Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: HDD működési idő rekord 29766 nap :)
- gerner1
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- sziku69: Szólánc.
- joghurt: frenda dsttöytoi
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tirith
tag
válasz
tomy_cz #94499 üzenetére
Egyszer megtörtént, hogy az eladó nem jó nyomkövetési számot adott meg nekem. Igaz, az Kínából érkezett, de ott is az volt, hogy kézbesítettként jelent meg a csomag, mikor kiderült hogy az valaki másé. (Ráadásul nyomkövetés alapján még vámeljárás is történt, pedig az enyém csak néhány dollár volt.) Akkor a support írt egy e-mail-t, hogy elrontották és elküldték a jó nyomkövetési számot. Kicsi esélyét látom, de lehet itt is ez történt. Esetleg kérdezz rá az eladónál.
Illetve a másik, hogy nekem is úton van egy DHL-es csomagom az USA-ból, de ott a nyomkövető írja a címemet, hogy hova érkezik. Neked ilyen nincs?
-
Tirith
tag
-
tomy_cz
senior tag
Sziasztok!
2020.06.12-én (pénteken) rendeltem a lengyelországi allegro.pl oldalról, DHL-es szállítást választottam. Kaptam nyomkövetési számot, ami szerint a mai napon (hétfőn) kézbesítve lett. Persze én nem kaptam semmit, 3 nap után csoda is lenne. Miért írhatja kézbesítettnek? Kap majd másik számot mivel nemzetközi? -
Pocak89
senior tag
Szerintetek ha egy kábelt rendelnék kínából, ami összegben már vámos téma lenne az átcsúszna vámon? Sok mindent rendeltem már aliról, de azok valós összegben azért határ alatt voltak. (1x volt vámolandó rendelésem, de az súlyra is meg méretre is nagyobb volt) Ráírva ugye nem a valós értékük van és azon tűnődöm, hogy ez is csak egy apróság, annyi különbséggel, hogy jobb minőségű kábel mint a többi ami eddig jött...
-
bl4ze
veterán
Nálam megfeküdt a Posta Android app - egyik csomagra sem talál adatot, be sem tölti.
Nektek is, Nektek sem ? -
sgabor
csendes tag
válasz
wintikek #94490 üzenetére
Az ötleted nagyon köszönöm! A 3. mondatodat viszont visszautasítom. Tudtommal itt mindenki tapasztalatot oszt meg, tanácsot kér, vagy ad. A témában tapasztalatlan (mint én) pedig vagy elfogadja a tapasztaltabbak tanácsát, vagy nem. Ez már a saját döntése, és azért ő vállalja a felelősséget. Senki sem bűnbakot akar keresni a jövőre!
-
wintikek
tag
válasz
sgabor #94489 üzenetére
Az ilyen kérdéseket nem értem. Ha jóhiszemű vagy zárd a case-t és várd az L-es csomagot.
Azt várod hogy valaki mondja neked ezt, majd ha nem kapsz terméket végül rá tudd fogni valakire, hogy az ő hibája nem a tied?Ezt így ahogy van felminősíted reklamációnak és leírod a paypalnak.
Kiemelve, hogy a weboldaluk is megszűnt és egyáltalán nem tartod őket megbízhatónak.Persze a pakliban benne van, hogy nem neked ítél a paypal, mivel csomagot igazából kaptál és ők felajánlották neked, hogy küldenének egy L-s rucit...
Próbáld meg azt kiharcolni, hogy küldjék el és akkor hajlandó vagy lezárni a case-t, hivatkozva arra hogy kissé fishy hogy megszűnt a weblapjuk hirtelen.(Azért ráguglizhattál volna az oldalra mielőtt rendelsz onnan.) A pénzed egyébként meg nem úszott el, max egy része, az S-es terméket még itthon el tudod adni kis veszteséggel. Pont ezért lenne érdekes hogy kinek ítél a PP.
-
sgabor
csendes tag
Paypallal fizetve rendeltem egy sportruhát L-es méretben az adedline.com webshopból. 1 hónap alatt meg is jött a csomag. Csak éppen a rendelt L-es helyett S-es méretben. Írtam reklamáló levelet a visszaigazolásban szereplő emailcímre, hogy küldjék vissza a pénzt. Csak automata válasz jött, hogy majd intézik. Egy hét múlva érdeklődtem. Megint csak automata levél jött. Közben az is feltűnt, hogy a webshop elérhetetlenné vált. ( www.adedline.com) Ezután 2 nappal a paypalnál elindítottam a case-t a visszatérítésre. 3 nap múlva jött értesítés a paypaltól, amiben tájékoztattak, hogy üzenet jött az eladótól, és ha az alapján esetleg nem tudunk megegyezni, minősítsem át reklamációnak. Az eladó azt kínálja, hogy térítésmentesen küld egy L-es terméket, csak előtte zárjam le a paypal case-t, és írjak erről nekik. Ha lezárom a case-t, és mégsem küldik el a terméket, akkor elúszik a pénzem, mivel a case-t később nem lehet újranyitni. És erre erős esély van, tekintve hogy a weblapjuk is eltűnt a ködben. Mit tegyek? Ha reklamációnak minősítem a caset, milyen %-ban térítenek ilyenkor?
-
skyrush7
aktív tag
Replacebase.eu oldalról van valakinek tapasztalata, rendelt már? Ha jól látom van egy co.uk oldaluk is, de ha mindenigaz mivel EU-n belül van, nem kell rá vámot fizetni. Igaz?
-
BaLee
addikt
Sok sok év után vámoltak meg egy termékemet beérkezés után a postánál és, hogy ne csak mindig negatívumok legyenek:
Tudtam, hogy meg fogják vámolni, ezért előkészítettem a dokumentumokat hozzá. EMS csomag volt ezt hozzá kell tennem.
Hétfőn délben kaptam az SMS-t hogy postai vámeljárás kezdődik, fél óra múlva már elküldtem nekik e-mailben az adatokat.
Keddi státusz: A küldemény vámkezelésének előkészítése
Szerdai státusz: A vám-árunyilatkozatot a NAV befogadta
Csütörtöki státusz: Érkezés a nemzetközi feldolgozó központba
Pénteki státusz: A küldemény szállítás alattPéntek délután megkaptam! Bravó!
-
bl4ze
veterán
válasz
ssgt1981 #94483 üzenetére
Sajnos a PostNL is brutál lassú március óta....
Legutóbbi PostNL pakkom :
04 May 2020 15:22 Item received Europe Processing center
05 Jun 2020 04:28 Submittal for redirecting or returning Országos Logisztikai Központ
aznap megkaptam,de a posta.hu azóta sem jelzi az átvételt. -
Endura69
csendes tag
válasz
Endura69 #94480 üzenetére
Most már tudom mi a baj,mert a posta megírta.Enek a csomagnak UW-vel kezdődik a nyomonkövetője:
A postai szabvány azonosítószámok első két betűjele:
postacsomag esetén: CA-CZ tartománykönyvelt levélpostai küldemény esetén: RA-RZ tartományEMS gyorsposta küldemény esetén: EA-EZ tartomány
ezt követi 9 számjegy, majd a végén ismét két betűjel, mely a feladó országot azonosítja.
Amennyiben a feladáskor a küldemény nem kapott a fenti szerkezetű postai azonosítót, úgy a Magyar Posta nyilvántartásba vétel nélkül kezeli és az életútjáról sem rendelkezik információval.
Az "UA-UZ + 9 számjegy + 2 betűs országkód" ugyan ISO szabványnak megfelelő azonosító, azonban kizárólag a küldemény tartalmának megkülönböztetésére szolgál.
A küldemény feladása során a feladó szerződött a küldeményt felvevő külföldi postai szolgáltatóval. A külföldi szolgáltató a szerződési feltételek alapján azt vállalta a feladó felé, hogy a küldemény címe szerinti országban már nem nyomon követhető a küldemény. -
Endura69
csendes tag
válasz
Occon adom #94470 üzenetére
-
fairi
őstag
válasz
Occon adom #94470 üzenetére
sunyou post-ot felejtsük el.
Közismerten valami automatikusan generált adatok, és sose takarja a valóságot.
Akár 30, 40, 50, 60 napot is választasz még valójában is megérkezik. Én már 95 napja várom.Még mindig sehol, közben 40+ csomag jött más cégek kezelésében. -
ugri77
csendes tag
-
pulutodurumo
őstag
válasz
#73959936 #94475 üzenetére
Ne adj haszontalan tanácsokat légyszíves. Ez egy sima levél, annyira követhető, mint egy képeslap. Semmit nem tudnak, és ezért nem is fognak róla mondani.
Egyetlen egy bejegyzés van róla, az is - feltételezések szerint - azért, mert készülnek a jövő évi változásokra. -
törölt tag
válasz
ugri77 #94473 üzenetére
próbáld meg telefonon a nyomkövetési szám alapján !
-
ugri77
csendes tag
van egy NEM ajánlottcsomagom amt egy hónapja bejött a" Nemzetközi Posta Kicserélő Központ"ba de még nem kaptam meg
Valahova érdemes levelet írni hogy mi van a csomaggal ? Vagy elkell károlni hogy valakinek jobban kellett ?
https://www.17track.net/?nums=UQ116701145CN%MCEPASTEBIN% -
dethroner
veterán
válasz
havri1 #94466 üzenetére
Ja, ez így van, de azt gondoltam hogy ez a magasabb ár áthúzva, mellette egy kisebb ár ez amolyan megszokott, mint idehaza is minden boltban ezt tapasztalja az ember.
Most próbaképp megnéztem, kb a termékek 99%-a így van feltüntetve, nagy szám lehúzva, mellette a kisebb. Vagyis szinte minden akciós
De találtam egy telót ami nem akciós, beraktam a kosárba és lám, lehúzta a 10 dollárt.
Vagyis az van amit mondasz. De akkor ezt a kuponos dolgot be lehetne fejezni, mert szinte semmire nem lehet felhasználni. -
dethroner
veterán
Találkozott már valaki olyan anomáliával, hogy egy webshopban, jelen esetben a Banggood-nál ha kosárba rakom a 47251 forintba kerülő terméket, aztán felhasználom a 10% kedvezményt adó kuponom, akkor a vételár egyből felugrik 52502-re és abból adja meg a kedvezményt és így lenne a végösszeg 49413. Azért ez valami oltári nagy szemétség. Van ez ellen valami amit írhatok a boltnak szerintetek?
-
ssgt1981
senior tag
Németországból mennyi a normál postai szállítàs ideje? A múlt hét elején adtak fel egy csomagot és az ebay szerinte 9-e lett volna a szállítási végdátum. Követési számom nincs.
-
Tirith
tag
válasz
Occon adom #94462 üzenetére
Köszi a választ! Azért az a 3 hónapos érkezés elég meredek. Ha ezt tudom, akkor nem fizettem volna +5 eurót a szállításért. Akkor marad a várakozás.
-
Occon adom
aktív tag
válasz
Tirith #94460 üzenetére
Ebay más kategória, fentebb olvashatod a vírus miatt nagyok a késések, RÉGEBBEN 40 nap után reklamáltam, de akkor egy sem jött meg, most olvasom, manapság nem titka a 3 hónapos érkezés sem. Feladott rendelésemre augusztus végére kaptam max szállítást, nem tudom az EBAY hogy kezeli ezek után a vásárlásokat.
-
Tirith
tag
válasz
Occon adom #94457 üzenetére
Köszi! Angliából nekem is pont ma, napra pontosan 1 hét alatt ért ide egy csomag.
Azt írtad Paypal-nál szállítási időn túl lehet reklamálni. Ebay-en magánszemélytől vásárolva ez mennyi idő? A terméknél csak annyit írt, hogy a szállítási idő függ az országtól és a választott szállítási módtól, de időintervallumot nem adott meg.
-
havri1
félisten
Sziasztok!
Napokban frissült, több oldalon is néztem, de nem egyértelmű, most kb hol is van a csomag.
Létezik, hogy az utolsó bejegyzés alapján, ez még csak most hagyta el Kínát?
Tudom, kevés járat van stb, csak fura, mert közben másfél hét alatt is érkezett meg rendelésem onnan.
Ha beérkezik, egyből Mo-ra, vagy eu-s beléptetés van, vámolás miatt kérdezem.
A számot nem adnám ki most, mert címet meg mindent kiír, elég részletes.Köszi!
-
Tirith
tag
Valakinek van tapasztalata, hogy mostanában az EU-n belül milyen gyorsan(lassan) haladnak a sima postai küldemények? Május 26-án adtak fel nekem egy csomagot Spanyolországból és május 31. az utolsó bejegyzés a csomagkövetésnél, azóta semmi. Meddig érdemes várni mielőtt reklamálnék az eladónál/postánál/Paypal-nál?
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- HP EliteBook 2540p 12.1" 1280 x 800 Dual Core i5 540M (2.53 GHz) 4GB RAM 60GB SSD +240GB HDD
- Komplett simrig eladó (igény esetén PC-vel is akár)
- EarFun Air Pro 4 TWS Kék bontott szinte új fülhallgató 2év garanciával eladó
- Obsbot Tail Air webkamera PTZ
- AUDEZE Maxwell Wireless Gaming Headset - PlayStation
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 2TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest