- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lelkiblog
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
milanita
újonc
válasz
thomasrc #4942 üzenetére
Az Oázist én is tudom ajánlani, mi is járunk Tönköl Tamásékhoz is, 4 vagy 5 éve a tini lányommal, neki éjszakai kontaktlencséje van. Bevált, nappalra semmilyen latasjavito eszközre nincs szüksége (amikor elkezdtük, mindkét szeme -5,5 dioptria volt), ez a dioptria megvan, javítani nem tud rajta az éjszakai lencse, de a további romlást tudja megakadályozni gyerekeknél. Ez sem mindenkinek illeszthető, vannak hátrányai, én azt akartam megakadályozni, hogy ő ne legyen annyira vaksi, mint én. Aztán majd 25 évesen eldönti, használja-e tovább, vagy szemüveg/kontaktlencse/műtét. Ha abbahagyja az éjszakai lencsét, kb egy hónap alatt visszaáll a szem görbülete, tehát újra 5,5 dioptriánál leszünk. Fél évente nézik neki, eddig jól működik. De vannak felnőttek is, akik ezt használják, mert nem akarnak műtétet, de szemüveget/kontaktlencsét sem. Ez kb 6 dioptriaig működik, felette már nem… éjszaka nyomja/lapítja a szemét a lencse, így nappalra tökéletesen lát vele. Nagyon drága, kb 200ezer Ft/ év + vizsgálat + ápolószerek….
-
milanita
újonc
válasz
F_Gergely #4940 üzenetére
A SOTE Kontaktlaborban is foglalkoznak ilyen lencsékkel. Keress rá a neten, ők is a Mária utcában vannak/voltak, épp most költöznek (oda jártam évekig éves kemény kontaktlencséért). Ha jól láttam, januárban zárva vannak, és 8 hét a bejelentkezési idő, neten tudsz időpontot kérni vizsgálatra. Egy próbát az is talán megér.
-
milanita
újonc
Úgy értelmeztem, hogy a műtét óta is lett szemüveged… azt nem értettem, azt gondoltam volna, hogy a -8/9et simán korrigálni lehet.
Régebben egyébként szerintem nem műtöttek ekkora dioptriáig, de 3 éve a kolléganőm műtette ugyanitt a szemét és neki -14 volt mindkettő, mai napig tökéletesen lát, ezért mertem én is belevágni. -
milanita
újonc
válasz
F_Gergely #4931 üzenetére
Értem. A SOTE-n nekem még a lencse cserét mondták, mint megoldást, de azt ezután is lehet még. Azzal is vmi olyasmi volt/van, hogy 40 felett tökéletes lesz/lehet a távollátásra, de közelre olvasásra kell majd szemüveg. Van elvileg bifokális szemlencse is, de állítólag azt nehéz megszokni; itt nem ajánlották. Végül én se a lencsecserét választottam, ahhoz még fiatalnak éreztem magam, de ez is egy megoldás.
-
milanita
újonc
Igen, nekem is fura; hogy ilyen jól kikorrigálták, de írtam, hogy valahol számítok rá, hogy kell majd szemüveg, fel is vagyok rá készülve. Talán az még egy plusz faktor az egészben, hogy mennyit, hogyan kompenzál be az ember agya. Eddig a 1,5 év alatt három havonta volt kb a kontroll, és mindenféle értékek voltak. Volt -1 is, -0,25, lehet, még most sem a végleges állapotban van… A PRK műtét után viszont nagyon sokáig egy speckó szemcsepp kellett, gyógyszertári; amit csak ott a klinika közelében levő patikában lehet kiváltani, nekem nem a szokásos Flucon volt. Sőt; nyáron (amikor egy éves volt a műtött szem) is kellett az a szemcsepp végig az uv miatt a bal szememre - előtte azt mondták, az a szem még nem gyógyult teljesen.
-
milanita
újonc
válasz
F_Gergely #4925 üzenetére
Szia! Én bárkinek is egyedül a SOTE-t ajánlanám, és ott Nagy tanár urat (Prof. Nagy Zoltán Zsolt), ő vizsgáljon meg. Tudom, van, aki nem szimpatizál a SOTE-val, nekem is szívás a fél éves kontroll, az elérhetetlenségük, a millió páciens, de tanár úrban bízom egyedül, nem véletlenül rábíztam magam, mikor műtét volt. Ez 1,5 éve volt és esélyem nem volt a tökéletes látásra (-14 és -18 dioptriákkal), számítottam is rá, hogy marad a szemüveg, mégis most úgy áll a helyzet, hogy -0,5 és +0,5 kb a két szemem. Igaz, nagyon hosszú volt a műtét utáni felépülés, nagyon lassan jött az éleslátás, több mint egy hónap kellett, és még egy évig volt kettőslátás az egyik szememen, az egyik szememre meg cilinder került, ami korábban sosem volt. De valószínűleg a nagy dioptriák miatt az agyam mindig kompenzált, ezért itt is besegített/besegít. Nincsenek illúzióim, egészen biztosan kelleni fog majd vmikor szemüveg, erre készülök. Már csak azért is, mert én is 40+osan műtettem meg. De nincs nap, hogy ne csodálkoznék el azon, hogy élesen és tisztán látok, hogy vezetek, számítógépes munkát végzek; olvasok, feliratos filmet nézek, stb. Nem mindig tökéletes; néha nekem is homályos; van, hogy műkönnyet cseppentek, sok mindentől függ, mennyire vagyok fáradt, mennyi vizet ittam, stb.
De a lényeg, én az első sorban leírt Szemklinikát keresném meg és a professzor úrtól kérnék véleményt. -
milanita
újonc
Köszönöm a válaszod! Igen, valóban nehéz őket akárhogy is elérni…
Nekem azóta megjavult a dolog, illetve, van, hogy kevésbé jó, nem mindig éles közelre az egyik… változó. Elvileg ez tényleg hónapok, meglátjuk. Mindenesetre vmi csodálatos dolog, hogy dolgozom (számítógépes munka), olvasok, vezetek, stb., és mindezt szemüveg vagy kontaktlencse nélkül. Folyamatosan rácsodálkozom.
Úgyhogy összeségében örülök, hogy belevágtam! -
milanita
újonc
Sziasztok!
Régóta olvasgatlak titeket, főleg, mikor pánikoltam és türelmetlenkedtem… az én sztorim:
Kb 10 éves korom óta vagyok szemüveges, de fél év után már kontaktlencsét kaptam, mivel valószínűsíthető volt, hogy nagyfokú rövidlátó leszek, és hátha azzal majd nem romlik olyan gyorsan a szemem.
J: -11,25 és B:-13,25 volt nekem az, amivel láttam, mint a sas. Most júliusban volt PRK műtétem a SOTE-n, több, mint 30 év után belevágtam. A vizsgálatok alatt a jobb szememre -14et mértek, balra -18at (!), amit én nem értettem, mivel a kontaktlencsémmel kilometerekre tökéletesen láttam és a szemüvegem is -12 és -14 volt… a műtéttel a jobból -13mat és vmi cilindert vettek le (sosem volt cilinderem), a balból -13,5-et. Onnan tudom, hogy ráírták a papíromra.6 napos kontrollom volt, ott a piros csík alatt is tudtam olvasni, ezután a nyári szabadságok miatt 7 hetes kontrollom volt, ahol az utolsó sor már bizonytalan volt, de a mért adatok szerint: J: +0,75 és B: -1. Nem a Flucont kaptam az egy hetes antibiotikumos szemcsepp után, hanem vmi specko szteroidosat, azt használom most is. Következő kontroll 15 hetesen lesz (még 5 hét addig), elvileg ettől a szemcsepptől még jobb lesz minden, plusz agyam is tanul. Amit nehezen tanul és nagyon zavaró, az a jobb szemem, ami túlkorrigált lett, ha van ilyen kifejezés, szörnyen zavar, hogy nem látok vele közelre, és nem is vagyok biztos benne, hogy ugyanolyan dózisban kellene cseppenteni (olvastam, hogy ilyenkor lehet szemcseppekkel is korrigálni) - van valakinek ebben tapasztalata? Doki nem mondott semmit, csak hogy 3x cseppentsek mindkét szembe naponta. Sajnos a kapott cilinder miatt ezzel a szemmel mindennek van plusz körvonala is, az is nagyon zavaró, és ha azt nézem, hogy 10 éves korom óta nem láttam ilyen jól, akár sikernek is elkönyvelhetném, de most napok óta érzem, hogy egyre rosszabb a jobb szemem… SOTE-t nem lehet elérni… 5 hét még hosszú addig..
Van ilyen tapasztalat? Abba lehet hagyni abba a szembe a cseppentést vajon?
Köszönöm szépen! Tudom, hogy fél év a gyógyulási idő, és megtanultam azt is, hogy a tökéletes másképp tökéletes; és úgy érzem, jó úton haladok, talán csak azt kezelem nehezen, hogy a mindig jobb szemem most a rosszabb… Volt másnak is, hogy több dioptria került le, vagy más miatt lett + a szemem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- ÚJ Asus TUF Gaming FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 8GB- 2 év garancia
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest