- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Szólánc.
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Aktív témák
-
mn72
csendes tag
válasz MAxxYD #31626 üzenetére
Hát igen!Az az igazság ,hogy ez a készülék Hd minőségű műsorokra az igazi!
Láttam a MM ban kék lemezről Full Hd demót rajta és tudtam ez az amit kerestem!
Sajnos nekem még nincs ilyen lejátszóm, így még nincs teljesen kihasználva ez
az oldala,de az analóg és digitális földi műsoroknál is szép a kép rajta.[ Szerkesztve ]
-
mn72
csendes tag
válasz MAxxYD #31608 üzenetére
.....A w4000 -es széria a kategóriájában nagyon korrekt készülék,test győztes stb!
Nekem nagyon tetszik és eddig nagyon örülök,hogy ezt választottam.Szerintem a
színek élethűek mindent tud amit manapság kell és ami fontos nagyon szépen szól!
Mielőtt készüléket választanál,érdemes élőben,működés közben megnézni
a csalódások elkerülése érdekében! ... -
AMATŐR
őstag
-
-
MAxxYD
tag
válasz MAxxYD #31011 üzenetére
Ezt találtam az avforumon:
I own the 40? a656
Did some tests on the “calibrate lag” function on guitar hero 3 on Xbox 360 running through component.
Before the firmware update I ran this to test and was getting…
I ran the test a few times on each to get an average as the result are slightly different each time.
GAME MODE OFF* / 100hz disabled 66ms / 56ms
GAME MODE ON: 30ms / 33ms
With new firmware I tested again last night and got…
GAME MODE OFF* / 100hz disabled 27ms / 33ms
GAME MODE ON: 17ms / 2ms
*This was in STANDARD ModeEz teljesen jó érték, ennyivel nyugodtan lehet játszani .
djxp01:
Szóval akkor mégis érdemes lenne szemügyre venned... -
tothl
addikt
válasz MAxxYD #31009 üzenetére
Semmi konkret, az avforums.com -on tema volt ez, ott irtak, hogy az uj fw-kkel mar kutya baja. En ez alapjan megvettem es vagy en vagyok lassu de x360hoz tokeletesen bevalt.
Ellenben volt itt a forumon olyan, aki sokallta ezt a lagot is, es a w4000 -re eskuszik.
Szoval tul van lihegve a tema szerintem ,input lag kerdeseben ugy tudom a 656 a legjobbak kozott van, eleg sok a soklagos keszulek. -
anrab
addikt
-
anrab
addikt
válasz MAxxYD #30991 üzenetére
igen de azért egy kis érdekesség a philips tv-ről. Philips széles színtartományú kijelzőt alkalmaz. Ezekben a kijelzőknek szélesebb tartományú foszforrétegű világítás van, amely képes megjeleníteni a nagyobb színterjedelmű források jelét, és azt a 2250 trillió árnyalatot, amelyet a jelfeldolgozás hoz létre. A Tökéletes Színek funkció által létrehozott végeredmény: ragyogó és élénk színek
-
anrab
addikt
válasz MAxxYD #30986 üzenetére
"256 Color: 256 megadott színe lehet egy képpontnak, 8 biten tárolja az információt. (Weblapok képeihez ajánlott színtartomány)
RGB színek RGB (vagy 24 Bit Color): Egy képpont a piros, a kék és a zöld 256-256-256 féle árnyalatából áll össze, összesen 16 millió színárnyalattal. 24 biten tárolja az információt. Ez additív színrendszer, tehát a három alapszín egyforma keverése fehér, hiányuk fekete színt eredményez. Ezeket a színeket használja minden elektronikus kivetítőeszköz (monitor, kivetítő).
CMYK (vagy 32 Bit Color): Egy képpont a türkiz (Cyan), a bíbor (Magenta) a sárga (Yellow) (másodlagos alapszínek) és a fekete (blacK) 256*4 féle árnyalatából áll össze. 32 biten (4 byte) tárolja az információt. 4,3 milliárd árnyalata lehet egy képpontnak. A képszerkesztő programokban gyakran 0 és 100 közötti értékek adhatóak meg ezekből a színekből" -
anrab
addikt
válasz MAxxYD #30988 üzenetére
"* Igazából a PC-mre szeretném rákötni a TV-met, de azon csak DVI kimenet van, ez megoldható?
Igen. Mivel a HDMI videórésze teljesen megegyezik a DVI-vel, ezért létezik DVI-HDMI kábel meg DVI-HDMI adapter is, bármelyik megfelel. Ami kérdéses, az a hang, itt két eset lehetséges:
1. Újabb videókártyák között vannak olyanok, amikre "hangkártyát" is integráltak és így teljesértékű HDMI kimenetük van. Erről bővebben pl. Cifu [link] írásában lehet olvasni.
2. A többi videókártyánál önállóan kell a hangátvitelről gondoskodni, pl. a hangkártya SPDIF vagy analóg kimenetét felhasználva." ez meg dabadab írása [link]
de ezt nem igazán neked szántam hanem aki nem hitt a dvi-n való hangátvitelben.[ Szerkesztve ]
-
anrab
addikt
válasz MAxxYD #30974 üzenetére
"Állítólag problematikus lehet az átalakítós dolog..."
azért ad a gyártó hozzá átalakítót és nem dvi-hdmi kábelt hogy szivasson!
"próbáld ki a TV-t VGA-n. Nem látni rajta semmi különbséget a HDMI-hez képest."
menj el szemészetre ha nem látod a külömbséget mert sokkal fakóbb! -
Joshi
titán
válasz MAxxYD #11266 üzenetére
Csak itt javul feltűnően a kép a TV menüjéből állítva nem sokat lehet kihozni:
Egyet ne feledj, ez nem monitor hanem TV ráadásul belépőszintű. A szervíz menühöz szerintem ne nyúlj, nem hinném hogy a TV elektronikája olyan lenne mint egy monitoré ami esetleg lehetővé tenné a finomabb beállításokat.
-
DuracL
tag
Igen a piros az nem az igazi, viszont most megnéztem egy radeonnal az avivo videóbeállíátosakat és nagyon jó képet tudtam beállítani filmekhez(brigt 110,saturation 125),(desktopnál sajna nem sikerült ilyen jóra, szerencsére monitorként nem használom a tv-t)
Kölcsön kaptam a radeont és így most nem szívesen adnám vissza[ Szerkesztve ]
-
kano
nagyúr
Na ezért nem tetszett nekem az LG 32LCRR sem. Nem is vettem meg. Egy Samu mellett ég és föld volt a különbség. Viszont egy LT75 sokkal szebb volt.
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
Lala6
őstag
válasz MAxxYD #11174 üzenetére
Na visszavittem, ki is cserélték. Ugyanilyet kértem, ez nekem nagyon bejön.
Ma vettem hozzá HDMI-DVI kábelt is. Akit érdekel a HQ Video-nál lehet venni nagyon olcsón, a 10m-es volt 3700-Ft(aranyozott 4000 valamennyi), az EW 16 000-ért adja
Az új készüléken nincs fehér folt, tökéletesen működik, nagyon szép a képe.
Viszont segítséget kérnék pár dologban:- Az 1:1 felbontásnak az a lényege, hogy a TV-n a kép megjelenjen teljes méretben, ne legyen fekete csík, vagy ne lógjon ki? Most 1360*768 van beállítva, tökéletesen megy, milyen felbontást próbáljak ki?
- Ti a hangot hogy oldjátok meg a számítógépből? Most egy Audigy 2 ZS-van, amire egy 2.1-es cucc van kötve. Van egy 5.1-es szett is a TV-hez. Most a géptől elhúztam egy kábelt az erősítőbe, viszont úgy szeretném megoldani, hogy mindkét hangcucc működjön sztereóban. Belehet valahogy állítani, hogy ne kelljen dugdosni mindig? A hangkártyán még van jópár kimenet az 5.1-hez, nem tudok valamelyikból ugyanilyen sztereót varázsolni, mint ami a 2.1-es hangfalhoz megy?
Jah, majd elfelejtettem, most vegyen TV-t aki akar, mert hozzájutottam egy jövőheti EW újsághoz és ott már nem lesz 110k-ért ilyen TV, csak drágábbak vannak benne.
Köszi előre is a segítséget!
Lala
-
MAxxYD
tag
válasz MAxxYD #11164 üzenetére
Rákerestem a fórumon a Thomson 37M61NF21re.
Felejtsétek el, katasztrófálisabb mint amire melékeztem... -
Lala6
őstag
válasz MAxxYD #11174 üzenetére
Szerintem délután vissza viszem, nekem tökéletes, ha kicserélik egy másik ilyenre, nem kell más típus.
Néztem DVD-t és nagyon szép képe van, majdnem olyan, mintha HD film menne a monitoromon. Nameg a kép beállításai, a gyári módok szarok, de van két felhasználó, azokat nagyon szépen belehet lőni. -
Peter789
senior tag
ezt a Thomson-szutykot nagyon nagy ívben kerülje el az akinek kedves a pénztárcája! nálam járt egy, pár nap múlva vittem is vissza... kamu a FullHD! bár az LCD panel tényleg az, de az elektronika képtelen lekezelni ezt a felbontást! akár VGA, akár HDMI-n hajtva HDReady felbontásig gyönyörű a képe, de felette összeomlik! szellemképes, elcsúszik, vibrál 1080i és 1080p-vel is! a TV tunere is elég gyászos minőségű kábeltévére dugva. a digit tunere is elég érdekes förtelmes képet adott. a digit hangkimenetére csak a hdmi-n érkező és digit adás hangja megy ki, a tuneré/scart/composite nem, vagyis mi a frásznak van? talán még más ócsárolnivaló is eszembe jutott akkor amikor visszavittem, akit érdekel az lapozzon vissza itt a hsz-ok között pár hónapot (talán februárban lehett). 150 pénzért lehet kapni normális HDReady 37 colos tévét, aminek jobb a tunere is...
neked Toshiba 32C3005 tévéd van? mi a véleményed az analóg tuneréről, meg úgy összességében? valamint tud 1:1-es pixel mappinget? nem találok sehol hozzá manual-t, ha esetleg egy cd-n mellékelték hozzá akkor oszd meg plz!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában: http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora
-
malacyka
tag
Nah megvolt a dsub összekötés laptop és Toshiba C3005 között. Az a gond, hogy a laptop régi, és csak 1024x768-at támogat. Az viszont ment szépen, két oldalt fekete sávokkal. Kérdésem az lenne az értőkhöz, mert ehhez teljesen láma vagyok. Fel kellene ajánlani a notinak az 1360x768-at? Vagy mivel csak 1024x768-at tud ennél feljebb nem tok menni? Amúgy nem volt homályos tűéles kép volt, de csak 1024-en.
Az a nagy élvezet, mikor az él vezet!
-
Shodan
addikt
válasz MAxxYD #11120 üzenetére
Olyat nem is látok LG oldalán : 46/52/56 ezek között mi a különbség?
Mert a 32LC46 van most EW-ben 110ért, de valaki azt írta hogy az nem nyerő.Pedig valószínű akkor az is tudja ezt az 1:1PM-et, de akkor miért nem jó vétel?
www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.
-
matekas
tag
válasz MAxxYD #11107 üzenetére
Sajnos most nem vagyok otthon , talán holnap vagy holnapután tudok hazamenni. Tehát addig nem tudom rákötni, utána viszont már nem él a három nap . Gondolom három nap után már nem cserélik vissza ilyen indokkal... Na , mind egy azért megpróbálom rákötni hátha. DVI - HDMI kábelt mennyiért tudok venni ?
Cifu:
Köszönöm a linket.
-
Joshi
titán
-
malacyka
tag
válasz MAxxYD #11075 üzenetére
Jah, úgyis az asszony vezetett....
Egyelőre próbálok szerezni egy dsub kábelt az informatikusainktól. Ha van nekik, este kipróbálom, sajnos most melózok.
Dvi-hdmi-t is fel kéne hajtani, de nem tom honnan, az annyira nem elterjedt. Venni nem akarok, mert nekem nincs rá szükségem perpill.
Amúgy a kézikönyv szerint dsubbal a következő jeleket lehet megjeleníteni:VGA: 640x480/60, 75Hz
SVGA: 800x600/60, 75Hz
XGA: 1024x768/60, 70, 75Hz
WXGA: 1280x768/60, 75 Hz (60Hz-nél gyengített kioltás is)
WXGA: 1360x768/60Hz
SXGA: 1280x1024/60, 75HzHa a pc-t HDMI-n keresztül csatlakoztatja, a következő jelek fogadhatóak el:
1080i 50/60Hz
1080p 50/60Hz
720p 50/60HzAz a nagy élvezet, mikor az él vezet!
-
Joshi
titán
válasz MAxxYD #11066 üzenetére
Ha minden igaz, akkor lesz egy napom az LG 32LC41-el való összehasonlításra fej-fej mellett. Az LG-nek nem probléma az 1360x768 a Toshibát majd meglátjuk. Ha jók az információim, akkor mindkét TV-ben S-IPS panel van ezért is olyan hasonlóak a panelek tulajdonságai. Akkor holnap dobok pár infót, habár lehet hogy csak 22:00 után tudok.
-
malacyka
tag
válasz MAxxYD #11037 üzenetére
Hali mindenkinek!
Röviden. Megvettük a C3005-öt! Be van üzemelve! Pc-re kötve nem próbáltam, nincs is szándékomban, de a fórum kedvéért szerzek egy kábelt és megnézem mit tud úgy.
A tv adás képe kiváló, nem tudok belekötni. Kicsit jáccani kell vele, de nagyon szépen be lehet lőni! Hangsúlyozom, hogy nálunk parabolás Digitv van, a digi beltéri egy sima scart kábellel van a tv-el összekötve. Kábeltv és egyéb tapasztalat nincs, de ahol normális minőségű jel van nem lehet gond. Szvsz tv, dvd-re nagyon ajánlom, ennyiért különösen!
3 év teljes magyar garancia, menü is van magyar, távszabija pedig a legjobb amit mostanában láttam. Két apró negatívum, de csak, hogy valami rosszat is írjak. Nagyon oldalról vagy felülről-alulról nézve kissé fakul a kép, valamint kissé lassan vált csatornát. Folyt. köv.Az a nagy élvezet, mikor az él vezet!
-
malacyka
tag
válasz MAxxYD #11012 üzenetére
Én most indulok, ha lesz és tetszik megveszem. Mondjuk én pc-re nem akarom kötni, tehát tapasztalatot nem tok majd írni. Szvsz vidd be a noteszt ha van, és próba cseresznye. Ha nincs akkor meg bemész és megkéred szépen az eladót. De akkor már próbáltasd ki dvi-hdmi-vel is.
Az a nagy élvezet, mikor az él vezet!
-
Papichulo
tag
válasz MAxxYD #10978 üzenetére
Hello! Nekem Samu LE-32R82B tv-m van,hdmi-dvival összekötve, nekem is csak 1360x768-at tud(bár sztem ez a videókártya hibája),de nekem tökéletes a kép,semmi elmosódás nincs,úgyhogy az a kis pixel különbség engem nem zavar
[ Szerkesztve ]
Fotóim: http://www.flickr.com/photos/papichulooo
-
Joshi
titán
-
félisten
válasz MAxxYD #10950 üzenetére
Igen. Én ezen az képarány 1:1 PM beállítás hiányon vagyok kiakadva. Tudnillik az lenne a kulcsa az egésznek. Próbáld meg, hogy reseteled a beállítások a TV menüjében esetleg, hátha. Ilyen félszeg megoldásokkal próbálkoztál? Driver törlés és újra telepítés meg volt?
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
félisten
válasz MAxxYD #10948 üzenetére
Az LG-k alapvetően sose problémáztak az 1:1PM-el, tehát nem tudom, mi lehet a baj. Próbáld meg másik HDMI-be dugni (elvileg az 1-esbe kell, de én úgy vettem észre, hogy nincs nagy jelentősége), és hasonlók.
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
tarti19
senior tag
válasz MAxxYD #10929 üzenetére
Szaisztok láttam most elektro world-be 0%-os THM-re vagy 30 LCD tv-t
na már most szerintetek éredmes-e már FUll HD tv-t venni ami úgy 270K-ba lenne ott vagy elég HD- Ready 140-170K-ba
Esetleg a képjavító funkció az menynire fontos, gondolom azért nem hátrány, de ezekrőla javító technológiákról hol lehetne bővebben olvasni? 2 HDMi kimenet meg gondolom bőven elég...HDMI-HDMI kábellal összekötve menynivel kapok szebb hangzást mint a rca-rca-val?PSN id: Huntarti, http://www.twitch.tv/tarti19
-
gyraph
tag
válasz MAxxYD #10832 üzenetére
32LB75:
Amiert igazan vettem a TV-t (HD filmek a PC-rol), azt sajnos meg nem tudtam letesztelni, mert csak holnap erkeznek meg a kulonbozo HDMI kabelek, amiket rendeltem.
En abban a szerencses helyzetben vagyok, hogy nalam Rubicom kabel van es egeszen kivalo minosegu jelet nyomnak (kiveve az elfekvo csatornak: fonix, bptv, stb.), legalabbis a T-kebelhez kepest nagysagrendekkel jobb. Tudom, mert evekig az volt elotte, es mikor atkottettem, akkor lattam, hogy csak az eg es a fold a kulonbseg. A nappaliban egy regi SD Grundig plazma-t hasznalok es ugyan annak ertehetoen egy picit jobb a kepe a kabellel, de azert erre az LG-re sem lehet igazan semmi panaszom. Nagyon tetszik, hogy a szinek valahogy egeszen termeszetesek es nem tulszaturaltak. Erdekes, hogy nekem pl. a lagy uzemmod nagyon gyenge minoseget nyujt. A legjobban az "inteligens szem" uzemmod kepe tetszik , es en pl. erosen kerestem, de szines pottyoket nem talaltam . Tetszik meg a "dinamikus" mod is, csak ott a feketet nem tudom megszokni, mert egyszeruen olyan, mintha temperaval festettek volna. Semmi szinatmenet a fekete arnyalataira, csak massziv fekete vonaltol-vonalig, szoval az "inteligens szem" a legjobb nalam.
A DVD- kepet viszont skalaztam en is. Az XD-nel sajat szintet allitottam az mpeg zajszuresre es abszolut meg voltam elegedve a kep minosegevel...nem egy HD, de ha jol figyelem, az SD plazman sem szignifikasan jobb a kep...talan nem is jobb, de ezt csak akkor tudnam megmondani, ha egymas mellett tudnam nezni rajtuk ugyanazt a jelet.
Itt van 2 teszt, amit talaltam:
[link]
[link]
Egy youtube vid, amin latszik, hogy harapja az 1080p 24hz-t.
[link]
Osszesegeben eddig bejott a tv, jobb mint amire szamitottam. Holnap jon a PC-rakotes es ezzel a fo atrakcio...remelem minden okes lesz.''tavaszi fáradtság, nyári punnyadás, őszi levertség, téli álom...''
-
gyraph
tag
válasz MAxxYD #10789 üzenetére
Koszi ! Igazandibol a nagy sokkhatas utan kezdek lenyugodni. Gyakorlatilag 159.400-ert vettem a TV-t. Az igaz, hogy neten rendeltem, de a boltban vettem at, miutan kiprobaltam. Igy visszaugrunk a 3 napra. A 3 nap viszont, ha jol tudom arrol szol, hogy kicsereli, ha rossz, vagy ha jo indulatu, akkor ad egy vasarlasi utalvanyt es levasarolhatom stb. .
Gondolkodtam azon, hogy felhivom a ficko-t es felajanlok neki mondjuk 10rongyot, hogy vegye vissza, kuldje vissza. Hozza kell tennem, hogy halal korrektek voltak es a szamlat is ugy irtak meg nekem, mintha monitor lenne, igy en egy ismeroson keresztul vissza tudom igenyelni a fel afat, ha tv lenne a szamlan, akkor nem. Ha leszamitom az arbol a 10e ft, akkor mar csak 150, de akkor meg nem szamolom a benzin koltsegeket stb, meg az idegbajt es a forgalmat..Akkor 30ezerrel beljebb lennek, ami nem rossz, persze csak ha bele menne az uzletbe. Most viszont ott tartok, hogy 160e. ft-ert megvettem, ebbol lejon a fel afa 16e. ft. Akkor 144 e ft-nal tartok, es akkor meg a benzinkoltseget, az idegbajt a forgalomban, meg nem szamoltam, de igy mar csak durvan 20e ft. kulonbsegrol beszelhetek, ami meg mindig fricska, de mar nem akkora. Akkor meg nem vettem meg az uj TV-t, nem mentem el erte, nem vittem vissza az elso hibas peldanyt stb. .
Szoval probalom igy magamnak kipofazni, de vegulis megnyugtattam magam ezzel az eszmefuttatassal. Az mar csak minimalisan tesz hozza, hogy a bordo aljal jobban tetszik, mint az akcios feketevel.
Majd irok en is par sort a tv-rol este, hatha segit valakinek . Ilyen az elet .[ Szerkesztve ]
''tavaszi fáradtság, nyári punnyadás, őszi levertség, téli álom...''
-
gyraph
tag
válasz MAxxYD #10777 üzenetére
Megint eleg jol jartam....kineztem a legjobb netes arat. Kezdek szepen megfontoltan megorulni....hiszen a ket tipus csak egy apro design mutatvanyban kulonbozik. Amiota lcd tv-t akartam venni, mindig neztem a topicot ... Egy napon mult. Nem tudom leirni, hogy mit erzek .
''tavaszi fáradtság, nyári punnyadás, őszi levertség, téli álom...''
-
Batu
tag
válasz MAxxYD #10662 üzenetére
26" lenne a maximum, mert monitornak is akarom használni és nem kell nagyobb, mert max 1,5-2 méterre tudom elvinni, és amúgy sem igénylem a nagyobbat. Szóval 22"-26", ha tudnál valami biztatót, kontrasztarány 1000 felett legyen, 1600*1000 kb felbontás, fényerő 500 cd/m2 és jó lenne SCART csatlakozás, de nem feltétel.
Előre is köszi! Ha már veszek jót akarok és nem megbánni. A Samsungot istenítik, akkor talán legyen az. -
ATish0
tag
válasz MAxxYD #10585 üzenetére
110.900Ft-ért is lehet venni LC51-et, egy bp-i üzletben (inkább üzlethálózat, több boltjuk is van, egész jó árakkal).
A 32LB76 szebb, az biztos, és újabb is. 3HDMI csatlakozó van benne, az LC51-ben 2, ezen kívül egy "Intelligent eye" névre hallgató képbeállítási lehetőségere is képes az LB76, ami nem tudom mit takar
Nekem jobb választásnak tűnik így, elsőre.
MOD:
Mindig azt hiszem, hogy már az oldal alján vagyok, pedig nem Nah örülök, hogy sikerült megnézni, a külső, menürendszer, olvasható szöveg bízató.
malacyka: Elvileg az MM ezzel a címszóval hírdet most a leárazott tv-it. De gondolom nem csak ők fognak lecsapni az EB nyújtotta lehetőségekre.
[ Szerkesztve ]
-
MAxxYD
tag
válasz MAxxYD #10576 üzenetére
Találtam a LG 32LB75-ről két - sajnos semmitmondó - tesztet.Alapvetően szeretik (5/5 csillag, a 32LC46 csak hármat kapott), állítólag jobb a feketéje mint a többi LG-nek, de a panel csak 8 bites. Viszont nem tudom, hogy az LC4x/5x szériában milyen van...
HDTVorg.co.uk
Techradar.com[ Szerkesztve ]
-
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest