Hirdetés
-
LOGOUT.hu
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz ccs2929 #8748 üzenetére
Szúrópróba szerűen, hacsak nincs ráírva az igazi érték, mert akkor 100%-os a vámolás. Ilyen gift-es csomagok vámolása/nem vámolása a szerencsén múlik.
Saját csomagom:
Most beszéltem a postával, 7:34 perc után sikeresen felvették a telefont, és a 140$-os csomagom tegnap megérkezett, már a vámon van, de még nem dőlt el a sorsa. Nem nagyon akarok fizetni 8k-t, szorítsatok. Egyébként SG Post-os.
[ Szerkesztve ]
-
maj-viktor
őstag
válasz ccs2929 #8741 üzenetére
Hello!
Igen + ÁFA! (27%)
De itteni fórum és saját tapasztalatok alapján ha sima "lassú"postával (CN-HK-SG) rendeled 90%,hogy átjön áfa,vám nélkül, de ha gyorspostával-futárral (EMS-DHL-FedEX-UPS), akkor fordítva max. 10%, hogy átjön, szal itt inkább biztos a plusz áfa-vám fizetés!(#8750) kisbrekes100
Indítsz egy vitát, ha sikerül megvitatni, akkor az eladó visszaküldi a pénzt, ha nem akkor a paypal dönt a bizonyítékok ellenébe... de úgyebár legtöbbször az ember jogosan "vitatkozik" és kb.99%, hogy visszakapod a pénzt, nekem csak pozitív tapasztalatom volt ilyen ügyileg (akár pl. eltűnt ebay-es eladónál, stb.)(#8751) Crytek
Nekem még életembe nem romlott el memóriakártya, pedig "gyagyijaim" is vannak és van jó pár legalább 10-15db szal nem értem miért izgulsz a garancia miatt... a memóriakártya nem nagyon az az elromlós dolog... ezért is adnak ezekre életgaranciát szinte! De ha ennyire "parázol" vedd itthon drágábban, csak akkor nem értem miért akarsz külföldről rendelni... Amúgy szerintem is az EU-s központjukba kell postázni vissza a hibásat...(#8755) dReFiX
Addig örülj! Én folyton CN-s postával kaptam (bár mostmár mindenhol reklamálok, hogyha lehet ne CN-el küldd)(#8757) sagesz93
Törölték a rendelésedet... valószínűleg visszakapod a pénzed automatikusan!
De ha kell írj rájuk, hogy most mivan...
De ha visszakapod a pénzed, akkor biztos küldtek róla e-mailt
Ezután 2-3 munkanap miíg visszakerül a bankkártyádra a pénz(#8759) vegyszer
Nekem dx-es tapasztalatom
itt kezdtem el először külföldről rendelni ~1éve
Régen gyorsan 2-3nap alatt feldolgozták a rendelést - postáztak!
De sajna CN-el
Pár hete újra bepróbáltam, de 1 hét után se tudták feldolgozni a rendelésemet, így refund-ot kértem
Viszont chat-en tudtam kérni, hogy ne CN-el, hanem SG-vel küldják, szal elvileg tudod variálni a postát, de külön kérni kell, amúgy CN-el küldik!
De én nem ajánlom!
Én balga újra bepróbáltam, de megint 1hete semmi infó nincs még, ma már rájuk írok, hogy mivan, lesz-e valami....(#8760) b0bcat
Ja volt itt olyan beszámoló, hogy DHL-el küldte valós 200$-os érték volt rajta és gond nélkül (értsd ÁFA-VÁM nélkül) megkapta... persze ez a 100-ból 1eset!
Röviden lassúpostával max 10% az esély, hogy vámon akad, míg gyorsposta-futár esetén fordítva 90% az esély!JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
törölt tag
válasz ccs2929 #8881 üzenetére
Én tegnap küldtem el a postának az összes iratot, ma reggel 7-kor írtak is, hogy folyamatban van a vámolás, és semmit sem kell előre fizetni, hanem majd a 3-5 napon belül kiszállítják és a postásnak kell fizetni készpénzben. Ha látod a nyomonkövetésen, hogy "Vámkezelésre vár" (nem Vám elé állítva), akkor készíts minden papírt, én azt javaslom, hogy banki és PayPal számlákat, és email visszaigazolásokat, meg egy nyilatkozatot, ami letölthető innen
(iktatószám nélkül is elfogadják, ha előre küldöd nekik).Szépen kinyomtatsz mindent, kitöltöd amit kell, majd szépen rendre beszkenneled őket, és egy kedves levél mellé csatolod a mellékleteket, és elküldöd ide:
vamkezeles@posta.hu
Aztán várod a csomagot, és fizetheted az ÁFA-t.
[ Szerkesztve ]
-
vegyszer
addikt
válasz ccs2929 #9034 üzenetére
Ide írd be a tracking numbert.
[ Szerkesztve ]
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
maj-viktor
őstag
válasz ccs2929 #9727 üzenetére
17track...
Bár még friss lehet az infó, mert a fősorba még:
2013.08.17 19:23, Item information : Célországba elküldve / Item sent abroadDe ha lehúzom a részleteket, akkor meg:
27-08-2013, Arrived at overseas (Country code: HU)
17-08-2013, Despatched to overseas (Country code: HU)JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
szmyky
aktív tag
válasz ccs2929 #41052 üzenetére
Szerintem ez megbízható!
100-an rendelték ezt a terméket tőle és 100% az áru értékelése, úgyhogy szerintem oké a termék!
Az össz értékelése is jó a cégnek!
Bátran rendelheted, ha mégsem jönne meg, akkor ott az Ali védelme és visszautalják a pénzed!
Ugyanis a pénzed először az Ali számláján landol, csak sikeres üzlet után jut az eladóhoz!
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest