Hirdetés
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
Új hozzászólás Aktív témák
-
üszök
őstag
válasz
Thunderzolee #55848 üzenetére
Volt is. Ez a felnyitható 5db 850 ft.
Mindegy holnap nem megy el még egy óra azzal,hogy keresgélek hol van ilyen a környéken.Ebbe milyen hosszan kell blankolni a vezetéket? Csak simán bele dugom a vezetéket és lenyomom a kart ennyi?
YAS-dude
(senior tag)
Hát az nincs.
Valszeg nem lesz hosszú életű ez a dolog,szerintem tavasszal megcsináltatom az egész rendszert. -
-
Lipton
őstag
Bontott tegla szeletelve. 2cm vastag, lehet kulso v belso reszt venni.
Tegla kb 2000-2500Ft/m2
Rakas kb 2000-2500Ft/m2
Siman flexi ragasztoval fel majd misunggal ki kell fugazni.Esetleg utolag impregnalhatod.
Tobb 100m2 van nalunk a hazban kivul es belul, tudok kepet kuldeni.
Teglara lehet tudok jo beszerzesi forrast.
-
válasz
r.levente75 #55843 üzenetére
Nyílt, írtam is zárójelben, azért írtam, hogy ha megy, akkor a ventinek le kell állnia.
-
üszök
őstag
Mivel tudnék össze kötni 3 mm fal vezetéket egy dobozban? Van 2x3 meg 1x2 úgy,hogy el is férjenek.
Köszi. -
ALI_G
veterán
Szeretnénk valami mutatós kistéglás falburkolatot, pl ilyesmit.
A bajom az, hogy 1. nem találtam értelmes gyűjtőnevet, hogy keresgéljek, 2. árak szintén alig vannak.
Mi az elfogadható ár ezeknél négyzetméterenként? Vállalkozó 20.000 Ft-ot mondott nm árnak. Milyen minőségi különbségek vannak ezeknél? Számomra faék egyszerű, hiszen tégla, szóval a legolcsóbb mutatós felé venném az irányt. -
macilaci78
nagyúr
Erre a levélre válaszolva írj választ, csatold be mellé a Kereskedelmi és Iparkamara területi irodáját és/vagy a fogyasztóvédelmet is.
Nincs ezzel semmi gond, aki hülye, haljon meg...
kelly416: az impregnálást nem kell elvégezni, csak ha vízzel komolyabban és/vagy sűrűbben érintekzik a padló. Akkor sem kell persze, csak ajánlott.
fs-zsoci: úgy értettem, hogy ami normális, annak rendszerint van a burkolat alatt is rögzítendő része. Na, a lerakott burkolat alá betenni bármit is kihívást jelent a legtöbb szakembernek is.
-
törölt tag
Érdekes a betoncserép. Szerintem nálunk csak azért tudott tért nyerni, mert akkoriban a hazai gyártás csapnivaló volt. Érdekes, '89-ben Ausztriában egyetlen tetőn sem láttam. Nem tudom, a Creaton milyen mostanában, nekem még a klinkerégetett német gyártású van, hihetetlen pontos mindene, 50 év gari még jégverésre is. Nem tudom, milyen az itthoni gyártású...
-
kelly416
veterán
válasz
macilaci78 #55798 üzenetére
Igen, én is gondolkoztam a 32-esen, de már ezzel is felette voltam a kalkulálható keretnek, még egy havi fizut be kellett várjak, ráadásul úgy, hogy akciósban vettem, egyébként nem bírtam volna kifizetni... szóval volt némi "praktikussági" oka is annak, hogy ilyent vettem. Sajnos.
Az impregnálást majd minden lapon el kellene végezzem, vagy ezt csak a fal melletti széleknél kell elvégezni és utána rátenni a szegőt?Okés, akkor keresek olyant, főleg, hogy utólag már látszik, lesz legalább 1-1,5 mm a csempe és a laminált közt magasságban a laminált javára. Ha a 3mm-es fóliával teszem le, amit a Diegóban akartak adni, akkor most szintben lenne, de az 5mm-es XPS miatt "szívás" van kicsit. Ennyi legyen a legnagyobb bajom mondjuk.
Úgy tettük, tényleg jól mutat, de ránk esteledett, még az első szobát sem fejeztük be.
Igazából cirkulával vágjuk, kicsit sokat darabol ki belőle, de olyan szerencsém van, hogy egy lamináltat majdnem ketté kell vágni, hogy kiadjon egy sort, gyakorlatilag 2,5 cm-es darab esik ki a közepéből, így nem baj, hogy majd fél centi vastagon vág a cirkula.
A padlóból jön fel ötrétegű műanyag, majd szerzek hozzá valami szép csőrózsát, ami illik a laminálthoz. Köszönöm a tippet. Bár így nincs festve, gyanítom nem is lesz, de ezt majd megoldom, van többféle barna szilóm a csempézés miatt, maradt ki, úgyhogy lesz amivel szépen kinyomjam majd a réseket ilyen helyeken.
Köszönöm még egyszer a segítségeket, és bocsi, hogy ilyen későn válaszolok, de hét végén húztuk az igát, mihamarabb költözhessünk. -
Met
Topikgazda
Ennyi eszük van, küld el újra kiemelve 3-4x nagyobb betűkkel hogy nincs semmi papírod.
Azért remélem sikerül elérni hogy a szaktanácsadó kimenjen, kíváncsi vagyok hogy mit talál ki mit rontottak el az építkezésnél.
pl. 48 helyett 46 a dölésszög, déli tájolású vagy esetleg az a baj hogy kültéren van -
biker
nagyúr
Szeretek DROIDOKKAL beszélgetni...
"Tisztelt Cím!
Mediterrán Dual Basic (barna) tetőcserép garancia ügyében érdeklődnék.
Hogyan tudom a garanciális igényemet érvényesíteni, ha az építtető (kivitelező) nem hagyott ránk olyan garancia leveleket, amiket az Önök honlapján látunk?
Az utcánkban kb 10.000m2 Mediterrán cserép került fel, ebből jó része Dual basic barna. A mi tetőnkön is ez van, kivitelezés éve 2011 (lehet hogy 2010-es vásárlás volt). Kivitelező: ****** Kft. Az ügyvezetőt a rendőrség sem találja évek óta, a céget felszámolták..................
.................Várom mielőbbi válaszukat
Tisztelettel"válasz
"Tisztelt Érdeklődő! Kedves Ügyfelünk!
A Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. ügyfélszolgálata köszönettel megkapta a garanciaérvényesítésre vonatkozó levelét.
A reklamáció felülvizsgálatához és jóváhagyásához, az alábbiakra lenne még szükségünk:
- számla esetleg szállítólevél
A kért adatok beérkezése után , helyszíni szemlét kell tartanunk, ahol szaktanácsadó kollegánk tud segíteni a hibák feltárásában."
TÉNYLEG NEM LEHETNE ELOLVASNI A LEVELET?
-
törölt tag
Ezt a villám dolgot ne erőltessük...
Ha van bármilyen tetőárbócod akkor az könnyen rávezeti a hozzá tartozó hálózatra a villámot fém héjazat esetén. A csatorna max a levezetők 50%-át teheti ki emlékeim szerint, és azt is csak bizonyos falvastagság felett, és akkor ha szegecselt.
-
r.levente75
addikt
válasz
gordonfreemN #55826 üzenetére
Parapet szett néven fut.
-
r.levente75
addikt
válasz
gordonfreemN #55826 üzenetére
Ment pü.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
r.levente75 #55824 üzenetére
Ha szépen megkérlek dobsz egy linket? Sehol nem találom... 147mm átmérő 400mm hosszban kellene.
És köszönöm -
Zola007
veterán
Apropó égéstermék.
Hamuporszívóval van valakinek tapasztalata?
Ha érdemes venni, akkor milyet?Ezt néztem: Professor Popelio PP
Állítólag Aldi/Lidlben is szokott lenni néha -
r.levente75
addikt
válasz
gordonfreemN #55823 üzenetére
Égestermék elvezetőcső a belső, frisslevegő bevezetőcső a külső.
-
gordonfreemN
addikt
Na akkor ujra!
Áh megtaláltam a megfelelő topikot!
Hali urak!
Konvektor. Pelgrim.
Parapet külső cső neve? A nagyobb átmérőjű melyen a lég áramlik be az égéshez. Köszi a megoldást ha lesz! -
törölt tag
A 'cserepes lemezen' én is sokat vívódok, nagyon sok tetőt lemezelnek felénk, és mellette szól hogy kisebb a súly.
Ellene, elsősorban, hogy úgy érzem nem növeli a ház értékét olyan mértékben mint a cseréptető, illetve nyáron jobban melegedhet.
Amiket látok, azok kicsit műanyaghatásúnak tűnnek felrakva, nekem olyan 'gagyinak' tűnik.
Összességében azt hiszem mégis a tetőcserépre szavazok, de sokat, sokat gondolkozom rajta. -
biker
nagyúr
Én amikor egy régi házat akartam venni, és ledobni a tetőt úgy ahogy van, mert szar volt, akkor is cserepes lemezt akartam
Most ha ezt le kell dobni, az lesz szerintem. Egy szál hosszában, még attól se kell tartani, rossz illesztésnél ázik
Kibúvó, kémény bádog, kondikémény bádog, minden maradhat, még a kúp is visszatehető végig, van ilyen barna kőpor szórt cserepes lemez, passzol símán
egy nap alatt felrakják a 15 csíkot"Nálunk a telepen sorra cserélik zsindejre vagy betonra.Valahogy elfelejtettünk cserepet gyártani."
Ez beton cserép! Mediterrán betoncserép -
Met
Topikgazda
válasz
macilaci78 #55813 üzenetére
Szépen bevédték magukat
-
biker
nagyúr
válasz
YAS-dude #55809 üzenetére
Szerintem is, cserép szakember nem vagyok, de másban igen, és ha látok 20-30 cserepet ugyanúgy ott törni, ahol
- a legvékonyabb
- ahol elkezdődik a felfekvés az előző sorralakkor az vagy fix anyaghiba, vagy fix kivitelezési hiba
Mivel a lejtés, lécsűrűség és átfedés stimmel, sanszos hogy anyaghiba -
Lipton
őstag
Tartalek nem igy kell... A sorokat ki tudod szamolni hogyan jonnek ki, a vagast meg egesz csereppel.
Valamennyit venned kell pluszban de rendes uzlet a bontatlan kotegeket visszaveszi.
Kupcserepet szamoljad ki darabra es vegyel 3-4db tartalekot, irrealisan dragabb darabja.
Hullamos felulet eseten a cserep vegere alulra szamolj madarhalot, ez meterre megy.
Szellozo cserep is kelleni fog par darab.
Kemenyhez badogot/kibujot szamoltal? -
Met
Topikgazda
válasz
YAS-dude #55809 üzenetére
Hidd el hogy tudnak róla és nem érdekli őket.
Szerinted miért találták ezt így ki? csak az ő színes garilevelükkel lehet, amihez a zeredeti számlát 6 hónapon belül vissza kellett küldeni nekik
Használt ház vásárlásánál kb. mission impossible, de ha frissen épült, Te elküldenéd nekik az eredeti számlát? -
biker
nagyúr
válasz
fero02 #55806 üzenetére
Írtam nekik, de a honlapjuk szerint (Terrán tető) csak az ő színes garilevelükkel lehet, amihez a zeredeti számlát 6 hónapon belül vissza kellett küldeni nekik.
A kivitelezőt a rendőrség se tudja, hova ásták el, nyilván esélytelen egy felszámolt cégből ilyen papírokat kapni
De tegye fel a kezét az, aki MINDEN gari levelet megkapott a házzal. Mert minden esetben van 2-3 ami elfelejtődik. Kád, parketta, festék, szigetelők, tető, járólapok, csapok soroljam?amúgy 50 év
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest