Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Szólánc.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
Aktív témák
-
Symbio
senior tag
-
nRu3
addikt
válasz flash- #20496 üzenetére
az új modelek kijötek, 6-7-8 széria és még az 5széria is jó és ez is idei model.
az árak arra senki sem tudd biztosat a mostani banki deviza hitel válság, főleg hogy a valuta árfolyama ingadozik rendesen és fogg is még , igy az új készletek árai is változhatnak.
''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......
-
flash-
veterán
sziasztok!
olyan kérdés lenne hogy mikor adja ki a samsung az új tv-ket?
illetve mikor érdemes venni tv-t?most,vagy várjak karácsonyig?
-
Lacix29
őstag
válasz kugyu21 #20493 üzenetére
Ha a vezetékek száma nem változik (és nem változik egy szabványos csatlakozónál), akkor csak az átvivendő sávszélesség számít. Az hogy tud lip-sync-et, HDMI-CEC-t, meg Dolby True-HD -t az új szabvány és ezek nem növelik a sávszélességet, akkor nem kell új kábelt venni.
-
Symbio
senior tag
válasz bigdigit #20481 üzenetére
Most frissítettem szoftot a 42PFL7403D-n. Egyszerűen ment: először kiírta az usb-re a tv azonosítóját, az alapján pc-n letöltötte az új szoftot és azt automatikusan telepítette az LCD-re.
Az új Q591E-0.83.0. (2008.09.29) bigdigit, lehet tudni hogy mi változott, mit javítottak? -
heihachi
addikt
válasz Lacix29 #20490 üzenetére
Jó, de ezt ugye nem nekem szántad, hanem csak úgy általában?
Én ahol vettem a TV-met, kértem hozzá egy kábelt, 2k-ért adtak egy 2 méteres kábelt, azóta azzal (is) megy, semmi baja. Aztán vettem még 2 másik kábelt (egy 10 méteres és egy 5 méteres) más eszközök rákötésére, mind hibátlanul működik. Soha, de soha eszembe nem jutott megnézni, hogy mi az adott kábel specifikációja, csak az érdekelt, hogy az elérhető legolcsóbban vegyek olyan kábelt, ami ránézésre nem gagyi, nem esik szét az első bedugás vagy kihúzáskor. Azóta is megy mindegyik kábel rendesen minden felbontásban, amit TV és az eszközök együttesen le tudnak kezelni. Soha semmi gondom nem volt vele, nem jobb egyik kábellel sem egyik eszköz sem, de nem is rosszabb. Három tök különböző kábel, három tökéletesen egyforma kép.
"Lehet a Shift 2 már realisztikusabb mint a valóság" by NOD
-
Lacix29
őstag
válasz heihachi #20489 üzenetére
Véleményem szerint a HDMI 1.3 nagyobb sávszélesség igénye csak az 1920x1080 -nál nagyobb illetve a 8 bites színmélységnél nagyobb esetekben van kihasználva.
Emiatt szerintem felesleges jóval drágábban kábelt venni, hogy a még nem létező eszközöket kiszolgálja. Ez olyan mintha a nem létező kabáthoz vennénk meg előre a gombot.
Az a lényeg hogy a kábel tudja az 1920x1080 -at 8 biten és jónapot, szerintem. -
Miszy
csendes tag
Ha valakit érdekel, újabb Philips 42PFL 7433-as tv érkezett, 220.000,- Ft-ért elvihető.
-
kugyu21
senior tag
válasz dabadab #20471 üzenetére
Köszi, nekem ez a szint pont megfelel, ilyen válaszra gondoltam.
Bár most a heihachi által idézett oldalon azt hiszem találtam egy elég jó leírást. A baj csak az, hogy angolból max a konyhanyelvet beszélem ennek a megértése pedig valoszínüleg magyarul is gondot jelentene.Q. What functionality was added to each version of HDMI?
The following provides an overview of major functionality added to each version of HDMI:HDMI 1.1:
Support for DVD Audio.HDMI 1.2:
Adds features and capabilities that increase HDMI's appeal for use in both the CE and PC industries. Specifically, the features and modifications for HDMI 1.2 include: Support for One Bit Audio format, such as SuperAudio CD's DSD (Direct Stream Digital), changes to offer better support for current and future PCs with HDMI outputs, including: availability of the widely-used HDMI Type A connector for PC sources and displays with full support for PC video formats, ability for PC sources to use their native RGB color space while retaining the option to support the YCbCr CE color space, requirement for HDMI 1.2 and later displays to support future low-voltage (i.e., AC-coupled) sources, such as those based on PCI Express I/O technology.HDMI 1.2a:
Consumer Electronic Control (CEC) features and command sets and CEC compliance tests are now fully specified.
Creation of version 1.2a of the HDMI Compliance Test Specification (CTS), which includes a CEC Supplement. HDMI CTS 1.2a has been updated for technical consistency with HDMI Specification 1.2a as well as to the recently released HDMI Specification 1.2.
Significantly, CTS 1.2a contains additional cable and connector testing and Authorized Testing Center (ATC) submission requirements. Specifically, under CTS 1.2a, the Adopter shall submit for testing to the ATC any new HDMI cable whose length exceeds previously tested cables.
Additionally, HDMI Licensing, LLC will maintain a list of approved connectors. For a device to pass CTS 1.2a testing at an ATC, all connectors on such device must appear on the approved connector list. To add a connector to this list, the vendor must submit to the ATC or HDMI Licensing, LLC full and passing testing results.HDMI 1.3:
Higher speed: HDMI 1.3 increases its single-link bandwidth to 340 MHz (10.2 Gbps) to support the demands of future HD display devices, such as higher resolutions, Deep Color and high frame rates. In addition, built into the HDMI 1.3 specification is the technical foundation that will let future versions of HDMI reach significantly higher speeds.
Deep Color: HDMI 1.3 supports 10-bit, 12-bit and 16-bit (RGB or YCbCr) color depths, up from the 8-bit depths in previous versions of the HDMI specification, for stunning rendering of over one billion colors in unprecedented detail.
Broader color space: HDMI 1.3 adds support for “x.v.Color™” (which is the consumer name describing the IEC 61966-2-4 xvYCC color standard), which removes current color space limitations and enables the display of any color viewable by the human eye.
New mini connector: With small portable devices such as HD camcorders and still cameras demanding seamless connectivity to HDTVs, HDMI 1.3 offers a new, smaller form factor connector option.
Lip Sync: Because consumer electronics devices are using increasingly complex digital signal processing to enhance the clarity and detail of the content, synchronization of video and audio in user devices has become a greater challenge and could potentially require complex end-user adjustments. HDMI 1.3 incorporates automatic audio synching capabilities that allows devices to perform this synchronization automatically with total accuracy.
New HD lossless audio formats: In addition to HDMI’s current ability to support high-bandwidth uncompressed digital audio and all currently-available compressed formats (such as Dolby® Digital and DTS®), HDMI 1.3 adds additional support for new lossless compressed digital audio formats Dolby TrueHD and DTS-HD Master Audio™. -
BITBOYS
addikt
válasz bigdigit #20481 üzenetére
47LG6000.
Azért kérdem mert olvastam itt a fórumon, hogy frissíteni szokták a firmware-t.Jah, megnéztem ezt az input lag dolgot. Sajnos érezhető a késés, már az egér mozgatása közben is. Mondjuk 120Hz-en néztem, gondolom ha 100Hz-re állítom a képfrissítést akkor nem érezhető ennyire.
-
bigdigit
addikt
válasz BITBOYS #20480 üzenetére
hirtelen nem vágom milyen tv-éd is van.
de szoft frissítés álatlában usb-ről megy.jobb esetben igaz még nálunk nem működik de ha beindul rendesen a dvb-t míg alszol a tv letölti dvb-tén az új szoftot és mikor bekapcsolod rákérdez akarod-e telepíteni.mondjuk ez lehet tv specifikus dolog -
BITBOYS
addikt
Találtam a tv menüjében egy olyan opciót, hogy szoftver frissítés vagy micsoda opciót. Min keresztül frissít? Antennakábelen?
-
bigdigit
addikt
-
bigdigit
addikt
válasz kugyu21 #20473 üzenetére
én már az elején arra utaltam,hogy teljesen alap esetben nem fogsz különbséget látni a két kép között csak akkor ha sérült maga a kábel vagy nem jól árnyékolt,szűrt.
a probléma később jelentkezhet amikor egyre nagyobb bitfolyamú adatok fognak közlekedni rajta.
fejlődik a technika és reméjük hamarosan full HD hang lesz magyarul is habár még eredeti BR lemezen is ritka.de azért már lehet vele találkozni.persze mindenre csak akkor van szükség ha valaki sznob hülye majom és olyan cuccot rak össze aminek minden összetevője teljesíti a követelményeket majd.
nem is gondoltam kötözködésre bocs ha úgy jött le.csak a tiedre postoltam
-
dabadab
titán
Hat, mondjuk ez olyan kicsi, hogy alig latszik rajta valami, de:
1. A Monster a kabelipar legfobb kamugepe.
2. Ahogy ki tudom venni, szerintuk a "poor hdmi" olyan kepminosegbeli problemakat okoz, mint egy gyenge analog kabel - ez konkretan nem igaz. Ha a HDMI kabel nem jo, akkor nem fakobbak lesznek a szinek, hanem a TV elveszti a jelet mindenestul. Ha csak rovid idore, akkor rovid, egy szinu (piros, fekete - TV firmware-tol fugg) vizszintes vonalkak lesznek a kepen, ha teljesen, akkor meg feketeseg.DRM is theft
-
s1ru2
aktív tag
20449-es hsz esetleg valaki ?
[ Szerkesztve ]
Z87 Extreme4 / i5-4670k / Xigmatek S1283 / GTX1080 / 16 GB DDR3 / LG32UD89 / Panasonic 50DX710m / D5100 / 18-105 / Nikkor-Q.C Auto 1:2,8 f=135 / Nikkor H Auto 1:3,5 f=28 / Nikkor S Auto 1:1,4 f=50 / Galaxy S8
-
Ch4os
aktív tag
Találtam egy összehasonlító képet
-
heihachi
addikt
Szerintem is jobban járunk, mert itt nagyon sokan nagyon el vannak tévedve ez ügyben, pedig csak annyit kéne tenni, hogy beírják a böngészőbe, hogy www.hdmi.org és ott elolvassák az alábbiakat a FAQ-ban.
Q. How can you tell the difference between a v1.2 and a v1.3 cable
You really can't. There are no technical differences in most Type A, Cat 1 cables. While there are real differences from a technical standpoint between a Type A, Cat 1 cable vs a Type A, Cat 2 cable, cosmetically, and most importantly, most standard 1080p applications do not need the Cat 2 cable."Lehet a Shift 2 már realisztikusabb mint a valóság" by NOD
-
kugyu21
senior tag
válasz bigdigit #20469 üzenetére
Azt hiszem félreértettél, én nem kötözködni akartam, mégkevésbé beszállni a vitátokba, sem egyik sem másik oldalon. Azt szerteném tudni, (ha már ilyen komoly vita alakult ki) hogy mi is múlik azon ha 1.3 vagy ha nem. Sem a mega, sem a gigaherzekhez nem értek, csak az érdekelne hogy jó-e a kábelem, vagy egy másikkal még jobb (láthatóan jobb) képet lehet elérni, illetve hogy csak nüansznyi különbségekről beszélünk vagy akkora a nagyságrend, hogy az egyik kábellel van kép míg a másikkal nincs?
-
denes242
aktív tag
válasz dabadab #20454 üzenetére
azert szerintem a cat2-es kabelre ra lehet irni, hogy hdmi 1.3, leven, hogy ez olyan nagy savszelesseget tud (340 MHz) ami csak a hdmi 1.3-ban kovetelmeny.
viszont cat1-esre rairni, hogy hdmi 1.3 az tenyleg butasag, mert az meg a hdmi 1.0 maximalis savszelesseget sem tudja.viszont lehetnek olyan kabalek regebbrol forgalomban, amire nem irjak ra, hogy hdmi 1.3, mert nem tudja a 340 MHz-t csak a felet, de a cat1-et sem irnak ra mert annal tobbet tud, mert pl. tudja a max hdmi 1.0-s savszelesseget.
szoval kabelvalasztasnal "cat2" kell, ha ra van irva, hogy hdmi 1.3 az nem baj de nem is feltetlen elony.
P5B Deluxe - Q6600@3.0Ghz - Zalman CNPS9700 - GEIL Black Dragon - FSP Epsilon 600 - Thermaltake Armor Jr. - Debian Linux
-
dabadab
titán
válasz kugyu21 #20466 üzenetére
Asszem, irok egy blogbejegyzest kabel temaban
Nagyon tomoren: ha a "kép szép", akkor rendben vagy. Ha rossz lenne, akkor vagy kis csikok ugralnanak a kepen vagy rosszabb esetben egyaltalan nem is lenne kep. Eszrevenned, ha nem lenne jo a kabel.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
-
bigdigit
addikt
válasz kugyu21 #20466 üzenetére
én inkább másképp közelíteném meg a dolgot.
mutasson nekem valaki egy üzletet ahol a fentebb említett specifikációknak megfelelő kábelt lehet venni magyarországon és ez megfelelően hitelesen alá is van támasztva.
mert pampogni lehet róla de azzal itt nem megyünk semmirevárom az üzletek hosszú sorát
-
Mecy_Lacee
senior tag
válasz Milking #20467 üzenetére
Ez nem az a topic....
Fáradj ide.[ Szerkesztve ]
Az alkohol nem oldja meg a problémákat - bár a tej sem....
-
Milking
csendes tag
Sziasztok!
Véleményt sze kérni TV vásárlás előtt vagyok nézem a Panasonic TH-42PV70 tipust. Ami árban elfogatható lenne, de ha tudtok azért az ár ért jobbat is ajálani,kérem segitségeteket. -
kugyu21
senior tag
válasz bigdigit #20463 üzenetére
dabadab is
Én vagyok a hülye, hogy az eszközök beszerzése után még mindig olvasom a fórumot ahelyett, hogy élvezném amit vettem.
Veszekedésetek azonban beleültette a fülembe a bogarat.
Mielött még egymás torkának ugranátok, egyszerűen el lehetne mondani a gyakorlatban miről is van szó.
Én egy éve, a tv-m vásárlásakor vettem hozzá egy 10m-es DVI-HDMI kábelt 4990 HUF-ért.
Akkor még nem nagyon volt téma, hogy ezek között tudásbeli különbözőségek vannak, ezért nyugodtan összekötöttem és egy nap tökölődés után megjelent a pc képe a tv-n.
Mivel a tv nem jelzi ki,hogy milyen jelet kap, csak a pc beállításában szereplő 1920x1080 ra tudok támaszkodni. A kép szép de lehet, hogy lehetne szebb is ( nem játszok vele csak mkv filmeket nézek).
Kérdésem: mit jelent ez a HDMI 1.3 ?
mi az amiben a gyakorlatban megnyilvánul, hogy 1.3 vagy nem 1.3 ?
mit kellene látnom ha az enyém tudja vagy mit nem ha nem tudja az 1.3-t?[ Szerkesztve ]
-
Ch4os
aktív tag
-
dabadab
titán
válasz bigdigit #20461 üzenetére
"az írásaidban mindig az óccsóság az elsődleges szempont"
Akkor olvasd el oket ujra, mert nem ertetted meg oket: ha mar egyszer tudja az ember, hogy mit vegyen, akkor erdemes abbol megkeresni a legolcsobbat. Lehet, hogy te ugy allsz, hogy tok abszolut nem zavar, hogy a kelletenel huszezerrel dragabban veszel HDMI kabelt, de szerintem a topik legtobb olvasoja nem igy van ezzel.
"attól még senki nem barom mert bizonyos dolgokról más a véleménye"
Lehet, hgoy egy kicsit nehez megerteni, de a velemenyen kivul leteznek az u.n. "tenyek" is - mar pedig ha valaki folyamatosan osszeutkozesbe kerul ezekkel es ezt megprobalja valamifelekeppen erenynek feltuntetni, az teljesen jogosul a "marha" jelzore.
DRM is theft
-
dabadab
titán
válasz Gee_1985 #20456 üzenetére
Oszinten szolva ez se tul korrekt egy oldal. Ha az a 10,2 Gbps igaz, akkor ez cat2 kabel, de amikor az ember olyanokat olvas, hogy "Élethűbb, természetesebb színek" (ami egeszen konkretan hazugsag - a kabelnek nincs semmi befolyasa a szinekre), akkor egy kicsitketelkedni kezd a tobbi valosagtartalamban is.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
dabadab
titán
válasz bigdigit #20457 üzenetére
Az a baj veled, hogy allandoan baromsagokat beszelsz, es ha valaki ramutat erre a tenyre, akkor mindenfele kamu elterelo szoveggel jossz.
Ha valaki tesz mindenre es megveszi az elso utjaba akado cuccot, akkor tegye. Ez viszont egy informacios forum, ahova azok jonnek, akik nem ezt akarjak tenni, hanem informalt dontest akarnak hozni. Az eleg nyilvanvalo, hogy teged ez rendkivuli modon zavar es mindent megteszel azert, hogy teves infokat terjessz, de ezt engedelmeddel nem tartanam kovetendo peldanak.
DRM is theft
-
MEKK
aktív tag
válasz Bernardo20 #20455 üzenetére
Hali.
Nekem is ilyen tv-m van. Sípolással még nem találkoztam de olyat tapasztaltam hogy a színbeállítá állandóan visszamegy normálra meg az óra és a dátum eltűnik mindig és ujra kell állítani.
-
bigdigit
addikt
válasz dabadab #20454 üzenetére
nem baj míg te esszéket írogatsz a hdmi szabvány mikéntjéről mi bemegyünk egy üzletbe és veszünk egy 1.3-as hdmi kábelt és nem azzal fogalkozunk,hogy a világ másik végén x petákkal olcsóbb lenne amit mindenki tud.
tegnap néztem a popcornról planet earth-ötúj szoftal inófban írja mennyi az adatátvilet éppláttam 30mbit-et is+1.5mbit a hang
-
Bernardo20
őstag
32Lg3000-es tv-m van. Sajnos nálam is előjött az a hiba, hogy bekapcsolás után elkezd sípolni. Kezdetben nem volt zavaró mert nagyon hamar(1-2másodperc) alatt elmúlt. gondoltam a hdmi kábellel lehet valami.
De ma este bekapcsolom a tv-t és folyamatosan sípol, elviselhetetlen hangon.
Ha a fényerőt állitgatom akkor teljesen csendben marad.Gondolom vissza kellene vigyem, azért ez nem szép egy 2 hónapos tv-től(amin még tv adás sem lett nézve). Olvastam, hogy ez az IMHO inverter hibája.. hihetetlen!
Pedig azt hittem, hogy körültekintően választok...hát ennyit a kütyükről, kiszámithatatlanok.
-
dabadab
titán
válasz Capella #20432 üzenetére
"Természetesen, ha egy kábel át tudja vinni azt, ami az 1.3-hoz garantáltan kell, akkor a korábbiakat meg lazán tudja."
Na, ez a nem igaz.
Azonos felbontason a HDMI 1.3 pont ugyanolyan kovetelmenyeket tamaszt a kabellel szemben, mint barmelyik korabbi verzio. Ami uj, hogy bevezettek nagy szinmelysegek es nagy felbontasokat (addig a max a 8 bites 1200p volt, az 1.3-ban a max. felbontas 1600p 10 bitnel es 1200p 16 bitnel (a bitszamok szincsatornankent ertendok)) - viszont nem kovetelmeny, hogy a kabel at is tudja ezeket vinni, a kabelek tesztelesenel meghatarozott alapkovetelmeny csak annyi tudast ker, ami meg az 1.0 teljes kihasznalasahoz is keves: az 1. kategoriat 74,5 MHz-en tesztelik (ez 720p/1080i kephez eleg - ez nem valami jofeleseg, hanem az elvarhato abszolut minimum egy HDMI kabeltol, ami ezt nem teljesiti, az a kabel teljesen alkalmatlan barmifele felhasznalasra), a 2. kategoriat 340 MHz-en (ez az, ami mar 1600p-hez is eleg).
A KaCsa honlapjan meg elegge erdekes adatok vannak megadva, ugyanis a fentiekhez kepest ok olyanokat irnak, hogy "1.3 1080p-ra specializálva" (ilyen kategoria pont nincs) vagy "1.3 szabványú kábel" (oke, ertem, hogy mit akarnak mondani, na de melyik kategoria? (Fogadhatunk, hogy csak cat1?)).
"pl. a professional kivitelű NEHH-4001-2 NEOTECH típus, ott írják is, hogy NEM tudja a FULL HD (1080p) megjelenítést. Ehhez képest annyiba kerül, mint máshol egy aranyozott csatlakozós 1440p-s."
Eleg vicces sracok dolgozhatnak a KaCsa-nal - vagy ellenkezoleg, nagyon profik, akik tudjak, hogyan kell megkopasztani a hulyeket.
Szoval, osszefoglalolag: az, aki tizezreket kepes fizetni egy ilyen HDMI kabelert, az cimeres okor, vagy ostoba sznob, vagy megvezetett hulyegyerek, mast nem tudok mondani.
Hogy helyrerakjuk az arakat: 5m cat2 kabel tiz dollarert (nem am gagyi cat1). Afat, vamot, arrest, miegyebet beszamitva egy ilyen kabel nem lehet tobb 6 kHUF-nal.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
gabesszg
aktív tag
Sziasztok lenne egy kérdésem és remélem, hogy tud valaki segíteni mert már egy ideje zavar.Van egy Samsung LE-32r81b tipusú lcd tvm és összekötöttem a gépemmel(videokártya asus eah3650) dvi-hdmi átalakítóval, és akármit állitgatok a catalyst controll centerbe mindig a kép ien kásás picit és nagyon messze van a jó minőségtől.Mitől lehet ez vagy mit kéne beállítanom jól??Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
headhunter
addikt
Nincs bejelölve csak az LCD TV a többit tetszés szerint állítsd, szűkítsd!
Off: Az ár melletti képre húzva az egeret, nagyobb méretben is látszanak a TV-k.
[ Szerkesztve ]
-
Ch4os
aktív tag
válasz headhunter #20447 üzenetére
Én sajnos nem nagyon tudom értelmezni a linken lévő csodás nyelvet, ezért segítséget kérnék.
Olyat lehet keresni, hogy NE legyen semmilyen tuner (pl: DVB-T) a TV-ben?[ Szerkesztve ]
-
s1ru2
aktív tag
Szevasztok Guruk!
Zárós határidőn belül tervezem a 244T-met leváltani vmi TV-re (a moncsira már megvan a vevő) Egyetlen kikötésem van az pedig a 1920x1080as felbontás. Monitorként is azt használnám így a bazi nagy modellek nem játszanak szerepet. Sajnos nem tudok dönteni az alábbiak közül melyik legyen. Eddig márkahűségem a Samsunghoz vonzana, de hallgatok rátok. Kérlek mindenhez észérveket is fűzzetek.
Samsung 32A656 - gondlom mindenki ismeri mindenhol neten teszteken elájuldoznak tőle annyira jó. ( Egyel régebbi szériás 37ese van szomszédomnak, tényleg bitang)
LG 32LG5700 - nagyjából semmit nem találok róla
LG 37LG5000 - erről se találok bővebb tesztetEzek közül a Samsung a legdrágább, de mint tudjuk ez nem feltétlenül jelent abszolút fölényt is. Ha bármi más tipp is lenne max 200-ig azt is szívesen fogadom. Még egy kérdés foglalkoztat. Itthon valahol lehet kapni 10-15 méter körüli HDMI kábelt ? Természetesen olyat ami átvisz 1080p-t, True HD-t és minden ezzel járó nyalánkságot rendesen. Eredetileg karácsony környékére terveztem a vásárlást, de ebben az eszeveszett helyzetben nem merek már tenni semmilyen árcsökkenésre.
Z87 Extreme4 / i5-4670k / Xigmatek S1283 / GTX1080 / 16 GB DDR3 / LG32UD89 / Panasonic 50DX710m / D5100 / 18-105 / Nikkor-Q.C Auto 1:2,8 f=135 / Nikkor H Auto 1:3,5 f=28 / Nikkor S Auto 1:1,4 f=50 / Galaxy S8
-
headhunter
addikt
válasz headhunter #20447 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
headhunter
addikt
Most vettem észre a 7500-ban van "csak" 100Hz.
LG37LG3500, 5500, 7500 Compare...
Főbb eltérés :
5500 : 1.1 Pixel Matching
7500 : 100Hz
[ Szerkesztve ]
-
Ch4os
aktív tag
-
nofi
addikt
-
headhunter
addikt
LG 37LG5500 37"-os (94 cm) LCD Tv... 1 év garancia - Csomagolás sérült TV-ék.
[ Szerkesztve ]
-
bigdigit
addikt
válasz Capella #20432 üzenetére
nem csak a kácsa-nál van így jelölve a hdmi kábel.még holmi fostos MM-ben is.igaz ott tényleg aranyárban kínálják.
csak az a helyzet itt továbbra is,hogy be kell vágni valami maszlagot valahonnan.kicsit megkeverni a felállást és mindenki hülye lesz.
birtam mindig az ilyen occsó jóskákat. -
nRu3
addikt
-
Capella
senior tag
válasz dabadab #20419 üzenetére
"Olyan nincs, hogy "1.3-as HDMI kabel"."
"Mint emlitettem, ezek a kabelek olyan kovetelmenyeket teljesitenek, amik a HDMI szabvany ossze verziojahoz szuksegesek, na, ezert nem 1.3-as."
Nem akarok veled vitatkozni, mert lehet, hogy elvileg igazad van, és nem maga a kábel 1.3-as, sőt magad írsz valami olyat, hogy visszafelé kompatibilis, amit 1.3-asnak neveznek. Szerinted rossz elnevezéssel.
Lehet, hogy jobban tájékozott vagy a témában.
De mégiscsak az van, hogy jelenleg 1.3 a max HDMI verzió, abból is van 5 változat a simától a c-ig. A kütyük jelenleg jó ha az 1.3a-t tudják.
A jobb kábelekre pedig igenis ráírják, hogy tudja a HDMI 1.3-at, meg azt is hogy a 1080p-t vagy 1440p-t vagy 1600p-t.
Természetesen, ha egy kábel át tudja vinni azt, ami az 1.3-hoz garantáltan kell, akkor a korábbiakat meg lazán tudja.
Hogy mi mennyire parasztvakítás, meg mi hatása van a digitális jelekre olyanoknak, mint az audiofil hifi technikában is használt ezüstözött OFC réz vezeték, hogy valóban csökkenti az interferenciát a magasabb frekvenciákon, ha tényleg van ilyen digitális jelnél, nem csak duma, vagy hogy van-e vélt titkos ügynöke a KáCsa cégnek, azon lehet morfondírozni.
Meg azon is, hogy miért is ilyen drágák ezek a kábelek.
És megint de. A KáCsa honlapján a kábeleknél szintén együtt tünteti fel, hogy 1.3 és 1080p, vagy ami nem, pl. a professional kivitelű NEHH-4001-2 NEOTECH típus, ott írják is, hogy NEM tudja a FULL HD (1080p) megjelenítést. Ehhez képest annyiba kerül, mint máshol egy aranyozott csatlakozós 1440p-s. -
nofi
addikt
Egyébként ma is kicsit barangoltam, kövezzetek meg de 200k alatti kategóriában messze az LG-nek van szvsz a legszebb képe! Bár a kiírt adatok alapján semmi extra, a fényereje sem venné fel papiron a versenyt, de rá kell nézni - nyilvánvaló...
Botrány h mennyire nem képesek kiírni, hogy mpeg2 v mpeg4-es, de ezek az infok még néha neten is elég halványak.Eddig arra építettem karácsonykor csak lesz valami jó vétel, de elnézve a mostani cirkuszt a világban egyelőre örülök ha talán nem drágul, mert az új készletek ára igencsak növekedhet
[ Szerkesztve ]
Xbox GT: nozsolt
-
nofi
addikt
válasz headhunter #20429 üzenetére
Olvastam ezt a táblázatot, de annyira meghökkentem milyen batár nagy egy 42"es TV... Most már úgy vagyok vele, hogy legyen mpeg4-es, ha jó árban van nyilván megpróbálok minél inkább a 42" fele menni, de azért 37" alá nem megyek
-
headhunter
addikt
-
Źşë'
addikt
nem tudja veletlen vki h mi a neve annak az opcionak ami visszabbveszi a fenyerot ha egy feketeben gazdagabb kep jon be?
"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."
-
mutyi
őstag
válasz Lacix29 #20391 üzenetére
Szia!
Köszi a választ, tényleg ez volt a probléma.
Viszont már csak az lenne a kérdésem, hogy mi ez a mozi plusz, mit csinál, mert a neve alapján akkor van rá szükség ha mozi filmet nézek, mégis a mozis filmeknél jön elő ez a fura kamerás érzés, amitől nem lesz moziszerű. -
MEKK
aktív tag
Hali.
Az lenne a kérdésem hogy ez a kábel alkalmas-e arra hogy a számítógépet összekösszem a tv-vel?
[link] (tv:32LG2000)
-
BITBOYS
addikt
Asszem le vagyunk maradva, itt egy igazi quaker birodalma: [link]
-
Źşë'
addikt
Ma reggel boldog tulaja lettem en is egy 40a656osnak :d isteni kepe van, es a 100hz tenyleg nemsemmi dolog
"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."
-
-
Gee_1985
tag
Sziasztok!
A kérdésekre reagálva:
Még nem néztem rajta TV adást ugyanis nincs összekötve(kábel beszerzése majd talán jővő héten), úgyhogy erről nem tudok nyilatkozni.
DVD képe picit fura, de ez a felbontásbeli különbségből fakad.A közeli képek a filmeken nagyon tiszták egyedül a távoli pl nagy tömegre irányuló kamera állásnál lehet észrevenni a pixeleket.
Tegnap kipróbáltam rajta a HD filmeket 720-1080p-ig. Néztem 100Hz-el és a nélkül.Ja igen ezek mkv-s filmek voltak.
Az egyik 1080-asnál tapasztaltam szaggatást a másiknál nem.Ez lehet a film hibája vagy a szétcseszett Vistáé,de szerintem nem a tv a ludas.A kép káprázatos volt.Ültem és államat kerestem.Játékokkal még nem teszteltem,de ha lesz időm rá ezt is megteszem.
Alapjában én ezt a TV-t monitornak vettem és annak is használom. Ha beállítom a kimenet elnevezését PC-re tényleg olyanok is a színek mint más monitoron csak élénkebbek.Szóval ezzel sincs baj.
Összeköttetés: DVI-D-HDMI kábelen van összekötve egy 4850-es karival.Egy kérdés pont ezzel kapcsolatban.
A 4850 hangot is ki tud tolni DVI-I kábel esetén.Nah már most nekem van egy 2.1-es hangrendszerem ami az alaplapi Realtekre van rádugva és szeretném ha a TV is és a 2.1-es is szólna egy időben.Az alaplapomon van HDMI kivezetés(780G).
Szerintetek,hogy célszerú összekötni,hogy minden működjön megfelelően?Még kiemelném az intelligent sensor tökéletességét,kifinomultságát ami a háttérfény automatikus szabályzásáért felel.Féltem először,hogy zavarni fog,de nem így történt.Csendben észrevehetetlenül teszi a dolgát tökéletesen.
A Logik.hu-ról: Én ezt a TV-t tőlük vettem.Szállítással nem volt gond.1 nappal hamarabb jött mint az előirányzott(összesen 6nap alatt ideért).A futár rendes volt felhoztuk,kicsomagoltuk nincs-e sérülés.
Egyedül most a garin vívódok,de erről este vagy holnap lesz bővebb infóm.Remélem sikerült valakinek segíteni.
Ha van kérdés írjatok,de a választ én ide vésem,hogy más is lássa,lehet így hasznosabb.üdv.
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
válasz BITBOYS #20410 üzenetére
Olyan nincs, hogy "1.3-as HDMI kabel".
Az van, hogy a HDMI szabvany 1.3-as verziojaban meghataroztak ket kategoriat a kabelek szamara: a cat1 kabeleket 1080i/720p felbontasra tesztelik, a cat2 kabeleket meg 1600p-re. Itt hangsulyozottan szerelt kabelekrol van szo, a konkret vegtermeknek kell teljesiteni a teszteket, nem a kabeldobra tekert kabelnek.
Attol fuggetlenul, hogy csak az 1.3-as verzio idejen jutott eszukbe, hogy a kabeleknek is kellene talalni vmi egyseges besorolast, ezek meg sima HDMI kabelek, tok ugyanolyanok, mint ami az 1.0-hoz kellett, es ha vmelyik kabel nem teljesiti a cat1-et se, az regi cuccokkal se fog mukodni.Az arany kozeput meg hulyeseg, a HDMI kabelek kozott nincs minosegi kulonbseg, vagy jo, vagy nem jo. Amelyik nem jo, azt hozza kell vagni az elado fejehez, ami meg jo, azert meg erdemes a leheto legkevesebbet fizetni. Ennyi.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Rekro
aktív tag
Elsősorban dvdzéshez késöbb talán egy xboxon való játékhoz/esetleg késöbb hd tvzéshez/ keresek 32" lcd tv-t.
A MM-ban van most egy akciós lg 32LG2000 tipus erről esetleg valakinek valami véleménye van érdemes a fent említett célokra ilyen tv-t venni vagy keresgéljek tovább? -
nagyúr
Sziasztok,
eltelt néhány hónap, és az lenne a kérdésem, hogy hogy állunk az mpeg-4-es dekóderű készülékekkel? még mindig csak a sony-t lehet kapni, vagy már más márkák is aktivizálták magukat a hazai piacon?
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
bigdigit
addikt
válasz BITBOYS #20410 üzenetére
a kábelnek is tudnia kell.persze csak akkor ha TRUE HD anyagot is nézel majd.
az automatikus lipsync kezelés is csak 1.3-as hdmi-val működik bár abban nem vagyok biztos ehhez a ficsőrhöz magának a kábelnak is kell-e az 1.3.de szerintem jobb egyszer venni
1.3-ast mint később majd cserélni. -
Lotusz
tag
hali, hdmi kábelből milyet érdemes venni? mennyire van különbség a drágább illetve olcsóbb darabok közt? és hol érdemes ilyet venni? mármint hol olcsó
The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist.
-
nofi
addikt
válasz MegalodonS #20404 üzenetére
Na az 52"-es ami már el sem férne nálam Kiégetné a szemem és ekkora szobában kb csak shortban lenne elfogadható hőérzetem mikor be lenne kapcsolva Nem is beszélve h még pár hónapot kéne érte melózni és mindig van nagyobb. Remélem pár év után lesz egy nappalim ahová majd jöhet a gigászi OLED TV-m
-
kugyu21
senior tag
Milyen típust néztél ki, ahol a 92 cm képernyő szélesség mellett még két oldalt 15-15 cm a káva?
Akkora méretben már azért jobb lenne a fullHD, de persze attól is függ mire akarod használni? SD-re, DVD-re nem feltétlenül, PC monitorként, (a lassan, de körvonalazodó) HD adásokra már jobb lesz a fullHD.[ Szerkesztve ]
-
nofi
addikt
32"-42" -tartományban tudtok mostanság amolyan "best buy" készüléket?
-
Aktív témák
Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- MIUI / HyperOS topik
- Steam topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Politika
- Hisense LCD és LED TV-k
- Crypto Trade
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest