Hirdetés
Aktív témák
-
őstag
válasz wassermann #22124 üzenetére
De ha klónba rakja, akkor ugyanazt a felbontást kapja a tv is, mint a monitor, nem?
-
-
őstag
Amúgy én is szerettem volna most venni egy LCD TV-t, csak sajna ami nekem kellene, az nagyon drága nekem. Amiket néztem:
Samsung LE40A786R2F. Ez valóban LED-es? Nagybátyám azt mondta látta ezt a tv-t és nagyon jó képe van.
Philips 42PFL9903H. Ez valami álom, olyan eszméletlen ahogy változnak a színek az oldalán, csak kár, hogy 700K-ba kerül.
Amúgy szerintetek melyik LCD a legjobb választás min 37, max 42 coll-os méretben, ami belefét 160-180K-ba? -
őstag
válasz wassermann #22144 üzenetére
Az LG-ről (nem pont erről a típusról) azt olvastam, hogy nem tartja meg csatornaváltáskor a kiválasztott méretet. Ha ez igaz, akkor kilőve. Philipsnek néztem MediaMarkt-ban egy termékét, nem tudom pontosan mi volt a típusa, de a távirányítója olyan bumszli volt, azt én nem tudnám megszokni 20év alatt se, szóval kilőve. Akkor marad a Samsung?
Amúgy érdekes, hogy egy LG bemutatóanyagot láttam egy tv-n, amin az volt, hogy apró részletű tárgyakon ment a kamera végig (pl.: billentyűzet, szöveg stb...) és a 100Hz-et akarta bemutatni. A tv bal felén tök királyul látszódtak az apró részletek, míg a jobb oldalon nem. Nagyon király volt. Az egészben az volt a fura, hogy mindezt egy 32LG3000-es tv-n néztem!!! Akkor hogy is van ez? -
őstag
válasz wassermann #22148 üzenetére
Köszi a linket, hasznos. Ezek szerint nekem ez a samu felelne meg árban és tudásban. A 40-es ebből 200K-ba kerül, vagy a 37-es 615-ös szintén 200K körül kapható. Francba! Akkor ezzel várnom kell, amíg nem mennek le az árak. Legszívesebben amúgy 40-eset vennék, csak ne lenne olyan drága!
(#22151) Symbio: amit én néztem, az alsóbb kategóriás volt, fekete távirányító és abszolút nem állt kézre. Talán bigdigit meg tudna mondani melyik philipsnek van ilyen távirányítója.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Symbio #22151 üzenetére
Sorry mindenkinek, de nagyon elnéztem a táviránítós dolgot. Azt mondtam Valamelyik Philips-nek van bumszli távirányítója, de ma lementem és kiderült, hogy összekevertem egy Samsunggal. Szóval a 40A551-es Samunak van bumszli távirányítója! Elég sok tévét néztem meg, összekevertem őket.
-
őstag
válasz bigdigit #22359 üzenetére
A Philipsnél nincs ilyen? Amúgy az olyan philipseknél, ahol van ambilight, ott mennyire számít, hohógy milyen távolságra van a hátulja a faltól? Csak mert néztem őket Mediában és valószínű a túl sok fénytől, de nem jött át annyira a feeling. Amúgy milyen tv-t érdemes venni, ami szinte mindent tud 37-42 collban? 300K-ba belefér egy ilyen? Temelyiket ajánlanád? Csak, hogy tudjam, mire spóroljak!
-
őstag
válasz evitiguF #22538 üzenetére
Úristen! Mikor megnéztem a képeket, majd' leesett az állam! Valami eszméletlen élmény lehet! Sajna MM-ban hatalmas fényben ez nem jön át annyira. Néztem a többi képet is, számomra elég meggyőző. Köszi a képekért. Eszméletlen!
Mod.: most ebben amúgy mpeg2-es vagy mpeg4-es tuner van?[ Szerkesztve ]
-
őstag
Akinek olyan tv-je van, ami csak 2 oldali ambis rakjon már föl egy videót plíííz! Kíváncsi vagyok mekkora lehet a különbség a 2 és a 3 oldali ambi között!
-
őstag
Lehet hülye kérdés, de kb mennyi az esélye, hogy amit veszel LCD tv-t, pixelhibás lesz? Mik azok a márkák, amik legmegbízhatóbbak/legmegbízhatatlanabbak? Mi van akkor, ha kifogsz 1 pixelhibás példányt?
Mod.: és ha megvetted a tv-t és nem pixelhibás, akkor mennyi az esélye, hogy nem is lesz az? Félek a pixelhibától! Plazmánál nincs ilyen?[ Szerkesztve ]
-
őstag
Tegnap ismét voltam MM-ban, megnéztem a tv-ket jobban. Sajnos Philips 42PFL9703-as tv nem volt, csak 42PFL9803-as, valamint 7603-as. Amit néztem még az a Sony 40W4500, valamint a Samsung LE40A786. Philips nagyon drága, viszont a Sony és a Samsung között nincs túl sok eltérés. Samsungnak a kinézete jobban bejön, viszont a távkapcs nem egy főnyeremény, de: egymás mellé volt rakva egy 40A551-es, valamint a 40A786-os, az utóbbi LED-es, mindkettőn azonos tartalom ment. A különbség hatalmas. Komolyan mondom a 786-osnak olyan feketéje volt, mint egy plazmának. Én azt mondom, hogy a Sony 40W4500-asnál is szebb, dinamikusabb képe van. Csak azt kéne tudni, amit a Samsung honlapján nem találok, hogy a samuban milyen tuner van? Mpeg2 vagy mpeg4? Aki ilyenekben gondolkozik, mindenképp nézze meg élőben a tv-ket, ha teheti, megéri. Én a Samsungot választanám!
-
őstag
válasz bigdigit #22766 üzenetére
Most nálam UPC direkt van és valószínű marad is, nax digitv-re váltok. Menyire fontos az mpeg4, nagyon? Mert ha kapnék 6 csatornát, azért nem fontos, de ha 36-ot, akkor már fontos. Később úgyis lesznek szerintem settopbox-ok olcsóbban. Van valami konkrétum, amire gondolsz, hogy probléma adódhat, vagy csak új technológia és azért gondolod? MM-ben amúgy 445E a Samu 40 collos 786-osa, elég gáz, máshol 100-al olcsóbb! A 9803-asnak eszméletlen, kristálytiszta képe van, de nem mentem bele a menüjébe. Nem emlékszem pontosan, de 660-680 körül volt azt hiszem Egymás mellé volt rakva 9803-as, valamint a 9903-as, meg még 1 Philips, de azt nem tudom melyik volt. A 9903-as az a fullextra. Valami discovery-s hd anyag ment rajtuk, hát leírhatatlan még fényárban is. Szívesen megnéztem volna sötétben is, de arra nem volt lehetőség, sajna. Nem mellékesen millán fölül volt az ára. Még a 9803-ról annyit, hogy szerintem sokkal jobban néz ki, mint a 7603-as(az volt), nekem a szürke külső jobban bejön.
Mod: a 786-os samunál van 24p lejátszás, meg 1:1 PM, nem?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Mindigtv honlapjáról szedtem ezt a képet:
Most ezek alapján Szegeden elvileg 60-65 csatornát lehetne fogni ingyen. Ebből most szerintetek mi az igaz? Mert ha ez így van valóban, akkor megéri mpeg4 tuneres tv-t venni! Bigdigit írta, hogy tv saját tunerével jobb minőséget lehet kapni, mint külső STB-al. Csak mert nekem egyre inkább a 40A786-os Samsung tetszik és abban sajna nincs mpeg4-es tuner. Most akkor másik tv-t kell kiszemeljek, vagy jó lesz majd később esetleg STB is??? -
őstag
válasz headhunter #22864 üzenetére
Köszi, találkoztam már vele, csak elfelejtettem!
-
őstag
Olvasgattam a hdtvtest oldalon a teszteket, a Sony 40W4500-ról és a Samu LE40A786-ról. Mivel angolból nem vagyok profi, pláne nem szaknyelvből, ezért megkérnék valakit, felvilágosítana, hogy mik a tv-k erősségei és gyengéi? Szerintetek melyiket érdemes választani és miért?
Mod.: vagy esetleg ilyen árkategóriában jobb?[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz bigdigit #23015 üzenetére
Azért ez elég gáz, ha igaz! Lehet tényleg várni kell még a LED-es tv-vel?
(#23035) bigdigit: csak azt mondd meg, hogy létezik az, hogy a Sony ilyen rossz lenne? Akkor miért hozták ki a 40W4500-at különösen ajánlottnak?
Biztos volt már, de le tudná valaki írni érthetően, hogy mi az a deinterlacing probléma és, hogy mikor jön elő? Csak mert nekem a Sony lenne a befutó, mert a Philips 9703-asa jobban bejönne, de 100K-val több, a Samu 786-osára meg valami "színkifolyást" is írtak a menüjében a tesztben. Nem lehet választani!
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz evitiguF #23052 üzenetére
Azt sejtettem, hogy nincs tökéletes tv - sajna! Írd már le légyszi, hogy mi az a deinterlacing probléma és mikor jön/jöhet elő? Ha sima upcdirektet nézek, vagy ha dvd-t nézek, vagy ha pc-ről akarom nyomatni, vagy mikor? Mert már teljes káosz van a fejemben.
Akinek van 40W4500-asa, annak mik a tapasztalatai vele?
Mod.: 9703-as philips nagyon jó lenne, csak nagyon drága, 7603-ra meg anrab is azt mondta, hogy a 3-as ambi mérföldkövekkel jobb a 2 oldalinál![ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz johnny82 #23113 üzenetére
Kérdések:
1. most akkor ha full hd tv-ről beszélünk és 1080p-s anyagot jelenítünk meg rajta, akkor nincs deinterlacing gond?
2. ha a tv az 1080p-nél kisebb felbontású jelet nem asztali lejátszóról kapja, hanem pc-ről DVI-HDMI csatival HDMI-HDMI kábelen, akkor a megfelelő kodekek megléte és a videókártya (esetmben HD4850) képes-e segíteni ebben a deinterlacing problémában, ha lehet állítani a frissítést (Hz), vagy ez teljesen a tv-n múlik? Mert most elég sokat gugliztam és ezt találtam, többek között.
3. ha a tv az 1080p-nél kisebb felbontású jelet olyan asztali lejátszóról kapja, ami képes felskalázni 1080p-re az adott jelet, akkor nem lép fel probléma?
4. már végleg elvesztem, vagy van még remény? -
őstag
válasz tukko1 #23115 üzenetére
Nálunk, Szegeden a MM szórólapján, ha jól emlékszem 2 bank hitellehetőségei közül választhatsz. Az egyik a cetelem, ami tudomásom szerint kínál 0%-os hitelt, ha 10 hónapos konstrukciót választasz (10hó*10%), csak abban nem vagyok biztos, hogy kér-e kezelési költséget. A másik a BudapestBank talán, de arról nem tudok nyilatkozni semmit.
-
őstag
válasz bigdigit #23120 üzenetére
Nekem júpíszídájrektem van, valszeg az is marad, esetleg digitévére váltok. Mindkettőhöz kell STB. Szóval, akkor lehet gond, ha ezeket nézem? Mert az gáz! Gondolom az teljesen mindegy, hogy teljes képernyőn nézem, vagy 4:3-ban?! Ha lemegyek MM-be és megkérem őket, hogy rakjanak az általam kiválasztott tv-re normál adást (kábel, digitévé, júpíszí) és jónak látom a műsort, akkor minden ok, meg lehet venni a tv-t? Tudsz olyan jellegzetességeket, amikre leginkább figyelni kell ilyenkor (pl.: csíkos kép, akadozás, stb...)?
Köszi, hogy segítesz helyrerakni a fejemben a dolgokat! -
őstag
válasz evitiguF #23127 üzenetére
Az utóbbi 2 link, nagyon hasznos volt számomra, thx!!! Akkor most az a lényeg, hogy Sonyt ne vegyek, ha váltottsoros tartalmat szeretnék nézni (hagyományos műsor), mert a benne lévő szűrő nem képes olyan mértékben összedolgozni a váltott sorokat, hogy az észrevehetetlen legyen. Emiatt látnék recéket az ábrák széleinél a képen, valamint szaggatást tapasztalnék a váltottsoros tartalom megjelenítésekor. Ha jó amit most leírtam, akkor képben vagyok, ha nem akkor lőjetek le!!!
-
őstag
Ha valaki 450000-ig szeretne lcd tv-t venni, melyik 3 tv-t ajánljátok sorrendben? Ha lehet okokat is írjatok!
-
őstag
válasz bigdigit #23298 üzenetére
Azt hittem, te a Philips 42PFL9703-at fogod ajánlani. Nem lepődtem volna meg. Amit itt olvastam, azok alapján talán az lehet a legjobb tv és nagyon tetszik az ambi is.
(#23299) Capella: Ezen az oldalon mindkét, általad említett Sony elbukott kis felbontású jelnél. Neked amúgy nem 40W4500-ad van, vagy rosszul emlékszem?
Én mindenképp néznék júpící dájrektet is, ami nem HD felbontással jön sajna, de ha akadozna a kép, akkor felkötném magam. Ami számomra talán a legfontosabb, hogy semmi ne akadjon rajta.
Ameddig én eljutottam, az 3 tv, ami nagyon bejön:
Philips42PFL9703
Samsung40A786
Sony40W4500Az a baj, hogy Philips a legdrágább, de Philips pont a 3 oldalas ambi miatt is kéne, az nekem nagyon bejön. Olcsóbb a 7603-as Philips, de abban csak 2 oldali ambi van. Samsung 40A786-os már új technológia, LED-es háttérvilágítás, gyönyörű fekete, hatalmas kontraszt, eszméletlen színek, hátránya, hogy új technológia, bigdigit led-ek kiégéséről írt és magas inputlag. Sony 40Z4500-as pedig nem kell 200Hz miatt, akkor már W4500-at vennék, 100-al olcsóbb, aminek legfőbb gondja kisfelbontású jelnél van, vagy ki kell fogni!
Mod: már azon is gondoltam, hogy ennyiből már 1 fullos plazma is kijönne, csak ott meg a fehér nem olyan fehér és lehet nézni oldalról is! Nehéz nagyon választani!
[ Szerkesztve ]
-
-
őstag
válasz siofok #23339 üzenetére
Az lcd monitorok általában 60Hz-en mennek. Kevésbé bántja a szemed, mint egy crt, szerintem. Nem láttam még lcd monitor-tv-t, de nem hiszem, hogy homályosabbnak kéne lennie. Pont szemből nézve homályos? Képet próbáltad állítgatni?
(#23340) Gyurma 2: sajna nem 50nm-es a nappalim, elég lenne 40-40"-os is!
(#23342) Digitalis: nálam is tetű lassú![ Szerkesztve ]
-
őstag
Samsung 40A786. Elég jó ár. Ennyiért már jó vétel, szerintem. Senkinek nincs még ilyen tv-je?
-
őstag
2 tv közül kell választanom, az egyik Panasonic TX37LZD800F, a másik Sony 40W4500. Tudom, hogy kisebb a képe a panának, de igazából az is elég lenne, csak a technika jó legyen. Kinézetre a pana jobban bejön, szerintem sokkal szebb. Szerintetek milyen lehet? MM-ben voltunk ismételten, most asszonnyal együtt, neki is a pana tetszett jobban, ő azt szeretné. Rákerestem már, Sipi700-nak van ilyen tv-je, de nem mondott róla túl jókat. Én viszont nem nagyon akarom elhinni, hogy a pana csúcskategóriás lcd-je szar legyen. Szerintetek milyen?
-
őstag
válasz Motaba78 #23505 üzenetére
Köszi a választ! Én is MM-ban néztem őket, nekem jobban bejött a 800F-es bár a 85F is nagyon szép. A képet én is nagyon szépnek találtam, talán szebbnek, mint a Sonyét, csak kár, hogy kicsit kisebb. Ami nagyon tetszett, hogy megnézegettem oldalról és nem sokat romlott a kép. Hogy nincs a deinterlacerrel gond, az külön öröm nekem. A panának ez a csúcsmodellje, szerintem rossz biztos nem lehet. Cifu is azt írta még korábban valakinek, hogy ezzel nem nagyon lehet mellényúlni. Remélem azóta nem változott a véleménye, legalábbis nem rossz irányba.
Mod.: mióta égnek be az lcd tv-k? Pixelhiba az lehet ok, de azt hittem, csak a plazma éghet be. Hallott már valaki konkrét típusról?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz bigdigit #23532 üzenetére
Hát ja! Megpróbálom a lehető legjobbat venni a pénztárcám függvényében. Az utóbbi két típus maradt a befutó nálam, a Panasonic TX-37LZD800F, és a Sony 40w4500. Őrület egyébként, hogy mekkora a választék, nagyon nehéz kiválasztani, hogy adott összegben melyik a legjobb. Konkrét listáról kellett válasszak, így ha minden jól megy, olcsóbban hozzájutok. Pana az első, ha nincs, marad a Sony. Egyébként a múltkor elírtam a MM-os árakat. A Philips 42-es 9803 700K-ba kerül, a 9903 pedig 1100K-ba.
-
őstag
válasz sipi700 #23592 üzenetére
A pana csúcs LCD-je szerintem se lehet rossz, nekem és asszonynak is nagyon tetszik a kinézete. De azért a kép nem akadozik normál dvd nézéskor, ugye?
Milyen blueray-t veszel? Én meg azon gondolkodtam, hogy veszek a gépembe egy bluray írót, aztán arról nyomatom a filmeket, a vga-m tökéletes lenne, csak akkor már valami normális HDMI-s erősítő is kéne a mostani helyett, szóval van még mit fejlesztenem.(#23595) bigdigit: nekem azért nem tűnt annyira rossznak, nem tudom mi ment rajta és hogyan volt beállítva, amit néztél. De köszi, hogy szólsz.
-
őstag
válasz Capella #23751 üzenetére
"Úgyhogy tovább ez a kérdés a W4500 esetén sem érdekel. Számomra nincs artifact."
"Nemrég dicsértem a felkonvertált Dunát, hogy mennyire jó. Az arifactoskodás mellett 20 centiről valóban nem egy hímzésminta volt, sőt iszonyat pocsékul nézett ki a 1080p-hez képest.
A fotelből 2,5-3 m-re meg jó. Úgyhogy a hímzésminta sem érdekel. Lehet hogy ezentúl inkább csak tévét nézek, mint egyik fórumtársunk felesége.
És nem fél méterről, hanem a fotelből."Van valami abban, amit mondasz. Tv-t nézni kell, nem állandóan hibát keresni benne, mert minden tv-nek van valami hibája. Tökéletes tv sajna nincs. Lehet nekem sem kéne annyit aggódnom, hogy milyen lesz a tv, amit veszek.
-
őstag
Hálószobába milyen 37-40 colos tévét ajánlotok? Szinte csak szemből lenne nézve, kb 3-3.5 méterről nézném. Mivel sötétben lesz nézve főként, így nagyon jónak kell lennie a feketéjének. Tvnetwork kábeltévé lenne rajta nézve, így nem tudom mennyire fontos a full hd felbontás, de mivel sportot sűrűn nézek, lehet, hogy jól jönne a 100Hz. Semmi másra nem kéne, csak sima tv nézésre, semmi nem lenne rákötve, talán max később egy dvd lejátszó. Az ár fontos, lehetőleg olcsó legyen és könnyen falraszerelhető.
-
őstag
válasz justaview #30209 üzenetére
32-es kicsi, talán a 37-es lenne pont megfelelő. 180 ezret tudnék rákölteni, de ha lehet, inkább olcsóbb legyen. 37LG5000. Ezeknek milyen a feketéje? Elvileg 5ms-os, talán viszonylag jó lenne sporthoz is. Az tetszik még ebben a tv-ben, hogy szélessége csak 94cm. Az biztosan zavarna, ha mondjuk sötét szobában a fekete szürke lenne. Fontos még, hogy ne nyújtsa meg nagyon a 4:3-as adást teljes képernyőn, valamint, hogy tartsa meg az általam választott képmegjelenítési módot (gondolok itt a nyújtásra).
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Horgász topik
- Projektor topic
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Asszociációs játék. :)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Wise (ex-TransferWise)