Hirdetés
-
LOGOUT.hu
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
-
Samus
addikt
válasz Siriusb #15046 üzenetére
Még nem tartom magam átvertnek, csak szakadjanak meg, akkor mondják azt, hogy sorry, nincs raktáron, beszerezzük, kis türelmed kérjük. Néztem a Slatedroid fórumát, egy kolléga nagyon panaszkodik, hogy rossz cuccot kapott, egy másik valami hibásat, utána három elégedett vásárló mondja el történetét. Tény, hogy lassan ugyan, de a következő munkanapon válaszolnak a levélre is. Nagyon remélem, hogy a beszerzés tart eddig, csak bosszantó, hogy készletinfó nincs feltüntetve az oldalon...
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
cekkk
veterán
válasz Siriusb #18602 üzenetére
ezt nem tudtam. Barátnőm a szállítmányozás területén dolgozik és ők ezt használják, és ott is középárfolyamnak nevezik azért mertem így írni. De köszi az infót.
-
cekkk
veterán
-
hunaqua
addikt
válasz Siriusb #18605 üzenetére
Most is van három.
1 a "közép",és a bankok vételi és eladási árfolyama.
http://napiarfolyam.hu/%C3%A1rfolyam/Amerikai+Doll%C3%A1r/valuta/
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
Siriusb
veterán
válasz Siriusb #18605 üzenetére
Próbáltam utánanézni, az MNB sehol nem beszél középárfolyamról, gyanítom ez az adott szektorba/köztudatba meggyökeresedett kifejezés.
Magyarázatot leginkább itt találtam, de jobban már nem folyok bele, annyira nem érdekel ez a terület. Bőven elég, ha valaki csak a legszükségesebbeket megmondja, amiről feltétlenül tudnom kell pénzügy terén.(#18607) hunaqua
Az más. Mi most egy központi, hivatalos árfolyamról beszélünk, amit pl. vámoláskor használnak.(#18606) cekkk
Idézem: A Magyar Nemzeti Bank valutaváltási tevékenységet nem végez!
De ez már csak kötekedés.Szerk.:
Milyen jó, hogy erről a témáról dumálok, amikor közöm sincs hozzá, ismereteim sincsenek (max erősen korlátozottak), s amúgy is kerülöm, mint ördög a tömjénfüstöt.[ Szerkesztve ]
-
janaman01
addikt
válasz Siriusb #24838 üzenetére
na tessék, komolyan mondom szivesebben vásárolok ilyen helyekről, mint az apródról pl....
meg az a duma ne utalj előre stb....persze...az utánvét kapásból 1500, (aliról sok eladó már 13 dodoért DHL), és ha belerak az utánvétes csomagba egy kiló kavicsot? az se jobb... szóval az itthoni vásárlás sem megbizhatóbb, max webáruházakban....de azok meg ökör árral dolgoznak.../tudom hogy nincs igazam, de attól még nem tévedek/
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Renault, Dacia topik
- AliExpress tapasztalatok
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Astra kalandok @Első rész
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Villanyszerelés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Politika
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- További aktív témák...
- Panasonic Toughbook CF-54-3 i5 2,6 GHz 8 GB RAM 256GB SSD
- Getac UX10 G2 i5-10210U 8GB RAM 256GB SSD Win 10 Pro
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest