Hirdetés
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- janacsi: Kasztrendszer?
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mpireb
csendes tag
-
válasz
Kiki18 #89232 üzenetére
Sziasztok!
Leírom, hogy mindenki tanuljon az esetből.
Múlthét pénteken kaptam egy telefonhívást a keresztúri postáról, hogy november 26 óta jött egy csomagom külföldről, mikor tessékelek átvenni. Finoman közöltem az ügyfélszolgálatossal, hogy 27 és 28-án is igyekeztem átvenni a csomagot náluk, de mindkétszer sikertelenül, és arra hivatkoztak hogy kérjem vissza az eladótól a pénzemet...és hogy a követési szám alapján ők nem látják a rendszerükben....
Nagyon szépen megkértem a hölgyet,hogy úgy tegyék el, hogy utána meg is találjákMásnap(szombat, dec 15) délelőtt bebattyogtam ,és a nevemet bemondva vártam, hogy megkapjam a csomagot(funfact, ugyanaz a kislány volt, aki 27-28-án elküldött a hűvösebb éghajlatokra a csomagátvételi igényem miatt
).
Kereste 10 percet, majd kijött ,hogy ő bizony nagyon sajnálja ,de nem talál csomagot....na ekkor borult a bili, kivertem a hisztit hogy tegnap berángattak a postára telefonon ,név szerint hívva, és ma mégsem képesek megtalálni a csomagot.A fél posta kereste a cuccot, mire 5 perc alatt 5 ember keresésével meglett.
Gratulálok, köszönöm, boldog karácsonyt.
-
Dózer
tag
Sziasztok!
Erdemes szerintetek aggodnom a csomagom miatt, vagy normalis, hogy egy Egyesult Allamokbol erkezo csomag elvileg 4-en 22:22-kor elhagyta Ferihegyet, de azota sem kerult a USPS tracking alapjan ra ujabb bejegyzes.
Kerestem a Magyar Postat az ugyben, de egyelore csak annyi irtak, hogy vegyem fel a kapcsolatot a feladoval, hogy inditsa el a csomag hivatalos keresteteset.Célállomás : Magyarország - Gyorsítótár Idő: 2018-12-19 10:28:29(GMT+01:00)
2018-12-03 18:30
USJFKA, Send item abroad2018-12-02 20:18
USJFKA, Insert item into bag2018-11-30 21:15
10523, Receive item from customerSzármazás : Egyesült Államok - Gyorsítótár Idő: 2018-12-19 10:28:05(GMT+01:00)
2018-12-04 22:22
HUNGARY, BUDAPEST, Departed -> Your item departed a transfer airport in FERIHEGY, BUDAPEST, HUNGARY on December 4, 2018 at 10:22 pm. The item is currently in transit to the destination.2018-12-04 14:34
GERMANY, MUNICH, Departed2018-12-03 17:33
UNITED STATES, NEW YORK, Departed2018-12-03 09:46
UNITED STATES, NEW YORK, Arrived2018-12-02 19:18
JAMAICA NY INTERNATIONAL DISTRIBUTION CENTER, Processed Through Regional Facility2018-12-02 00:00
In Transit to Next Facility2018-12-01 07:47
JAMAICA NY INTERNATIONAL DISTRIBUTION CENTER, Departed USPS Regional Facility2018-12-01 07:47
JAMAICA NY INTERNATIONAL DISTRIBUTION CENTER, Arrived at Regional Facility2018-12-01 04:07
JAMAICA NY INTERNATIONAL DISTRIBUTION CENTER, Arrived at USPS Regional Facility2018-11-30 21:30
WHITE PLAINS NY DISTRIBUTION CENTER, Arrived at USPS Regional Facility2018-11-30 20:15
ELMSFORD, NY 10523, Accepted at USPS Origin Facility2018-11-29 16:24
ELMSFORD, NY 10523, Shipping Label Created, USPS Awaiting ItemElore is koszonom a segitseget!
-
beg
veterán
válasz
mpireb #89499 üzenetére
UPS Kapcsolatfelvétel:
Lőrinci utca 154.
Airport City Logistic Park, G épület
2220 Vecsés
Hungary
Tel.: +36 1 877 0000
Fax: + 36 1 877 0114
Telefonos ügyfélszolgálatunk elérhető:
Hétfő: 8.00-18.00
Kedd: 8.00-18.00
Szerda: 7.00-19.00
Csütörtök: 8.00-18.00
Péntek: 8.00-18.00
Személyes ügyintézés (személyes csomagfelvétel / személyes csomagfeladás):
Hétfő-péntek: 8.00-16.30
Kereskedelmi osztály: upssaleshun@ups.com
Ügyfélszolgálat: upshungary@ups.com
Import Vámosztály: upshungarybrokerage@ups.com
Export Vámosztály: upsexportvam@ups.com -
mpireb
csendes tag
Üdv!
Ma kellene egy csomagot megkapnom a ups-től, Bp. Erre 12:27-kor azt írja a tracking, hogy "A kézbesítés átütemezését kérték". Ki kérte? Ez mi?
A jelenlegi státusz:
"Vecses, Hungary
A csomag a jövőbeni kézbesítésig visszatartva. "Köszi
-
Ixion77
addikt
válasz
femiki #89496 üzenetére
Attól függ, honnan jön a csomag. Ha EU-ból, USA-ból, Ausztráliából, stb. akkor többnyire nem kérnek semmit, mert megbíznak a kinti cégben (főleg mivel jellemzősen az is DHL leányvállalat).
Ha viszont olyan országból, ahol nem hagyják a DHL-t tisztességesen, a saját normáik szerint működni és/vagy külső fél végzi a csomagfelvételt (Kina, Oroszország, Észak-Korea, Afrikai országok, stb.), akkor a törvényesség betartása érdekében komolyabban ellenőrzik, hogy a szállítmányozási papírokon feltűntetett értékek valóban megfelelnek-e a valóságnak. Feltételezem, hogy te valami ilyesmi országból vársz küldeményt.
Továbbá munkaerőhiányos időket élünk, és M.o. egyébként sem a gyors, szervezett, hatékony munkavégzés mintapéldája.
(Egyébként csalásgyanú esetén még feljelentési kötelezettségük is van, szóval nem javasolt hamis értékeket feltűntetni a bevallásokon)
-
femiki
tag
A DHL-lel kapcsolatban: 12.-én vám alá vonták a csomagomat. 17.-én (!) küldték az e-mailt, hogy adjam be a vásárlást igazoló iratokat, amit rögtön aznap vissza is küldtem, és jött a vissza igazolás, hogy megkapták és haladéktalanul feldolgozzák. Ma, 19.-én ismét küldik az e-mailt, hogy küldjem be a vásárlást igazoló iratokat!
Ebből sem lesz már karácsony előtt csomag!
Tényleg ennyire kekeckedőseg a DHL-nél? Amikor a Posta kéri a papirokat, ott azért 2-3 nap múlva mindig megkaptam a csomagot.
-
Balázs1621
senior tag
Sziasztok!
A DHL szokott értesítést küldeni arról, hogy mennyit kell fizetni a vámolásért?
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
MotorBoy79 #89493 üzenetére
-
MotorBoy79
tag
Hehe, nekem is ugyanez volt most 2 csomagommal is a Magyar Postánál.
2 Adresse unreachable bejegyzés a trackingben és vissza lett küldve németországba a csomag, pedig:
- hetente, akár több csomagot is kapok hónapok óta rendszeresen, mindig ugyenerre a postacímre
- állandóan otthon vagyunk, tehát át tudnánk venni, ha kihoznák
- se egy értesítő nem lett bedobva
- se a megígért, visszaküldés előtti telefonos értesítés a Posta részéről
- amikor bementem számonkérni őket a két csomag trackingjével, akkor csak hümmögni tudtak a 17. ker. Ferihegyi úti központi postán és azt mondták tegyek panaszt.Tényleg ezt lehet manapság várni a Magyar Postától?
Csak, mert akkor nyílt piaci versenyt kéne csinálni a postaszolgáltatások terén és miután megjelenik egy "bármilyen" konkurencia, ennél csak jobb lehet, tehát a Magyar Posta kihalna.Nagyon mérges vagyok, mert direkt jó időben (Október közepén) rendeltem dolgokat Karácsonyi ajándéknak és végül emiatt buktam most őket, már nem ér ide, ha újra megrendelem.
Persze a Gearbest-ről a pénzvisszafizetést megítélték, de még nem utalták, pedig már több, mint 1 hete, türelmet kértek a szabadságolások miatt. LOL. -
danih
veterán
Na jött az újabb mail a postától. Azért plusz pont a gyors válaszért, főleg egy ilyen pörgős időszakban!
Köszönjük megkeresését.
Mindenekelőtt szíves elnézését kérjük a téves tájékoztatás miatt.
A csatolt nyomkövetési képen látható utolsó bejegyzés a holland posta bejegyzése. Feltételezzük, hogy a holland posta utólag jegyezte be a küldemény továbbítását.
Elektronikus nyilvántartásunk alapján a jelzett küldemény kézbesítése mai napon sikertelen volt. A levél XY postán vehető át.
Megértését köszönjük.Érdekes. A friss lekérdezésben ez nem látszik... Még mindig a 11-i állapotot látom. Na beugrom a postára és megnézem, tényleg ott van-e
-
ZSOLO76
csendes tag
Sziasztok!
Nem nagyon találtam ennél aktívabb fórumot,ami külföldi rendelésekkel foglalkozik.
Segítséget szeretnék kérni egy külföldi csomag visszaküldésével kapcsolatban olyan fórumozótól,aki csinált már ilyet.GB-en vásárolt a cucc,Spanyolországba kellene visszaküldeni.Nagy terjedelmű a csomag és súlyú kb 7kg.Ebben kérnék segítséget,akinek lenne ideje elmagyarázni privátban pár dolgot.Előre is köszönöm -
danih
veterán
-
Dinter
addikt
Sziasztok.
Joybuyról rendeltem egy Xiaomi elektromos borotvát, ami 1 hónap után nem tölt. A borotvás topikban másnak is volt hasonló tapasztalata, azt mondta neki visszafizették az árát. Én írtam a Joybuynak, nem jött válasz 1 hét után sem, újra rájuk írtam, megint nem jött válasz 1 hét után, mondva nem válaszolt nekik az eladó. Mit tudok tenni még?
-
danih
veterán
Másnak is késik egy, már magyarhonban lévő csomagja?
Evvel a státusszal dekkol az enyém már egy hete:
018-12-11 05:04 Országos Logisztikai Központ, Feldolgozás/szállítás alatt
November végén érkezett másik csomagomnál az ezutáni bejegyzés még ugyanazon a napon megjelent, a helyi postát megjelölve.
Hol érdemes érdeklődni, már ha érdemes - nem tudom eldönteni hogy most cseszhetem vagy karácsony miatt van késés? -
llaszlo
veterán
Alin, hogyha részleges visszafizetést kérek, akkor mennyit kapok vissza? Amennyit beírok, vagy amennyit az eladó vissza ad? Vagy mi ennek a pontos menete?
Nyilván próbálok reális összeget írni. -
DanielK
addikt
Gondoltam megosztom veletek. Gearbestről rendelt 3 mi Band 3 plusz pántom hibás címzéssel a postásnál akadt el. Tehát a kézbesítőig eljutott. Pénteken este került fel a posta nyomonkövetési oldalára hogy a Zugló 1 postán van a csomag. Tegnap estig még azt jelezte. Tegnap fél 6-ra oda értem. Ekkor közölték, hogy már visszafordították. Mondtam hogy nem baj a múltkor is volt ilyen, hozzák vissza a reptérről.
Ekkor jött a hideg zuhany. Közölte az ügyfélszolgálatos nő, hogy emailt kapott, nehogy egy csomagot is visszamerjenek fordítani! Központilag erre utasítottàk! Nem létszükség egyik sem, meg gondoltam majd visszautalják a Gearbestről a pénzt. Azért ez igen durva....
-
tbalint3
tag
válasz
Exelsior24 #89469 üzenetére
DEHNHY = HAHN APT Y ETOE EEA (EstonianPost)
Elvileg az észt posta egyik észtországon kívüli kirendeltsége/kicserélő központja.
Talán a frankfurti repülőtér (Frankfurt-Hahn) -
Laox
aktív tag
válasz
Exelsior24 #89469 üzenetére
Pont az előző oldalon volt erről szó, érdemes használni a keresőt vagy a vissza gombot.
Amúgy nincs vele baj, jön. Csak így írja ki mostanság a rendszer.
-
Exelsior24
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Aliexpress-es rendelésem aminél ezt látom a posta nyomkövetésénél:
Felvétel Felvétel a feladótól 2018.12.12. | 06:20 DEHNHY
Szállítás Küldemény zsákba helyezése 2018.12.12. | 15:40 DEHNHY
Szállítás Kimenő küldemény továbbküldése 2018.12.14. | 18:00 DEHNHYIlyennel eddig még nem találkoztam, nyugtassatok meg hogy ez nem azt jelenti, hogy valamiért visszaküldik a csomagomat Kínába, vagy igen?
Ez a "DEHNHY" esetleg azt jelenti, hogy még valami Németországi lerakatban, központban van és onnét küldték most tovább Magyarország felé?
-
Zοltta
senior tag
Sziasztok!
Olyan fura kérdésem lenne ,hogy két napja feladtunk ajánlottan egy levelet karácsonyra a hugomnak Németországba és a mai nap azt olvasom ,hogy
Bejövő küldemény átvétele a kicserélőben
2018.12.13. | 15:44 DELDHAAkkor ezek szerint Bangladeshbe került vagy mi ?
vagy ez a deldha egy másfajta rövidítés ?
Találkoztatok már ezzel ? köszi
-
törölt tag
Most kaptam meg a csomagot.
Pestről már a királyi posta hozta, nem kértek értékigazolást. Viszont nekem kellett keresnem a cuccot a helyi postán, ugyanis a dhl-től kaptam reggel egy emilt, mi szerint a csomag státusa: sikertelen kézbesítés. A kézbesítő persze értesítőt nem hagyott a levélszekrényben.
Nem tudom ha nem kapok közvetlenül a dhl-től emilt, akkor meddig várhattam volna a csomagra?
Tököm kivan a postával. -
TBT
addikt
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy Amerikából rendeltem egy könyvet. Ez volt 30 dollár, 8.66 dollár volt a szállítási és csomagolási költség.
FedEx által kért dokumentumokat elküldtem, meg is érkezett a csomag, viszont nem kellett érte semmit sem fizetnem. Pedig elvileg Áfát kellett volna, de semmi díjbekérő, semmiféle fizetési jegyzék nincs. A futár is csak simán odaadta a csomagot, hogy nem fizetős.Az adóhatóság dokumentumának másik felén találtam az alábbiakat.
Google Drive megosztás, remélhetőleg működni fog.Most akkor fizetnem kell valakinek vagy sem? Ha igen, akkor mennyit? Mert eddig a futárnak kellett fizetnem mindig, sosem volt még ilyen esetem...
Bocs a kérdésért, csak nem akarok tartozni senki felé sem.Köszönöm a segítséget!
-
törölt tag
válasz
mpireb #89454 üzenetére
valamint megy a ups magyar nyomkövetője is, de megnézheted a trackitonline-on is.
-
totyika93
tag
Sziasztok!
Valaki rendelt már a Corsair hivatalos honlapjáról?
Némi segítség kellene. -
korpicschess
veterán
Sziasztok!
DHL Expressel rendeltem valamit, a világ túlsó sarkából ideért 2 nap alatt. Már több, mint 2 hete "A küldemény a következő csatlakozásra vár" státusz van, több, mint 1 hete hívtam őket, állítólag nem kaptak a NAV-tól papírt.
Oké, hogy 17000 Ft-os csomagomból 28000-reset csinálnak, de, hogy 3 hétig várakoztatják, mikor 70 fontért lett elküldve.
Nem lehet ezt megsürgetni?Köszi!
Üdv,
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés ACER PREDATOR HELIOS 18
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest