- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- bambano: Bambanő háza tája
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
sziasztok!
csomagot kuldtem az usa-bol, egy honapig tartott a feladastol, mire a Posta kikuldte a vam bekerot. szamitogep-alkatreszek vannak a csomagban, mind a sajat hasznalt cuccom es ajandekba kuldom egy jobaratomnak.
ilyen esetben milyen ertekek legyenek az egyes alkatreszek mellett? pl egy msi x370 sli plus lap, benne egy 1700x-szel. 4 even keresztul hasznaltam, most annak milyen erteket fogadnak el vamolashoz?koszi,
&rew -
ecaddsell
aktív tag
Banggood Express, Shipping Fee: US$2.14 (ez volt a legolcsóbb amit választani lehetett, 4g kb. 14$ értékű cucc).
Csupaszám 10 digites azonosító. parcelsapp.com megtalálja, 17track.net nem.
A parcelsapp azt az azonosítót is ismeri amivel a levél jött (A betű sok szám végül 2 betű), a Next tracking numbers alatt.
Mivel úgy tűnik csomagpontos lesz érte kell menni egy olyan helyre amit nem ismerek és túl közel sincs.
A következő opció az EU Priority Line lett volna potom $8.06-ért... -
togvau
senior tag
Ez a vkua linkű online vámkezelő cucc a szoci állami cég (posta) oldalán működött valakinek már? Én ahogy megadom a követési számot, kiléptet, és kivág a főoldalra, mindig mindenről.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
azbest #95806 üzenetére
postán felvett csomag volt ráadásul. beszéltünk róla, hogy vámkezelt és készültem fizetni, de nem kellett, szóval valószínűleg nem a figyelmetlenség volt az ok, hanem átjött. nem volt rajta semmi vonatkozó új infó,ragacs,felirat és még csak fel sem bontották. érdekes.
mindenesetre köszönöm!
-
ecaddsell
aktív tag
Már a harmadik levelet kapom a info@csomagkuldo.hu-tól, hogy muj-eshop.cz-webshoptól a rendelésem ők fogják szállítani.
Ezzel csak 1 gondom, van soha nem rendeltem semmit ettől a webshoptól (sőt ezidáig nem is hallottam róluk) csakúgy mint ez a csomagküldő is ismeretlen számomra.
Mivel tavaly az Ali hasonlóan kaotikus módon szervezett egy átvevőhelyes kiszállítást, felvetődött bennem, hogy nem-e itt is valami hasonlóról van szó.
Van valakinek valami hasonló tapasztalata? -
azbest
félisten
válasz
hoffman_ #95801 üzenetére
előfordulhat, hogy hibázott az ügyintéző és átengedte. De olyat is meséltek már, hogy a postai kézbesítő figyelmetlensége miatt elfelejtette elkérni az áfa és vámzekelési díj összegét átadáskor. Persze utólag rájött a hiányra és jelentkezett - de gondolom ilyenkor a határozat papírja rá van ragasztva a küldeményre és ott látszik, kellene -e fizetni.
Esetleg közben kiderült, hogy eu-n belül adták fel (nem vámaszabad területes késleltetett áfafizetéssel).
-
TheProb
veterán
Gyorsaság téren nálam is piros pont. Csüt adták fel és alapból péntekre már írták, hogy hozzák. De valami UPS kocsi késés miatt csúszott 1 munkanapot. Asszem NL-ből jött.
De ez teljesen érthetetlen számomra, hogy még egy nagyságrendi időablakot sem adnak, hogy mikorra várható a futár.
-
iceQ!
addikt
DHL hol jó, hol nem. Nekem pl Németországba 4 nap alatt ért át egy kisebb csomag (DHL Express), belföld i srendben volt egészen november 19-ig, mikor összetörtek egy csomagom és még nekem kellett telefonálgatni, hogy hol van. Jelenleg a panaszkezelési osztállyal fecsegek hol telefonon, hol mailben.
-
skyrush7
aktív tag
Ezzel mi történhetett? LT380265002NL
Ez egy Huawei Am116 füles, tavaly márciusban is rendeltem egyet, akkor free shippinggel. (CN Post Small Packet) Nem érkezett meg azóta se, a pénzem visszakaptam. Azóta gondoltam megpróbálom mégegyszer, mert nagyon kedvelem azt a fülest, de most rádobtam 700 forintot + AE standard shippingre.
November 25. óta ez is áll, elvileg megérkezett Belgiumba (Liege). Erről is le kéne mondanom? -
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
előfordulhat (pontosabban hogyan), hogy vámkezelésre bekért infók megküldése után 75usd értékű ali-s csomagot nem terhelnek se áfával, se postai vámkezeléssel?
-
sb
veterán
válasz
TheProb #95795 üzenetére
Épp feletted írtam. Azért sebességben nem voltak most rosszak nálam. És akkor finoman fogalmaztam. Pénteki megrendelést hétfő délelőttre meghozni...
Időablakot viszont nem küldtek valóban. Lehet, hogy túl gyorsak hozzá.DHL-től pl. kaptam 2 héttel ezelőtti csomagnál 1 órás sávot (amit végül nem tartottak
). Cserébe van náluk dec 9-i feladással egy német csomag amiről 3-5 nap szállítás helyett ma, 21-én sem tudni hol jár. Az utolsó infó 7 nappal ezelőttről annyi, hogy "elindult" Németországból.
Az én kérdésemre valaki?
-
hito
nagyúr
Igen, ezt olvastam én is, de üsz-on azt mondták, hogy nem tudnak ilyen jellegű korlátozásról. Egyes országok előbb vezették be a korlátozást (pl. No, Belgium, Francio, stb.) és oda is érkeznek csomagszállítmányok. Állítólag csak a személyszállítást érinti egyelőre a dolog.
iceQ: fényképező.
Egyébként ez is érdekes kérdés. Egyelőre nem vámolják a csomagokat Angliából. Ugyanakkor ma olvastam egy cikket, amiben az volt, hogy most 20%, 2021-től pedig 27%.
Most, amikor egy brit webshopból rendelünk, 22 euró alatt egyáltalán nem, felette pedig húsz százalék áfát fizetünk. Mindez a Brexittel a jövő év elejétől megszűnik, és
a megrendelések után 27 százalékos magyar áfával kell számolnunk,
ami egyértelmű drágulást jelent – hívták fel a figyelmet a szakemberek.
Itt a teljes cikk. Most akkor mi van? Jelenleg is kell 20% áfát fizetni? -
bl4ze
veterán
Kiss Róbert alezredes elmondta, hogy a Nagy-Britanniából érkező repülőgépek nem szállhatnak le Magyarországon sem hétfő éjféltől.
Én a helyedben felhívnám a UPS-t, hogy érkezhet-e holnap cargo gépük Angliából mert X fuvarlevélszámon küldeményt vársz.... !!!
+36 1 877 0000 -
hito
nagyúr
Van, igen
Viszont épp most kaptam egy érdekes e-mailt. Ez van a tárgyban:
UPS - Fennakadási értesítés, fuvarlevélszám
Szövegben meg egy ilyen rész:
Csomagjának státusza módosult.
Fennakadás oka: A UPS Access Point™-telephelyen előkészítették a csomagot a UPS-hez való visszaküldésre vagy a UPS általi felvételre.
Szót nem értek ebből. Nem baj, nem izgulok, biztos minden ok. -
TheProb
veterán
Sziasztok!
Csomagot várok UPS-től, TN alapján elvileg ma hozzák, de csak annyit van megadva, hogy "nap végéig", semmi konkrétum. Létezhet, hogy 2020-ban ennyire gané az UPS rendszere, hogy legalább egy körülbelüli időablakot sem adnak meg, hogy kb mikorra várható a futár...?
Eléggé elszoktam már attól, hogy egész nap otthon kelljen csak ezért dekkolni... -
sb
veterán
Sziasztok!
Van egy orange connex (visszaolvasva speedpak? ES... kezdetű baromi hosszú azonósítóval) csomagom.
Azt írja, hogy volt két sikertelen delivery attempt 15-én. Egész nap itthon voltam, senki nem keresett vele.
Ilyenkor ezt hol lehet utolérni? Magyar postán nem található meg a tracking number, ill. ha itthon nem regisztrált akkor is furcsa lenne, mert a postás 14-15-16-án is hozott cuccot, csak mást.szerk: Ha már szó volt gyors szállításról. Amazonos rendelés 18-án (péntek), UPS-el jött. Ma délelőtt átvettem (hétfő
) .
Ráadásul több cucc lett volna egyben amit eleve dec. 29-re ígért az amazon de egyszer csak jött egy levél, hogy kettébontva küldik változatlan postaköltség mellett, hogy előbb megjöjjön ami tud.Covid alatt 5 napos (3 munkanapos) szállítás nagyon necces szerintem.
Etőtl függetlenül most lement a pincébe "pihenni" a csomag.Se a túl lassú se a túl gyors szállítás nem jó nekünk.
-
hito
nagyúr
Köszi!
Végül UPS lett. 40 font, nagyon olcsónak tűnik, remélem a biztosítás is benne van. Már csak azon kell remegni, hogy ne zárja le a határokat Mo. is Anglia előtt, mert akkor bizonytalan ideig ottmarad a csomag és lehet, hogy már csak 2021-ben indul, akkor meg már vámolni fogják.
-
togvau
senior tag
óvatlanul nem eu raktárból rendeltem, és a piócák megfogták a vámon.
Vámügyintézés csak papíron mehet még mindig? ( online vámügyintéző béta persze mindig elszáll, és kiléptet, ahogy beadom a követési számot) -
hito
nagyúr
Na, közben TNT kiesett sajnos, ugyanis a honlapjukon közlik, hogy fényképezőt nem, vagy csak saját felelősségre szállítanak
UPS-nél nem láttam ilyen kitételt. Ezzel kapcsolatban van infód esetleg? Illetve náluk lehet 400eFt-ig biztosítás kötni a csomagra? Deklarált értéknél be lehet írni a csomagértéket, de nem tudom, hogy ez egyet jelent-e a biztosítással, illetve, hogy fényképezőre is vállalnak-e felelősséget biztosítás esetén.
-
hito
nagyúr
Létezhet ez?
Egy majd 4 kilós csomag (méter: 43x30x27cm) másnapi szállítással Angliából TNT-nél 45 font? Mo-ról Angliába DHL-nél 85-185eFt. TNT angol oldalán kalkulálva is csak 66 font másnapi szállítással.
Két kérdésem lenne:
- TNT ajánlott futárcég ilyen szállítás esetén?
- lehet náluk biztosítást kötni a csomagra (érték 400eFt)Köszönöm
-
bl4ze
veterán
válasz
aytukabozs #95778 üzenetére
Szerintem ez nem működik, nem is működött.
Én is próbáltam egyszer korábban, nem ment - maradt az email -
aytukabozs
addikt
Sziasztok
Életemben először próbáltam használni az e-ügyintézés oldalt, és rögtön jól fel is b@$#tam magam rajta.
Belépek az én postám felületen, megadom a nyomkövető számot, és ezt dobja:
majd visszahajít a kezdő oldalra.
Eszköztől, és böngészőtől függetlenül nem tudom használni a kisalkalmazást.
Van valakinek tippje mit rontok el?
Egy 28$-os cipőt vámolnának (shipping 0$), én meg gondoltam így gyorsabb lesz mint emailben, de úgy látszik tévedtem. -
bl4ze
veterán
válasz
Occon adom #95776 üzenetére
Ez még csak pár napja indult el Kínából :
14 Dec 2020 11:16 Airline departure CHINA POST -
Occon adom
aktív tag
RV507638975CN
A Magyar posta szerint 10.29-n volt utolsó bejegyzés hogy Kinai raktárban Shanghaiban, a Track17 szerint olyat ír hogy 2020-12-18 23:47 Budapest, hogy elérjük az érkezési helyet, nem érthető most akkor mi van? [link] -
skyrush7
aktív tag
Sziasztok!
Rendeltem két terméket (23 és 28 euró), de azt az eladó egy csomagban adta fel az eltérő rendelési időpont ellenére. Így is áfakötelesek, ha alapvetően két eltérő rendelésről van szó? -
fairi
őstag
válasz
ufonauta #95769 üzenetére
Enyém viccesebb
https://t.17track.net/hu#nums=RV509586286CN
Ez se mindennapi. Csomag megérkezik elvileg Budapestre, majd következő nap Kijevben köt ki.
2020-12-09 13:11
Kiev, Arriving outside the Transit Bureau (Third Country Transit)
2020-12-08 15:21
Budapest, to reach the place of arrival
2020-12-04 14:58
Arrive at the sending center
2020-12-02 12:35
Leave the Brest, Belarus processing center -
ufonauta
aktív tag
Sziasztok!
Ez is valahol cinyel. Elvileg 8-án megérkezett Budapestre, de a Magyar posta utoljára 10. 29-én hallott róla. :eek:
Célállomás - Nyomon követési lekérdezés ideje: 9148 ms
2020-10-29 11:04
rakja a felszerelést a táskába
2020-10-29 10:22
Exportcikk fogadása az átváltási irodában
2020-10-29 01:00
Küldjön tételt külföldre
2020-10-28 19:55
Tétel fogadása az ügyféltől
Feladás - Nyomon követési lekérdezés ideje: 71 ms2020-12-08 15:02Budapest, érkezési hely
2020-12-02 12:35
Érkezés a célfeldolgozó központba
2020-11-23 13:52
Elhagyva a [Szmolenszk, Oroszország] feldolgozó központot
2020-11-20 12:39
Kilépés az [Iletsk, Oroszország] feldolgozó központból
2020-11-18 12:21
Elhagyva a [Dosztyk, Kazahsztán] Feldolgozó Központot
2020-11-13 13:01
Elhagyva a [Xinjiang Horgos Port, Kína] Feldolgozó Központot
2020-11-09 12:14
Elhagyva a [Chongqing Tuanjiecun központi állomást, Kína] Feldolgozó Központot
2020-11-03 10:29
Chongqing, szállítási célra szállítják a fuvarozóhoz
2020-10-29 17:01
Chongqing City, hagyja el a [Chongqing International Processing Center] -t, a következő megállónál [Chongqing Exchange Station] (tömegközlekedés)
2020-10-29 10:04
Chongqing-ot, a [Chongqing Nemzetközi Feldolgozó Központ] exportálták és lezárták
2020-10-28 20:49
Chongqing, érkezzen meg a 【Chongqing Nemzetközi Feldolgozó Központba Trans (Tranzit)
2020-10-28 19:09
Chongqing, hagyja el a 【Nemzetközi Csomagküldési Osztályt】, a következő megállót 【Chongqing International】
2020-10-28 18:55
Chongqing City, a [Nemzetközi Csomageladási Osztály] megkapta és elküldte a beruházást: Gaojie -
hito
nagyúr
válasz
kmarci25 #95767 üzenetére
Én már lélekben erről lemondtam, inkább az a lényeg, hogy emberi áron eljusson hozzám és jövő héten induljon el a csomag, mert ez esetben még vámmentes lenne. Ha dec. 28 után adják fel, akkor már vámmal terheltként kezelik. Bár azt sem értem miért, mert a megállapodás dec. 31-ig él.
-
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Ha Angliából szeretnék postáztatni egy kb. 2kg-os csomagot hétfőn úgy, hogy az 24-e előtt ideérjen, milyen csomagszállító céget érdemes választani? Nagyon drága lesz? Egyáltalán lehetséges ebben az időszakban ilyen határidővel szállíttatni? Köszi a válaszokat!
-
wintikek
tag
válasz
koháry #95762 üzenetére
A teljes okot nem tudom, hogy azért, mert ők a legolcsóbbak, nekik van csak felhatalmazásuk rá stbstb, de azt tudom, hogy Kínából rendelt cuccoknál amibe akksi van azért adja ki a végére kötelezően a holland postát, mert az szállíthat csak külföldre akksit.
Ezért lassabb is, nem kevés csomagot kell emiatt feldolgozniuk az tuti
Mondjuk én csak fastteches rendelsésekből indultam ki, ott anno nem választhattam mást ha rendeltem bármit amibe akkumulátor volt. -
koháry
tag
válasz
gyulazsolti #95760 üzenetére
Köszi, ezt az oldalt nem ismertem. Azért tök jó, hogy Európán belül is hetekig tart míg valami ideér. Az apple watchom kb 2 nap alatt érkezett meg kínából (Apple oldalról rendeltem). Úgy vettem észre már máskor is előfordult, hogy ez a holland posta különösen gyík szállítási időben. Nem tudom miért ragaszkodnak hozzá sok külföldi oldalon.
-
koháry
tag
Rendeltem egy kabátot az Amazon.de-ről. Elvileg valami angol cégnek a német raktárából jön. A feladás időben megtörtént, de azóta nem igazán tudom mi helyzet vele. Nagyjából egy időben rendeltem két tech kütyüt is (más eladótól), azok már régen megjöttek. Most azt se tudom, hogy hirtelen melyik szállító cégnél kellene néznem, elvileg posta. Ez a csomag száma valaki meg tudná nézni mi van vele: LT548033324NL ?
-
hunaqua
addikt
Nekem most a leggyorsabb az RExxxxxxxCN csomagok. Ezek az 'RE" cuccok max. 2-3 hét alatt kézben voltak. Az NL meg most nagyon lassú.
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
Sziasztok!
Vannak tapasztalatai valakinek Ukrajnából rendeléssel? Hülye voltam és ebay-en vásároltam, kipipáltam európát, mondván, hogy a t*köm akar vámozgatni stb, de főleg nem sokáig várni rá. Ráadásul 74k-s cucc. Láttam van egy európa, tökéletes, pár nap alatt itt van. Megvettem, feladták hurrá. Amikor feladták akkor este esett le, hogy bassza meg Ukrajna........ hiába szomszédos ország nem EU. Nekem ez annyira kiesett, pedig szoktam figyelni mindig. Mondom jó akkor erre számolhatok is egy kedves 30% körüli plusz költséggel... 7.-én vették fel a csomagomat, vagyis ahogy néztem a jóember a laptop alaplapot 6k-s szállítás fejében postai nyomkövetés szerint levélként adta fel... 7-10- ig megjárta az ukrán vámot elvileg, 10.-n az utolsó adat, hogy "Küldemény előkészítése szállításhoz" és ennyi, ennek 6 napja. Gondoltam ha meg is ragad a vámon ennyi idő alatt azért Kijevből már csak átért volna. Plusz nem is az van, hogy feladták MO-felé, hanem előkészítve szállításhoz... Megköszönöm ha megosztjátok velem Ukrán tapasztalatokat, még életemben nem rendeltem onnan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Villanyszerelés
- EA Sports WRC '23
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Futás, futópályák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bestbuy játékok
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X3D 64GB DDR4 500GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus GIGABYTE 850W
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest