Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
OPiiPO
veterán
Ezzel most az a legnagyobb gondom, hogy a jelzálog+értékbecslés+közjegyző az hosszú macera, drága is, ha eléggé hamar elő tudom törleszteni, még az is lehet hogy egy sima piaci alapú szabad felhasználásúval jobban jövök ki (még nem számoltam utána).
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
tboy72
aktív tag
Egyre inkább úgy érzem, hogy ez a családos lakásfelújítási támogatás mindenkinek jó lesz, kivéve a családokat!
-
axioma
veterán
Jaja, siman kiderulhet. Foleg ha me'g bejelentik hogy a thm-maxot is meghosszabbitjak...
Normalisan nem kene mar ennyi papir meg fizikai megjelenes (az ingatlannal), tok egyszeruen lehetne egy csalad sot az ingatlan adatait is a meglevo infokkal vagy par adat/kep mellekelesevel tavolrol megitelni. Az ugyfelet tudjak azonositani, az ablak cserejet nem? A mostani folyamat inkabb csak le van ontve egy nagy adag pszichologiaval, a hatterben ugyis ugyanaz megy... -
amargo
addikt
Korábban utána számoltam, ha a szabadfelhasználásút max 2-3 évre veszed fel (nyilván nagy lesz a törlesztő ebben az esetben és szigorú szabályoknak kell megfelelni, aminek sajnos sokan nem fognak, így csak egy szűk réteg tud ezzel is matekozni), akkor kevesebből jön ki. Van olyan bank, ahol mobil applikációból pár perc alatt elbírálják. Ha pár hónap alatt lezavarod a felújítást, akkor felejleges a közjegyző, meg a többi macera, az tényleg azoknak opció, akiknek fedezet bevonás kell (szerintem).
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
axioma
veterán
válasz Intel fan11 #207 üzenetére
Az elidegenites az eladas tilalma. Ha nincs pluszban terhelesi a tilalom, terhelheto ra jelzalog ettol me'g, mint ahogy sokan ugy veszik fel hogy hitellel egyutt.
[Majd a hitel fog ugy kezdodni, hogy elidegenitesi es terhelesi tilalom.][ Szerkesztve ]
-
clooney55
friss újonc
Jó napot kívánok!
Érdeklődésképp itt is feltenném kérdésem, hátha....
Fűtéskorszerűsítés van tervben,ami annyit tesz hogy a jelenlegi 30 éves kazánt s a vizes rendszeres fűtőtesteket elfelejtenénk s 9 db fűtőpanelt vásárolnék,magyarul elektromos fűtésem lenne.
Na most ha megveszem a fűtőpanelt,azt csak bedugom a konnektorba és kész,vagyis szerelési vagy bármilyen nemű munkadíjat NEM tudok ráírni.
Ilyen esetben 9x kb 70 ezer forint lenne ami után nem tudok visszanyerni semmit...
Vagy lehetne rá olyan opció,hogy minden fűtőpanelhez külön levinni a vezetéket,dugaljat,így keletkezne egy elektromos munkálat is " beüzemelés " vagy hasonló néven?
Ezen elven anyagdíj : 9x 70 ezer , plusz beszerelés mondjuk 9x 25 ezer?
De gyanítom hogy az elektromos hálózat ezen irányú kiegészítése külön témakörnek minősülne?Mindezen felül a kályhától kellene elindulnom mert 1x16 amper van bent,amit 3x akármennyire kellene cserélni,aminek az e-on által regisztrált szerelő szerint kb 250 ezer forintos vonzata van,ha nem lépem túl a 32 ampert. És jön az a kérdés is, hogy ezt a villanyóradoboz ,biztosítékcsere stb féle dolgot is bele lehet e venni a támogatásba,mert ez is a fűtéskorszerűsítésemhez tartozik?
Ötleteket érveket köszönöm mán'!
-
axioma
veterán
válasz clooney55 #209 üzenetére
Mennyi gazbol futod ki a lakast? A nappali arambol 3x-os aron fog sikerulni... hacsak nem A++ a haz, akkro ez a korszerusites elegge szivas lenne. Inkabb vegyel ugyanannyi huto-futo klimat... akkor (ha teljesitmenyben is kivaltod a gazt) legalabb hasonlo futesi koltseged lesz.
1x16-bol 1x32 elvileg oracsere stb. nelkul ingyen kene mukodjon (hacsak nem tarsashazban van ahol a feljovo vezetek nem elegseges), kerdes kell-e neked a 3 fazis tenylegesen.
A gazkazannal vagy a rendszerrel (pl. kemeny) van ba'rmi baj, hogy nem korrigalni hanem lecserelni akarod?
Amugy az osszes szamlat beirhatod, tok mind1 hogy a futes miatt vagy sem, az elektromos rendszer felujitasa eleve benne lehet a listaban.[ Szerkesztve ]
-
clooney55
friss újonc
Sajnos nem gáz van hanem vegyes tüzelésű kazán.
Sok idő eltelik a fa konyhakész állapotba hozásával meg a fa ára sem olcsó..Na meg a tény hogy nem nagyjából állandó a hőmérséklet.
A gázt behozatni nem olcsó...vagyis az ingyenes a telekre, de a többi része szinte "ajándék"
Ismét átnézem már akkor a támogatás alapelemeit mert ha megveszek sem egyértelmű,mert konnektok meg kapcsoló stb csere és kiépítés rémlik meg ilyesmi. -
Enzo_86
tag
Sziasztok! elég speckónak érezném az estünket eme otthonfelújítási támogatással kapcsolatban, de nem tudom, hogy nem e esetleg mégis elszámolható lenne e költségeink.
Amint a kiírt rendeletet áttekintettük, jogosultak lennénk a támogatásra. A szóban forgó épületünket bővíteni fogjuk, így pl a bővítménynél lévő ablakbeépítést, villanyszerelést, gépészeti (fűtés) kivitelezési-anyag számlákat el lehet e támogatásban számolni, a bővítményre? Vagy ebben az esetben hogyan kell eljárni? Csak a már meglévő épületrészre és annak felújítására lehet felhasználni a támogatást? Pl. tetőcserekor hogyan határoznám meg, hogy mennyi rész az ami a régi, és mennyi rész az ami az új rész fölé lenne vonatkozó? Ugyan ez elgondolás mentén pl. festés.
Gondolom esetünkben a napelemes rendszer, klímaberendezés telepítése, beépíthető bútor, gépkocsibejáró építése, terasz építése, kerítés építése, térkövezés gond nélkül elvégezhető lenne.
Van valaki hasonló cipőben? -
clooney55
friss újonc
Napelemes rendszerben gondolkodunk de majd csak később.
Ha abból indulok ki hogy apósék 50-et fizetnek gázszámlát télen,az asszony barátnője meg szigetelt háznál majdnem 40-et,akkor én a nobo fűtéspanellel 150-ből jövök ki havi?
Megmondom őszintén,átalányban akarok fizetni,mert ha 50 lenne havi az sok lenne.De ha ezt a nyomi fát számolom,az is kb 25 / hó elosztva s és éjszaka nincs fűtés,sokszor délelőtt egy részében se vagy amikor nincs itthon az ember.A 3 fázis meg azért kell mert 30 amper körül lenne az elméleti maximális áramfelvétele a fűtésnek.Most ez ugye sose következik be.
Szóval ha más fogyasztó is van mellé az óra 40 amperig van,viszont a 32 és 40 amper közötti különbözetre engedélyt kell kérnem, amire nem adják meg az engedélyt.
Csakis 3 megszakítóval lehet megoldani az itteni áramszolgáltató pecsételős embere szerint.Itt meg már nincs olyan hogy kis páleszért legyen már más a rendszer vagy egy ötösért.De ezek igazából full eltérnek a tárgytól.
Az alapvető lényeg hogy ha veszek x fűtőpanelt akkor arra nagy eséllyel nem kapok visszafizetett támogatást szerintem. -
Geresics
addikt
válasz clooney55 #215 üzenetére
Igen, ezek már elég offok-itt. Ha a napelem érdekel, irány a Napelemes topik, ha a fűtés, akkor pl. a Napelemhez kapcsolódó épületgépészet, de találsz más topikokat is a témával kapcsolatban: keresés: fűtés.
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
axioma
veterán
válasz clooney55 #215 üzenetére
Szerintem - de szigoruan szvsz - neked egy hoszigetelesi projekt mint felujitas kellene... mindegy mivel futesz, ha nagy a hoigeny, akkor az draga lesz. Lehet, hogy ha rendesen szigetelest megcsinaljak, akkor az me'g a fatuzelest is rentabilisebbnek (es plane komfortosabbnak!) hozza ki (es/vagy valami "konyhakesz" valtozattal is futhesz, faapritek/pellett ha illesztheto, nem ertek hozza csak construman lattam nyomulni regen ilyeneket).
[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
A hitelrol uj infok:
a hitelezőket az otthonfelújítási kölcsön összege után 1,5% költségtérítés illeti meg a hitelfelvevő részéről -- Egy 6 milliós hitelre 90 ezer forintos induló költséget számíthatnak fel a bankok, emellett ha nem készülünk el egy év alatt a felújítással, vagy túl kevés számlát nyújtunk be (a hitel összegének 25%-át kell ennek elérnie), akkor megugrik a hitel kamata (az aktuális helyzet szerint 5% fölé), és a már igénybe vett kamattámogatást is vissza kell fizetni. -
inferno88
őstag
Két kérdést küldtem a hivatalnak, publikálom a választ, ha esetleg másnál is hasonló merülne fel:
K: Amennyiben 2021 januárjában már keletkezik felújításból adódó számla(pl. nyílászáró csere), de a magzat csak 2021 nyarán éri el a 12 hetes kort, akkor a januárban létrejött számlák ugyanúgy elszámolhatók lesznek vagy a 12 hetes kor elérése után kiállított számlák érvényesek csak?
V: A januári számlák elszámolhatók később, a magzat 12 hetes kora után.
K: A családi házunk 50-50%-os tulajdonosai vagyunk feleségemmel. 2019 szeptemberében költöztünk a házba. Az én állandó lakcímem ez az ingatlan, de a feleségemnek ez csak ideiglenes lakcímként van bejelentve(lakcím kártyán szerepel), holott valójában ugyanúgy itt lakik életvitelszerűen már 2019 vége óta. Sérül-e ezzel az a feltétel, ami szerint mindkét fél lakóhelyének a felújított ingatlannak kell lenni vagy ez nem okoz problémát az igénylés során? Vagy ilyenkor elég, ha a férj igényli a támogatást? Amennyiben ez probléma, akkor megoldás-e, ha azonnal átjelentkezik állandó lakcímre és a számlákat 2022-ben adjuk be, amikor az 1 év teljesül?
V: Ön a magzat jogán egyedül jogosult a támogatás igénylésére, ha nincs másik, a feleséggel közös lakóhelyen élő gyermekük.
@clooney55: Csak egy ötlet, de ha már ki van építve egy fűtési rendszer, akkor nem lenne még megoldás egy automata adagolós kazán?Semper fi!
-
axioma
veterán
Nezd, szerintem ez azert nem annyira nagy akadaly annak, aki tenyleg belevag. Addig amig az elso munkafolyamat nincs tenylegesen elkezdve, meg se igenyled. Utana meg figyelsz, hogy a 60 napon belul vagy megint valami folyamatban legyen, vagy inkabb bekuldod. A 25% lefedese (es ez brutto, nem visszateritesbol) azert eleg kicsi kovetelmeny. Raadasul amit tenylegesen nem hasznaltal fel mert pl. nem volt szaki, azt elotorleszted.
Ez a kitetel siman a puszira felveszem aztan majd lesz valami esetekre van.
Engem a 1.5% sokkal jobban zavar... baromi sok. Kerdes, hogy arra mit lepnek, ha kerek 3M tamogatott hitelt es 3M szem.kolcsont, es csinalok 6M felujitast, szamlakat bemutatom de a tamogatast szamlara kerem a szem.kolcsonbe, a hitelt meg fizetem fullban... de en inkabb teljesen kihagyom az allamot, ugy nez ki jobbnak.[ Szerkesztve ]
-
OPiiPO
veterán
A legnagyobb gondom az, hogy jövőre nagyon necces lesz építőipari erőforráshoz jutni, még a legjobb tervezés esetén is előfordul hogy a szaki közli hogy jobb ajánlatot kapott és most nem jön kb. egy évig. Valós eset, ráadásul velem 2 éve történt amikor még semmi állami támogatás nem volt. Én simám el tudom képzelni az az esetet, amikor valaki az egy éve alatt semmi munkát nem tud elvégeztetni. Ok, rendben van, nem vegye fel addig a hitelt, de ez a hitel nem a 5perces szabad felhasználású piaci hitel, hanem jelzálog + értékbecslés + közjegyző mutatvány, tehát erősen időigényes.
[ Szerkesztve ]
-
OPiiPO
veterán
-
cdl
senior tag
Az elszámolással kapcsolatban még nem tiszta ez az.
Az összes számlát beöntik egy kalapba. A végén lesz 35% munkadíj, 65% anyagköltség mondjuk.
De tisztán anyagról nem hozhatok számlát , nem veszik be ugye a nagy kalapba?
Hiába állok fürdőszoba felújitásnál 60% anyag 40 % munkadíj költségnél, nem hozhatok tisztán anyag számlát a konyhabútor felújitásról. Hisz a fürdőszobánál megmaradt 15%-nyi munkadíj részt 2x15%-nyi konyhabútor anyag számlával le tudnám fedni.
A mosogatógép cseréjéről legalább egy beüzemelő munkadíja kell, hogy elszámolható legyen, ha jól értem.
Jól gondolom? -
beers
addikt
-
OPiiPO
veterán
válasz DougButabi #225 üzenetére
Csak hangosan gondolkozok: Ikeától veszek helyszíni összeszereléssel konyhát gépekkel, az gondolom megfelel?
-
axioma
veterán
-
-
Voice24
őstag
Hali!
Én is tervezem igénybe venni ezt a támogatást, de több gyakorlati kérdésemre nem kapok választ. Nálunk annyiban speciális helyzet van, hogy a párom nevén van az ingatlan 100%-ban. A rendelet szerint közös, házastársak általi igénylésnél együttesen legalább 50%-os tulajdonrésszel kell rendelkezni. Mivel nem akarunk lyukra futni, biztosan akarjuk tudni a feltételeket, kérdezgettem mindenfelé. Egy hiteltanácsadó cégnél úgy értelmezték, hogy mind a két félnek kell rendelkeznie tulajdonnal. A 1818-as kormányzati infóvonalon sem tudtak válaszolni, jó pár nap múlva emailben válaszoltak, ami annyiból állt, hogy beollózták a rendelet kérdéses szakaszát, vagyis a konkrét kérdésünkre nem válaszoltak. Igénybe vettem a kormányzati chat lehetőséget is, ott már azt mondták, mehet a dolog. Kérdés, mennyire vehetem ezt hivatalos álláspontnak.
Vagyis ahhoz képest, hogy egy hét múlva indul a program, kicsit jobban képben kellene lenniük az illetékeseknek. Nem hiszem, hogy olyan komoly problémát vetettem fel nekik, és ahogy olvasgattam, nem vagyok egyedül vele, mégsem tudnak rá egyértelmű választ adni. -
Intel fan11
őstag
Üdv! Ismeros mondta hogy felujitas elotti utani allapotrol mindenkepp csinaljak kepeket hogy tudjam bizonyitani ha jonnek ellenorizni! Ez igaz lehet? Nem olvastam ilyet sehol!
Masik! Ha pl tüzépen vasarolok cementet homokot meszet! Ra kell iratni a szamlara minek a felujitasara veszem? Pl garazs vakolas! Vagy ha van anyag szamlam egyertelmu lesz mindenkinek mihez kihez tartozik?
Battletag: hojszi#2983
-
Intel fan11
őstag
Irtam emailt az államkincstárnak mit szeretnénk csinálni. Válaszuk szerint a mobilgarázs is elszámolható! Viszont a konstalltól akarunk rendelni, ami félig lengyel- magyar cég. Nem tudom milyen számlát adnak, illetve, hogy lehet velük szerződést írni! Alábbi szöveget írtam és választ kaptuk!
Tisztelt Államkincstár!
Mobilgarázs elszámolható-e? Zártszelvény keretből lenne, ami beton alaphoz van rögzítve illetve lindab lemez borítású. Lényegében mi tárolóként használnánk, mert nincs külön melléképületünk. Ebben viszont nincs külön munkadíj, mert az árban benne van az összeállítás. Elvileg ingyenes.
Emellett a házban lévő garázsunkat szeretnénk kivakolni festetni. Garázskaput elektromos kapura cserélni. Ház alapot szigetelni, illetve terméskő borítással díszíteni.Teraszt, erkélyt burkolni. Lakáson belül beltéri ajtókat cserélni, illetve a lakást festetni! 3 vállalkozó csinálná. Egy ablakos cég, aki ajtókat cserél, illetve garázskaput hozza. Egy kőműves, aki vakol, házalapot szigetel és burkol is. Festő, pedig a festő munkákat. Anyagokat a helyi tüzépen, illetve festékboltban vásárolnánk. ajtókat, pedig az ablakos cég hozza és építi be.
Ezek a munkálatok, így el lehet számoltatni? Illetve mi az amit nem?
Köszönöm válaszukat előre is.Válasz:
Tisztelt Cím!
Megkeresésére az alábbi tájékoztatást adjuk:
A gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló 518/2020. (XI.25) Kormányrendelet ( a továbbiakban: Korm. rendelet) a felsorolt munkálatok egyikét sem zárja ki.
Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a támogatás igényléséhez a Korm. rendelet által meghatározott valamennyi feltételnek együttesen kell megfelelni.
Tisztelettel:
Magyar ÁllamkincstárBattletag: hojszi#2983
-
n@p@lm
őstag
válasz Intel fan11 #235 üzenetére
A Konstal az lengyel nyugtát ad.
-
zoli03
őstag
válasz Intel fan11 #237 üzenetére
Kiszámoltad, hogy kb mennyi lesz az anyagköltséged és a munkadíjad? Az ablak beépítése elég kevés az árához képest, lehet nem is mész semmire a mobilgarázsos anyagszámláddal és felesleges rajta gondolkodni.
-
Intel fan11
őstag
Sztem lehet ott kerni ugy szamlat h anyag munkadij a mobilgarzsrol is! Csak kerdes lengyel kulfoldi szamlat elfogadnake? Egyebkent nem en szamolom ki anyag munkadijjat hsnem a bekert arajanlat meg mondja. Ajto cserenel nyilvan keves a munkadij, de garazs vakolas festesnel joval tobb a munkadijj mint az anyag. Egyebkent meg bekuldjuk a mobilgarazs szamlat is aztan masnem nem fizetik ki!
[ Szerkesztve ]
Battletag: hojszi#2983
-
zoli03
őstag
válasz Intel fan11 #239 üzenetére
Nem érted. Te tudod, hogy mennyi kb mennyi lenne a garázskapu meg az ajtók, a festék meg a különböző építőanyagok. Meg azt is tudod, hogy kb milyen négyzetméter áron dolgozik a burkoló, a festő, stb. Így már össze tudod vetni, hogy hogyan jössz ki.
Amúgy nem hinném, hogy külföldi cég számláját el lehet számolni, itt a magyar építőipar még több munkával való ellátása és egyéb dolgok állhatnak a háttérben. -
-
LanyUs
senior tag
válasz Intel fan11 #241 üzenetére
Leterheltség ott a pont! Virtuális gondolatmenet Ja, hogy a kedves megrendelő szerződést szeretne kötni és támogatást is kap? Ahhhaaa, finom falat.... Adom is az árajánlatot... Jó kis zsírosat... Úgyis kifizeti, mert rá van kényszerülve... Ha nem fogadja el keressen mást! Nekem van melóm bőven. Persze úgyse fog találni senki értelmeset. Max egy kóklert, akkor meg már meg sem éri a támogatás...
Nehéz a jelenlegi helyzet. A lakásvásárlás támogatás pofátlan módon nagy része beépült az ingatlan árakba, remélem nem ez lesz a szakmunkákkal is! És akkor meg sem említettem azokat, akiknek nincs gyermek, de mégis szeretnének lakást/házat közben meg tolják be ők is az adót/járulékot a lehúzó költségvetésbe -
OPiiPO
veterán
válasz Intel fan11 #244 üzenetére
Szerintem lesz az több is, 10% még bőven nem fedi le hogy mindenről számlát kell adni.
[ Szerkesztve ]
-
doctorem
csendes tag
válasz DougButabi #225 üzenetére
Miért kellene? Csupán termékértékesítés esetén nem kell vállalkozási szerződés (jogilag is kizárt, hiszen a vállalkozási szerződés munka elvégzésére irányul, míg a termékértékesítés adásvételi szerződést jelent, utóbbi kapcsán a rendelet nem ír elő többletet)
Önmagában persze nem számolható el az anyagköltség, viszont a vállalkozási szerződéssel lefedett munkadíjnak nem kell a beszerzett anyag beépítésére irányulnia. A példánál maradva megvehető és elszámolható a mosogatógép anélkül, hogy lenne a beépítésére irányuló vállalkozási szerződés azzal, hogy a MÁK felé benyújtásra kerülő teljes kérelem tartalmaz megfelelő értékben a Rendelet hatálya alá tartozó építési tevékenységre irányuló, vállalkozási szerződéssel lefedett munkadíjat tartalmazó számlát is.
-
LanyUs
senior tag
Nagy részük KATA-s vállalkozó, ráadásul áfa alanyi mentes. Ott bőven lefedi a 0% teher növekedést, amit a számla adása okoz.
Átalányadós egyéni vállalkozó is befizeti a minimum járulékalapot, de ő is lehet alanyi mentes 12 millióig. NAV-nál is érdekes adat lesz majd a megugró számlaadási kedv és kiugró számlázási teljesítmény. 2024-ben majd öröm lesz nézni a 2020 - 2021 - 2022 - 2023 éves bevételeket. Na melyik kettő fog kiugrani? -
DougButabi
tag
válasz doctorem #246 üzenetére
Több helyen is olvastam, hogy csak vállalkozói szerződéshez köthető anyagköltség számolható el.
pl itt
" Hiába azonban az anyagról szóló számla, ez alapján nem tudnak majd támogatást igényelni, akkor sem, ha egyébként más munkák kapcsán vannak munkadíjról kiállított számlák is"Ugyanezt 2-3 másik helyen is olvastam, persze nem zárható ki, hogy tévednek.
De a legtisztább, ha kérek egy állásfoglalást, biztos ami biztos alapon.
-
LanyUs
senior tag
válasz DougButabi #248 üzenetére
Szerintem ez hibás jogértelmezés. Egyszer már volt itt róla szó, de érdemes újra elővenni.
"7. § (1) Az építési tevékenységek teljesítését igazoló számlaként
a) az igénylő – együttes igénylés esetén az igénylők egyike – saját nevére szóló,
b) az általános forgalmi adóról szóló törvény hatálya alá tartozó termékértékesítésről, illetve szolgáltatásnyújtásról
kiállított, és
c) a felújítással kapcsolatos tervezési, építési, szerelési munkálatok tekintetében egy vagy több, a vállalkozási
szerződés vagy szerződések szerinti vállalkozó által kiállított
olyan számla fogadható el, amelyről a vállalkozó az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény
10. számú melléklet 1. pontja szerinti adatszolgáltatási kötelezettségét teljesítette."Ez a pénzügyi szakértő, ebből hogyan szűrte le azt, hogy ha veszek az OBI-ban faanyagot, amit beépít az asztalos szerződés alapján, akkor az OBI-val is kellene nekem szerződést kötnöm, számomra rejtély
Dobd majd be ide légyszi a választ. Érdekel egy MÁK álláspont is, nem csak a jogászunké.
-
cdl
senior tag
válasz DougButabi #248 üzenetére
+1
Mindenhol kihangsúlyozzák, hogy kell hozzá kapcsolódó vállalkozói szerződés.
Én a mosogatógép cseréjekor beüzemelést fogok kérni egy szervíztől, így szerintem elszámolható lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Láncfűrész topik
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Ukrajnai háború
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Microsoft Excel topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen processzort vegyek?
- Projektor topic
- További aktív témák...
- 4TB WD RED PRO! WD4005FFBX (NEM RECERTIFIED) 4TB 7200rpm 256MB! Teljesen új, bontatlan, sok garral!
- 4TB WD RED PLUS-ok! WD40EFPX (NEM RECERTIFIED) 4TB 5400rpm 256MB! Teljesen újak, bontatlanok, garral
- DDR4 8GB 2400 samsung notebook RAM
- Eladó gamepad kihasználatlanság miatt
- I5 / Chieftec 600w / ddr3 8gb / hibas alaplap
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest