Hirdetés
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoger
tag
válasz Real_Necro #1001 üzenetére
Készítünk új kerítést, de csak a szomszéd felöl. Ez a motor a már meglevő kapura menne.
-
DarrenS
csendes tag
Sziasztok!
Engem az érdekelne akit már ellenőrzitek az hogy zajlott?
Mit néztek, mit kérdeztek, esetleg mit kértek be? Vállalkozót is ellenőrizték? -
siege5
aktív tag
Még nem, éppenséggel nem késtek, és a szaporodó kérelmek miatt számoltam vele, hogy nem a megszokott gyorsasággal fognak reagálni, de ha van kivétel akkor már jövő hét elején csak megjön.
Darrens: na erre kíváncsi vagyok, bár nem képzelek bele sokat. Általában a helyi hivatalnokok nem műszaki ellenőrök, így azt tudom elképzelni kijönnek megnézik ott van és úgy ahogy lennie kell, és ennyi, valoszinűsítem még a papírokat sem nézik az újra hiszen azt leadod (annak másolatát scanjét). A vállalkozót kétlem, hogy ellenőriznék utólag, őket az iratok beadásakor csekkolják le. Utólag már más okuk nincs rá.
[ Szerkesztve ]
-
Intel fan11
őstag
Sziasztok! Túl vagyok a beltéri ajtó cseréken! Írtunk vállalkozási szerződést meg kaptam számlát. lényegében a számlán 2 tétel van. Beltéri nyílászáró csere munkadíj és Beltéri nyílás záró csere anyagdíj! Ezt így elfogadja a mák? Viszont van egy árajánlatom pecséttel aláírással, amin rajta van az utolsó szilóig minden! Kb 3 oldal! Ezt kell csatolnom? Ja és tavaly cseréltünk kültéri nyílászárókat, de akkor nem lett leszegetve! Ezt most megcsináltattam! Ez , pedig úgy szerepel a szerződésben és a számlán, hogy kültéri nyílászáró szegése anyagdíj és kültéri nyílászáró szegése munkadíj! Problémám, hogy az árajánlatban ömlesztve van a 2 munka! nincs külön szedve, de végülis benne van minden pl szállítási költség is! Számlán azt hozzá írták a munkadíj összegéhez!
Battletag: hojszi#2983
-
Intel fan11
őstag
válasz Intel fan11 #1005 üzenetére
Ja és még annyi, hogy vállalkozási szerződésben sem részletezték ki a munkálatot azt írták, amit a számlára is! Ja és még azt mondták ne gondoljam, hogy 3 oldalt leszámláznak nekem. Ezt sehol sem szokták!
[ Szerkesztve ]
-
pictigjis
senior tag
válasz Intel fan11 #1006 üzenetére
tényleg nem szokták. vettem kerítésléceket meg hozzá való dolgokat a nívótól, a számlán annyi van, "kerítés". nekem is annyit mondtak, csatoljam az ajánlatot a számlához simán egymásba rakom a két pdf-et, két gombnyomás, ezen ne múljon semmi
-
pictigjis
senior tag
válasz Intel fan11 #1008 üzenetére
igen, azzal biztosra mesz. mondjuk hozzateszem, ha amugy a szerzodesben reszletesen le van irva minden, akkor a szamlanak mar felesleges mindent tartalmaznia. itt az a gond, hogy senki nem tudja elore, az o cucca szorozos vagy kevesbe szorozos emberi ellenor ele fog kerulni
de itt olyan domping lesz hamarosan, hogy egyszeruen nem feltetlenul lesz ido arra, hogy minden ember minden egyes szamlajat ellenorizzek...
-
pictigjis
senior tag
válasz Intel fan11 #1010 üzenetére
ooo, nem kotelezo am megtartani azokat a mini rubrikakat, sot... en minden szerzodesben ertelemszeruen csak a konkret tablazati sort tartottam meg (pl. keritesepites), es azt bovitve nagyon is befer oda minden. a kincstari doksi csak egy minta!!!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Intel fan11 #1005 üzenetére
Amit nem kötsz a MÁK orrára arról nem tud :-)
Az idei dátum az idei dátum a számlán és kész...
Az nyilván nem érdekes, hogy a tavalyi ajtó lett az idén beszegve.[ Szerkesztve ]
-
egon111
csendes tag
Sziasztok!
Az 50%-os támogatással szeretnék hőszigetelést és színezést csináltatni. A kiválasztott szakember első megbeszéléskor vállalta is a munkát, de pár napja azt mondta, hogy nem tudja vállalni, mert neki festő a szakmája, és azzal nem végezhet hőszigetelést számlaképesen. A színezésben (nemes vakolat) sem biztos. Igaz lehet ez? Kérdezném, hogy milyen végzettséggel lehet ezeket a munkálatokat végezni KATA-s vállalkozóként? -
LanyUs
senior tag
válasz egon111 #1013 üzenetére
Fő tevékenysége szerintem:
433401 Szobafestés, mázolásKiegészítő tevékenységként tanácsos ha megvan:
433305 Tapétázás
432906 Hang-és hőszigetelés ( ha ez nincs, akkor a hőszigetelő lap felragasztása valóban bukó ).
Az én személyes véleményem az, hogy a hálózás, alapozás és nemesvakolat és annak festése már oké. -
Azharel
aktív tag
Olyankor mi van ha olyan szaki ad nekem számlát vizes dolgok szereléséről akinek a a fő tevékenysége fűtés szerelés. Adhat egyáltalán? És ha ad aztán az alapján igényem vissza a pénzt olyankor mi van?
-
Real_Necro
veterán
válasz Azharel #1016 üzenetére
Nem inkább víz, gáz és fűtésszerelő? Viszonylag rokon szakmák, de kb egy csőhálózati szerelő is lehet... Kérdezd meg tőle mi a pontos szakmája.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Azharel
aktív tag
válasz Real_Necro #1017 üzenetére
A szakmája stimmel, de a kata-s tevékenység szám szerint csak fűtés szerelést végezhet. Azért vagyok rá kíváncsi, hogy ilyenkor mi a helyzet, hogy ad nekem számlát mert feltett szándéka hogy adjon.
-
gahor72
aktív tag
Állítólag itt le lehet kérdezni, h milyen tevékenységről adhat számlát az e. v.
link
Még nem próbáltam.
Üdv -
Jovanny2
őstag
válasz Azharel #1021 üzenetére
Nem akarok tippeket adni, de az anyagokat te is meg tudod venni, és akár fel is teheted segítséggel, utána a festő-mázoló már csak "felületképzést" csinál, és fest (nemesvakolattal színez). Szerintem a színezés simán belefér a festés-mázolás kategóriába.
[ Szerkesztve ]
Az élet túl rövid a hardverek biztonságos eltávolításához.
-
axioma
veterán
válasz Azharel #1021 üzenetére
Szerintem ez az o problemaja, ha olyan dologrol allit ki szamlat, amirol nem lenne szabad neki (hat igen, mondtam en mar az indulas elott, hogy az ellenorzosdi az nem a maganszemely felhasznalok elkapasara fog iranyulni, hanem ha a lakast ellenorzik akkor is a szamla tartalmara es ezen belul nyilvan a kiallitojara).
-
amargo
addikt
válasz Jovanny2 #1022 üzenetére
Azért nem olyan könnyű megcsinálni (én pl könnyebbnek gondoltam, igaz a lábazatnál a sziszifuszi részt csináltam, de sokat elszórakoztam vele), nálam tavaly csinálták meg. Attól függetlenül, hogy a házon szinte minden magam megcsináltam. Nem árt, ha az ember hozzá van szokva az illesztések kezeléséhez, ismerje a vízmértéket stb. Legyenek gépei, eszközei, állványa, ha olyan a kialakítás ne legyen tériszonyos, stb.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Jovanny2
őstag
-
Intel fan11
őstag
válasz egon111 #1013 üzenetére
Szia! Nálam is volt hasonlo szitu! Kőmuves vakolta a garazsunkat, de mennyezetre rakott szigetelest. Papiron o nem szigetelhet. Igy vallalkozasi szerzodesben azt irtuk garazs vskolasa x nm. Szamlan meg az szerepel komuves munkak. Ha rakerdeznek en raktam fel! 1,5 millio munkadijj utan belefer csak siman anyagszamla is elvileg! Igy a kecske is jol lakott meg a kaposzta is megmarad!
-
LanyUs
senior tag
válasz Intel fan11 #1028 üzenetére
Nekem is szükségem van szigetelő mesterre, de a FEOR alapján szerepel a hőszigetelés. TEÁOR kód alapján meg ugyanoda jutottam, mint a festő esetében... És az egyéni vállalkozói igazolványba TEÁOR kell. Azért fura lenne, hogy egy kőműves nem tehet fel egy gyapottáblát a mennyezetre? Vagy nem szigetelhet házat?
7511 Kőműves
Épületeket és épületrészeket létesít, épületek, építmények alapozási, falazási, zsaluzási, vasszerelési, betonozási, vakolási, homlokzatalakítási, hideg-meleg burkolási, víz-, hő-, és hangszigetelési illetve bontási, javítási, karbantartási és felújítási munkálatait végzi. -
Smiro
senior tag
Finishbe értem. Gépész és kőműves vállalkozók munkadíja meghaladja a másfelet. Az anyag a 4,5-öt. Kérdésem: vettem pld. faanyagot beépített bútornak és lépcsőnek, villanyos dolgokat, mint beépített lámpa, konnektor, vezeték. Festéket is. Kell-e az asztalos- villanyszerelő munkáról is számla, vagy így már nem, és elég, ha a friss bútort/lépcsőt mutatom, ha nézik. Másik kérdésem: 2 vállalkozó tételes számlát ad anyagról, munkadíjról. A többi anyagszámlát tételesen fel kell sorolnom ömlesztve és majd kibogarásszák, mi hová tartozik, vagy összeadják a munkadíjat és az anyagszámlát és így oké? Ha vállalkozó ad anyagszámlát, például asztalos fáról, bútorlapról, akkor munkadíjnak is kell mögötte lennie, vagy az már nem fontos, mert túl vagyok az 1,5 munkadíjon? a választ, nem kicsit
-
siege5
aktív tag
Engem is meglepett, hogy még semmi. No nem mint ha késnének, csak egyrészt volt aki később adta be és már túl van rajta, másrészt ez a bizonytalanság, hogy kapok e vissza vagy sem.
Szerintem péntek lévén valószínűsítem én is, hogy ma sem fog már, de reméljük jövő hét elején már jön. -
siege5
aktív tag
Nem kell minden anyag mellé munkadíj számla, sőt az sem szükséges, hogy vállalkozó csináljon mindent szerződéssel. Ami fontos, hogy arányaiban amiről van számlád az egyik oldal javára (munkadíj, anyag) se legyen túl alacsony vagy magas. A te esetedben, ha az arány 1.5 és 4.5 Milla akkor nem szükséges további munkadíj semmiről.
Az anyagszámlák esetén sem kell tételesen felvinni semmit, kell maga a számlaszám, a cég neve adószáma akitől vetted, és meg kell adni külön sorba szedve melyik paragrafusának felel meg a vállalkozói szerződésben is szereplő sorok szerint az adott anyag forintban kifejezhető része. Azaz ha van egy anyagszámlád amin mondjuk csak festék van az mehet egyben a végösszeggel az adott sorba, ellenben ha az adott számlán van festék és mondjuk spotlámpa, azt ugyanazokkal az adatokkal ellenben a végösszeget a számlán osszeadogatva bontva kell felvinned, mivel azok már két különböző munkálathoz tartoznak. Természetesen az összegek így két sorban adják ki az adott anyagszámla végösszegét.
Legalábbis én így értelmeztem, de míg vissza nem kapom, hogy jó addig nem bánnám ha valaki más is megerősítené a félrevezetés elkerülése miatt.[ Szerkesztve ]
-
tothbe
addikt
[link] ezt nem tudom olvastátok-e de ezek és a MÁK GYIK egy pontja alapján úgy tűnik a kezdeti állapottal szemben amikor direkt kérték az adóazonosító adószámként való feltüntetését a számlákon most mégis visszadobnak minden számlát amin szerepel kitöltött adószám. Ami király mert így lehet számlákat sztornóztatni és újakat kérni ami átutalás esetén ráadásul kész kálvária mert vissza kell utalni és újra átutalni az egészet.
Van esetleg valaki aki rá tud erre cáfolni mert mostanság kapta meg az elszámolást és volt benne adóazonosító jel valamelyik számlán?By(e) Tothbe
-
isoram
csendes tag
Ha jól olvastam akkor adószámról van szó a cikkben, ami ugye kizáró ok mert akkor már mint vállalkozó kapja a számlát, és csak magánszemély jogosult a támogatásra. Magánszemélynek adóazonosítója van, de az meg szintén nem kell (iil. nem lehet) a számlán, mert csak bajt okoz.
-
siege5
aktív tag
Nekem is ment a vita a kivitelezővel, váltig állították kell az adoazonosítóm magánszemélyként. Nem adószám és nem céges de végül képes volt rátenni, ellenben remélem ezzel nem lesz nagyobb gondom.
Daviid:
akkor gondolom csak némi apróság volt, remélem én is megúszom ennyivel. -
Real_Necro
veterán
-
tothbe
addikt
-
senki68
senior tag
Van olyan a törvényben, hogy csak az kap támogatást aki még az 50. életévet nem töltötte be?
Én már kétszer átolvastam a törvényt, ilyet nem találtam benne, de ma betették a fülembe a bogarat. -
amargo
addikt
milyen eszamla rendszer? (ha a NAV online-ra gondolsz, ott sincs ilyen) Nincs ilyen, hogy magánembertől adóazonosítót elkér bárki, a számlán ezt feltüntetni pedig Tilos.
[link]kérdés: 2021. január 4-től kötelező feltüntetnem a számlán a magánszemélyek adóazonosító jelét?
Nem, adóazonosító jelet nem kell a számlán feltüntetni.Ha a terméket beszerző, szolgáltatást igénybe vevő – szóban vagy írásban – úgy nyilatkozik, hogy nincs adószáma, vagy az ügyletben nem áfaalanyként jár el, és ezért a számlázáshoz nem ad meg adószámot, akkor a számlának vevői adószámot sem kell tartalmaznia.
Fontos, hogy a vevő nevét és címét a számlán mindig szerepeltetni kell, a nem adóalany természetes személynek kiállított számláról teljesített adatszolgáltatásban azonban nem szerepelhetnek a vevő természetes azonosító adatai, vagyis a vevő neve és címe).
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Cooler Master 240L core white Vízhűtés!
- KOLINK KL-850M PSU - 850W - 80 PLUS BRONZE - MODULAR
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest