- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lelkiblog
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
thomasrc
tag
válasz
F_Gergely #4940 üzenetére
Csak azért kérdeztem, mert a kúpos szemről nekem a keratoconus jutott eszembe és arról tudom, hogy azt kemény lencsével szokták korrigálni. Sokan elsiklanak felette, mert relatív új még és kb. egy maréknyi ember foglalkozik vele az országban. De ha nem ezzel diagnosztizáltak, akkor lehet, hogy valami más lesz.
Ha nem tud összejönni a lézeres kezelés, akkor utolsó mentsvárként esetleg megpróbálhatsz még érdeklődni ún. scleral lens iránt, hátha működni fog (magyarul szklerális lencse, sclarális lencse, kontaktkagyló neveken fut). Nyilván vannak hátrányai is, mint mindennek, tehát rábeszélni nem akarlak.
Én két helyről tudok, ahol foglalkoznak ilyennel:
https://kontaktlabor.eu
http://oazis-studio.huA kontaktlabornál tudnak TB-re is felírni lencsét. Dr. Tönköl Tamás-nál nincs TB lehetőség, drága a lencse, de neki ez a specialitása. Én mindkét helyen voltam, mert a kontaktlabornál letompalátóztak a sokadik sikertelen illesztés után, de emberileg nem volt bajom velük.
Nekem egyébként az a sztorim, hogy az egyik szememnél valami maradandó asztigmiát okoz, amit egyetlen lágy lencse sem tudott korrigálni és ezért próbálkoztam meg RPG-vel a kontaktlabornál. Az sem működött, más fajta lencsét meg nem is ajánlottak fel, ezért tovább mentem Tönköl Tamáshoz és miután végigpróbáltuk majdnem a teljes készletét, kiderült, hogy a szklerális lencse korrigálja a látáshibámat...
-
milanita
újonc
válasz
F_Gergely #4940 üzenetére
A SOTE Kontaktlaborban is foglalkoznak ilyen lencsékkel. Keress rá a neten, ők is a Mária utcában vannak/voltak, épp most költöznek (oda jártam évekig éves kemény kontaktlencséért). Ha jól láttam, januárban zárva vannak, és 8 hét a bejelentkezési idő, neten tudsz időpontot kérni vizsgálatra. Egy próbát az is talán megér.
-
thomasrc
tag
-
milanita
újonc
válasz
F_Gergely #4931 üzenetére
Értem. A SOTE-n nekem még a lencse cserét mondták, mint megoldást, de azt ezután is lehet még. Azzal is vmi olyasmi volt/van, hogy 40 felett tökéletes lesz/lehet a távollátásra, de közelre olvasásra kell majd szemüveg. Van elvileg bifokális szemlencse is, de állítólag azt nehéz megszokni; itt nem ajánlották. Végül én se a lencsecserét választottam, ahhoz még fiatalnak éreztem magam, de ez is egy megoldás.
-
milanita
újonc
válasz
F_Gergely #4925 üzenetére
Szia! Én bárkinek is egyedül a SOTE-t ajánlanám, és ott Nagy tanár urat (Prof. Nagy Zoltán Zsolt), ő vizsgáljon meg. Tudom, van, aki nem szimpatizál a SOTE-val, nekem is szívás a fél éves kontroll, az elérhetetlenségük, a millió páciens, de tanár úrban bízom egyedül, nem véletlenül rábíztam magam, mikor műtét volt. Ez 1,5 éve volt és esélyem nem volt a tökéletes látásra (-14 és -18 dioptriákkal), számítottam is rá, hogy marad a szemüveg, mégis most úgy áll a helyzet, hogy -0,5 és +0,5 kb a két szemem. Igaz, nagyon hosszú volt a műtét utáni felépülés, nagyon lassan jött az éleslátás, több mint egy hónap kellett, és még egy évig volt kettőslátás az egyik szememen, az egyik szememre meg cilinder került, ami korábban sosem volt. De valószínűleg a nagy dioptriák miatt az agyam mindig kompenzált, ezért itt is besegített/besegít. Nincsenek illúzióim, egészen biztosan kelleni fog majd vmikor szemüveg, erre készülök. Már csak azért is, mert én is 40+osan műtettem meg. De nincs nap, hogy ne csodálkoznék el azon, hogy élesen és tisztán látok, hogy vezetek, számítógépes munkát végzek; olvasok, feliratos filmet nézek, stb. Nem mindig tökéletes; néha nekem is homályos; van, hogy műkönnyet cseppentek, sok mindentől függ, mennyire vagyok fáradt, mennyi vizet ittam, stb.
De a lényeg, én az első sorban leírt Szemklinikát keresném meg és a professzor úrtól kérnék véleményt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- TCL LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- HyperX Cloud Alpha 2 Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12500 16GB DDR4 512GB SSD RTX ROG 2080 8GB Rampage SHIVA Seasonic 550W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest