- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- GoodSpeed: Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skót
aktív tag
válasz
D33juice187 #4287 üzenetére
Hmm-hmm 39,5*39,5 cm ? Az nagyon jó!
Az a karc hol van rajta? Képet kaphatok róla? A méret több mint elegendő lenne nekem, és nyilván a hiba helyétől függően lehet be se kerül a képbe
Átvétel hogyan megoldható ha érdekel?Amúgy a tripletet ma se könnyű beszerezni, de innen elméletileg rendelhető a megfelelő fókusztávval : [link]
Amúgy kipróbáltad egyáltalán a "rendszert" egy egyszerűbb lencsével?
Most kicsit nyilván magam ellen beszélek, mert ha nem, és kipróbálod, és bejön akkor nem adod el a fresneleket, de ha már megvan a nagy része a projectornak akkor lehet érdemes kísérletezni. -
arpii
tag
válasz
D33juice187 #4288 üzenetére
Sajnos ezt nem tudom, nekem moddolt gyári van
-
arpii
tag
válasz
D33juice187 #4284 üzenetére
Mi híja van, ami miatt fel kell adnod?!
-
Skót
aktív tag
válasz
D33juice187 #4284 üzenetére
Szia!
A fresnel lencsék mekkorák? Úgy értem milyen alakúak/hányszor-hány cm-esek?
Monitort szétszedted, meghosszabítottad a kábelt, és a háza már nincs meg? (esetleges postázásnál érdekes ez).
Nekem jöhet mindkettőről infó akár privátban is, bár a fresnelek jobban érdekelnek, tekintve, hogy nekem azok hiányoznak már csakEjj, hogy a vizsgaidőszak kezdetén csillan meg a remény némi fresnel felhajtására
-
tj_peti
csendes tag
válasz
D33juice187 #4116 üzenetére
Szia!
Nem égeti a lámpa a dobozt mióta odatettem a tükröt, az-az égésnyom még akkor keletkezett mielőtt a tükröt beszereltem volna. Már nem emlékszem pontosan, hogy honnan, de külföldről rendeltem.
Üdv
-
Sraff
tag
válasz
D33juice187 #4104 üzenetére
Szia!
A lepucolt LCD panelnap mennyi a hossz és szélességi mérete?
-
Sraff
tag
válasz
D33juice187 #4104 üzenetére
Amit én fogok használni az egy kb 50mm átmérőjű variofókuszos triplet.
Van egy fix fókuszos tripletem is, azt kb 65mm átmérőjű.Úgy tervezem, hogy csak akkor fogom szétszedni, ha már csak az marad, úgyhogy megvárom a képeidet.
-
Sraff
tag
válasz
D33juice187 #4100 üzenetére
Nem olyan nagy kunszt az a triplet (mondjuk, csinálni nem fogsz tudni). Viszont biztosan találsz valahol használt írásvetítőt. Ha csak egy lencsést (simplet) találsz, az sem gond, sokan úgy csinálták az elején. Azzal is szép képet csinálni.
A 35W-os xenon nem tudom, hogy mekkora fényt tud produkálni, de ha megnézed az Allinbox-on, akkor azt látod, hogy az ilyen méretű lcd-hez 250W-os vagy 400W-os fémhalogént használnak.
A monitor szétszedés elején a külső burkolatot a hol és mennyire kell megfeszíteni, hogy lejöjjön?
-
r0leee
csendes tag
válasz
D33juice187 #4096 üzenetére
15"-hoz édeskevés lesz a 35W xenon. Mindenképp min. 150W fémhalogénben vagy min. 250W halogénben gondolkodj.
-
Sraff
tag
válasz
D33juice187 #4097 üzenetére
Ááá, még szét sem szedtem.
Sok a munka, kevés időm van a projektorral foglalkozni.
Egyébként hogy oldottad meg az LCD panel rögzítését? (fényképet tehetnél fel róla)
Triplet ügyben korábban írtam pm-et.
-
arpii
tag
válasz
D33juice187 #4090 üzenetére
Szedd össze magad és gondolkozz, szerinted melyik oldalon lesz az anti glare réteg, ha arra hivatott, hogy a tükröződést elnyelje?
Egyértelmű, hogy az elején (amit normál monitorként legelőször látnál, az a fólia) lesz, mint ahogyan a polár réteg is (az vastagabb), de azt le ne szedd, ha csak nincs valami genetikai mutáció során kialakult képességed a polarizálatlan kép megjelenítésére
-
Sraff
tag
válasz
D33juice187 #4090 üzenetére
Szia!
Teljesen véletlenül én is egy ilyen monitorból csinálok projektort. Hogy ment a szétszedés? Leírhatnád, hogy mire figyeljek. Esetleg képeket nem csináltál közben?
r0leee: Miért nem fejezed be? Vettél gyárit?
-
reweptor
csendes tag
válasz
D33juice187 #4070 üzenetére
Nekem van 2 fölös, vadi új fresnelem, ha érdekel..
Ha esetleg mást is érdekel, keressen meg!egy 220mm-es, és egy 330mm-es fókusszal rendelkező
395mm x 395mm-es mindkettő (17", azaz 720p-hez jó)
2mm vastag optical acrylic.
Groove pitch: 0.5mm -
marciart11
aktív tag
válasz
D33juice187 #4070 üzenetére
Van 3db eladó HD8 crt projektor objektivem, jó állapotuak. Hátha tud itt valaki kezedeni velül valamit. Szerintem DIY hoz jók mivel egy 8" projektoba üzemeltek, illetve 1 es optikák 1,1 fényerővel. Nem szinezettek!
-
Grabovsky2
tag
válasz
D33juice187 #3897 üzenetére
Nos, azon kívűl, hogy a tft, lcd panel mögött ott van a kis vezető fólia még több gondal nézel szemb, ha ezzel a panellal képzeled el a projektorodat.
-1- Sajnos nem elég egy átalakító hozzá, hanem a laptop alaplapjára rá van integrálva a panel vezérlése. Nos, ahhoz hogy a panel élvezhető képet adjon, ezt kell reprodukálni...
Nem kis fejlesztő munka van az ilyenekben.-2- Netán mégis erre voksolsz figyelembe kell venned a költségeket. Régebben volt fent egy srác aki csinált volna más hasonló, de kisebb panelhez vezérlést, de jutányos áron is 20000.- lett volna.
-3- Keresel a neten hozzá vezérlést, de szintén aranyárban adják és még ott a szállítási költség.
Minden szempontból jobban jársz, ha itt a ph-n keresel használt 15"-17" os monitort használtan 10000-15000Ft -ért.
A te döntésed, rajtad múlik.
Minden esetre sok sikert! -
arpii
tag
válasz
D33juice187 #3895 üzenetére
Akkor mesélek a tapasztalataimról. A hőtermelése szerintem nem nagyobb, mint egy halogén izzóé. Nekem a gyári lámpa-hűtő kavarja a levegőt, ami egy 12 centis ventilátor, még él és virul a gép. Gyárilag is és most is egy kb. 1,5 mm-es üveglap van a reflektor elé fogatva, bár gyanítom, hogy a xenon külső búrája amúgy is szűrő célt szolgál. Alapvetően képes "megvakítani" egy foncsort a nem bele való, magasabb teljesítményű izzó egy fényszóró testben (ez tapasztalat :S). Szvsz. emiatt még nem sok embernek volt gondja a xenonnal kapcsoltban, úgyhogy szinte biztosan állítom, hogy UV szűrős.
A melegedés: nincs hőfokmérőm sajnos, forrónak forró, de nem eget verő forróságú. Hőszigetelésre alkalmas anyagokkal megoldható a beszerelés.
Egyébként szerintem különösen alkalmas lehet, amennyiben elég fényerő jön ki a végén a vetítőből, több érv is mellette szól pl. :
-viszonylag olcsó üzemeltetés
-kb. 5 ezer óra élettartam
-gyors újraindítás aka. fast-restrike (tehát nem kell 10 perceket várni két begyújtás közt)
-viszonylag alacsony beszerzési ár a "vacak nevenincs" részlegekből (attól függetlenül ez lehet jó, de nyilván össze sem hasonlítható egy gyári BMW xenonnal, aminek 80 ezer darabja)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vége a gamer PC-knek? Cloud Gaming 2025-ben
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Tőzsde és gazdaság
- VGA kibeszélő offtopik
- iPhone topik
- Plazma TV topic
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest