csendes tag
Én nem szólok le senkit, éppen erről beszélek. Azt tartom értemetlennek, hogy valaki ilyeneket írjon:
"Úgy látom tuso egyedül maradtál a véleményeddel. Ha megnyugtat a világ boldogabbik
felén vagy nem ismerik vagy körberöhögik ezeket a két betüs és ung végű lcdket. "Meg hogy eladási statisztikákkal jöjjön valaki... Minden országban másmilyen egy márka marketing-je, piaca, még ha itt többen is vesznek Samsungot, nem biztos hogy azért, mert "olcsó." De kár ezt tovább firtatni...
-
2ning
tag
A Duna tv-nél is ebben a felbontásban tárolják valami MPEG2 LGOP-ban vagy miben, amit aztán a szerver felskáláz 1920x1080-re és ez 1,4Gb/s 1080i HD-SDI jelfolyam megy az AH-nak.
Szerintem talán 10év múlva ha egyáltalán lesz valódi 1920 x 1080p tv adás de akkor meg minek vakítanak??? Blu-ray és semmi más? -
-
dh66e
veterán
Ne mond hogy kizárt én is szobaival fogom Pesten ,ház is van előttem ami takar mindenkinek próba szerencse.Budapest,Kabhegy kb 10%on ontja magából a jelet.Te a Szentesi adót fogod ami korrektül sugároz.Talán 2012 előtt még eltűnnek a MIG-ek és lesz végre kánaán magyar módra!Mármint digitális földfelszíni televíziós sugárzás!
-
hdmi
tag
Igen, én is a Sony táblázatra hivatkoztam, s visszakerestem, s ott egyértelműen a hagyományos PC csatlakozásra (D-SUB-ra) vonatkozott. Ebben a táblázatban viszont ott a HDMI-re vonatkozó adatsor. Értelemszerűen az nem a HDMI-re kötött PC-re vonatkozik?
a pénz nem boldogit, csak amit veszel belőle
-
Yany
addikt
Nagyon jó írás. Perpillanat csak erősödik bennem az érzés, hogy a már amúgyis viszonylag korrekt kontrasztértéket ilyen képtorzító megoldásokkal nem akarom rongálni. Ha LED-es cuccot is fogok venni, leginkább a fogyasztás és környezetvédelem miatt, de me egy gyenge TV is sokkal szebb képet nyújt, mint akárcsak egy két évvel ezelőtti cucc. Szóval nálam nem az a szempont, hogy mennyire jó a kontraszt-értéke, hanem hogy ki lehet-e kapcsolni ezt a dinamikus ökörködést.
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Fidel76
tag
Kiszámolnám én, de a ha, meg az olcsobbat nem tudom beilleszteni a képletbe.
Magyar bolti viszonylatokat néztem, most ilyenekre mint:
-ha EUba vettem
-ha kézalól vettem
-ha lopottat vettem
-ha jövőre veszem
-ha 5 év múlva veszem akkor tizedét fogyasztja
és olcsobb volt ilyeneket nem tudok számolni és nem is akarok.
Én csak felhívtam 1 példával a forumozók figyelmét, hogy mennyi is az annyi és talán tisztábban látnak. Most az, hogy neked pont ilyen tv-d van nem azt jelenti, hogy én támadni akartalak a postommal. Legtöbb ember még csak utána se néz mi,merre tv vásárlás elött. Ők azok akiket olyan szépen megvezetnek a különböző cégek véletlen otttermett eladói akik épp azt látják, hogy nem az ő termékükkel szemezgetnek.
Csak azért írtam, hogy a gyári megadott fogyasztások senkit se tévesszenek meg akár kicsi akár nagyobb az érték.[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest