- Evil Snowman: Cumizás igen nagy Elan-nal
- esdR *: Van akinek még ismerős ez a PC játék? :D
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Okos Otthon kezdőknek
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
thomasrc
tag
válasz
F_Gergely #4940 üzenetére
Csak azért kérdeztem, mert a kúpos szemről nekem a keratoconus jutott eszembe és arról tudom, hogy azt kemény lencsével szokták korrigálni. Sokan elsiklanak felette, mert relatív új még és kb. egy maréknyi ember foglalkozik vele az országban. De ha nem ezzel diagnosztizáltak, akkor lehet, hogy valami más lesz.
Ha nem tud összejönni a lézeres kezelés, akkor utolsó mentsvárként esetleg megpróbálhatsz még érdeklődni ún. scleral lens iránt, hátha működni fog (magyarul szklerális lencse, sclarális lencse, kontaktkagyló neveken fut). Nyilván vannak hátrányai is, mint mindennek, tehát rábeszélni nem akarlak.
Én két helyről tudok, ahol foglalkoznak ilyennel:
https://kontaktlabor.eu
http://oazis-studio.huA kontaktlabornál tudnak TB-re is felírni lencsét. Dr. Tönköl Tamás-nál nincs TB lehetőség, drága a lencse, de neki ez a specialitása. Én mindkét helyen voltam, mert a kontaktlabornál letompalátóztak a sokadik sikertelen illesztés után, de emberileg nem volt bajom velük.
Nekem egyébként az a sztorim, hogy az egyik szememnél valami maradandó asztigmiát okoz, amit egyetlen lágy lencse sem tudott korrigálni és ezért próbálkoztam meg RPG-vel a kontaktlabornál. Az sem működött, más fajta lencsét meg nem is ajánlottak fel, ezért tovább mentem Tönköl Tamáshoz és miután végigpróbáltuk majdnem a teljes készletét, kiderült, hogy a szklerális lencse korrigálja a látáshibámat...
-
milanita
újonc
válasz
F_Gergely #4940 üzenetére
A SOTE Kontaktlaborban is foglalkoznak ilyen lencsékkel. Keress rá a neten, ők is a Mária utcában vannak/voltak, épp most költöznek (oda jártam évekig éves kemény kontaktlencséért). Ha jól láttam, januárban zárva vannak, és 8 hét a bejelentkezési idő, neten tudsz időpontot kérni vizsgálatra. Egy próbát az is talán megér.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Intel Core i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest