Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kalandor: Habemus papam
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stihl024
junior tag
Ebben tökéletesen egyet értek veled,nem a név számít ma már.Én akkorát csalódtam a Stihl Ms 231 ben ,hogy elmondani sem tudom.Elődjeihez képest egy erőtlen visító kis görcs.Van fent a jófogáson egy Oleo Gs 820 vadi új 160-ért és ugyan ott árulnak egy Efco 3700-as kis gépet 48 ezer az ár. Új mindkettő üzletben van bemutató teszt darabok.Ez a 3700-as is Komatsu felépítésű és nagyon megy ha valaki most kis gépet keres ezt tudom ajánlani.Az ,hogy zégernek ki maradt a nút bemarás-eszem megáll,még a legócskább Kínaiban is bent volt eddig max a szivacsot szokták kihagyni.
-
kopepe
aktív tag
válasz
Stihl024 #548 üzenetére
Igen! Jól látod,az nem csavarhely,és hidd el nekem,hogy nem piszkáltam ki a mocsokkal együtt azt a bizonyos szivacsot.
Hiányos a gép(gyárilag)!Tegyük fel,hogy ott a szivacs(pótolom valamivel) és a zéger.
A zégernek a műanyagban nincs vájata!Fizikailag a vezetőlemez tartja (tartaná) a helyén?
Ez a második apró csalódásom a legolcsóbb oleo mac-al szemben !
Motorikusan (is) eddig tökéletes,és megbízható gép,két tető van benne.Pöcc röff.Szeretem!!! Jó gép,megbízható!!!
Tavaly volt 54ooo-ft 2 év gari,országos szervízhálózattal.
Összeragasztom én a légszűrőjét sziloplasztal,mert azzal is volt gondom (ha emlékszel rá) nem gond...megcsinálom én...
Senkit sem akarok elriasztani az oleo mac gépektől,isten mentcs! Vettem oleo mac bch400 fűkaszát,és itthonra brutális!
És árban az is verhetetlen volt ! Remélem nem kell majd azt is buherálnom.(Eddig nincs jele hibának semmilyen téren)
Az a baj ezzel a láncfűrésszel,hogy árban utolérte mostanra a hq 130-ast!
Van 130-asom is,de abból nem potyog ki semmi,és a légszűrése is meg van oldva!Szóval.....
Van kínai occó fűrészem is,én márkafüggetlen vagyok.....működjön...ennyi...! -
Stihl024
junior tag
Szia! Ahogy én látom az egy szellőző kacsacsőr alatta és az fölött kellene lennie egy szivacs dugónak azt tartja a helyén a zéger ! Olajtartály szellőzőt látom bent de a szivacs nincs.De ha abban a kör alaku lyukban egy csavar van és nem egy gumi kacsacsőr akkor passz akkor én sem értem!
-
kopepe
aktív tag
Találós kérdés: oleo mac gsh 400....minek volt ott az a rögzítőgyűrű? pucolom a gépet,és kipottyan....Hiányzik onnan valami amiről nem tudok?Vagy az oleonál is dolgoznak agyhalottak?A gép még nem volt bontva,új kora óta nálam van.Az olajos fűrészpor tartotta ott! Valami kis válla van a műanyagnak....de inkább csak sorjának tűnik(nincs meg körben). -
Stihl024
junior tag
Gratulálok hozzá! Az a lényeg ,hogy gép és ember egymásra találjon.Én se mondom azt,hogy nem fogadnák el egyet ,3 év alatt erdészetben sem lehet tönkretenni (talán csak készakarva) viszont egy Ms 462 3 évesen termelésben már veteránnak számít!! Nyilván ennyi idő alatt termel is rendesen -de akkor is!!!!
-
kopepe
aktív tag
válasz
Stihl024 #533 üzenetére
Hallottam máshol is,ahogy te is írtad "mintha a tartósság érdekében gyárilag nagyon alul motorizálták volna". Nem egy visítós pörgős gép,de ahogy mondják " esze ereje mit a marhának". Kifogástalan műszaki és esztétikai állapotban van,és nálam jó gazdára talált! Én nagyon örülök neki
Megtartom !!!
-
kopepe
aktív tag
Végre volt időm foglalkozni a gs 820-al,hát volt mit kipucolni belőle!De szerintem ez a gép ajándék volt nekem az istenektől...
-
Stihl024
junior tag
Tetőn nagyon jó kis gép a Hq 130-135 ,robbanékony ,könnyű szarufákhoz- talpszelemenhez pont elég ,elektromos szarokat kábel miatt nagyon útálom.HQ 445.öst is ezért imádtam -könnyű ,erős nem fogyaszt sokat.Csak a retek tirisztor ne ájulna el heti kétszer...
Úgy felidegelt,hogy féláron eladtam aztán lefejeltem az ajtófélfát hogy lehettem ekkora barom...
-
kopepe
aktív tag
válasz
Stihl024 #539 üzenetére
Akkor a vigyázok a 130-asomra(nagyon szeretem),nem erőltetem meg,nem vágok ki vele "mamutfenyőt"
Szigorúan ács munkára vettem,abba talán nem döglik meg ebben az évtizedben,kis odafigyeléssel.Tavaly a szakszervizben azt mondták,hogy nincs visszajelzés,nincs tapasztalat ezekkel a gépekkel kapcsolatban,mert annyira új típusok.... -
Stihl024
junior tag
Husqvarna 340-345-350-346-357-359 mind egy szálig ezzel a típushibával küzd- elfordul a főtengelysonka.Én már raktam helyre ,nyilván ez már sosem lesz 100%-os .Sehol nem találsz olyan videót ahol erről beszélnének csak arról,hogy a 3-as széria mennyire király.Szerintem kellene de nagyon rossz fogadtatást kapna ,ezért én is odzkodok tőle.A mostani Hq 130-135 is megörökölte pont ugyan ezt a típushibát.Kis Stihlek felütik a hengerfelé a csapágyívet ezek meg ha meg nyekteted kifordul a sonka....Motorikusan még mindíg a kis 024-026-Ms 260 viszi a prímet,mondjuk a kis 024 légszűrő napi szinten elkoszolódik -de úgy is megy csak füstöl...
)))
-
Stihl024
junior tag
Gratulálok a géphez! Nem is igazán értem a Hecht miért pont az 58-ast vezeti ki a palettáról hiszen a legkeresettebb típus Magyarországon.Lehet máshol nem fogy ennyire.Nagyon elégedett leszel vele ,légszűrőre jól teszed ha figyelsz ,én is úgy láttam ez a gyenge pontja..Jó lett volna kipróbálni-akkor eszembe sem jutott a Hq 372 xp légszűrő tartó és légszűrő el e fér benne mert a felfogatás az stimmel,-ezt nagyon sajnálom ,hogy nem próbáltam ki. 325-ös osztásban a Stihl a legjobb ez nem vitás.
-
dropopi
aktív tag
Jó hír: Egy nagy pirospont a Hecht-nek. Múltkor írtam nekik, hogy elég kellemetlen volt a felesleges utam, és ha netán találnak a raktárban még egy darabot az 58-asból... és lám, találtak, úgyhogy a meghirdetett 44 090 ft-os áron félretették nekem. Gyorsan el is mentem érte, s mindjárt vettem hozzá egy élezőszettet is. Soha nem éleztem még, de majd biztos belejövök.
Hazahozatal után kicsit szétszedtem, megnézegettem; illetve a légszűrőt levettem, és egy réteg textil szigszalagot rátettem, majd úgy illesztettem vissza a helyére, hogy minimalizáljam a por torokba kerülését.
Tisztességes darabnak néz ki, ár-érték arányban így szerintem jó vétel volt.
Tegnap be is röffentettem, kb negyed órát bejárattam (aránylag olajos keveréket csináltam, minimum 1:40-es arány megvolt). Majd nekiálltam dolgozni, azért nem túlerőltetve, de 25-35 cm-es száraz diófát darabolni, maxra állított láncolajozással.
Ugyan nincs igazán tapasztalatom más gépekkel, de igen jól teljesített a szerkezet, meg voltam vele elégedve. Két tank ki is ment. Jól van konstruálva, a lánckenő így maxra állítással sem fogy ki a benzin előtt, marad benne még szépen. Valóban nem egy pillekönnyű a gép, érezni hogy van benne anyag.
+
Vennék hozzá egy tartalék láncot, esetleg ha lenne javaslatotok, annak örülnék; hogy milyet ajánlanátok.
További jó hétvégét! -
kopepe
aktív tag
válasz
Stihl024 #534 üzenetére
Ma elautóztam a barátommal Balatonszemesig(ott vettem a 820-ast),meg vissza.Nem nagy távolság (120 KM,lealkudtam az árból az üzemanyagot).Bádogozással foglalkozik a srás,nagy neki ez a gép,kisebbet akar.Egyébként egy szlovák rendszámú autó állt az udvaron.Nem kérdezősködtem.Ács vagyok,álltalában nincs szükségem ekkora gépre,de jó ha van.Nem farokméregetéshez kell!Annak idején vettem(2000-es évek elején)egy 340-es husqvarnát,amit nagyon imádtam,és én nyírtam ki!!Csináltunk anno egy tetőt,és azt mondta a tulaj,hogy maguknak van láncfűrészük,kivágnák-e azt a diófát,de a 3 méteres törzse ami 50cmm átmérőjű,jó lenne a kertben padnak....hosszában elvágva....hát ki ha én nem? meg a 340-esem.....(azóta is sajnálom..nagyon) Ott aztán kapott a főtengely,ami a csövön kifért.Még a bakancslistámon van egy 340-es,de egyébként megtanultam...kis munkához kis gép,nagy munkához nagygép!!!
-
Stihl024
junior tag
Legrosszabb választás lett volna az erdőszökevény 372 .Nekem van egy ingem gatyám rámegy mire rendbe teszem.Legnagyobbat a 80 ezres árkategóriáson bukod.Azok lehúztak 2 évet az erdőben,a vállalkozó felteszi a jófogásra még kap érte pénzt de tulajdonképp minden szar már rajta.Henger kopik el legelőször ,de a berántó tengely is az elsők között megy rajta tönkre.Kuplung évente cserés termelésbe,de neked nem felújítva adják el.Karburátor hiba mindre jellemző és a csapágyfészek megnyúlás. HQ372 csak és kizártan ismerőstől vagy újonnan a boltból szabad megvenni különben egy igazi pénztemető!!!!!!!!
-
Stihl024
junior tag
Szia! Nálam volt egy Gs 820-as és olyan érzés volt,mintha a tartósság érdekében gyárilag nagyon alul motorizálták volna.Gazdája gondolkodott a portoláson is de jött egy vevő és megvette.Lehet az van nálad..
) Bajai fickó vette meg.Most néztem egy ukrán forgalmazó honlapját már Magyarba is postáznak,beszélnek Magyarul ,lehet rendelni tőlük régebbi Stihl-eket nagyon jó áron. https://moto-lux.com.ua/hu/benzopila-stihl-ms-361-40-sm/
-
Stihl024
junior tag
Nincs tapasztalatom vele de én egy picit kicsinek tartom tűzifához,mindkettőt. Próbálj az 50+cm3 kategóriában keresgélni ,sokkal gyorsabban haladsz és a gép is jobban bírja.Persze ez pénztárca függő. Amit én tudok róla ,lényegi különbség nem nagyon van talán katalizátor meg apró cseprő dolgok.
-
kopepe
aktív tag
Képtelenség ide képet feltölteni,beküldeni!Mindegy... Végül is vettem 1 oleomac gs 820-at(2011-es),akartam egy nagy gépet,sokáig nézegettem itt ott a leharcolt HQ 372xp gépeket.Ennek bontatlan a mocija,kompresszió jó,indul hidegen melegen,nincs repedt burkolata,első gazdás,csak otthon használták a ház körül!(nincs leharcolva,nem volt erdőn) Ha valakinek van tapasztalata ezzel a típussal kapcsolatban azt szívesen fogadnám! Köszi !
-
kopepe
aktív tag
-
Maestro85
tag
Sziasztok!
Szerintetek melyiket érdemesebb megvenni? Oleo Mac gs 410c vagy gs 411 (a 3/8-os verzió)? Tudom, hogy a 411 a 410-es utódja, de mennyire csereszabatosak az alkatrészek (csillagkerék, gyújtás stb)? Van egy gs 410c-m ami most halt meg, ezt gondoltam megtartanám donornak, de a 411-hez hirtelen még alkatrészeket se találtam.
Amúgy évente kb. 10-10 erdei m3 fát vágnék össze vele, nálam és a szüleimnél, nyilván nem 1 nap alatt, ezt gondolom bőven bírniuk kell. -
Stihl024
junior tag
Nekem meg állandóan elmászik a tekintetem a gépről így képtelen vagyok megállapítani a típusát..
-
Stihl024
junior tag
Nics olyan ezekben ,hogy 73cm3 ,Ukrán piacra szánt de gondolom ott már telített a piac.Ha nem vársz sokat tőle a csalódás se lesz nagy. A lenti képen lévő Kínai hengeres Stihl 026-os gépet most adtam el 30 ezerért,én azt mondom még mindig jobb egy hasonló felújított gép mint egy ismeretlen márka.Ez amit néztél legalább nem drága burkolatok aránylag rendben vannak ,de azért te is érzed ennyiért nem sok "Svéd acél" fér a keretbe.
-
kopepe
aktív tag
Stromo SC4100 láncfűrésszel volt dolgotok valaha?
Van valakinek véleménye...tapasztalata?
Láttam 1 videóban,ígéretesnek tűnő szösszenet....
73 ccm -21700- pénzért,vagy ez olyan straus kategória? -
dropopi
aktív tag
Köszönöm szépen a javaslatokat, hozzászólásokat.
Megláttam, hogy tegnap kitettek egy ilyen akciót, eldöntöttem, hogy akkor ez a Hecht 58 jó lesz nekem 44 090 Ft-ért. Szépen el is tudtam menni érte ma... gondoltam én naiv.
Annyira azért közel nem volt, de elmentem... ott volt a pénztárpult mellett ... rámutattam, hogy akkor ebből szeretnék egyet. Hát hogy nincsen, reggel elvitték az utolsó dobozosat, ez a bemutató példány meg már nem vihető, mert vki hamarosan visszajön érte.
Úgyhogy erre jól rá... igencsak kellemetlen az ilyen, mikor nagy nyilvánosság előtt meg van hirdetve 30-áig, és 24-ei indulás után 25-én kora délután már semmi. -
Stihl024
junior tag
Klónt Titán-Nikkel Big bore 52mm szettel szereltem,a másik meg egy X-Torq termelésből .Így is rá fogadsz?:
-
Stihl024
junior tag
Hecht 58 nagyon jó gép de brutál súlyban van ,én megmértem lap és lánc nélkül 6.6 kg némi benzinnel és olajjal-negyed tank kb.Efco Mth 5600 -nál cseppet erősebb de a légszűrése -nagyon rossz.Viszont minden alkatrész lehet hozzá kapni.Efco MTH 5600 meg úgy jó ahogy van .Azt vedd meg amelyik tetszik,egyikkel se jársz rosszul.Amit nagyon nem ajánlok a Stihl Ms 231,nagyon le van butítva a teljesítmény a régi Ms 230-hoz képest egy visszalépés.Ami még jó kis gép a Husqvarna 135, viszont gyenge a főtengelye.
-
-
dropopi
aktív tag
Bocsánat, elsőre elszúrtam a linket, elvileg javítva.
-
dropopi
aktív tag
Sziasztok!
Mostanában elgondolkoztam, hogy be kellene szereznem egy új, aránylag erős fűrészt, megfelelő ár-érték arányban. 3 Le fölött ~ 80 ezerig. Az Oleo-mac vonalat néztem főként. Illetve Hecht-et láttam még, ami számomra, kevéssé hozzáértőnek szimpatikus volt.
De ha van valami tuti tippetek, azt meggondolnám.
Belefutottam ebbe is, bár azért ebben nem hinnék... de lehet simán be kéne vásárolni 3 darabot ennyiért?
[link] MajesticVan egy Partner p360s amit örököltem, ennek időnként kevés az ereje ... illetve egy olyan problémája van, hogy a lapot nem sikerül rendesen "megszorítani", vagyis kileng jobbra-balra, elég erősen. Ettől még lehet éppen vele fűrészelni, de nem az igazi, meg ugyebár nem így kéne lennie. Ez ilyen gyorszáras megoldással - láncfeszítéssel működő cucc, csak azt tudom elképzelni, hogy abban lehet a hiba, de ha van tippetek, esetleg tapasztalat ilyennel, annak örülnék.
-
Stihl024
junior tag
Igen ez kertmotoros, de Farmertec oldalról is lehet rendelni ugyan ezt .85 ezer mire megjön .Ha 10db-veszel 65 ezer/db re jön ki. Ha tudnám,hogy simán elmegy 80-ért mind -megrendelném a 10-es csomagot
-
Stihl024
junior tag
Gyári összerakott lánc úgy van,ha Németbe veszel egy új gépet kapsz hozzá 3-4 láncot,2 reszelőt 1L Hp super olajat 2 L bio lánckenőt,védőkesztyűt és fülvédő tokot.Igaz az ár is kb 5%-al több mint nálunk. Nálunk ezt kiveszik a csomagból és eladják.Minden további lánc csak tekercsből szegecselt lánc lehet. Olajat egyébként itt is oda szokták adni.Kertmotorból amit veszel kész láncot azt is ők szegecselik tekercsből.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 8100 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Bitfenix Neos 500W
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÚJ Lenovo V17 G4 - 17.3" FullHD IPS - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest