Hirdetés
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
-
LOGOUT
Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót! 
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
SyMbioTe
üzenetére
• Ha nem kell semmilyen extra, akkor a fapados mezőnyben adja magát pl. a Seagate Basic, az nem integrált USB-s.
• Ha olyan 2,5"-os külső merevlemez kell, amire 2 helyett 3 év gyártói garancia van és nem integrált USB-s, akkor meg pl. az ADATA HV300 is opció lehet, bár annál már vannak bizonyos extrák és nem olyan fapados kivitelű, mint az előbbi.
• Az ADATA HD710 Pro eleve extrákkal rendelkezik, mint ugye az ütés- és vízálló kivitel, ahol akkor ugye azt kellett volna írni, hogy mégis kellenek extrák. A célra egyébként ez is megfelelhet, nem integrált USB-s, valamint 3 év gyártói garancia van rá. Ha egyéb ütésálló külső merevlemezek is érdekelnek, akkor lásd egy másik válaszban leírtakat, az ott linkelt példákat.
• 25-30 ezer forint között akár már 2 TB-os gyárilag készre szerelt 2,5"-os külső merevlemezt is lehet venni, lásd pl. Segate Basic. Persze ha elég az 1 TB-os, meg abból is inkább ütésálló kellene és 3 év gyártói garanciával rendelkező, akkor nyilván adja magát az említett ADATA HD710 Pro, vagy egyéb hasonló termék. -
neo-geo
senior tag
Sziasztok.
Olyan gondom lenne, hogy kaptam egy külső 2,5"-os Samsung M3 1TB-os vinyót, és az egy terrrából az intéző csak majdnem 600-at foglaltnak lát, holott ha CTRL+A-val kijelölök mindent, akkor csak 330GB hely a foglalt terület. A kukát néztem az üres, rejtett fájlok mutatása be van kapcsolva, most akkor hol lehet bő 250GB? Előre is köszi a válaszokat. -
Sziasztok
1. Mekkora méretű legyen fizikálisan (2,5" / 3,5") és tárhelyet (GB / TB) illetően?
2,5" / 1TB
2. Egybeépített (kompakt), vagy külön külső rack és HDD megoldást akarunk, esetleg tervezzük-e a bele kerülő HDD-t cserélgetni, áttenni máshova?
Egybeépített
3. Szükségünk van-e bónusz szoftverekre, kiegészítőkre (pl. tokok), egyéb extrákra (pl. fémház, extra dizájn, ütésállóság) hozzá?
Alapvetően nem kell semmi extra. Jövőre gondolva talán ha nem integrált az USB felület.
4. Mire és milyen rendszeren lesz használva pontosan (backup PC / Mac, TV-n történő lejátszás / felvétel, játékkonzol stb.)?
Windows, adattárolás / biztonsági mentések
5. Mennyi a vásárláshoz rendelkezésre álló anyagi keret (ha Machez használnánk, hajlandóak vagyunk-e megfizetni a felárat a külön ahhoz tervezett modellekért)?
Ahogy néztem ~20-25k között vannak, szóval kb ennyi.
6. Mennyi legyen a garanciaidő, kompakt kivitelben, vagy különálló alkatrészenként megvásárolva lenne-e előnyösebb?
Minél hosszabb.Én elsőre az Adata HD710 Pro-t néztem, 3 év garancia, és ha jól tudom nem integrált, tehát gari időn túl is megoldható egy hdd csere, ha valami gebasz van. Az meg már csak extra hogy kicsit ütésálló, és a kábelnek is van helye.
Az megfelelő ilyen célra, vagy van optimálisabb ajánlás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik a gyárilag összeszerelt külső merevlemezekkel foglalkozik és ad információkat, valamint tanácsokat a vásárlók számára. A külső házak, dokkolók stb. az alább felsorolt társtopikok témájába tartoznak.
Kérünk mindenkit, hogy mielőtt a kérdését feltenné, a téma összefoglalót mindenképpen olvassa el, mert a legtöbb kérdésre a válasz ott megtalálható!
Társtopikok:
• Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
• Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
• Milyen merevlemezt vegyek?
• HDD probléma (nem adatmentés)
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• GPT, MBR
• Particionálás
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Rog C VIII / R9 3950X / RTX 3080 / 1TB SSD / 32GB
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH
- iPhone 15 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)
- Otthoni AI Workstation (E5-2697 v3, 32GB RAM + 2x RTX 3060 12+12GB VRAM)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
• Ha nem kell semmilyen extra, akkor a fapados mezőnyben adja magát pl. a