Hirdetés
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Szólánc.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
Aktív témák
-
gabika79
csendes tag
válasz radi8tor #21793 üzenetére
Digitalko-nál rendeltem,elvileg holnap megjön országos 3 év garival.
Még a Samu 656 játszott utolsó körben de maradtam végül ennél,már untam a fórumolvasást
Mindkét készüléknek vannak pozitív/negatív tulajdonságai de ez így van jól.Szerintem ilyen kategóriánál már nehéz mellényúlni.Néha egyesek lovagolnak különböző paramétereken,eltéréseken amit egy átlag felhasználó észre sem vesz csak precíz kis érzékeny NASA műszerekkel lehet bizonyítani olyan dolgokat melyek egy hétköznapi filmnézés során jelentéktelenek.
Nekem biztos meg fog felelni a cucc és remélem(vagy csak szeretném)hogy legalább 10-15 évig nem kell másikat vennem,mivel szerencsére nem vagyok az a féle akinek mindig a legújabb és legnagyobb kell.Ezért is vállaltam be a végén a 40" pedig azért ennyit nem szántam rá az elejénhulye kocog...
-
heihachi
addikt
Nem tudom, nekem is úgy tűnik, bár néhány mérésnél közlik a gyári és az általuk beállított értékekkel mért eredményeket (kontrasztarány pl.), tehát akkár lehet az is, hogy az általuk legjobbnak ítélt eredményeket látjuk (ami ugye tesztelő függő).
Bibliának tekinteni így se, úgy se lehet, bár azért elfogultnak sem lehet nevezni őket, szinte minden képméretnél van a legjobban értékelt tv-k között kuro, viera, bravia, samu.
[link][ Szerkesztve ]
"Lehet a Shift 2 már realisztikusabb mint a valóság" by NOD
-
noncsika
tag
újra itt vagyok, kiválasztottam 3 tv-t
Samsung LE32A551
LG 32LG5700
Toshiba 32XV500P
nos ezek közül szerintetek melyik lenne a legjobb filmnézésre és játékra? a sima netezésre laptopot használnék, tv adást meg kb soha nem néznék rajta, számítógépre lenne kötve. olvastam, hogy valamelyik samsungról írták, hogy nagy az input lagja?
ez mindegyik samsunggal így van, vagy még így is az a "legjobb"? sajnos nem vagyok otthon a témában ezért szeretném elkerülni a márkavitákat stb, objektíven szeretnék tájékozódni a felsorolt 3 tv közül melyik a jobb választás a fenti célokra? a választ (már aki veszi a fáradtságot, hogy válaszoljon) nagyon köszönöm. -
Scoobyka
addikt
válasz heihachi #21792 üzenetére
valóban jó oldal,de szerintem van benne valami difi...,mert amikor össze akartam hasonlítani a samsung 40a55xet a 40a676-al akkor az 5ösnek jobb volt a betekintési szöge vmint a színek is melegebbek voltak,hol ott a valóságban a betekintés ugyanolyan és a színek jobbak a 6os szériánál.
másik difi,hogy a 40a568 és 37a568nál ugyanazoka képek vannak.....még a színhőmérséklet is megegyezik...pedig szerintem köztudott,hogy családon belül valami eltérésnek kell lennie a panel miatt....nem nagyon csak minimálisan....,de olyan hogy egyáltalán,na ilyen nincs.
[ Szerkesztve ]
-
hdman
őstag
válasz gabika79 #21790 üzenetére
Én is a napokban rendeltem meg egy Samu 40A656-ot, holnap érkezik meg majd írok róla egy rövid szösszenetet,ha valakit érdekel...
(egy szerencsés véletlen miatt 6000 ft-tal olcsóbban jutottam hozzá,mint a rendes listaár )
Én egy 72(76?) cm Loewe Wide CRTről váltok.
[ Szerkesztve ]
Sopron city :)
-
heihachi
addikt
[link]
Ha már volt ez az oldal linkelve, akkor sory, én most leltem csak rá.[ Szerkesztve ]
"Lehet a Shift 2 már realisztikusabb mint a valóság" by NOD
-
bwoay
nagyúr
amióta a SamKungok Ultra Clear panelt kapnak,
azóta a keret jóval kevésbé tükröződik, mint maga a panel,
ami kb egy sötét tükörhöz hasonlít, borotválkozni talán nem lehetne benne,
de fésülködni simán. A helyiség fényviszonyaitól függ leginkább,
hogy ez mennyire zavaró. Egy jó matt keret engem sem kergetett volna kétségbe,
találtam is egy Panasonic TV-t ami ilyennel rendelkezett,
de maga a készülék végül műszakilag vérzett el. Meg hát igen, max 37".
Sonynank viszont van valami alumínium kávás csodája,
mintha szálcsiszolt lenne, az nagyon elegáns és praktikus.
Ha minden igaz, a W4000 ilyen, de lehet, hogy az utódja is.majd Gabika megmondja, hogy jól beszélek-e
[ Szerkesztve ]
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
gabika79
csendes tag
Na most rendeltem egy Sony 40w4000,hát remélem jó lesz az 55cm-is Funai crt után
hulye kocog...
-
Thusor
őstag
válasz radi8tor #21780 üzenetére
Eredeti DVD9-el próbáltam felskálázni a képet 1080p-re...itt nem kockásodik a kép, de ha közelről nézem akkor szemcsés a kép.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
KáZsé Mestör
tag
sziasztok!
erről kinek mi a tapasztalata/véleménye?
LG M228WA-BZ -
dabadab
titán
Kockasodas (blokkosodas) akkor keletkezik, amikor kicsi a bitrate es emiatt az egyes blokkok hatarainal hirtelen atmenetek lesznek, nem nagyitaskor (az a pixelesedes, de szerintem nem errol volt szo). A szemcse meg a beszamolo szerint analog TV adasnal van, az meg sima zaj.
DRM is theft
-
Thusor
őstag
anrab: DVD-nél nagyon szép a kép.
Illetve most kipróbáltam felskálázni 1080p-re egy avi filmet...most nem 1,5m-ről néztem hanem 2,5-ről...így nagyon szép a képe. Érdekes 1,5m-en belül szemcsés, és kockásodik, 2,5m-nél pedig tiszta és szép a képe...nem látszanak a kockák és a szemcsék. Fura dolog ez az LCD TV.
Más is tapasztalta ezt 1,5m-en belül vagy csak az én TV-m csinája ezt?
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Zippair
aktív tag
válasz Thusor #21771 üzenetére
RG6 háromszorosan árnyékolt, az tényleg jó minőségű. én a komponens bemenetre kötöttem a számitógépet, 31 méteres madzagokkal, és 0 minőségromlás. szerintem a HDMI kábelen nem lehet minőségromlás. vagy működik, vagy nem, nem?
[ Szerkesztve ]
SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSsssssssumaher...
-
Thusor
őstag
válasz bigdigit #21768 üzenetére
Azért nem skálázom fel 1080p-re mert akkor mégjobban kockásodik...lehet, hogy a HDMI kábellel vannak problémák? Én a Kácsa Audiónál vettem a KCE-HH1.3 - 2 típusú kábelt...elméletileg jó minőségű, aranyozott, 1.3-as kábel.
Egyébként koax kábelben melyik a jobb minőségű?
-
bigdigit
addikt
válasz Thusor #21766 üzenetére
egy analóg adástól ne is várj többet.a 3403 meg az idei philips készülékek közül a legbutítottabb verzió.ilyen nem is járt nálam így személyesen nem láttam.
alap szabály lcd-ét sose közelről nézz
mondjuk a szemcsés kép adhat okot a kábelcserére is.nekem is van dvp5990 és nekem még a divx filmekkel sincs bajom.pedig minél nagyobb a képernyő annál inkább előjönnek a hibák.és 47 kicsit nagyobb mint a 22.
sima monitorban veszek most 24-est.
egyébként miért is nem skálázod fel 1080p-re? -
radi8tor
MODERÁTOR
1.5 méteres HDMI kábelre mennyire fontos a zavarszűrő ferrit gyűrű? Sok kábelen nem látom ezt a zavarszűrőt, hosszabb változatokon meg igen...
⭐ Stella
-
Thusor
őstag
Tegnap vásároltam egy Philips 22PFL3403-as készüléket. Behangoltam rajta az adókat, de megdöbbenéssel tapasztaltam, hogy nem valami jó az analóg adásnak a képe...tudom, tudom ne várjak tőle HD-minőséget, na de akkor is. Olyan a kép, mintha rosszul lenne finomhangolva az adó...próbáltam finomhangolni, de akkor se javult jobban a kép...még mindig kicsit szemcsés, főként ha közelebbről nézem a TV-t, távolabbról élvezhetőbb. Szerintetek mi a probléma, nem jól állítottam be a TV-n vagy egyszerűen csak rossz a koax kábel minősége, vagy ilyen az analóg adás?
Ez most egy kicsit off lesz...de itt is fel szeretném tenni ezt a kérdést: A fennti TV-hez vettem egy Philips DVP5990-ás dvd lejátszót...ezen a divix filmek minősége sem valami jó...ha a fennt említett TV-n nézek divix filmeket (HDTV rippek és DVDrippek egyaránt) akkor eléggé kockásodnak a képek, pedig nem skálázom fel őket 1080p-re, hanem csak 480p-n nézem őket. A TV-vel 1.3-as HDMI kábellel kötöttem össze. Ide mit tudnátok javasolni, mi lehet a hiba?
-
sede7
tag
köszi!
nem elsősorban a por az, ami miatt tartok, bár tény, hogy kényesebb is a lakk a mattnál. az egy dolog, hogy sokkal közelebb áll az ízlésemhez a matt elegáns visszafogottsága a kihívó zongorákhoz képest, de ami leginkább zavart az eddig látogatott boltokban, hogy nagyon tükröződnek. a kérdésem az, mennyire köszönhető ez az ottani tobzódó neoncsöveknek, annak, hogy nem "természetes körülményei" között van egy tv.
elsősorban azért mentem boltba, hogy megnézzem a 100Hz gyakorlati különbségét. Filmeknél abszolút érdektelen volt a különbség (inkább gondolkodtatóbb, művészibb, mint akció), viszont a botrányos analóg adások arra tökéletesen alkalmatlanok voltak, hogy egy foci- vagy kosármeccsen lássam az eltérést.
Van olyan, akinek ebben van gyakorlati alapú észrevétele?Az említett Sony modellekkel (40U4000, 40L4000) kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
42-esek:
- külalakra a Sharpok a legszebbek, meg a márka is szimpatikus, de az LC-42SB55E képe nekem kicsit "elmaradottnak" tűnt
- LG: a márkáról még jót nem hallottam, de nyitott vagyok - elsősorban elfogulatlan - véleményekre, tapasztalatokra
a 6000-es természetesen kizárva, mert valami iszonyatosan otromba számomra
az 5000-es már jobban tetszik, de semmit nem tudok róla (kiállítva meg pont nem volt, amikor kerestem)
- Philips: a legkevésbé értékálló, legnehezebben javítható TV, még ha valóban szépek, jók, stb. is (és mint látjuk, van akinek a pénztárcája megengedheti, hogy ez ne legyen szempont, nekem azért számít.. ez egy erős érv a Sony mellett.. és ha a Panasonic nem 37 fölött váltana plazmára, valószínűleg ők is jó kompromisszumot kínálnának számomra)
- van még másnak 42-es LCD-je?Ami az ajánlott A55x-est illeti, az A557-ben van 24p, de akkor már azt a +25-ezret megérné az A656-os a 100Hz és a feljavított LCD miatt. (Csak szerintem kegyetlenül otrombák ezek a tölcsér talpak, amikről végre letett a Samsung a 7-es, 8-as szériánál?)
-
Motaba78
addikt
egész kellemes viszontlátni az én tv-m értékelését is. [computerbild]
a kis videó is kellemes az oldalon.[ Szerkesztve ]
-
Digitalis
senior tag
válasz Lacix29 #21755 üzenetére
Ha egyszer veszel egy TV-t akkor el ne felejts mérőműszert is venni hozzá. Sokak nézni veszik a TV-t a nappaliba, nem pedig méricskélik, mivel a látottak alapján döntenek. Pont ezek a paraméterek viszik be az erdőbe a usert, némelyik adat pedig igen hangzatos, jó etetőanyag. Láttam / halottam már remek paraméterekkel rendelkező hangcuccost, TV-t is hangjuk képük meg tré volt.
Az összképet kell nézni szó szerint. A Trusded Rewievs meg objektíven inkább ezt teszi. Neked nem hiteles az a te bajod, nézz másikat.Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
Digitalis
senior tag
válasz Scoobyka #21741 üzenetére
Tényleg kezdesz fárasztó lenni. [computerbild] teszt. Valahogy kezd kicsit unalmasba menni ez téma, nemhogy inkább örülnél aTV-d nek.
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
balojazz
aktív tag
válasz headhunter #21756 üzenetére
"Ezt melyik TV értékeléséből ollóztam ki?"
Samsung LE55A956
http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-le55a956-20081106134.htm
Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
-
headhunter
addikt
válasz Lacix29 #21755 üzenetére
Ezt melyik TV értékeléséből ollóztam ki ?
"Conclusion
Pros* [Smart LED] allows for exemplary blacks (and even true 0 cd/m2 blacks when the screen is blank)
* Improved LED backlighting algorithm (less flaring and virtually no black level fluctuation).
* Comprehensive array of picture adjustment controls available in user menu (including white balance and a basic colour management system)
* Automatically and correctly processes common film cadences (3:2 over 480i and 1080i; 2:2 over 576i)
* [100Hz Motion Plus] reduces motion blurring
* “Just Scan” allows for exceptional detail from 1:1 pixel mapping
* Generous connectivity with 4 HDMI 1.3 input, USB port, LAN, etc. (but lacks headphone jack; see Cons)
* Handles 1080p/60 video signal correctly without telecine judder
* Settings can be saved independently per input
* Pre-attached pedestal stand facilitates quick setup (but does not swivel; see Cons)Cons
* Average standard-def upscaling
* Input lag of 30 to 60ms may affect sensitive gamers
* Limited off-axis viewing angle
* Glossy “Ultra Clear Panel” reflects ambient light and causes glare
* Intermittent dropped frames when displaying 1080p/24 video signals*
* High-pitched whine during standby*
* No headphone out jack
* Pedestal stand does not swivel
* Slightly sluggish on-screen menu, EPG and channel navigation* Denotes problems which may be specific to our review sample"
[ Szerkesztve ]
-
bwoay
nagyúr
maga a keret (meg a panel) igazából nem vonzza a port,
ami miatt én rendszeresítettem egy portörlőt a TV mellé,
az a talp! Megérné letakarni egy ój csipketerítővel
de komolyan, a kávát szinte nem is kell letörölni, nem töltődik fel,
csak a hátlap, azt meg jó esetben nem látja senki,
de a talpon megáll a por, azt 2-3 naponta végig kell legyezgetni.ami a 100 Hz-et illeti, én nem tartom elengedhetetlennek,
de az biztos, hogy jól látható a hatása.
hogy 24p-s filmeknél teljesen kisimítja a mozgást, az csak egy dolog
(meg itt már meg is oszlanak a vélemények, hogy ezt jót tesz-e a filmnek),
de ahogy Cifu írta az avforumon, valahogy mélységet ad a képnek.
hogy ez jó-e vagy sem, az megint ízlés dolga.
ja, 4 méterről mindenképpen legalább 42-est javaslok.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
Scoobyka
addikt
válasz bigdigit #21751 üzenetére
talán mert jó áron szereztem?
ja és arra nem kaptam választ,hogy hol 2ik a csoda tv-d?
sede7: a 100hz tv adásnál jó bekapcsolni.....célszerű személyesen is megnézned egy üzletben,hogy számodra fontos-e...
amúgy az igényeidnek megfelel a 40a551 illetve az lg42lg5000es model is egyaránt...egyik sem tudja ugyan a 100hz-et és a valós 24p-t,de árukhoz képest jól teljesítenek....megint csak azt tudom javasolni,hogy árúházba nézd meg és amelyik tetszik azt vedd......
230ért van 40a656os rendes 3éves garival....és 240ért 42lg6000es(design furcsa,de elég okos)......ezek már tudnak 100hzet,24p-t ....forumban elég sok minden le van írva róluk..érdemes beleolvasni....
[ Szerkesztve ]
-
-
sede7
tag
válasz Scoobyka #21746 üzenetére
"mindenki a körülményitől függően a legjobbat keresi ---->ezt nevezik ár/érték aránynak."
Szerintem egy dologban egyetérthettek: senki sem azért jön ide, hogy ilyen privát dialógusokon kelljen átrágnia magát, ha ki akarja magának hámozni azokat a szükséges információkat, amikkel kapcsolatban az áruházakban, szakkereskedésekben, de még olykor hivatalos honlapokon is tévesen vagy hiányosan foglalkoznak.
Én például konkrétan arról szeretnék minél többet megtudni, hogy ha 44%-ban UPC digitális kábeles sportközvetítéseket, 22%-ban filmeket, 33%-ban letöltött sorozatokat (lehetőleg gépről, hogy ne kelljen fölöslegesen lemezt írni), a maradék 1%-ban mondjuk fotókat néznék, akkor mekkora kompromisszum lemondanom a 100Hz technológiáról?
Vagy például, hogy mennyire zavaró szombat kora délután, szobai (D-Ny.i fekvés) fényben, a számomra egyébként is ízléstelen "zongoralakk" fekete keret, ami jelenleg a készülékek zömét jellemzi?
És leginkább, hogy hülyeség volna Sony KDL-40L4000-est vagy KDL-40U4000-est vennem? (Ezeken kívül van még olyan full-HD, amint nem látszik meg az első porszem?)
ui: preferált ár 180 körül, legmaximumabb ár 220 körül. Preferált méret 40-42, kb 4 méterről nézném. Plazma ellen szól, hogy 4-5 évet után kuka, nem érdemes javítani.
ui2: ha valahol 200-210 körül lenne már egy rendes garanciás, nem visszajavított 40-A656, akkor valószínűleg kompromisszumra kész lennék a kávát illetően.
ui3: az mpeg-4 dekóder egyelőre szerintem sokadlagos szempont, ha belegondolunk, hogy a szolgáltatok eddig is milyen lassan terjesztettek mindent...Köszönöm előre is a pozitív észrevételeket, hozzászólásokat, tanácsokat!
[ Szerkesztve ]
-
bwoay
nagyúr
válasz bigdigit #21729 üzenetére
2008 áprilisában az avforums egy Philips LCD TV-vel foglalkozó topicjában
az egyik user évjárat és típus megjelölése nélkül szapul
valamilyen Sony meg Samsung TV-ket úgy,
hogy kb az összes létező hibát felsorolja, amit LCD-k kapcsán lehet,
és 2008 novemberében a prohardver LCD TV topicjában
ez már perdöntő érvként jelenik meg az s-ips panel mellett?
korábban is volt már szerencsénk ehhez az idézethez,
ugyanazt tudom elmondani, amit akkor:
bármilyen TV-ről lehet hasonlót, nincs az a készülék,
amiről ne írnának rosszat, ne fogalmaznának vele kapcsolatban végletesen
(akárcsak az adott fórumban a 9632-ről, amiről pár HSZ-el az idézet felett
már bőszen emlegetik a colour bandinget, a laget,
meg a nem igazán jó black levelt), de meglátásom szerint
ha ilyen idézeteket tartalmazó érvelésekre hagyatkozunk,
az biztosan nem segít sem az ide útmutatásért látogatóknak,
sem a topic színvonalának.
Én továbbra is az egyes LCD TV típusok összehasonlítgatásának a híve maradok,
mintsem hogy belemenjek olyan gyártók promótálásába,
akikhez sem érzelmi, sem anyagi kapcsolat nem fűz.
Az, hogy jelenleg SamKung TV-t használok,
korántsem jelenti azt, hogy elköteleztem magam a koreai gyártó mellett,
az általam használt típuson kívül a paletta többi tagját
max a gyártó által megadott specifikációk szintjéig ismerem.
A saját készülékemmel maximálisan elégedett vagyok,
árkategóriájában az egyik legjobb vételnek tartom,
és örömmel használom nap mint nap, mivel clouding,
smudging, ghosting, unreal colours, dead pixels, judder, smearing, flashligting
és hasonló megjelenítésbeli anomáliák nélkül nyújt olyan minőségű képet,
ami megfelel az elvárásaimnak, illetve túl is mutat azokon.maradok tisztelettel,
egy elégedett A656 user[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
bigdigit
addikt
válasz Scoobyka #21746 üzenetére
bazz de nehéz vagy.
mindenkinek mások a körülményei.
van aki 200k-ban gondolkozik van aki többen.
isten bizony már szánalmas ahogy erősködsz holmi low szegmens tv mellett.
de tudod mit győzkődj mást én meguntam.számomra akkor is 0 a samsung ha 100 oldalon próbálod bizonygatni milyen jó.
ez nálam olyan dolog mint ahogy csak nokia telefont veszek.ha azt mondják samsung meg is taposnám[ Szerkesztve ]
-
Scoobyka
addikt
válasz bigdigit #21745 üzenetére
Már mint hol a 2.ik helyezett tudtommal az eisa díjon nincs dobogó ahol 3 helyezet kapna helyet csak minden kategória legjobbja. [link] (itt nincs ilyen)
Azzal az egy teszt oldallal meg ne fárasz....
mindenki a körülményitől függően a legjobbat keresi ---->ezt nevezik ár/érték aránynak.
[ Szerkesztve ]
-
Tomate
veterán
Ma vettem 3000ért 10m HDMI-HDMI kábelt a HQvideos boltba és nagyon jó! Szóval felseleges 10ezreket kidobni rá.
-
Scoobyka
addikt
válasz bigdigit #21738 üzenetére
a többség azért jön ide forumba ,hogy legjobb ajánlatot kérje és általában ilyenkor a legjobb ár/érték arányt szokás mondani....ahogy azt a tesztoldalak is teszik. Mint a prohadver...csak olvasd el a mostani vidkártya teszt összegzést....
"egy 47-es panelt azért simán néz 4 ember hátrányok nélkül is.nem mindenki egérmozit néz".... akkor így áruld a tv-idet is,hogy ha philipset adsz el egy családnak,hogy 47 alá ne menjetek.
vajon hány ilyen család lehet Mo-n ahol 47colos tv van a családnak......biztos rengeteg.
Digitalis: várom akkor az olvasnivalót....
[ Szerkesztve ]
-
Digitalis
senior tag
válasz Scoobyka #21737 üzenetére
Jó majd keresek neked. De csak neked. Ha csak nem nagyon szétszórtan pl. a csillárról illetve a padlóról nézi a család tv-t nincs különösebb probléma. Járt nálam A-MVA (AUO) panel is, szó mi szó az is nagyon jó volt. Ennek a mostaninak viszont többekközt a színvisszaadása brutál. Valószínű a 17bit process illetve az S-IPS wide color gammut panel is közre játszhat a dologban.
[ Szerkesztve ]
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
bigdigit
addikt
válasz Scoobyka #21736 üzenetére
nem mindenki elégszik meg ezekkel a kritériumokkal.sőt szerintem mindenki a körülményeihez képest a legjobbat akarja.
itt jön a de:de ha az illető a körülményeihez képest talál egy megfelelő kompromisszumot még ne próbálja meggyőzni azt aki magasabbra tudja tenni a lécet.trabant helyett legyen suzuki ha azt jobban el tudod helyezni a térben
-
Scoobyka
addikt
válasz bigdigit #21733 üzenetére
az ár/érték győztes mindig az aktuális piac legjobb és legroszabb termékeinek az összeségéből készül.....rengeteg modelt megnéznek,árat vizsgálnak.....és ez alapján döntik el...
például monitornál mindneki a samsung 223bw monitorra csapott le,mert 22 colosban a legjobb ár/érték mutatóval rendelkezett és mindenki azt vette,mert az volt a pénztárcának és a fogyasztói igényeknek leginkább megfelelő legjobb választás.
Miközben ott van az eizo monitor a hp és apple is....ezek mind magasabb árban is helyezkednek el....ettől fügetlenül mi található meg több háztartásban....
szóval a trabantos példa akkor lehetett volna jó,ha abban az időben élnénk.....abban a korban a trabant olyan szinten volt,mint most egy audi a 6os(mostanában rengeteg van belőle,mert jó az ár érték mutatója.....régebben meg mindneki vw passáttal járt,mert akkor annak volt a legjobb ár/érték mutatója) Miközben van audi A8,Merci Sl és egyéb gépjárművek.
Remélem érted mit akarok mondani....igen is fontos mutató a legjobb ár érték,mert az emberek igényit mutatja...nem a kirivő példákat...
-
bigdigit
addikt
EISA 2008 - 2009 award winner for Best European LCD-TV
"The new 42PFL9803 with Perfect Pixel HD Engine solves two of the most critical challenges in current LCD TV technology: black level and motion blur. Thanks to its genius LED backlight, featuring 2D Dimming control over 128 individual areas, the 42PFL9803’s black level can now compete with the best plasma-TV sets. The Clear LCD 100Hz technology, meanwhile, reproduces crystal-pure images that are also naturally fluid thanks to Philips’s extremely sophisticated motion compensation algorithm. The picture-sensitive Ambilight is another smart feature exclusive to Philips. Sound quality is better than average, but this does not compromise aesthetics: the loudspeakers are, in fact, invisible! Finally, this TV is all set for multimedia content thanks to its DLNA (Digital Living network Alliance) standard network connection.
[ Szerkesztve ]
-
Digitalis
senior tag
válasz Scoobyka #21732 üzenetére
Végül is egyetértek veled. Ízlések és pofonok.
[ Szerkesztve ]
-
bigdigit
addikt
válasz Scoobyka #21732 üzenetére
Eisa díj 2008-2009 legjobb ár-érték lcd-tvje a Samsung 40a55x széria....csak igy megjegyeztem a végére...
A megfizethető kategóriában.....ebből egyből az következik ami drágább az szarabb.gratulálok.
erre írtam épp,hogy a trabant is ár/érték győztes lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Scoobyka
addikt
válasz Digitalis #21727 üzenetére
félreértesz....én általában nem egy teszt oldal alapján szeretek csak itélni.....ugyanis nem vagyunk egyformák.....én a több szem többet lát elvet vallom....több teszt több kérdésre válasz...
ezért is szeretnék más tesztoldalról is infohoz jutni.....hozzáértőktől és nem csak otthoni felhasználoktól...az avforumot olvasgattam én is eleget....,de azon kívül szeretném ha ajánlanál még egy teszt oldalt ahol ezekről a fantasztikus philips tvkről többet megtudhatok.
mert eddig van egy....legyen állításod szerint a legjobb tesztoldal(bár ebben sem vok biztos,de legyen)...én szeretnék még egyet....csak mert a sonyról és lgről és a csúnya samsungról is sok-sok-sok teszt van fent világhálón....tehát többet is tudhatok róla....azonban a philipsről elég CSEKÉLY az info.
"Ezért ebben a hümmögésben egy jó adag irigységet is látok felfedezni, tán talált süllyedt? "
A személyeskedést ha lehet mellözük.De ha arcul vágja az embert csak ha szemből nézni,akkor ha egy család szeretné nézni a tv-t mindenkinek harcolni kell a jó helyért? Csak ,mert LG-iék még most sem nagy vitézek sem felhősődés terén, sem betekintési szögben ,sem feketében.(S-IPS panelt használ)
Eisa díj 2008-2009 legjobb ár-érték lcd-tvje a Samsung 40a55x széria....csak igy megjegyeztem a végére...
[ Szerkesztve ]
-
Digitalis
senior tag
válasz Scoobyka #21725 üzenetére
Annyi volt a hátrányuk főleg a korai IPS paneloknak hogy oldalról, alulról felülről azaz idétlen szögekből a fekete visszaadásuk erősebben csökkent mint pl.a S-PVA vagy A-MVA paneleké. Aki így oldalról teljesen sötét monitort szeretett bámulni, annak tényleg hátrány az S-IPS. Viszont szemből nézve mindenben "arcul" vágja a többit.
-
bigdigit
addikt
válasz Scoobyka #21725 üzenetére
a válasz egyértelműen a pénz.
kell olyan márka is aki kielégíti az olcsóbb szegmenst is.ezzel nem akarok beszólni lenézni senkit csak korábban kisebbségi komplexussal jött itt valaki elő olyannal szemben akinek 600eft-os tv-je van otthon.
most már csak azt nem értem kinek van itt komplexusa
ha végre villantana valaki legalább egy 46a956-ot én biztos nem próbálnám meggyőzni pl a 9703 jobb.[ Szerkesztve ]
-
Digitalis
senior tag
Szerintem annyira friss modellekről van szó, hogy egyenlőre be kell érned amit linkeltem azzal is. de , ha találsz egy hungarian tesztet, akkor oszt meg velünk is.
-
Digitalis
senior tag
válasz Scoobyka #21721 üzenetére
Miért fáj ez neked? Fentebb asszem már leírtam miért is hivatkozom erre. TrustedReviews már régóta nem csak a nevében fémjelzi az alapos és mértékadó tesztoldal megnevezést, hanem elsőnek szinte mindenhol erre hivatkoznak hiteles No1- tesztoldalként. De te azért megkérdőjelezed látom, és mivel nem a samsungod, hanem a Philips9703-t illette az Editor Choice rang, az csak kizárólag a Te bosszantásod miatt lett így A Philips 9803 meg EISA Best Award 2008-2009 év TV-je lett. Ezért ebben a hümmögésben egy jó adag irigységet is látok felfedezni, tán talált süllyedt?
Ha ennyire érdekel a Philips [itt] rengeteget olvashatsz róla.Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
Scoobyka
addikt
válasz bigdigit #21723 üzenetére
engem az érdekelne,hogy miben másabb az s-ips panel (mármint techinkailag),de komolyan?
amúgy ebben igazat adok,hogy panel függő a felhősődés,csak nem értem,hogy akkor miért nem mindenki az s-ips panelt hasnszálja csak vagy abból rendelnek...amúgy a bevilágítás ettől fügettlenül ugyanugy megvan a sony samu és philips készülékeknél is,mivel az már nem csak panel függő.
ha valóban annyira jó ez az s-ips panel én akkor azt hasnzálnám a készülékeimben...esetleges gyártást befejezném és arra állítanám rá a gyártósort....ez ígylogikus....amúgy az lg is s-ips panlet használ és a betekintési szögei igen gyatrák,felhősek...valamint a fekete totál szürke...most akkor mi is van??
az s-ips panelek között is van eltérés.....??
Philips tulajok most fel van adva a lecke,bátran jöhetnek a válaszok...
-
Scoobyka
addikt
-
Digitalis
senior tag
válasz Lacix29 #21693 üzenetére
Ha mértékadó elfogultságtól mentes, elismert és teljesen objektív tesztre vagy kíváncsi, reális pontozással azt [ITT] megtalálhatod. Nagyon ajánlom figyelmedbe, mielőtt tényként tálalsz féligazságokat. Ha veszed a fáradságot és megnyitsz egy adott típust, és ha netán rákeresel, akkor láthatod valójában mi az ábra
-
NCT 2000
csendes tag
udv,ha valakit erdekel van egy elado lcd-m
32" 80ezerert[link] -
denes242
aktív tag
válasz Symbio #21717 üzenetére
en se az en samsungomon.
de azt mondom, hogy valaki a foldon ugyis fog ilyet latni a sajatjan, ha samsung, ha philips, ha sony, ha sungoo - es meg is irja valami forumban (pl. lasd fentebb a titkos google receptet).
az lcd technologia ilyen.P5B Deluxe - Q6600@3.0Ghz - Zalman CNPS9700 - GEIL Black Dragon - FSP Epsilon 600 - Thermaltake Armor Jr. - Debian Linux
-
Symbio
senior tag
-
frizso
senior tag
válasz wassermann #21714 üzenetére
THX!
Megnéztem és tetszik a technikai paraméterei is nagyon jók!
és most akcióban 150k-ért meg tudom venni 180k helyett! -
borfoci
csendes tag
sajnos a tegnapi kérdésem nagyon hátra tolódott, ezért megkérdezném újra:
Samsung le40a536 vagy lg 42lg3000? A Samu full Hd és a kontrasztaránya is jobb a gyári adatok szerint, viszont mivel difitális tv adás nézéséhez venném, a full hd felbontás nem éppen fontos szempont.
Köszi!
-
wassermann
addikt
válasz frizso #21706 üzenetére
Korábban már írtuk többször, a Sharp és a Toshiba is komoly LCD TV gyártó, csak valahogy nálunk nem vetették meg annyira a lábukat mint a többiek ...
... de amúgy meg a vásárlások 90%-nál úgy is a dizájn dönt. Mindenképp nézdd meg valahol élőben, tetszik-e igazán!!
[ Szerkesztve ]
-
denes242
aktív tag
válasz bigdigit #21694 üzenetére
amugy ezeket a marhasagokat honnan veszed?
szerk: beirod googleba, hogy "site:avsforums clouding 7603 OR 7403" es latod, hogy valamelyik user mindig sir, meg philips eseten is
[ Szerkesztve ]
P5B Deluxe - Q6600@3.0Ghz - Zalman CNPS9700 - GEIL Black Dragon - FSP Epsilon 600 - Thermaltake Armor Jr. - Debian Linux
-
radi8tor
MODERÁTOR
Azért pörög ez a topic, mert januártól jelentősen drágulni fognak az LCD TV-k árai?
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
Aki mostanában venne 32"-os TV-t annak ajánlom az ElectroWorld-öt. Sony KDL32W4000 most akciósan 189900 Ft. Árgépen is ez a legolcsóbb ajánlat, de ez a hely legalább nem webshop...
⭐ Stella
-
hamiska
csendes tag
Üdv,ha valakinek van samu 40 a656-os akkor kérem írjon mennyire zavaró a tökröződés.
Amit én láttam az EW-ben és az MM-ben az borzasztó volt, még úgy is hogy alig volt világítás a tv körül. Köszi -
frizso
senior tag
Üdv Mindenkinek!
Vélemények erről a TV-ről:
Sharp LC-32DH65E
Ne kíméljetek, mert ha senkinek nincs semmi negatív véleménye akár a márkáról akár a típusról, akkor holnap megveszem! -
Csabi8507
tag
Helló.
A 3 tv közül melyiket lenne érdemes venni.
Samsung Le 40 A536 T1 F 209 Huf
Samsung Le 37 A 551 180 Huf
Sony Kdl 4000 K 219 HUfKérlek titeket válaszoljatok mert a héten vennék tv-ét
-
headhunter
addikt
Sony 46"-os TV-ék összehasonlítása :
Aktív témák
Hirdetés
- Steam topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Politika
- Hisense LCD és LED TV-k
- Crypto Trade
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Xbox tulajok OFF topicja
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest