Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Öregszem
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Asszociációs játék. :)
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chal
addikt
A napelemes szerződésben miért szerepelne a szolgáltatóval szerződésben álló bármilyen formában? A csatlakozási engedélyhez bekér majd egy nyilatkozatot a telepítő a szolgáltató ügyfelétől, de annak nem muszáj ugyanannak a személynek lennie mint aki a napelemet rendelte/fizeti. Ez a rész két fél közötti üzlet, olyan mintha a piacon vennél egy zsák krumplit, senkinek semmi köze hozzá.
Egyszerűsített kazáncserénél amúgy nem kell gázterv.
bruttó-szaldót nem keverném ide bele, teljesen más téma kör, de az is megér majd egy misét
Pedig pont ez adja meg a választ a kérdésre, azért lett idekeverve. Ugyanis a Kincstárnak a napelemes rendszer pont olyan mint egy kazán, vagy a csaptelep, ahhoz sem kér víz/gáz szolgáltatói szerződést, sőt, szerintem simán szereltethetsz fel úgy kazánt, hogy gáz sincs a házban, az majd legyen a te bajod hogy megoldod majd később.
A napelem is ilyen, azzal az eltéréssel hogy a bruttós világ közeledtével itt kérni fog a Kincstár egy nyilatkozatot július 1-től. Viszont addig nem hogy hatéridő előtt vagyunk, hanem maga a jogszabály sincs hatályban, kvázi nem létezik, inaktív, július 1-én emelkedik csak jogerőre.De ha ez így nem lenne elég indok, akkor gondolj csak egy sziget üzemű rendszerre, az talán jobb példa mint a gázkazán.
[ Szerkesztve ]
-
Gtaati
őstag
-
amargo
addikt
válasz Geresics #648 üzenetére
Itt viszont én érzem úgy, hogy egy kivitelezőnek aztán ehhez semmi köze, hogy majd a szolgáltató milyen áron fogja megvenni/eladni az áramot a vevőnek. Vagy már ár garanciára is szerződtök?
Továbbra sem értem, hogy a bruttó-szaldónak még is mi köze van ahhoz, hogy kapsz-e felújítási támogatást vagy sem? Azért ezt jó lenne, ha elmagyaráznátok, mert nem értem.
Chal: Ezért kérdeztem, hogy szerepel-e valamilyen formában a kivitelezői szerződésben az, aki a szolgáltatóval áll szerződésben, én egy elég vaskos paksamétát kaptam anno, ahol rengeteg helyen szerepelt a nevem, csak ezért kérdezek.
És bruttó-szaldó esetén a kivitelező miről fog nyilatkozni arról, hogy a szerződő és az elektromos művekkel szerződésben álló személy egy és ugyan az? Tudomásom szerint csak a rendszer összteljesítményével kapcsolatban.
De akkor a lényeg, hogy a kivitelező csak a szerződő adatait írja a kivitelezői szerződésbe.
[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Chal
addikt
Azért van hozzá köze, mert a MAVIR küzd mint malac a jégen az energiairányítással a napelemek mennyisége miatt (nyáron a nappali órákban hatalmas túlterhelés, télen és napnyugta utáni pedig hatalmas hiány, amit egyéb erőművekkel, vagy véltelezéssel kell pótolni). Aztán ide sorolandó még a hálózat használata mint akku, ami többletkiadás a szolgáltatónak, és a jelenlegi infrastruktúra is nyikorog alatta. Ez az egész így persze nagyon pongyola, de ha rákeresel, akkor pontosabb és mélyrehatóbb cikkeket fogsz találni, főleg tavaly év végéről. Ekkor volt ez ugyanis forró téma, mert a hálózatba betápláló magyarországi napelemrendszerek teljesítménye (kWp-ről beszélünk persze) elérte Paks teljesítményét.
Ezért szükségessé vált egy kicsit megregulázni a piacot (itt vegyük még figyelembe azt is, hogy a világ többi részéhez hasonlítva a jelenlegi hazai szaldós rendszer kb. kánaán kategória a napelem tulajdonosoknak, szóval azért ez nem akkora meglepetés). Sajnos közben EU-s direktívák miatt is vállalnunk kellett X mennyiségű megújulót, szóval teljes stopot fújni azért nem lehet, viszont a motivációt egy kicsit csökkenteni szeretnék, ezért szaldó helyett bruttós elszámolásba próbálják átterelni a népet.
Ennek az első köre abból áll, hogy legalább a támogatott rendszereknél elvárnák már "most", hogy ne szaldósak legyenek (saját zsebből fizetve ugye jó vagy még 2024 jan.1-ig). Viszont a bruttós elszámolás feltételei nincsenek megteremtve még, ezért született a június 31/július 1-ei határidő. Előtte még érik babér a gyorsaknak támogatással is.
És bruttó-szaldó esetén a kivitelező miről fog nyilatkozni arról, hogy a szerződő és az elektromos művekkel szerződésben álló személy egy és ugyan az?
A kivitelezőnek ehhez semmi köze, neked kell kérni egy nyilatkozatot a szolgáltatótól, amiben felelősen kijelenti, hogy nem szaldós a szerződésed. Erre írtuk neked fent, hogy esetleg itt lehet gond abból, hogy a nagyi nevén van a szolgáltatás, de a fia/lánya vette a napelemes rendszert az unokára szóló támogatással.
Tudomásom szerint csak a rendszer összteljesítményével kapcsolatban.
Ha a "max 450eFt/kWp-re" gondolsz, akkor igen, ezt a kivitelezőnek kell lenyilatkoznia.
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
Áhh értem, ezekkel nem voltam tisztában így már értem az összefüggést! Köszönöm, hogy leírtad
De ezek alapján, ha van egy ilyen nyomás, akkor én mindenképpen védeném magam már korábban is, mint a 07-01.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
K_L_
csendes tag
OFF
Csak a július 1-től történő telepítések "terhelik" a rendszert?
Ez a hatalmas betáplált mennyiség mind a magánházak tetejéről jött le?
Annak a "néhány" darab több hektáros napelemfarmnak biztosan nincs hozzá semmi köze?
Ott nincs "hálózat-akku" jelenség?
Vagy ott, a mező közepén rögtön elhasználja valaki a teljes termelést?
(Egy magánháznál legalább egy részét elhasználják rögtön).Pl. az egyik legújabb, az Audi gyár tetején;
esetleg ott csak napsütéses időben dolgoznak?ON
A többi részében igazad van; bár az EU direktíva sem tegnap jelent meg, bőven lett volna idő a kidolgozásra!
-
Chal
addikt
Engem aztán felesleges győzködni, ugyanazt gondoljuk az egészről feltehetően Én csak a miértjét írtam le, az általam olvasottak/látottak alapján, megítélni nem akartam, meg hát felesleges is.
Amúgy idevehetjük nyugodtan a rezsicsökkentést is, nem véletlenül van olyan állapotban a hálózat amilyenben.
[ Szerkesztve ]
-
Begbiebike
csendes tag
Köszi a tippet!
Végignyomkodtam az összes budapesti kormányablakot és a 12. kerületben volt időpont. Persze a helyszínen felvilágosítottak hogy 4 tagú családnak 4 külön időpont kéne. Mondtam hogy addig innen el nem megyek míg nem kapunk 4 lakcímkártyát. Volt bonyodalom azzal is hogy online el lett indítva a folyamat, ezért nem lehett volna már személyesen, de megoldották. Nehezen ment, de segítőkészek voltak végeredményben. Kioktattak, olyan házmesteresen, de meglett, szóval nem panaszkodhatom.Remélem más már tényleg nincs amit benézhetünk...
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
A témába még semennyire se ástam bele magam, de már kapásból érthetetlenül állok a dolog elé.
Pontosan mire használható fel ez a lakásfelújítási program?
Hogy kiakarom festetni a házat, kb. 1 millió forintból sikerülne munkadíj+anyagköltség, azt is megtéríti az állam?Illetve itt minden pályázatot elfogadnak vagy van valami fontossági szempont?
Gondolom egy energetikai felújításnak nagyobb szerepe lenne állami pénzből, mint egy szobafestésnek. -
axioma
veterán
válasz tothjozsi96 #661 üzenetére
Nincs sorrend, valami vagy elfogadhato vagy nem. Ha lesz anyag+munka megfelelo ara'nyu szamla szumma, es persze a szemelyi feltetelek is megvannak, akkor kapod az arra jaro reszt vissza.
-
pictigjis
senior tag
válasz tothjozsi96 #661 üzenetére
az egymilliós példádnál maradva nagyon leegyszerűsítem neked. egyrészt ennek maximum a felét fizeti ki az állam, és azt is csak akkor, ha az 500 ezernek legalább a fele számlával igazoltan a munkadíj vagy anyagköltség. tehát akkor kaphatod meg az 500 ezret ebben a példában, ha pl. 300 ezer munkadíjat és 700 ezer anyagköltséget vagy 700 ezer munkadíjat és 300 ezer anyagköltséget igazolsz számlával (és lehet még sok más kombináció). ha olyan számlád van, hogy egymillió, mint összevont munkadíj, egy fillér sem jár
és közben persze meg kell felelni az egyéb személyi feltételeknek is
-
inferno88
őstag
-
dave118
senior tag
Sziasztok.
Újépítésű ingatlanba fogunk költözni (adásvételvel, nem klasszikus építtetés). Adásvételi megvolt, tulajdonunkba április környékén kerül. Jól gondolom, hogy ha a kivitelezővel -vagy alvállalkozójával- megegyezek pl. a hőszivattyú kiépítésre (eredetileg nem ezzel kerülne átadásra), akkor az bele tehető a felújítási támogatásba? Az időrend ilyen esetben pl hogy néz ki? Nyilván a ház átadásához kell fűtési rendszer, anélkül nem kap engedélyt, viszont a hőszivattyú kivitelezésének dátuma ez után kellene hogy essen?... Ami ami, az az.
-
LanyUs
senior tag
válasz inferno88 #664 üzenetére
Ezen már én is gondolkodtam. Jó strartégia lehet! Az excel tábla összesítőben is szerepelhet több tétel, mint 6 millió, de függvény maximálja a végét. Előszeretettel lesznek szerintem tág értelmezésből olyan felújítási tételek, amiket majd ellenőrzéskor dobálnak vissza. Ez egy sunyi módszer, mert a Közlönyben 3 km-es sugarú körben fogalmazzák meg a követelményeket, majd 3 mm pontosan, bizonyos pontokon állást foglalva ellenőriznek majd. Ezért mondtam, hogy sok esetben ez olyan p.r.sztv.k.t.s ...
-
Emu
őstag
Sziasztok!
Ezt a részt segítenétek értelmezni?
Milyen számla fogadható el a lakásfelújítási támogatás költségek igazolásaként?
Az építési tevékenységek teljesítését igazoló számlaként: saját nevére szóló,az általános forgalmi adóról szóló törvény hatálya alá tartozó termékértékesítésről, illetve szolgáltatásnyújtásról kiállított, ésa felújítással kapcsolatos tervezési, építési, szerelési munkálatok tekintetében egy vagy több, a vállalkozási szerződés vagy szerződések szerinti vállalkozó által kiállított olyan számla fogadható el, amelyről a vállalkozó az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény 10. számú melléklet 1. pontja szerinti adatszolgáltatási kötelezettségét teljesítette.Ha KATÁ-s kisvállalkozóval csináltatom meg a vízszerelést (ugye ő alanyi adómentes), akkor az általa kiállított számlát - hiába szerződtünk le előre - nem tudom elszámoltatni majd, mert a számla adótartama 0?
-
Chal
addikt
Na, én beküldtem (elektronikusan), fingers crossed...
Csak hogy mire készüljetek: nekem ráment kb. egy aktív napom, hétvégén 5 óra, és azóta még 3 az ellenőrzésre, javítgatásokra, stb.. De kényelmesen csináltam, pihenők is voltak benne.
Nem bonyolult, nem stresszes, és semmi meglepő nincs benne, csak nagyon pepecselős. Nyomtatás, scannelés, szomszédba átmenni tanúztatni, rendezgetni, ellenőrizni, ellenőrizni, még erre is rákeresni, módosítani, stb..., el lehet vele bíbelődni egy darabig.[ Szerkesztve ]
-
tothjozsi96
addikt
Kaptam már korábban egy ajánlatot, homlokzati szigetelés nemesvakolására.
Anyag 370e Ft a munkadíj pedig 230e forint.Ebben az esetben 600/4 = 150 ezer forint, tehát nálam a munkadíj illetve anyagköltség is több mint 150 ezer forint, ebben az esetben a 600 ezer forintos nemesvakolás felét, azaz a 300 ezer forintot jó eséllyel megkaphatom hogyha rendben vannak a számláim, jól értelmezem?
-
Chal
addikt
válasz tothjozsi96 #672 üzenetére
Igen. De ne csak a számla legyen rendben, hanem a szerződés is.
-
-
Chal
addikt
válasz Intel fan11 #674 üzenetére
A tanús nyilatkozatoknál a feleséged és te nyilatkoztok, így ott ő nyilván nem lehet tanú. Családtag gondolom jó. Mintaszerződést nem néztem, nálam két vállalkozó volt, mindkettő saját mintát használt, amibe beemelték a szükséges dolgokat.
-
Intel fan11
őstag
válasz Intel fan11 #676 üzenetére
Ha nekem a lakoepuletben van a garazs pl egy garazskapu beepites, garazs vakolas mihez tartozik a vallalkozasi szerzodesben? Garazskapu mehet kulso nyilaszarocserehez? Vagy a gepjarmutarolo letesiteshez? Ne haragudjatok hogy annyit kerdezek es esetleg hulyeseget, de nekem rengeteg felujitasom lesz. Elfogok veszni a papirok kozt
Battletag: hojszi#2983
-
tolts.hu
őstag
válasz Begbiebike #624 üzenetére
A vásárlás időpontjának az számít, amikor megkötöttétek az adásvételit.
Tehát az én esetemben hiába áprilisban költöztem, és nyáron kaptam papírt a földhivataltól hogy bejegyeztek tulajdonosnak, a vásárlás időpontja januárban volt, amikor megírtuk az adásvételit. Tehát ebből a "most költöztem 1éven belül"iből kiestem.
Marad az év végi határidő, amikor is kezdhetem leadni a számlákat, előtte csináltathatom a dolgokat, de a jogosultság fennállásakor (nekem 2021 dec.01, akkor lesz meg a bejelentett 1éves lakcím) nyújtsam be a számlákat, azt mondták az államkincstárban,www.tolts.hu - elektromos járművek töltésárai
-
tolts.hu
őstag
Együtt élő házastársak esetén van-e lehetőség arra, hogy csak az egyikünk igényelje
az otthon-felújítási támogatást?
A támogatást a legalább egy gyermeket váró vagy nevelő igénylő – azonos lakóhellyel
rendelkező házastársak vagy élettársak közösen, együttes igénylőként – igényelhetik,
így nincs lehetőség arra, hogy csak az egyik fél igényelje a támogatást.
24. Igényelhető-e a támogatás, ha a házastársak lakóhelye nem azonos?
Igényelhetik, azonban nem együttes igénylőként. A támogatás teljes összegére az a
szülő jogosult, akinél legalább egy közös gyermek lakóhelye van, ha a másik szülőnél
egyetlen közös gyermeknek sincs lakóhelye. A támogatás 50%-os mértékére jogosult
mindkét szülő, ha külön-külön mindkettejük lakóhelye megegyezik legalább az egyik
gyermekük lakóhelyével.www.tolts.hu - elektromos járművek töltésárai
-
tolts.hu
őstag
válasz Intel fan11 #622 üzenetére
62. Beadható-e a támogatás csak anyagköltségről (mivel a munkálatokat el tudjuk
végezni szakképesítésünknek köszönhetően)?
NEM adható be számla kizárólag anyagköltségről, a támogatás összegében (ami
maximum a teljes költség fele) az anyagköltség és a vállalkozói díj 50-50%-ban
szerepelhet.
63. Miként kell értelmezni az 50-50% (anyag-munkadíj)?
A támogatás összegében 50-50%-ban szerepelhet az anyagköltség és munkadíj
(vállalkozói díj). Az anyag+munkadíjról szóló számlákat összesítetten úgy kell beadni,
hogy a támogatás összegében a két költségtípus azonos arányban szerepelhessen. Ez a
feltétel nem az egyes számlákra vonatkozik, hanem az összköltségen belül a
támogatással érintett részre.www.tolts.hu - elektromos járművek töltésárai
-
egil2
csendes tag
Sziasztok!
Úgy olvastam, hogy fürdőszoba létesítését csak ott támogatják, ahol korábban nem volt. Nálunk is van persze, de pici és ablaktalan, szeretnénk a mellette lévő tágasabb és ablakos helyiségbe 'átköltöztetni'. Hogy lehet erre támogatást igényelni? Nem ez lesz az egyetlen felújítás egyébként.[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
válasz tolts.hu #683 üzenetére
Kontextusban kezeled a kérdést. Lesz számlája és szerződése más munkából, ez esetben (ha "marad benne a keret" a vállalkozói díj mértéke miatt) elszámolhat olyan számlákat illetve felújítást amihez nincs vállalkozó.
Ezt a Kincstár FAQ-ban hiába keresed, magán válaszokban foglaltak róla állást többször is. Kedvenc példám amire igent mondtak (nem nekem): naeplemes rendszer kiépítettése mellett WC csészéket cserél ki valaki, úgy, hogy saját maga végzi a munkát, a budikat pedig megveszi az OBI-ban. Azt mondták rá hogy simán mehet, amennyiben oké lesz a szumma (azaz a napelem+budik anyagköltsége nem több mint 75%).
[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
Miert, a szaniterek (felujitasi celu) csereje az onmagaban nem fer bele? Az hogy a csere soran mashova lesz lerakva, miert szamitana?
Szerintem a jogalkotoi szandek a meglevo furdo meghagyasa mellett egy ujabb letrehozasat zarja ki (azaz komfortnovelest duplakomfortra stb.), bar sejtesem szerint a hatso gondolat nem ez, hanem a tobb reszletben kiadas elokesziteset kizarni (ld. airbnb egy nagyobb szobaba beraknak egy furdot es maris jobb ar kerheto erte mint kozos wc/furdo).
En furdo athelyezessel felujitasara siman be mernem adni. -
Begbiebike
csendes tag
válasz tolts.hu #681 üzenetére
Köszi a választ, így gondolom én is ahogy írtad.
Mi nyáron (júniusban) kötöttük az adásvételit. Március vége körül be tudunk költözni, szóval 1 éven belüli lesz.
A problémám az, hogy február 01-től van érvényes lakcímkártyánk a felújítás alatt álló ingatlan címére, de már vannak januári (anyag)számláink.
Nem teljesen értem, hogy friss vásárlásnál miért elvárt az azonnali bejelentkezés, hiszen gyakorlatilag lakhatatlan az épület mialatt dolgoznak rajta.
Szerk: Hogy egyértelmű legyen: A legújabb infó az, hogy nem lehet korábbi a számla dátuma mint a lakcímkártya kelte.
Az 1 év letelte előtt nyugodtan gyűjtheted a számlákat és majd beadod ha megvan az egy év, de nem lehetnek korábbiak mint a lakcímkártyádon lévő dátum. Azaz nekünk január elsején már be kellett volna jelentkeznünk a lakásba, hiába lakhatatlan.[ Szerkesztve ]
-
sztothj
tag
MÁK GYIK 89-es pont: Igényelhető a támogatás csaptelepek beszerzésére is?
A Rendelet szerint a szaniterek beépítése és cseréje támogatható építési tevékenység,
amelynek keretében a csaptelek cseréje, beépítése is támogatható.Az idő a legjobb tanár - eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli.
-
tothbe
addikt
akkor ezek szerint menni fog az egész csak darabokban és nem egy fürdőszobaként.
Persze kíváncsi leszek, hogy ha esetleg ellenőrzik majd, akkor mit szólnak majd egy ilyenhez. Mert utólag elbukni és visszafizetni egy támogatást még rosszabb, mint meg sem kapni.By(e) Tothbe
-
Jovanny2
őstag
Sziasztok, problémás lehet-e az, hogy napelemes rendszer telepítéshez a cég ~2200000 Ft összköltséget 50-50% anyag és munkadíj bontásban ajánlott ki? Nem én kértem, és tisztában vannak vele, hogy 25% munkadíjtól már jók lennénk, de úgy vagyok vele, hogy ez nekem csak jó (lesz olyan felújításom, amihez nem kapcsolódik majd munkadíj, de olyan 1 mio Ft anyag igen), feltéve, hogy nem köt bele a MÁK. Mire kell figyelni, mit kérjek a kivitelezőtől? Ismerem a szerződésmintát, annak mellékletében csak az anyag és a munkadíj, és ezek összege kell, a számlán is gondolom úgy hozzák ki, hogy stimmeljen az anyagköltség és a munkadíj forintra. Van-e ebben még buktató, vagy jó lehet így?
Az élet túl rövid a hardverek biztonságos eltávolításához.
-
-
Jovanny2
őstag
5,18 kWp SolarEdge rendszer, 438.800 Ft/kWp, tehát ez bőven belefér. Erről kell nyilatkozat? Van hozzá minta? A számlán gondolom rajta lesz a névleges teljesítmény, meg a szerződésbe is beleíratom a megnevezéshez. Marha drágán fognak dolgozni, de mocskos olcsón kapom az anyagot. Megnyugtattál amúgy, már csak az MVM engedély miatt kell aggódnom, hogy jöhet-e 1 fázisra az 5kW inverter.
[ Szerkesztve ]
Az élet túl rövid a hardverek biztonságos eltávolításához.
-
cd930
aktív tag
válasz Jovanny2 #691 üzenetére
Engem is foglakoztat az a kérdés, hogy mi lesz a matek a MÁK-nál.
A beküldendő számlák anyag és munkadíj számláit összesítik és az alacsonyabb összeg max duplája (de max 3M) lehet a támogatás?Tehát ha az egyik számlában magasabb a munkadíj arány 25%-nál, a másiknál meg alacsonyabb az jó?
Bekerülhet külön anyagszámla vagy valamilyen módon mindenképp össze kell kötni egy vállalkozói szerződés munkadíjával?20+ éve a Prohardveren
-
Chal
addikt
Igen, bekerülhet. Pont pár hsz-el ez előtt volt róla szó.
Annyival egészíteném ki, amivel szoktam, de most elmaradt: a gyíkok, facebook postok, meg az e-mailben adott válaszok nem a jogalkotás részei továbbra sem, szóval ami készpénznek vehető, az a rendelet. Ugyanakkor nem hinném, hogy át akarnának verni bárkit is, szóval vélhetően befogadják ezeket az igényeket, ahogy írták.
De amúgy nekem is van benne ilyen, és már beadtam, szóval remélem hamarosan kiderül, hogy valóban így van e
[ Szerkesztve ]
-
-
cd930
aktív tag
válasz DougButabi #697 üzenetére
Bocs, elég sok témában kell magam mostanában művelnem, nem volt energiám 700 hsz-t végigolvasni, főleg úgy, hogy az elején még csak tapogatta a témát a nagyérdemű.
Összefoglalót kerestem, az nincs, így a legfrissebb infók birtokába a kérdezéssel kerültem.Hogy hozzá is tegyek a topichoz (bár lehet, hogy ez is volt már):
Volt korábban kérdés a hitel költségeivel kapcsolatban, ami riasztólag hathatott.
A napokban néztem át a Takarékbank hitelének a részleteit, gyakorlatilag minden lényeges költségtételt vagy ingyenesen csinálnak vagy visszatérítenek.
A legnagyobb valós költség az értékbecslés (ebből a kezdeti ingyenes).20+ éve a Prohardveren
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- PlayStation 5
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- macOS PC-re
- Yettel topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- További aktív témák...
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest