Hirdetés
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Top cat
addikt
válasz
philoxenia #66342 üzenetére
Ez nem búvár, ilyen a szivattyú.
Ha beleraknám vízbe be is ázna gyorsan.Ilyen búvárokat lehetett akkoriban kapni.
Szerintem összetévesztetted ezzel a fajtával.
-
ALI_G
veterán
válasz
philoxenia #66336 üzenetére
A lámpa egy 75 cm-es oszlop, nincs rajta gömb a végén, de én is a szélre gondoltam elsősorban. A betont nyilván a föld alá kell süllyeszteni. Kérdés, hogy elég-e a kisebb 10kg-os erre a célra?
Villanszerelőket kérdezném, hogy milyen földkábelt vegyek? nyy 1.5 jó?
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
macilaci78 #66343 üzenetére
Nem volt repedés sehol? Nekem a kültéri fugákon sem megy át a víz, pedig ott van fagy, hó stb. Bontottunk föl nemrég lépcsőt, nem volt nyoma a víznek alatta....
-
macilaci78
nagyúr
válasz
philoxenia #66324 üzenetére
Zalakerámia padlólap volt, Mapei fugázóval.
-
Top cat
addikt
válasz
runner 125 #66339 üzenetére
Volt olyan amikor csak 8mm vastagot sikerült kapni. Annyira nehezen ment bele, hogy eltorzult.
Mindig kiszoktam takarítani és be is zsírozom. Mégis nehéz beütni a helyére.Orosz, lehet, hogy AS szabvány szerint csinálták ezeket
philoxenia
Nem tudom melyik lehet. Ez van ráírva ГОСТ 26287-84, 695W-os.
Valahogy így néz ki. Csak a miénk szürke. Huszon éve vettük még KGST piacon. Volt ezekből akkoriban egy kisebb fajta. De ha jól tudom az kommutátoros, ez meg indukciós. -
runner 125
nagyúr
válasz
Top cat #66337 üzenetére
Visszakerestem a régi leveleim, pont ekkora volt benne nekem is, minden adat stimmel.
A 10 mm széles helyett lett két 7 mm vastag betéve.mod. Ki kell pucolni alaposan a régi helyét, aztán egy kis zsírral megkenni az újat. Nem emlékszem h kínlódtam volna az újak berakásával.
-
Top cat
addikt
válasz
philoxenia #66333 üzenetére
Itt sajnos csak egy gazda bolt van, de nem tudják milyen kell bele.
runner 125
Már régen nem a gyári van benne. Jelenleg 35x16x10-es van belerakva. Azért kérdeztem mert nekem gyanús a külső méret. Elég nehezen lehet belerakni, nagyon szorul. Lehet, hogy elég lenne a 34-es ha van egyáltalán ilyen. A gazdaboltban ezt sem tudták megmondani
-
runner 125
nagyúr
válasz
Top cat #66332 üzenetére
Nekem pont ilyen van lent az aknában, erről öntözök 10 éve, és előtte legalább 20 évig látta el a házi vízmű szerepét.
A gyári szimeringméretet ami a szélességét illette el kellett engednem, mert 30 év alatt megkoptatta a tengelyt. Úgyhogy az 1 szélesebb (méretekre már nem emlékszem) szimering helyett 2 vékonyabbat raktam bele úgy 5-6 éve, azóta tökéletes. Nyilván a belső és külső átmérője azonos a gyárival.
Vedd ki a gyárit, mérd le azért a tengelyt és a házat is, aztán csapágyboltban tudnak adni újat. -
Top cat
addikt
Sziasztok!
Biztos van itt olyan akinek van orosz Káma szivattyúja. Újra kell szimeringeznem, és érdekelne, hogy milyen szimeringet használ benne.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Melack #66330 üzenetére
Vakoláshoz mindenképp állvány kell. Javításhoz elég ez a négyes, ezen stabilan állsz, ellenben nem igazán magas. Kintre bentre két külön létra jobb, mint egy ilyen univerzális és kb. annyiból kijön.
Ja és ha van kettő, szükség esetén két száll padló közé és van állványod... -
Melack
veterán
válasz
philoxenia #66329 üzenetére
Apósom ezt diktálta feleségemnek. Én ehhez nagyon nem értek, fúró is 3 éve volt először kezemben, amikor csempét fúrtam. Szét is ment a fúrófej, mert kb annyit értek hozzá. De a csempe egyben maradt
Most tanulom ezeket, 100% panelpatkány voltam.
Ergó ilyen kell. Vagy hasonló. Kint nincsenek magas dolgok, ha nagyon kell nagyon nagy létra, szomszédtól kérek. De ha vmit kint fel kell fúrni, vagy magasabbra kellene állnom stabilan, akkor meg jól jöhet. -
philoxenia
MODERÁTOR
-
Melack
veterán
válasz
philoxenia #66327 üzenetére
Kellene vakoláshoz, falazáshoz, meg úgy mint létra is. Tényleg barkács célokra, mert az aluminium fellépős 4 fokos az semmire sem elég/jó. Meg ez lenne a padlásfeljáróhoz is - ha elkészül egyszer végre....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Melack #66326 üzenetére
Szinte mindegyik fajtát máshol nyilván....
Melyik fajtára gondolsz?
A legolcsóbb mindig az akciós éppen valahol. -
Melack
veterán
Uraim! Univerzális csuklós létrát hol lehet a legolcsóbban beszerezni?
-
Vettem egy WiFi-s kínai érintő kapcsolót. Ennek már olyan csavaros doboz kellene mert nincs körme.
Van valami egyszerű megoldás a rögzítésre a régi kapcsoló helyett (pl. valami betét), vagy ki kell vésnem a régi dobozt? -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
macilaci78 #66322 üzenetére
Itt most padlóburkolatról beszélsz, ha jól értem....
Meg nem tudom, hogy milyen fugázó és hogy volt fölrakva. Nem mindegy, hogy a fugázón diffundál át a víz a falon, (csempe) esetleg a repedéseken folyik át, vagy a padlóburkolaton (ami ugye nem szokott csempe lenni) szivárog át a víz... -
macilaci78
nagyúr
válasz
DoItYourself #66315 üzenetére
Én is ezt csináltam, volt egy perforált U-profilom, polctartó vas, 224 cm magas. Melléállítottam a véséseknek és fotóztam minden falat, minden sarkot.
Ez a módszer annyira bevált, hogy utólag minden hiba nélkül sikerült felfúrnom például a hangfaltartó polcokat, pedig az egyiknél UTP, koax, hálózati áram és a hangfalkábel is abban a sarokban futott.Egy villanyszerelő cimbi mondta, hogy jóhiszeműen abból indulunk ki, hogy a falban a vezetékek, csövek vízszintesen, vagy függőlegesen futnak, így ha kiborítom a falból a szerelvényt, láthatom a vezeték irányán, merről jön. Kötődobozokat ki is lehet kopogtatni.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
philoxenia #66319 üzenetére
szinte teljesen vízhatlan - idézet a linkelt cikkből.
Ez nálam azt jelentette, hogy a felbontott kb 1,5-2 m2 csempe alól kb 8 dl vizet itattak fel a burkolók a csemperagasztó és a lap közül, mikor keresték a szivárgás okát.
A szinte teljesen vízhatlan csempefugán keresztül a csempe alá szivárgott a víz, ami a kent szigetelésen terjedt tova, mivel a folyékony fólia az ytongból épített küszöbre nem volt felhúzva, így a küszöb alatt folyt tovább. Szerencsére az új aljzatbeton alatti teknőszigetelés meggátolta, hogy az alattam lakó ázzon, viszont a csempe alatt folyt tovább az első olyan pontig, ahol fel tudott jönni. Ez az ajtóküszöb alatt találkozó fürdőszobai és előszobai csempe közt volt. Először a szilóval kihúzott küszöb miatt nem is látszódott vizesedés, de a csempére ráülő MDF ajtótok térdig felázott, majd hónapokkal később, mikor már a küszöb is, illetve a szilója is szétjött, a víz az előszoba csempéjén már a bejárati ajtóig elfolyt. Mindezt úgy, hogy a zuhanykabin és a víztócsa között arasznyi száraz sáv volt. Ekkor nyúltam a küszöb alá csavarhúzóval és téptem fel kínomban. Felmosás után látszódott, hogy a két csempe találkozásánál szivárog fel a víz a csempe alól.
És ehhez az ajtóig elfolyó talajvízhez elég volt egy ember tusolása, hajmosása.
Szóval szerintem a szinte teljesen vízhatlan csempefugán átszivárog a víz, ugyanúgy, ahogy a szinte teljesen törött csontot is gipszelik. -
SzlobiG
félisten
válasz
philoxenia #66317 üzenetére
Majd lehet írok egyet, meglátjuk mennyire lesz kedvem hozzá.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
macilaci78 #66296 üzenetére
Dehogy,a csempefuga egy porózus anyag, átszivárog rajta a víz. ?
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Intel fan11 #66280 üzenetére
Vályog falnál, de végül is bármilyen falnál, csak a vályog a legérzékenyebb a vízre, gyakran nem direktben vizesedik a fal, hanem a falban vezetett, nem kellően hőszigetelt hidegvizes csövön kicsapódó pára áztatja a falat.
Ha falban megy a cső, csőhéj mindenképp, minél jobb szigeteléssel. Normálisan lecsempézett falon nem megy át a víz, max. ha reped, a repedésekben. Persze jó a folyékony fólia, de nem mindenható. Bizonyos nyűlást visel el nyilván csak az is. A vályog tömörödik idővel, persze évtizedekről van szó, mindenképp, erre érdemes figyelni a vakolat és a csempe sem dolgozik együtt tökéletesen a vályoggal. -
DoItYourself
addikt
válasz
ecaddsell #66313 üzenetére
"Ha ilyen van akkor mindenféleképpen fényképezzünk festés előtt."
Akinek most építik a házát, az meg vakolás előtt csináljon egy rakás fényképet. Ha van kéznél egy rúd 10cm-es jelölésekkel a fotózás idejére odatámasztva (házibarkács módon pl. egy 2,5m-es akármilyen szegélyléc + fekete / fehér szigszalaggal jelölve), akkor az már a profi, meghálálja magát a későbbiekben.
-
ecaddsell
aktív tag
válasz
attiati #66276 üzenetére
Falfurasnal hogyan derítitek ki, hogy hol megy a falban a vezetek?
Ez nem egy egyszerű történet.
A fűszerboltos, de még az ipari kategóriás odatartom típusú keresők megbízhatósága túl alacsony vezetékkeresésre. És most tök mindegy, hogy pl. az ipari 90%-os ott ahol a fűszerboltos csak 80% ha még mindig elég sok hibaszázalékot hagy.
Egyébként fém keresésre már a fűszerboltos is nagyon jó már, pl. falbontásnál (hosszirányú B30, betonkoszorú nélkül) mivel tutira akartam menni, hogy a betongerenda tényleg úgy áll, ahogy az várható végignéztem a alulról a levakolt födémet és biztosan jelzett minden gerendát sőt az sem volt gond megmondani, hogy kettőzött-e (kefninél nem jelez).Amit gerisz23 írt a szerelvények, kötődobozok feltérképezése nagyon jó módszer, de sajnos az is hagy némi hibaszázalékot. Ha pl. a kötődobozt csak lehálózta majd lefestette a festő akkor még kopogtatással megtalálható a doboz, de ha nem tettek rá semmit, hanem simán rávakoltak jó vastagon akkor azért az kicsit nehezebb és jó eséllyel már a fal is fog sérülni.
Sajnos az sem mindig igaz, hogy derékszögben mennek a vezetékek. Mikor csak hozzátoldanak a felújításkor akkor simán hajlamos ferdén menni az első kötődobozig a szerelő.Ha ilyen van akkor mindenféleképpen fényképezzünk festés előtt. Szinte hihetetlen volt, hogy 80-as évek közepén-végén épült családi háznál amikor a tulaj árulta mindenről fényképet tudod mutatni (pedig akkor nem az volt mint ma, hogy akár 1 telefon elég a dokumentációra, hanem csak filmes gép volt és minden kocka előhívása kemény pénzekbe került ami vsz. az eladáskor persze visszajött...).
Van viszont olyan is ahol a kopogtatás szinte semmit sem segít és én ebbe bele is futottam. A villanytűzhely/főzőlapnál az a játékszabály, hogy ez direktbe megy az elosztóig mindenféle megszakítás/leágazás nélkül. Itt nyilván sok doboz nem lesz és ezért nehéz is megtalálni.
Szóval szellőzőnek kellett 100-as (10 cm-es) lukat csinálni a falban. Mivel a "szakember" azt mondta ez a vezeték a födémben megy lazáskodtam. Láttam hol mennek a normál áramkörök és kimértem felé a szellőzőnek a helyet, előfúrtam a koronafúró vezetőszárnak a helyet és az egyik oldalon ki is fúrtam. A másik oldalon vezető szár mellett ahol kipattogott a fal nézem mi ez a barna rész. Nocsak 25-ös védőcső, szóval ennyit a födémben menő vezetékről (eleve a vb. gerenda meg a kefni közzé ilyen vastag védőcső nem is fér be szóval a "szakember" valami olyanról regélt amihez lövése sem volt és ez a tévedése könnyen azt eredményezhette volna, hogy mind az 5 vezetéket újra kell húzni, mert a SDS-MAX-os koronafúró felaprítja védőcsövestől az egészet mielőtt észreveszed, mert ilyenkor elég nagy por és zaj van).Szóval ahol a kopogtatás sem segít van olyan vezetékkereső ami áll egy adóból amit a vezetékre kell csiptetni meg 1 vevőből. Ennek a gyengébb verziója is bőven 5 számjegyű árban, az ipari meg 6 számjegyű.
Ez viszont ha semmi más nem segít tényleg elég biztos módszert ad. -
bazsimano
őstag
Sziasztok!
Ma beugrottam gyorsba az epitkezsre csak csekkolni hogy mi a helyzet. Beszeltem a epitesvezetovel, es annyit is mondott,hogy mindenesetre a fürdőket, WC-ket még a burkolás előtt lekenik vízzáró szigeteléssel. Burkolóval nem sikerült beszélnem, mert nem láttam és en siettem.azon kivul, hogy lekenik vizzaro szigetelessel, mit kell atbeszelnem a burkolova?
-folyekony folia burkolas elott
-vizzaro sarkok
-szerintem a zuhanynal csinaltatunk peremet, hogy nem egy szintben lesz a padloval a bejarat.ez a bejarat felol van fenykepezve, itt szembe lesz bal oldal a zuhany es jobb oldalt a parapett falnal a kad.
hattal a zuhanynak es a kadnak:
egyeb gondolat? rtanacs?
tegnap votlunk zalakeramiaba meg betevedtunk egy masik boltba is...
ez az APE burkolat milyen? tapasztalata van valakinek?
-
föccer
nagyúr
válasz
Intel fan11 #66280 üzenetére
Naná, hogy kell fólia. És nagyon nem mindegy, hogy hogyan viszik fel. A száradási időket, réteg vastagságokat, szalagokat kötelező komolyan venni. Volt már, hogy javítottam gyorsan összegányolt zuhanyzót. Sok nap pepecselés, de ha más felújítási munkák is vannak, akkor nem gáz, hogy naponta 1-2 órát kell vele foglalkozni.
üdv, föccer
-
martillo
tag
válasz
macilaci78 #66296 üzenetére
Ezt amugy lehet ellenorizni valahogy, hogy van-e ilyen a csempe mogott???
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Samsung Galaxy Z Flip 3 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest