Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
JohnyDeMarco
csendes tag
válasz
reweptor
üzenetére
Szia,
ha vámon keresztül érkezett, tehát ott kellett átvenned, akkor elvileg írásban tehetsz panaszt ellenük, persze semmi sem bizonyítja, hogy ők törték össze (ez a vámon mondták, én is érdeklődtem).
Másrészt viszont írhatsz egy levelet a 3DLens-nek, hogy mi a teendő. A csomag sérült volt kívülről? Vagy sértetlen, csak a lencse volt törött? Készítettél fényképet a felbontásról, a tartalomról?Én már megszokásból végigfényképezem a kibontást, a bontatlan doboztól a kicsomagolt, kiterített cuccig...
JdM
-
-
Sraff
tag
válasz
reweptor
üzenetére
Szia!
Két eset van:
1. Írásvetítős fresnelt használsz. Ekkor azt a fresnelt, ami az írásvetítőben van azt ketté szokták szedni, mivel össze van ragasztva. Az egyik fele talán 330 mm, a másik talán 220 mm fókuszú. Ezért írtam, hogy ami egynek látszik az tulajdonképpen kettő.
2. Rendelsz fresnelt. Magától értetődően ekkor két fresnelt veszel két különböző fókusztávval.
A melegedéssel kapcsolatban sajnos még nincsenek tapasztalataim. Hűteni mindenesetre kell. Én 3db 120-as ventillátort fogok használni.
Az írásvetítős fresnelek 15"-os vagy kisebb lcd panelokhoz jók. A fresneleim kb. 295 mm x 295 mm méretűek.
-
Sraff
tag
válasz
reweptor
üzenetére
Szia!
Az írásvetítőre való rápakolás nem valami jó megoldás, mivel az írásvetítő izzója fűt nagyon, ráadásul a színe sem a legjobb. Ezért használnak főként az ilyen projektorokba fémhalogén izzót.
A két fresnel tulajdonképpen nem két fresnel, hanem egy fresnel szétszedve. Tehát, ami az írásvetítőben van az van kettészedve. Általában a kettészedett megoldás vált be a legjobban. Ilyenkor közel párhuzamos fénynyalábok mennek át az LCD panelon.
A triplet lencse pedig egyszerűen jobb képet ad, mint a simplex. Ez tény, el kell fogadni.

Ha valakit érdekel, akkor van 2db írásvetítős fresnelem. Ebből az egyik félig szét is van szedve. Ezzel kapcsolatban privátban keressetek.
Egyébként hosszú kihagyás után (majdnem 4 hónap) ma ismét foglalkoztam a projektorommal. Remélem, hogy lesz időm most már foglalkozni vele.
-
r0leee
csendes tag
válasz
reweptor
üzenetére
Tudomásom szerint ennél azért rosszabb a helyzet. Jelenleg még 400w-os halogénnel (15000 lumen), 15 colos tftvel és ikeás tupplur rolóval mozizok. A képem most 2x1,40m-es és a fényerő elegendő, de lehetne fényesebb is.
1000lumen egy 3,5"-os kijelzőhöz 50cm-es képátlóval talán elegendő.17"-os kijelzőnél mindenképp fémhalogénben, esetleg halogénben gondolkodj. A pontszerű fény nem feltétel.
Az ötleted amúgy érdekes, én is gondolkoztam már hasonlón, de ahhoz is kell legalább 2db 100w-os led. -
JohnyDeMarco
csendes tag
válasz
reweptor
üzenetére
Helló,
te aztán keményen tolod
mindenesetre azt gondolom, hogy a két fresnel több problémát is felvet, az egyik a vízszintes, vagy függőleges csík, ami az illesztés nyomán jön létre (mivel a fresnelek széle soha nem lesz tökéletes), a másik pedig a két fényforrás sem lesz jó, fresnelenként a szélek felé haladva kevesebb fény lesz.JdM
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Windowsos tablet topic
- Elektromos autók - motorok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Anime filmek és sorozatok
- Némi kompromisszummal a megfizethető árért
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i3-8145U I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G3 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 4GB I 320GB I 14" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- 2 db (130 / 131) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest