Hirdetés
-
LOGOUT.hu
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KurtCobain
őstag
válasz Fitzgerald #7240 üzenetére
2 rendelésem volt SG-vel, egyiknél 6 nap volt a célországba küldés és érkezés között, másiknál 3. Első összesen 13 nap volt a rendeléstől, másik 8 nap. Szerintem piszok gyorsak. Vannak még úton csomagok, SG és HK postával is, majd meglátjuk azok hogy érnek ide.
Mmm'kay?
-
KurtCobain
őstag
válasz Fitzgerald #7370 üzenetére
Miért akarsz vámot fizetni?
(#7371) Merty: ne aggódj, nekem is nemrég váltott vámkezeltre a V5-öm. A másik 2 csomag még csak vám elé állítva.. Reggelre mind átvált.. jobb esetben vámkezeltre.
[ Szerkesztve ]
Mmm'kay?
-
Fitzgerald
veterán
válasz Fitzgerald #7373 üzenetére
Ja nem, a 100 dodóra csak áfa van, vám nincs is.
-
KurtCobain
őstag
Ha SG-vel kéred, akkor kb 95% az esély, hogy nem kell fizetned...
Ha meg kell fizetned, akkor nem az alapján fognak számolni, hogy mennyi van a csomagon, hanem bekérik az utalási bizonylatot.Rendeld csak simán.. nem is kell kérni, ők megoldják: home & garden, ajándék bepipálva, 13$ érték..
Mmm'kay?
-
b0bcat
addikt
Ez nem így működik. Ha fizettetnek, akkor bekérik a bizonylatot, hogy mennyiért vásároltál valójában. A csomagra írt vagy íratott összeg ilyenkor már nem számít.
Online angol nyelvtanfolyam tanári felügyelettel, mindössze havi 990 Ft-tól! > http://tinyurl.com/yvpnn99r
-
b0bcat
addikt
válasz Fitzgerald #7381 üzenetére
Nagyobb eséllyel nem "szedik ki", ha minél kisebb összeg van a csomagra írva, bár nemrég írta valaki, hogy a kínai a valós összeget írta a csomagra, az mégis "átcsúszott".
Online angol nyelvtanfolyam tanári felügyelettel, mindössze havi 990 Ft-tól! > http://tinyurl.com/yvpnn99r
-
KurtCobain
őstag
válasz Fitzgerald #7381 üzenetére
Akkor nem olvastad el a kommentem. A minideal garantáltan 13$-t ír értéknek.. Antelife ráírja, hogy cell phone, de 30$ értéket. Többit nem tudom. Ne akard, hogy 100$-t írjanak rá, mert tuti, hogy fizetni fogsz mint a kis angyal, csak nem a 100$ 27%-át.
A lényeg, hogy ne DHL-lel, EMS-sel meg hasonló megoldásokkal kérd, mert ott viszont nyitnak...
SG és HK post ajánlott.Mmm'kay?
-
Fitzgerald
veterán
válasz Fitzgerald #7518 üzenetére
*Egyebkent meg szerintem ugy erdemes feltenned a kerdest magadnak, hogy vajon akkor is birizgalna-e a lelkiismeretedet a dolog, ha egy tobbszaz dollaros termekrol lenne szo, es nem csak egy kartyaolvasorol...
-
vegyszer
addikt
válasz Fitzgerald #8188 üzenetére
Készlettel kspcsolatban én is tudok segíteni:
Bármely webshopról is legyen szó, a mottó az, hogy: "olyan nincs, hogy nálunk nincs!""Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
vegyszer
addikt
Uppsz, dadogok.
[ Szerkesztve ]
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
maj-viktor
őstag
válasz Fitzgerald #8197 üzenetére
Esetleg erről lenne szó!? (csak ezt találtam a megadott 75E-s áron! )
http://mobil-telefon.vatera.hu/mobiltelefon/dual_sim_2_kartyas_mobiltelefon/vadonatuj_jiayu_g4_turbo_elado_ingyen_szallitas_1783007834.htmlBpLacika19(-1)
Aki -1-es eladónak előre utal, az meg is érdemli!Mégha "megbízható" sok értékeléses eladó lenne, akkor azt mondom OK megfizetném, akár +5-10E Ft-ot is, hogy intézze a dolgokat! (ha nem tudnám hogy kell PayPal - külföldi rendelni, szerencsére "tudom")
Persze 30E sok (bár én jártas vagyok a paypal-al & külföldi rendeléssel)
(amúgy a vaterának vannak költségei is... ~5% jutalék, meg termékfeltöltési díj, meg kiemelés esetén is pluszköltség!)
Bár így számolva a 30-5 = +25% is sok, ilyen rendelgetős módon...Persze, ha berendelné saját pénzből és "raktárról" árulná, akkor +10-15E Ft-ot kapásból fizetnék!
Szal mondjuk egy ~100$-os telót ~30-35E Ft-ért "raktárról" árulni szerintem korrekt lenne!
[ Szerkesztve ]
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
maj-viktor
őstag
válasz Fitzgerald #8203 üzenetére
Amúgy ezt inkább mondanám feketeimportnak (mivel ugye semmi áfa-vám), mint szürkének!
Szürkeimportnak a EU-n belülit szokták mondani, amire megvan fizetve az ÁFA, csak nem a magas 27%-os magyar... (pl. szlovák webshopok)Azért "cseles"...
"Ára: 75.000 Ft ( egyenesen a vevő címére érkezik, biztosítottan, nyomkövetve)"
Azaz ha megbukik a vámon, akkor a vásárló még fizethet +30%-ot...
Ha legalább saját címére rendelné és ő vállalná a (ÁFA-VÁM kockázatot)... de így kész nyereség az egész az eladónak! (pláne mínuszosként, átutasz - lelép a pénzeddel aztán sírhatsz...)
Bár szerintem nincs olyan balek, aki ezt így megvenné... (bár kitudja, annyi hülye van)"A telefonok áfa szempontjából egy biztonságosabbnak nevezhető módon jönnek. Ezzel a módszerrel 99%-ban sikeresen Vámmentesen behozható. Eddigi -legalább 30- nagyobb összegű rendelésem 100%os mutatóval rendelkezik. Egyikre se kellett se áfát, se vámköltséget fizetni!"
Ez azért kemény... én ilyen biztos nem írtam volna... Így konkrétan leírva, hogy elcsalja az ÁFÁ-t, vámot... (mégha tudja az ember, hogy gyakorlatba átcsúszik)De én nem fogok itt pappolni - "álszentkedni", mert azért tény, hogy itt is csinálják ezt jópáran, elég csak pár aláírást elolvasni... ".... jiayu eladó, .... thl eladó, ... haier eladó, ... lenovo eladó, stb. "
Csak ezek legalább már Magyarországon vannak...Én is szoktam néha pár kisebb értékű (1-5$) dolgokkal csencselni, bár így mobilt, tabletet nem valószínű, hogy bevállalnék... de ha mégis, akkor is max. ha belefektetnék annyi pénzt, hogy legalább "raktáron" legyen!
[ Szerkesztve ]
-
lexter00
őstag
Joyce aki jól vágja az angolt.
-
maj-viktor
őstag
válasz Fitzgerald #8261 üzenetére
Nekünk itt a családba van 2 vaterás acc, egy vásárlós (magáncélra) - egy eladós! (vállalkozáshoz)
(teljesen más termékpaletta, nem ilyen műszaki cikkek)A vásárlóson, még semlegesem sincs, csak pozitív, vagy 200+!
(még semlegesem sincs, én ha leütök valamit, azt biztos megveszem - átveszem - kifizetem)Viszont az eladós-on a ~1.500+ pozitív mellet van kb 40 negatív, és őszintén ebből 30 teljesen indokolatlanul, inkorrekt módon kihasználva, hogy legtöbbször, mi hamarabb értékeltük pozitívan az adásvétel, erre negatívan olyan valótlanságokat összetudnak hazudni egyesek, hogy nekem ég a bőr a pofámról! (ergó pl. személyes átvétel után "balhézik", stb., mi mindig korrektül alltunk minden esetleges felmerülő panasz esetén, persze nem mondom, hogy nem volt olyan eset, hogy a mi hibánk volt és valóban megérdemelt negatív)
Szal bőven tudnék regélni a vaterás állatfajú vásárlókról...
-
beg
veterán
válasz Fitzgerald #48153 üzenetére
Normális. 4-5 nap után már érdeklődj, de van amikor elhúzzák hetekig is a fizikai feladást.
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
beg
veterán
válasz Fitzgerald #48500 üzenetére
1-2 hét. Nem mindig jelenti a célországba elküldve kifejezés a tényleges repülőre pakolást.
[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
Laza...
addikt
válasz Fitzgerald #48500 üzenetére
3-5 hét
beg megelőzött, én nem vagyok optimista...
[ Szerkesztve ]
Never give up!
-
Laza...
addikt
válasz Fitzgerald #48507 üzenetére
Tavaly ilyenkori rendelésem január közepén érkezett meg Az ideiről még nem tudom hogy fog muzsikálni, de majd megbeszéljük januárban
Never give up!
-
molvany
senior tag
válasz Fitzgerald #48520 üzenetére
Vásárlás elött biztos láttad a terméklapján az idöt, amit megadott várható szállításra ( ezt gyakorlatilag mindegyik megadja ).
Nem gondolnám, hogy mielött ez az idö letelne, jogos - e lenne ?
Továbbá rengeteg eladó nem ad számot és mégis megérkezik a terméke.WhatsApp :+491737182060
-
diablo1984
veterán
válasz Fitzgerald #48520 üzenetére
én már vagy 60 napja várok egy csomagot, engem is kábítanak azzal, hogy meg fog az jönni, de szerintem soha! egy hete írtam, hogy 10 napot várok, ha akkor is semmi, akkor megy a negatív, mert tudtommal paypal-al annyi idő elteltével futhatok a lóvém után...
-
molvany
senior tag
válasz Fitzgerald #48524 üzenetére
Ha 30 napot vállalt, akkor nem hinném hogy a PayPal ez az idö elött foglalkozik a dologgal.
Pl. az Alin 15 - 34 napot vállalnak. Ez idö letelte elött az Ali sem foglalkozik vele.
Nekem pl. Nov. 14, Nov.16. - i küldemények vannak úton. Semmi gáz. Jönnek. Messze még a 34 nap.WhatsApp :+491737182060
-
diablo1984
veterán
válasz Fitzgerald #48525 üzenetére
igen
-
Jessus81
tag
válasz Fitzgerald #48746 üzenetére
nekem pl olyan TNTs számom van amim van egy anglia célországgal leszállított, meg van az enyém spanyolból ide... érdekes
PSN: Thorpapa
-
bl4ze
veterán
válasz Fitzgerald #49113 üzenetére
Mondjuk be vannak havazva.
Jövő héten várhatóan megkapod : türelem..:. bl4ze .:.
-
nagyúr
válasz Fitzgerald #49115 üzenetére
és ha fake TN-t kaptál?
akkor örülhetsz ha karácsony előtt megjönlehet hogy még kint van Kínában a csomagod
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Jessus81
tag
válasz Fitzgerald #49117 üzenetére
én zopomat is megnézték, szerintem már csak a feladó miatt is bontanak mostanság...
PSN: Thorpapa
-
molvany
senior tag
válasz Fitzgerald #49117 üzenetére
A követö szerint 29. - én érkezett az országba egy kis csomagocskám. Alig pár € - érték csak. Ma szerda van. Ha a jövö héten valamikor megkapon, az még normális lesz. Minden további nélkül benne van az idöben. Ez van.
[ Szerkesztve ]
WhatsApp :+491737182060
-
molvany
senior tag
válasz Fitzgerald #49244 üzenetére
Itt erre a magyarázatra sem volt szüksége senkinek. Ilyen stílussal fáradj tovább.
WhatsApp :+491737182060
-
molvany
senior tag
válasz Fitzgerald #49247 üzenetére
Mire
Kultúrált emberi viselkedésre és nyelve ( az alpári stilus - od nem nyerö )WhatsApp :+491737182060
-
molvany
senior tag
válasz Fitzgerald #49249 üzenetére
Hosszú
Az apródok majd foglalkoznak veled.WhatsApp :+491737182060
-
El_Diablo
tag
válasz Fitzgerald #49244 üzenetére
Szerintem Téged is hamar pihenőre tehetne egy modi. Mondjuk úgy örökre...
A véleményed stílusa és az indulatosság egy dolog, de a többiekkel szembeni viselkedésed tarthatatlan![ Szerkesztve ]
-
El_Diablo
tag
válasz Fitzgerald #49253 üzenetére
Én nem beléd kötöttem csak azt kérem kulturáltan. Lehet anyázni cizelláltan is. Sok embernél alacsony az ingerküszöb nem kell őket felhergelni. (Felőlem aztán mehetne itt a hardstyle is, de van netikett is a világon...)
-
RVR400
veterán
válasz Fitzgerald #49253 üzenetére
Valójában én sem értem, hogy egyáltalán minek kellett ide beböfögnöd azt a nagyon kemény beszólást, mert a témához semmilyen szinten nem kapcsolódik, és kb senkit nem is érdekelt, mert sem vicces, sem közérdekű nem volt.
-
őstag
válasz Fitzgerald #88668 üzenetére
Már 1 hónapja lassul a posta..... ami esetleg vámkötelesnek látszik az szeptember 15. körül 10 nap alatt jutott át. Ami nem tűnik annak (pl. kis csomag, nem olyan alaposan csomagolt, tehát valószínű nem értékes) az 1-2 nap alatt most is kijut. A fülhallgató esélyesen a 2. csoportban lesz.
EU-n belülről érdemes rendelni ilyenkor, mert az 1 nap alatt átmegy a rendszeren mérettől függetlenül. A hétvégén éppen egy több, mint 1 méteres csomagom küzdötte át magát. Meg is lepődtem.
[ Szerkesztve ]
-
wintikek
tag
válasz Fitzgerald #91311 üzenetére
Pontosan.
-
bl4ze
veterán
-
aytukabozs
addikt
-
őstag
válasz Fitzgerald #93140 üzenetére
Meg tudod nézni, ki írta alá. Ha a te neved van ott, nem a te írásoddal, akkor tudod, hogy susmus van, ha nem, akkor csak tévedés. Indulásnak nem rossz.
-
Fitzgerald
veterán
válasz Fitzgerald #93140 üzenetére
Kiderült a turpisság, a futár rohadtul nem csöngetett be hozzám, hanem leadta a szemben lévő házban a GLS csomagponton a cuccot lol, ott vette át ez az Aranka ezek szerint. A magyar tracking oldalon derült ki. Köszi mindenkinek.
-
titán
válasz Fitzgerald #101458 üzenetére
Csak ráírtad a címet a csomagra? Már régóta elektronikus a megrendelés és a címke gyártás, de persze sima lapra is kinyomtathatod és ráragaszthatod.
Oldaluk.
Ez meg a csomagfeladás oldal -
titán
válasz Fitzgerald #101460 üzenetére
Te nyomtatod ki miután megrendelted, ott olvasható mindkét linken amit belinkeltem.
A másodiknál megadod hogy honnan hova megy, megadod a súlyát és méreteit, erre kalkulál egy árat, azután a megrendelés gombra kattintva konkretizálod az adatokat, kifizeted és nyomtatod a címkét, ráragasztod a csomagra és majd a kívánságod szerinti időben megy érte a futár.
Úgy legyen a megcsinálva a csomagolás ahogy írják.
Az 5. pont * ezt jelenti: * Fontos információ Packlink szolgáltatásunkkal kapcsolatban:
A címkét minden esetben Önnek kell kinyomtatnia otthon, A6-os méretben, majd ráragasztani a csomagra oly módon, hogy az ne eshessen le róla. Kérjük, erre minden alkalommal figyeljen![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- MSI GTX 1660 GAMING X 6gb újszerű
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Arctic P12, P14, Slim, Max, PWM, PST
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- Lenovo ThinkPad X395 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest