Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Egy korszak vége
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Vegyestüzelésű kazán rostély házilag!
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
Új hozzászólás Aktív témák
-
j.bravo
addikt
válasz (Bundás) #32229 üzenetére
A malinál (valószínűleg, de nem garantálhatóan) azért nyugisabb lesz a vizsla-labrador mix
Nem erőltetem másra a gondolkodásmódom, de én is (ahogy már más is említette lentebb/fentebb) menhelyről választanék. Fajtamentő alapítványokat már ide sorolom. Többen nem csak a nevükben szereplő fajtát mentik, hanem keverékeket is.
Persze egyeztetve, ottaniakkal egyeztetve, elvinni sétálni a kutyát, ismerkedni vele, stb.Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
Mika1227
őstag
válasz (Bundás) #32213 üzenetére
Én ajánlanám ezeket a kutyusokat! Vizsla valószínű labrador keverék.Nagyon megbízható hely, mi holnap hozzuk el az egyik kutyust. Nem tudom, hogy van-e még szabad meg kell kérdezni.
A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!!
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
jézusom
addikt
válasz (Bundás) #32213 üzenetére
Menj el menhelyre, ha nem lesz olyan kutya ami tetszik meg mindig vehetsz, bár én nem javaslom. Azt meg felejtsd el, hogy nem fog rágni! Kiskutyának igénye van a rágásra, erre fel kell készülni, biztosítani kell rágni valót. A nagy pásztoroknak nincs mozgásigénye, és jó házörzők, de ezek önfejűk
-
bb0t
senior tag
válasz (Bundás) #21098 üzenetére
Ejnye nem akarok én senkivel sem vitatkozni, nem hiszem, hogy a szándékoddal van baj inkább a retorika, vagy a megfogalmazás vagy minek nevezzem nem volt éppen szerencsés. Szerintem nem akart is senki sem letámadni, csak úgy tűnik te magad sem tudod még igazán, hogy mit szeretnél és a falka kiszagolta, hogy bizonytalan vagy.
És kikérem magamnak a Cesar Millan-es dolgot is, nekem egy totálisan engedetlen komisz kutyám van.
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
-
bb0t
senior tag
válasz (Bundás) #21086 üzenetére
Jelez, ugat, morog - ezt nagyjából mindegyik kutya megcsinálja, akkor nem értem miért kellett kiemelni, hogy házőrzőnek akarjátok. Illetve sejtem, azért mert megvan ez a régi szemlélet, hogy kertes házba kell egy házőrző még akkor is ha ez manapság nem takar semmi jelentéstartalmat.
Továbbá azt is jelenti, hogy az a kutya csupán a kert biodíszlete lesz. Ez nem feltétlenül rossz, mert nem mindenki éli a kutyás életet ez oké, nem mindenki sétál, sportol vagy dolgozik kutyával, sőt gondolom a legtöbb helyen tényleg csak ennyi: legyen egy kutya a kertben. Ennél fogva én azt javaslom, hogy tényleg nagyon fontoljátok meg a fajtát, mert az nektek is jobb lesz meg a kutyának is.philoxenia:
A tanyavilágban valóban van jelentősége és értelme. Ott tényleg tudják mikor mit ugat a kutya de nem is mászkál arra 5 percenként járókelő. Tanyán ha ugat a kutya ott történés van ez egész biztos. Mi is mindig tudtuk gyerekként a nagymamánál, hogy ha ugatnak a kutyák jött valaki. De az egészen más mert egyrészt nagyobb jóval az életterük mint kertvárosban, másrészt feladatuk van és idejük nagy részét a gazda mellett tölthetik.Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz (Bundás) #21086 üzenetére
Jelezzen, ugasson, morogjon,
És ez mire is jó? Ha nem vagy otthon semmi értelme, mert kb. az összes kerti kutya ugat, akkor is, ha valaki elmegy a kerítés előtt. Tehát attól, ha ugat a kutya, a szomszéd nem fog kinézni. Ha meg otthon vagy, akkor nagy valószínűséggel nem törnek be, ráadásul az emberek 90%-a nagyjából le se ........., hogy a kertben ugat a kutyája.
-
-
TazLeacher
nagyúr
válasz (Bundás) #21071 üzenetére
Napi 3-4 óra séta/futás és foglalkozás nem mindig van a kutyára
Komoly képzés nélkül annyit ér egy egy házőrző kutya, mint a tábla, amit kiraksz az ajtóra. Személyes vélemény, de nálam a házőrző kutya ott kezdődik, hogy min. 2 kutya, akik ki vannak képezve. (Ha ilyen célra kellene kutya, én 2 dobit tartanék.)
Ez nagyságrendileg ráfordított idő függvényében 1-2 évet vehet igénybe, + több százezer forintot. Ez alatt fabatkát sem ér egy házőrző kutya. Lelövik, lesokkolják, megmérgezik: fagyállót itatnak vele vagy üvegszilánkos zsemlét etetnek vele...Képzés nélkül meg nagyjából tök mindegy, hogy mit veszel. Ugatni a legtöbb fajta fog. Olyan kutyát vegyél, amelyik szimpatikus, és megfelel az életritmusodnak.
-
kircipeti
senior tag
válasz (Bundás) #5590 üzenetére
Most igy hirtelen visszaolvasva nem talalom, de kan kutyusrol van szo? Mert mostansag tuzelhetnek a szukak, az enyem is meg van zavarodva. O sem szokdosott, de mostanaban parszor elofordult.
Egyebkent ha elnaspangolod, amikor hazament vagy miutan hazacincaltad, azzal szerintem csak azt ered el, hogy felni fog hazamenni.
-
kircipeti
senior tag
válasz (Bundás) #5404 üzenetére
Hali!
Szerintem kb 70x50-es belso alapteruletu lenne jo, magassa pedig kb 50cm (gondolom a 30-35cm-es kutyamagassagot a marmagassagara ertetted es nem a feje bubjara). Az elozoben irtam, hogy szerintem a legjobb, ha csinalsz egy keretet. A kimaradt bambuszt nem tudom, hogy kivulre vagy belulre lenne-e erdemes rakni, talan belulre inkabb. Kivulre pedig valami olcsobb lamberiat. A keretbe bele a hungarocelt, alulra lehet tobbet is. A tetot szerintem ferdere. En a felhajthato/lenyithato tetot mar nem vallaltam be de termeszetesen jo dolog. Az ajtot erdemes oldalra rakni, ahogy en is tettem. Kb akkorat, amin pont befer.
"Egyenlőre ennyi, Winner_hun esetleg?"
[ Szerkesztve ]
-
Skizz
addikt
válasz (Bundás) #5404 üzenetére
A ház alját ajánlatos minél vastagabb hungarocellel szigetelni, ha ráfekszik a kutty, akkor nagyon hamar átmelegszik alatta. Méretei, hát legyen minél kisebb, hogy minél hamarabb átmelegedjen, de legyen elég nagy ahhoz, hogy a kutya majd nagy korában állva meg tudjon fordulni - ehhez mérten csinálj tetőt is. Ha rossz a kutya, vagy csak szimplán túl kölyök még, akkor hagyd a függönyt, úgyis leszedi, ha unatkozik.
-
kircipeti
senior tag
válasz (Bundás) #4869 üzenetére
Hali!
Nem tudom, hogy milyen fajtarol van szo, de alapvetoen, ha kinti kutyanak szanjatok, akkor egyaltalan ne engedjetek be. Azt sem tudom, hogy mennyire egeszseges dolog a kalyha elott dogleni, majd kimenni a 4fokba. A hulyeseget altalaban elobb megtanuljak es nehezebb roluk leszoktatni, mint a helyes viselkedest. Szoval kovetkezetesnek kell lenned vele es teljesen kirekeszteni a hazbol. A nyuszitesrol meg par nap utan leszokik majd, ha rajon, hogy nincs ertelme.
Winner_hun: jo kiallasu a dog. Marmagassagot mertel mar neki?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kuponkunyeráló
- Asszociációs játék. :)
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- AiXun T3B T210 forrasztóállomás + tartozékok
- Canyon Stoic 2 XL
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette" - XL - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
- Felújított Herman Miller Aeron Classic B méret prémium gurulós irodai szék
- Vadonatúj Quickwheel MAX Urban elektromos roller, 500 watt, 30 km/h, 45km,15Ah akku, számla
- iScooter i10Max Elektromos Roller 750W bontatlan dobozában, számla, gari
- Remek áron vadonatúj brutális elektromos roller Quickwheel EXPLORER - 5600 watt, számla
- Govee TV backlight 3 lite (75-85" TV-hez)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest