Hirdetés
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Szólánc.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
Aktív témák
-
bigdigit
addikt
válasz asadasad22 #23596 üzenetére
ilyen karácsonyi nyálas képek mentek rajtuk szerintem full hd-ban.hogy volt beállítva tőlem ne kérdezd.komplett fal volt soroksári EW-ben hátul.táv ott nincs kirakva,hogy lehetne állítgatni.
az lehet,hogy a helyén van de hogy a sony valamit trükközik az biztos. -
őstag
válasz sipi700 #23592 üzenetére
A pana csúcs LCD-je szerintem se lehet rossz, nekem és asszonynak is nagyon tetszik a kinézete. De azért a kép nem akadozik normál dvd nézéskor, ugye?
Milyen blueray-t veszel? Én meg azon gondolkodtam, hogy veszek a gépembe egy bluray írót, aztán arról nyomatom a filmeket, a vga-m tökéletes lenne, csak akkor már valami normális HDMI-s erősítő is kéne a mostani helyett, szóval van még mit fejlesztenem.(#23595) bigdigit: nekem azért nem tűnt annyira rossznak, nem tudom mi ment rajta és hogyan volt beállítva, amit néztél. De köszi, hogy szólsz.
-
asadasad22
őstag
válasz bigdigit #23595 üzenetére
"olyan a képe mintha vagy 10 pixel ugyanazt mutatná.úgy lehet elképzelni mintha nem kis pixelekből állna a kép hanem vagy 5x akkorákból mint a többi márkánál."
ezt meg hogy? mégis milyen forrásra volt rákötve, milyen beállításokkal? mert az egészen biztos, hogy fullhd forrásnál full pixelre állítva minden pixel tökéletesen a helyén van.
-
bigdigit
addikt
válasz johnny82 #23591 üzenetére
megint lestem ma a sony w4500-ast.és ott bizony valami gond van.
falba volt a tv egy csomóval.de úgy látszik az összes sony ilyen.nézegettem közelebbről és ajánlom más is nézegess úgy,hogy van mellette nem sony is.olyan a képe mintha vagy 10 pixel ugyanazt mutatná.úgy lehet elképzelni mintha nem kis pixelekből állna a kép hanem vagy 5x akkorákból mint a többi márkánál.
ettől tűnt nekem már múltkor is furcsának a képe.
csak közelről látszik..46-os esetén 1 méteren belül.szóval anyósnak mégis marad a samsung a francba.de mpeg4-es kellene.
ilyeneket gondoltam 46-52a759 esetleg 46-52a676.(asszem ezek azok de ha nem aki félre vezetett kifizeti a felét )
ha valaki tud valami jó helyet megoszthatná velem.ahol persze nem heteket kell várni.az se baj ha bemegyek és hozhatom is. -
sipi700
tag
Valószínüleg azért nem írtam túl jókat az LZD800-ról, mert a képminőséget illetően magasak az elvárásaim. Tisztában vagyok vele, hogy SD forrás soha egy tv-n se lesz tökéletes. A többi tv-vel összehasonlítva viszonylag jó képe van, különben nem adtam volna érte ennyi pénzt. DVD-ről majd nyilatkozok ismét, mert lecserélem a lejátszót. Lehet egy jobb lejátszó tovább javít rajta.
Ajánlom a tv-t, mert meg vagyok vele elégedve. -
Segnior_Barthez
senior tag
válasz Segnior_Barthez #23585 üzenetére
újra kellet indítani a szisztémát...
https://www.flickr.com/photos/57762354@N03/
-
Segnior_Barthez
senior tag
sziasztok, samuA551 és MSi PR210-et hangoltam össze hdmi-hdmivel. a tv nem adja le a hangot. mi a megoldás? ismereteim szerint nem kell külön egy jack-rca. vagy ezek a hangot nem küldik át a tvre? kösz
https://www.flickr.com/photos/57762354@N03/
-
Pi-eM
csendes tag
bigdigit jol látta ED-nál hogy azt irják nem MPEG-4-s,
de akkor mit keres ott az a fránya M betü?Tényleg, a Cifu hol van?
Ne lopj, ne csalj, ne hazudj! A kormány nem szereti a konkurenciát!
-
taxi
aktív tag
Pana TX-32LM70P tv-t rákötöttem a pc-re dvi/hdmi kábellel.Végre találtam olyan drivert is(180.60)amelyikben be lehet állítani a tv felbontását 1366X768-ra.Filmeknél semmi gond,de a windowsban nem tudok elolvasni egy k...va betűt sem.Ez normális?Vagy má megint én bénázok?
Hakuna matata
-
rrbm
csendes tag
hello
lcd tv-t szeretnék venni, két tv-t nézegetek, de nem tudom eldönteni, melyiket.Samsung LE37A431T2
Samsung LE32A656A1FKb. 2,5 méterről nézném, gépről nyomnám rá a HD filmeket (720p, 1080p is), meg dvd.
Szerintetek melyiket?
-
denes242
aktív tag
válasz bigdigit #23578 üzenetére
Szerintem meg tevednek. Mondom ezt a manual alapjan, illetve Cifu ezen hozzaszolasa is az mpeg4-et tamasztja ala [link] - ahol azt irja, hogy az M a tipusjelzesben az mpeg4 (F pedig a full-hd mpeg2).
P5B Deluxe - Q6600@3.0Ghz - Zalman CNPS9700 - GEIL Black Dragon - FSP Epsilon 600 - Thermaltake Armor Jr. - Debian Linux
-
bigdigit
addikt
mindig téma volt,hogy vajon a samsung 856,956 mpeg4 tuneres-e..
-
lsg
tag
válasz Prospero #23575 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ.
Igen, eddig én is eljutottam, hogy újabb a 6os. És azt is látom, hogy a 615os már támogatja a 24p-t, míg az 551 elvileg nem. De ezt lehet, hogy nem jól tudom.
Az 551-t én is kipróbáltam notival 1920x1080-ban. Szép képe volt. Csak nem tudom ez a 24p nem-e fog nekem hiányozni később. Viszont a 615 nem támogat valami játék üzemmódot. Amiről persze fogalmam sincs mit jelent.
Tényleg, egyáltalán a Samsung LE37A615A3F az fekete kerettel van? Nem sötét bordó? -
Prospero
csendes tag
LSG:
Én személy szerint mindkettő után érdeklődtem, és nem látok tudásban (sem bemenetek száma, stb) semmi különbséget. A 6-os széria elektrónikája mégis sejthetően újabb. Nem mondanám, hogy az 5-ös kifutó, de mégis újabb termék a 6-os.Én is az A615 vásárlását latolgatom, egyedül az mpeg4 tuner hiányán filózom és keresgélem árban hasonló terméket, ami még szóba jöhet e helyett pl lg375500.
A656 és A551-et próbáltam PC (analóg) bemeneten, birta az 1920x1080-at, ebből azt gondolom az A615-is tudja (bocs, ez lehet nekem fontos csak).
P
Érdeklődnék, hogy a két tv között milyen különbségek vannak. Szerintetek melyik a jobb? Mert fogalmam sincs mit jelent a karaktersorozat a típusnál. Annyit tudok, hogy a A5 az az 5ös szériát, az A6 hatost jelent. De ez feltétlenül azt is jelenti, hogy többet tud? Abban sem vagyok biztos, hogy ez a 6os pl fekete színű.
Samsung LE37A615A3F
Samsung LE37A551P2RXXC
Előre is köszönöm a válaszokat és a segítséget!
-
wassermann
addikt
válasz DigitXT #23571 üzenetére
DigitXT!
Bocs, de szerintem a lényeget nem írtad. Az európai és hazai törvények szerint két év múlva megszűnik a 60 éves múltra visszatekintő, korszerűtlen földi analóg sugárzás.
Ezt a DVB-T fogja felváltani, nálunk ennek is a korszerűbb MPEG4-es kódolású változata.
Akinél van kábelTV azt ez feltehetően nem érinti, de aki antennával fogja az adást, jobb ha már most DVB-T-ben gondolkodik -
Capella
senior tag
válasz johnny82 #23544 üzenetére
Olyan nem nagyon van, hogy ne legyen TX-37LZD800F. Régebben a márkaboltban csak a PIP nélküli típus volt, ezt meg ígérték, hogy jön. De ez régebben volt, azóta akár lehet is.
Viszont at AV Planetnél vagy Extreme Digitalnál kapsz. Így csak döntés kérdése, ha ez a kiválasztott.#23572 Zippair: Éppen azt mondom, hogy nincs "összekötve" semmilyen értelemben az RCA hangbemenet a HDMI csatlakozóval. Semelyik HDMI-vel, de a kompozittal és a komponenssel sem. Ez egy hangbemenet, ami bármilyen külső jelet fogad. És egy hangbemenet, mert nincs is több külön, amivel bármelyik felsorolt képbemenethez társítható a hang.
Hacsak nincs optikai vagy digitális hangbemenet is, vagy a scartokat nem említjük, de az meg tényleg összetett. -
Zippair
aktív tag
válasz Capella #23568 üzenetére
Én peciel a komponens bemenetet használom a PCre, de előttem már vki megirta, hogy azért van az a hdmi a samuban kinevezve PC-re, mert ha a hdmi-n nem tudsz a pcről csak képjelet küldeni, rá tudd csatlakoztatni a tvre a hang jelet is! Én sose próbáltam, de sztem minden HDMI bemenetre rá tudod kötni a pct, max, nem tudsz csak a hdmi kábelen betolni neki hangot
SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSsssssssumaher...
-
DigitXT
nagyúr
válasz nova001 #23555 üzenetére
Azt, hogy képes fogni a magyarországi MPEG4 kódolással sugárzott digitális adásokat... Egyelőre viszont ezekből nagyon kevés van (ha visszaolvasol, látszik, hogy nem egészen úgy indult a dolog, ahogy tervezték/beharangozták, úgy tudom, jelenleg pl. csak a Duna TV elérhető, az is csak korlátozottan, elég gyenge a jelszint, stb.) Amennyiben szeretnéd ezeket az ingyenesen elérhető adásokat nézni a jövőben, akkor érdemes MPEG4 tunerrel szerelt TV-t venni. Viszont ha más HD előfizetést kötsz, valószínűleg külön set-top-boxot kapsz hozzá dekóderkártyával, így a TV-nek nem lesz szüksége a tunerjére. Mindensetre semmi köze a dolognak ahhoz, hogy meg tudsz-e nézni egy HD filmet pl. PC-ről, vagy lejátszóról.
-
Drapedro
csendes tag
válasz Sankavezér #23564 üzenetére
Látod, a külső forrás (pc, konzol) rákötése már szempont lehet a megfelelő tv kiválasztásánál. Az általad választott LG specifikáció leírása szerint az alábbi csatlakozókkal rendelkezik:
- 4db HDMI bemenet,
-2db Scart csatlakozó
- PC bemenet, PC Audio bemenetNem vagyok guru, az is lehet, hogy legalább egy hasonló bemenet minden ldc-n van, de ez biztos rendben lesz.
Az X-box rákötéssel nem lesz gondotok, kábelt (azt hiszem scart-nak hívják) adnak hozzá, de célszerűlehet egy HDMI csatlakozót beszerezni , ebben bármelyik konzolos boltban tudnak tanácsot adni, 2-3 ezer foint. A PC más tészta lesz, de erről keresséssel bőven olvashatsz a fórumon, és biztos vagyok benne, hogy a jeenleg aktív - és hozzáértő - tagok segíteni fognak.
Az, hogy nagynak érzed-e majd a panelt, előre megjósolhatatlan. A 40 colos tévénket első alkalommal olyan elyre sikerült tennünk, hogy nagyon hamgsúlyos volt a jelenléte. Beléptem a 24 négyzetméteres szobába, és nem tudtam nem rá nézni, és négyméteres távolságból nézve a műsorokokat több mint elégnek tünt. Tegnap áthelyeztük két nagy ablak közé, jó nagy függöny, stb. és így megszűnt a hatás, 2 méterről nézzü, és pont jónak tűnik. Egébként ha lesz x-box, szerintem egy darabig nem upc fogsz rajta nézni (és nem csak a srácok miatt).
-
Prospero
csendes tag
Használ valaki LG 37LG5500 -öt, vagy 37LG5000 -es TV-et PC meneneten ?
tudja a full HD-s felbontást PC-bemeneten ? (analóg, tehát nem HDMI-n)
előre is köszi!
P.
-
Capella
senior tag
válasz dabadab #23545 üzenetére
Oké, de ez miért jelenti azt, hogy csak az a jó HDMI bemenet PC-hez, ami az RCA csatlakozás mellett van. Vagy fordítva, az a HDMI, ami mellé odakerült valahogy egy RCA csatlakozó?
Ez abszolút független egymástól, hogy fizikailag hová fért a hátsó panelen az RCA bemenet..
No meg természetesen ez az RCA hangbemenet nemcsak a HDMI-s PC-hez jó, hanem egy komponens DVD lejátszóhoz is.
Nem akarom én ezt tovább szőrözni, de itt a Samsung tulajoknak az az első, hogy HDMI 2 és átnevezés. Én meg azt kérdem, ugyan miért?
Nem mintha ez különösebb gond vagy hiba lenne, ha ez kell neki, hát oda kell dugni. Van még másik is a többi eszköznek. -
No.01
őstag
válasz radi8tor #23519 üzenetére
Igen... Most h lattama tesomeknal miket lehet osszehozni teljesen beleeltem magamat.
Eddig volt itthon 2 FullHD-s TV, de a faterek inkabb TV-t neztek eddig en meg DVD-t tobbsegeben, de ez az mkv-s dolog uj ertelmet ad az egesznek.Vki nyugtasson mar meg, h LE46A656-on is megoldhato a teljes kepernyos TV adas nyujtas, ill fuggoleges ures savok nelkul!
-
Prospero
csendes tag
" Sharp LC 37 DH 65, van valakinek infója erről a TVről?"
Hi,
Én néztem a TV-t, ebben van már mpeg4-es digitális tuner. A képe szép, éles, viszont a menüje rettentő lassú, amikor bemenetek között vált akkor is, és amikor adók közt, akkor sem túl villám.
Amúgy az MM 199ezres ára helyett:
digitalko.hu : 186e (keresd meg őket mailben, levélben!)
duna-deta : 185eP.
-
Sankavezér
csendes tag
válasz Drapedro #23558 üzenetére
Szia!Kösz mindent.pont most vettem a gyerekeknek xboxot /persze titokba magamnak is!/
Majd lehet hogy ebben is kérek tanácsot mert még el van dugva!Meg majd a tv kötözgetésekkel PL pc-re stb mert én azért 40 körül nem értek úgy hozzá mint a fiatalok!A 47-es tv nem túl nagy egy 22négyzetméteres sz?Kb 2.5-4méteről néznénk!Nem lesz piszeles a kép?Nem akarok túl nagyot se venni jó az ilyen nagy PC-re!Meg csak upc digitális adást néznénk föleg nem filmeket!!szia írhatsz imail címemre is.kösz mindentSanyi
-
nova001
senior tag
hali
mekkora a különbség ha a kontraksz arány 50.000:1 vagy 33000:1 ??
látható a különbség vagy ez nme anyira lényeges ? -
steveetm
őstag
Pont ma láttam egy toshiba-t, nem merek rá megesküdni, hogy pont ez a típus volt, viszont valami botrányos képet adott ki magából a többi készülékhez képest. Persze, biztos csak el volt állítva, bár nem tudom, hogy ha 150 tv-t be tudnak állítani élvezhető képminőségre, miért pont csak a toshibat szarják el. Lehet utálják a márkát^^
Szóval szerintem menj el és nézd meg élőben, és próbáld meg állítgatni is egy, esetleg mellette lévő, másik típushoz hasonlítva.
Egyébként ennél olcsóbban van full hd-s Lg, 32-es, annak láttam már a képét, és engem az abszolút meggyőzött. Esetleg arra is ránézhetnél.
Üdv.: steveetm
-
taxi
aktív tag
Cifu hol vagy?Nem válaszol senki
Hakuna matata
-
Drapedro
csendes tag
válasz Sankavezér #23551 üzenetére
A vívódás elkerülhetetlen, együtt jár azzal, hogy az ember felméri, mire érdemes kiadni a pénzét. Jó magam ezt egy négy évvel ezelőtti PC vásárlás során tanultam meg, az elmaradt tájékozódásért meg is fizettem a tanulópénzt. Ahhoz, hogy az általam kedvelt játékokat játszhatóvá tegyem, a vásárlási összeget még egyszer rá kellett költenem, így is hamar elértem a fejleszthetőség határát (AGP). Ezért is nyergeltem át a mostani vásárlással egyidejűleg konzolra (no meg a feleségem miatt, hátha be tudom vonni egy ilyen jellegű szabadidő eltöltési formába is- azért a többi se rossz, de én játék fan vagyok). No de ez már off.
Az LG 47 lg 6000 gyakorlatilag semmit nem tudok, csak annyit, hogy kb. 20-30%-kal, vagy még többel drágább a 40A656-omnál, de hát pl. már a panelje is nagyobb 7 collal. Hogy többet tud-e? Fogalmam sincs.
-
Sankavezér
csendes tag
válasz Drapedro #23536 üzenetére
Szia!Köszi a válasszt!Sokat filozok ezeken a tévéken /pedig mondják nem szabad mert túlzásba esik az ember/de hát ennyi pénzért a jobbikat akarja az ember.Már nekem csak a LG 47 lg 6000 maradt a képben,erről tudsz valamit?Fura erről senki nem ír semmi miért???Ennyivel rosszabb?Nekem tetszik a scarlet de nem írnak róla csak a samuról! Mi a véleményed /véleményetek/?kösz
Sanyi
-
breetai
aktív tag
Hi!
Egy ilyen cucc eddig boldog tulaja lettem:LE40A656A1F Azt szeretném megkérdezni, hogy honnan lehet FW-t tölteni hozzá ill. melyik az aktuállis/utolsó???
THX!"Értem én, mert értem, hogy gőzgép. De mitől megy!?" XBL: Breetai HUN
-
-
taxi
aktív tag
Erre valaki?[link]
Hakuna matata
-
nova001
senior tag
Erről a tvről valaki tud valamit ?? mert nagyon jo árba van és rengeteg mindent tud (mpg4 többek közt) ???????
-
dabadab
titán
-
őstag
válasz bigdigit #23532 üzenetére
Hát ja! Megpróbálom a lehető legjobbat venni a pénztárcám függvényében. Az utóbbi két típus maradt a befutó nálam, a Panasonic TX-37LZD800F, és a Sony 40w4500. Őrület egyébként, hogy mekkora a választék, nagyon nehéz kiválasztani, hogy adott összegben melyik a legjobb. Konkrét listáról kellett válasszak, így ha minden jól megy, olcsóbban hozzájutok. Pana az első, ha nincs, marad a Sony. Egyébként a múltkor elírtam a MM-os árakat. A Philips 42-es 9803 700K-ba kerül, a 9903 pedig 1100K-ba.
-
Motaba78
addikt
válasz Capella #23508 üzenetére
értelek.
mpeg4 hiánya nekem nem számít még a tv saját tunerjét sem próbáltam ki, upc boxot használok.
kisebb átmérő igaz, a pana csak 37" ig csinál lcd.t felette plazma van.(nekem a panelba a 37" is bőven elég, meg a fogyasztás is számít azért))
magasabb ár ez is igaz, prémium márkáért mindig fizetni kell.panában tényleg nem lehet kikapcsolni a 100Hz-et de miért is tenném láttam olyan tv-t amiben kilehetett kapcsolni és sokkal rosszabb lett az eredmény mintha bekapcsolta volna.
-
DeepDish
őstag
-
Capella
senior tag
válasz kisJack #23520 üzenetére
Na jó, ezt csak most úgy írtad találomra.
Az hogy hol helyezkedik el az RCA bemenet, vagy esetleg, hogy van-e egyáltalán, az mennyiben befolyásolja, hogy melyik HDMI bemenet képes a PC fogadására?
Még mindig azt nem értem, mitől kell kitüntetettnek lennie a másodiknak a Samunál.
De ez van. -
nova001
senior tag
hello
érdekelne a véleményetek erröl a LG 32LG5500 LCD televízióról
pro és kontra is jöhet...mert nagyon jo árba van xtem 150k-ért
köszönöm aki segitüdv
néztem több tipusát ennek de csak ez támogatja a mpg4et ami ugye jo ha hd filmet akarok nézni
[ Szerkesztve ]
-
Drapedro
csendes tag
válasz DeepDish #23493 üzenetére
Most, hogy túl vagyok rajta, és a készülék sem krepált be, ajánlani tudom a frissítést. A beállításaim a frissítés után nem szálltak el. Persze, lehet azért, mert meg sem történt a frisstés. Fogalmam nincs, mint ahogy arról sem, hogyan tudom lecsekkolni, jelenleg milyen fissítés alatt fut az eszköz.
-
Drapedro
csendes tag
válasz Sankavezér #23476 üzenetére
Szia!
A tükröződés tagadhatatlanul létezik. Mióta megvettem - 3 napja - , két helyen is állt. Az első alkalommal napfényesebb helyen állt a szoba sarkában, és kb 100 fokos szöget zárt be a közvetlenül mellette lávő ablakkal. Őszintén, én semmi zavarót nem véltem felfedezni a tükrozódében, az épp aktuális műsort néztem, az pedig látvány szempontjából élvezhető maradt. Ráadásul a környezet fényviszonyaihoz képest három fokozatban (kiemelt, normál, film) állítható a kép "fényerrősége" - nem túl egzakt megfogalmazás -, egy gombnyomás az egész. Kikapcsolt állapotban pedig - ami egy TV esetében azért nem tekinthető használati módnak, de azért elég gyakran előfordul - kifejezetten hatásos a környezet visszatükröződése, kifejezetten a nappali dísze ilyenkor a készülék.
Ami a hangot illeti, klasszisokkal jobb, mint az eddigi életem 32 éve során bármely más TV készüléknél tapasztaltam. Az értékelésekből kiolvashatod, hogy nem ez a Samu 656 erőssége, de én, amikor ps3 játékot próbáltam rajta, 1,7-2 méterről, 20-as hangerősségel - azt hiszem, 100-ig skálázható, de ha 60-ig akkor is mi van - meg voltam elégedve. Megadta azt az illúziót, mintha "ott bent" lettem volna, a játékos karakterek a "fülembe beszéltek" , a gránát mintha előttem robbant volna stb. Lehet van jobb, de az én igényeimet az elvárásokat meghaladó módon elégíti ki a hangzás, dobozhangról - megfelelő minőségű jel vétele esetén - bizonyosan nem beszélhetünk. -
Symbio
senior tag
válasz Scoway #23533 üzenetére
Nem biztos. A 7403-nál írja, hogy Lejátszási formátumok:MP3, Diafájlok (.alb), JPEG állóképek, MPEG1, MPEG2 , a 7803-nál viszont Lejátszási formátumok: MP3, Diafájlok (.alb), JPEG állóképek . Szóval vagy a Philips lapján vannak téves infók (elképzelhető, bár nem jellemző), vagy tényleg nincs mozgókép támogatás USB-ről.
-
kanYe
tag
TV vásárlás előtt állok és szeretném kikérni a véleményeteket az alábbiakkal kapcsolatban:
A SATURN-ban most a FULL HD-s TOSHIBA 32 XV 550 (82 cm, 1920x1080, 30000:1, fényerő 500 cd/m2, Faroudja sorduplázó Pixel Processing IV, automata háttérvilágítás vezérlés, Full 10 bit-es processzor, integrált jelerősítő a rossz minőségű TV adás javítására, 2x25 W, SRS WOW térhangzás, 3 HDMI, PC Scart, kompozit) 3 éves garanciával 150.000 Ft-ba kerül.
Eddig úgy voltam vele, hogy elég lesz nekem egy HD Ready-s LCD is, de most, hogy megláttam ezt a TV-t az újságban, egyből beleszerettem. Szerintetek mennyire megbízhatóak a TOSHIBA TV-k?
Ez idáig SONY-ban és Panasonic-ban gondolkoztam, de most teljesen elbizonytalanodtam.
A PC-met szeretném rákötni + a későbbiekben egy PS3-t. Nagyon sok filmet szoktam nézni, DVD-t, DivX-et vegyesen. FULL HD felbontásban hogy néz ki egy DivX-es film?
Az újságban nem látom feltűntetve, hogy mennyi az ms, számít ez ilyen felbontásnál (sokat játszok PC-n!!!), mennyi az ajánlott?
Szerintetek vegyem meg ezt (TOSHIBA), vagy vegyek 80 és 120 között (eredetileg nem akartam volna többet rászánni) egy HD Ready-s SONY-t vagy Panasonic-ot? Úgy általánosságban melyik a jobb? Mostanában sok helyen láttam SONY KDL (a típus számot nem tudom már) TV-ket 120 körül, de annyira nem nyűgöztek le, bár valami gagyi TV csatorna ment rajtuk… én meg TV-t nem igazán szoktam nézni és a jövőben sem fogok aktív TV néző lenni.
Szóval melyiket ajánlanátok: ezt a FULL HD-s TOSHIBA-t (vagy, ha ez elfogyott egy HD Ready-s TOSHIBA-t), vagy egy SONY KDL valamilyen LCD-t, vagy egy Panasonic-ot. A HD Ready-s TV-kre nem áldoznék 120-nál többet.
Ja és a 82 centiset szeretnék venni a szobám „kicsi” mérete miatt.Ha tudtok linkelni amolyan „best buy” LCD-t (120.000 Ft-ig) a 3 márka valamelyikéből, azt megköszönném!!!
Megéri amúgy FULL HD-t venni, mert én mindenkitől azt hallom, hogy alig észrevehető a különbség?!?
Még egy kérdés: mennyi az a kontrasztarány, ami alá nem érdemes lemenni?
Előre is köszi a válaszokat!!!
-
Symbio
senior tag
válasz Scoway #23525 üzenetére
Scoway
Nem ismerem azt a készüléket és tényleg nincs az USB listán mpeg2 (csak jpeg és mp3). Mivel se ambi, se 100Hz nincs benne, elképzelhető, hogy ezt is kispórolták.
Nézd meg a Felhasználói kézikönyvbenatka76 Majdnem. Megnyit egy menüt és ott látod a könyvtárakat és kiválaszthatod. Nincsen navigáció a filmen belül, de megállíthatod és folytathatod.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Motaba78 #23505 üzenetére
Köszi a választ! Én is MM-ban néztem őket, nekem jobban bejött a 800F-es bár a 85F is nagyon szép. A képet én is nagyon szépnek találtam, talán szebbnek, mint a Sonyét, csak kár, hogy kicsit kisebb. Ami nagyon tetszett, hogy megnézegettem oldalról és nem sokat romlott a kép. Hogy nincs a deinterlacerrel gond, az külön öröm nekem. A panának ez a csúcsmodellje, szerintem rossz biztos nem lehet. Cifu is azt írta még korábban valakinek, hogy ezzel nem nagyon lehet mellényúlni. Remélem azóta nem változott a véleménye, legalábbis nem rossz irányba.
Mod.: mióta égnek be az lcd tv-k? Pixelhiba az lehet ok, de azt hittem, csak a plazma éghet be. Hallott már valaki konkrét típusról?
[ Szerkesztve ]
-
lsg
tag
Megpróbálom újra, hátha most valaki hozzáértő választ ad.
Érdeklődnék, hogy a két tv között milyen különbségek vannak. Szerintetek melyik a jobb? Mert fogalmam sincs mit jelent a karaktersorozat a típusnál. Annyit tudok, hogy a A5 az az 5ös szériát, az A6 hatost jelent. De ez feltétlenül azt is jelenti, hogy többet tud? Abban sem vagyok biztos, hogy ez a 6os pl fekete színű.
Samsung LE37A615A3F
Samsung LE37A551P2RXXC
Előre is köszönöm a válaszokat és a segítséget!
-
balojazz
aktív tag
-
atka76
tag
válasz Symbio #23521 üzenetére
Ez azt jelenti, hogy nekem van egy külső rackem usb- n rácsatlakozok és felismeri mint meghajtó és indulhat a filmnézés?
Csak azért, mert én most raktam össze egy komplett gépet és vettem hozzá külső racket is!
Bocs, hogy ilyenekkel zaklatlak de most csöppentem bele a tv vásárlásba és még nem igazán vagyok kitanulkozva!
A 2008 - as házi-mozi kiállításon tetszett meg nekem nagyon a full hd és az 1080p!
Mindenféleképpen ilyen tv - t szeretnék vásárolni majd!Bendegúz
-
Scoway
csendes tag
válasz Symbio #23521 üzenetére
Hello!
Én a philips 32pfl7083D rendelem meg még talán ma, ha sikerül megnéznem valahol élőben. Ez annyiban különbözik a 7403 és a 7603-tól hogy az egyikben ugye az ambi van, a másikban 100hz.A 7803-ba pedig a full hd rakták be már a 82cm méretbe is.
Előbb írtad hogy usb-ről lehet filmet is nézni."mpeg2 film lejátszás USB-s külső rack-ről "
Én a tulajdonságai között nem találtam ilyen infot.Akkor a 7803 is tudja?
-
taxi
aktív tag
Pana TX-32LM70P tv-t rákötöttem a pc-re dvi/hdmi kábellel.Végre találtam olyan drivert is(180.60)amelyikben be lehet állítani a tv felbontását 1366X768-ra.Filmeknél semmi gond,de a windowsban nem tudok elolvasni egy k...va betűt sem.Ez normális?Vagy má megint én bénázok?
Hakuna matata
-
Symbio
senior tag
válasz atka76 #23509 üzenetére
[link], megérte és valószínű most is ezt venném. Jó kép, jó tuner (SD adás is jó), logikus menü, normális távirányító (nem fényes bunkósbot), egyszerű, problémamentes szoftver frissítés (főleg most, hogy sorra olvasom más márka horror történeteit e téren), mpeg2 film lejátszás USB-s külső rack-ről (a pc tv tuner kártyáját használom felvevőnek, de nem a monitoron kell végre megnéznem és dvd-t sem kell hozzá írni) és itt vettem (csak még nem ennyiért, hát igen, a gazdasági válság)
Hátránya: csak mpeg2 digit tuner (bár elnézve a magyarországi digitális forradalmat, nem sokat vesztettem ) -
ToxLee
őstag
Philips 22PFL3403, 70e-ért?? Tudtok valamit mondani erről a tv-ről? Esetleg egy jobb lcd tv-t ilyen árban?
Kösz! -
DeepDish
őstag
válasz Capella #23364 üzenetére
Lehet,h igazad lett vegulis! Nvidia 6200 kartya bele, mar bootolasnal is volt kep hdmi-dvi kabellal es vista alatt 1920-ba is betudtam tenni! visszaraktam ATI kartyat es egybol azt irja ki,h nincs jel se hdmi1 se hdmi2 inputnal?! Nalad is ilyen gond volt, hogy hdmi-hdmi volt jel , de hdmi-dvinel mar halott volt? Csereltek is?
-
őstag
Sziasztok a segitségetek szeretném kérni!
Szeretnék pár napon belül venni egy 107cm-es lcd tv,de nem tudom melyik lenne a jó választás
1:LG - 42LG3000 154400ft
2: Philips - 42PFL3403D 159800ftEz a 2 alternativa van mert sajna nem engedi a pénztárzám a full hd-ét,se pl a Sony A samu azért nem vonz mert volt egy 107es plazmám azt cserélném és a samu lcd csak 102cm-est találtam,és nem szeretnék kisebb tv mint a plazma volt. Valahogy a Philips vonz,de arrol semmit se tudok nem is hirdetgetik,mindenhol,samu,lg,dömping van Az lg meg valahogy mint márka nem vonz De persze az is jóNa de bizok benne hogy tudtok segiteni a döntésben Adok linket is a tudásukról,hátha kell Köszi elöre is
[ Szerkesztve ]
-
No.01
őstag
Sziasztok,
Megint kerdeznek: Sam 46A656 a kiszemelt aldozat. Latom tobbeknek van itt a kistestvere...
2 kerdesem lenne:
TV adasnal van-e olyan funkcio mely 4:3 > 16:9 nyujtas ill kep 2 oldalabol hianyzo fuggoleges fekete csik nelkul csinal hasznalhato kepet a normal TV adasbol??
Eddig csak Sony ill Pana volt a csaladban. Sony-n jol megoldottak, Pana-n kevesbbe...
A masik kerdes, h mennyi ertelme van szerintetek a 7-es ill 8-as szerianak a 656-al szemben? Megerik vajon azt a nem keves felarat??
(tesomek kb 500-at szannanak ra, de ha azt mondjatok, h ez jo akkor a kulonbozetbol vehetnek hazimozit. Tobbsegeben TV-t neznek rajta, de tervben van a Blu-Ray, bar mostanaban nagyon rakaptak a torrentre es ott van HD film dogivel)
[ Szerkesztve ]
-
Capella
senior tag
válasz cornfake #23511 üzenetére
Azért, mert a 2 kevesebb, mint 3. A 4 meg még több.
Lehet jobb esetben több készülék is, amelyik HDMI-n csatlakozna, de nem tud kihúzás nélkül. (STB, merevlemezes DVD felvevő, blu-ray lejátszó, PC)
Meg az is hogy most még téged ez nem érint.No, közben csak rájöttél, és mondtál még két másik eszközt is.
[ Szerkesztve ]
-
cornfake
aktív tag
válasz Motaba78 #23506 üzenetére
aham,hat 94cm-es hd ready tvt szeretnenk venni, es asszem amit kineztunk azok se 100hz.
eza 100hz ugyanolyan szempont mint a crt-nel,vagy sokkal mervadobb az lcd eseteben?amugy 120lesz nalunk holaptol a fukarban,de sztem meg varunk hatha lesz inkabb samu ..
I'm what's left, I'm what's right..
-
Capella
senior tag
válasz Motaba78 #23505 üzenetére
Azt én sem nagyon értem, miért kell kitüntetettnek lenni a Samsungokon a PC-hez a HDMI 2.-nek. HDMI az HDMI, tökmindegy melyik.
Korábban én is szemeztem az LZD800F típussal, S-IPS alpha panel, stb. Csak azután az mpeg4 hiánya, a kicsit kisebb átmérő, no meg akkori magasabb ára miatt kiesett.
Valaki írt olyan negatívumként, hogy a Panában nem lehet kikapcsolni a 100 Hz képjavítót. Elég furcsa, ha így van. -
balojazz
aktív tag
válasz cornfake #23503 üzenetére
"nem azt kertem hogy fikazz.de azert koszi hogy lealacsonyodsz hozzam.
annyi kerdeztem hogy miert jo,ha 2nel tobb hdmi csati van rajta,illetve hogy miert ne vegyek meg egy hd ready tvt, (ami nekem pont megfelel) ami Sharp."Nem fikáztalak. Csak ez a tipikus kognitív disszonancia csökkentési effekt jutott róla eszembe: a csajod mondja, hogy mondd meg őszintén, mi a véleményed most a ruháról, amit próbál. Erre te hirtelen: "túl mély a kivágás, túl rövid, túl nagy a minta". Mire ő rendre: "Kicsi a mellem? Szar a vádlim? Kövérít? Nekem viszont tetszik!" És utána: "Mi a bajod velem?" Erre te megbántad, hogy válaszoltál. Ő csak azt akarta hallani, milyen jól áll, és mennyire szép a teste. Ma már ilyen kérdésre csak legyintek, és kimegyek a boltból. Azt hittem, a fórumon itt más lesz, és nem a volt csajaimmal vagyok egy turiban... Ne vedd a lelkedre!
Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
-
Motaba78
addikt
válasz johnny82 #23484 üzenetére
nekem egy pana tx-37lzd85f van ami a lzd800f elötti modellje a két tv designba különbözik technikailag nagyon minimális lehet csak. A 800ason felül és oldalt vannak a hangszórók ,mikor a mediában egymás mellet voltak és tudtam öket vizsgálni.
Nekem semmi problémán nincs a tv-vel, színei tökéletesek, nincs felhősődés, nincs deinterlace probléma mint a sonyval.
Illeve a pcvel összekötve nem problémázik hogy melyik hdmivel kell összekötni, mindegyiken müködik.Itt irták a fórumtársak, hogy pl. a típusra nem emlékszem pontossan, de lehet hogy a samsung 656 széria lehetett, hogy pl. a képarányoknál nincs pl auto beállítás, a panán megtalálod ezt is.
-
cornfake
aktív tag
-
balojazz
aktív tag
válasz cornfake #23497 üzenetére
"johat a felbontast felreteve miert rossz az hogy 2hdmi csatija van ?"
Azt kérted, mondjunk "ROSSZAT" Végül is, ha félretesszük a gyér HDMI-felhozatalt, a csökkent fölbontást és a nagy súlyt, semmi rosszat nem lehet mondani róla 30 mp alatt... Vedd meg. Jó az a TV. Khm. Igen.
Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest