Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- ZUK Z2 - Kicsi a bors, de erős!
- Meggyi001: Párizs - Rue Buenos-Ayres - a szelfik utcája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ballimr
csendes tag
Sziasztok! Diytrade.com-rol rendelt már valaki? Mennyire megbízhatóak az eladók? Valaki leírhatná, hogyan kell onnan rendelni, mert eddig csal aliról es ebayről rendeltem. Válaszotokat előre is küszi!
-
Dominó85
addikt
válasz
DJ. Ru$y #71998 üzenetére
Kész a szabály, csak éppen nevetséges. Elfogadom, mert mást nem tehetek. De azért papírt elhasználni, meg ügyintézni, hogy állambácsi 160Ft-ot a posta pedig 2500Ft-ot kapjon tőled... No comment. Mindez arra megy ki, hogy ami kint olcsóbb jóval, azt vedd meg itthon drágán, hisz a posta és az állam tesz róla, hogy a kettő közti különbség ne legyen már akkora. Semmi másról nem szól ez. Rabló/vadkapitalista világ, mondjuk engem nem zavar, mert 25USD-ig veszek kintről cumót ezentúl. Csak xar, hogy már a 2-3USD-s dolgokat is 1-15 napig "legeltetik" a raktárban mert vizsgálgatják vagy éppen ki is próbálják, ami nem urban legend. Volt olyan termék, aminek a doboza is ki volt nyitva.
-
-
Dominó85
addikt
válasz
#39868659 #71996 üzenetére
Talán, ha nem lenne kevés és alulfizetett emberre ennyi csomag és ilyen idióta szabályozás (lásd 22EUR felett a párszáz forintot is bekérjük 24EUR esetén a +2EUR miatt...) akkor nem kéne emelni, mert kevesebb csomagot kellene tárolni. De persze automatizálásra elherdálnak milliárdokat, hogy kirúghassanak miatta még több száz embert. Nubclap for mankind!!!
-
Ciccuka
veterán
válasz
fornettisuti #71994 üzenetére
Idén
-
Ciccuka
veterán
A posta kezelési költsége 2000-ről 2500-ra változott.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
fabiandaniel #71991 üzenetére
Ha nem veszed át, akkor visszaküldik. Szerintem nyithatod is a Paypal dispute-ot. Kamuzott az eladó ezek szerint.
-
fabiandaniel
aktív tag
Sziasztok
Ebayen vásároltam egy terméket aminél az Item location: Frankfurt, Germany volt megjelölva. A csoamgnak a becsült szállítási idő szerint már itt kellene lenne. Ma ránéztem a csomagra a nyomkövetési szám alapján és azt látom hogy a csomag vámköteles. A szállításnál a Deutsche Post Brief volt megjelölve és ahogy nézem ezt a PostNL -nál adták fel. Vagyis ha jól gondolom akkor ezt a csomagot Kíából adták fel és nem is Németországból?
Ilyenkor mit tehetek hogy ha nem akarom kifizetni a plusz díjjakat mert nem Európából adták fel mint az ahogy fel volt tüntetve? Ilyenkor ha nem veszem át akkor kérhetem vissza a pénzem?2016-07-28 11:35
Vámköteles küldemény NAV regisztráció / Under postal customs procedure
2016-07-25 13:06
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2016-07-22 11:15
NLAMSA(Netherlands (, Célországba elküldve / Item sent abroad
2016-07-21 23:46
NLAMSA(Netherlands (, Indító nemzetközi feldolgozó központba érkezett / Item in office of exchange
2016-07-21 23:46
NLAMSA(Netherlands (, Célországba elküldve / Item sent abroad -
Yushchenko
őstag
-
rik76
csendes tag
válasz
Yushchenko #71986 üzenetére
Attól függ, hogy mit szeretnél venni? EU raktárban nincs valahol? Én gearbest-től szoktam rendelni, sokminden van EU raktárban kínai áron. Visszaküldenem még nem kellett, de volt már olyan, hogy javítanom kellett valamit és visszaküldték a javítás árát, meg volt egy telefonom hibás hangszóróval, ahhoz pedig küldtek alkatrészt ( a javítás pedig így olcsóbb volt, mintha visszaküldtem volna).
-
rik76
csendes tag
18 napja megjött a csomagom Abszurdisztánba (15-én beküldtem mindent)... 10 dolláros telefon...
21-én telefonáltam, hogy mi történhet, mert hogy nem látok semmi haladást a trackingnél... megkapták az adatokat vagy valami? Erre aszondja a kedves hölgy: "Ááá nem fog minden apróságot látni a nyomkövetésnél..."
Hogy ezek milyen komótosan dolgozgatnak... vagy ne menjenek szabadságra vagy vegyenek fel embert vagy ne vámoljanak mindent!!! (az utolsó lenne a legjobb megoldás sztem)
2016.07.10
14:54 NLAMSE(Netherlands (
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad
2016.07.10
14:54 NLAMSE(Netherlands (
Küldemény információ:
Indító nemzetközi feldolgozó központba érkezett / Item in office of exchange
2016.07.11
11:15 NLAMSE(Netherlands (
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad
2016.07.11
22:58
Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2016.07.15
11:59
Küldemény információ:
Vámköteles küldemény NAV regisztráció / Under postal customs procedure
2016.07.18
13:46
Küldemény információ:
Adatbekérés a vámkezeléshez a címzettől / Addressee contacted
2016.07.22
11:24
Küldemény információ:
Megküldött dokumentumok feldolgozása / Processing customs documents
2016.07.27
07:31
Küldemény információ:
Vámmentes vámkezelési indítvány NAV részére elküldve -
Yushchenko
őstag
Sziasztok!
Kínai "tax free" rendelések közül melyik a legolcsóbb/legmegbízhatóbb, ahol esetleges garanciát is el lehetne intézni? Spemall? -
salieri.
őstag
válasz
tibcsi0407 #71983 üzenetére
-
salieri.
őstag
válasz
tibcsi0407 #71981 üzenetére
Még nem írtam neki, ebayen kell először?
-
salieri.
őstag
Sziasztok!
Vettem egy ilyen kártyát és sajnos nem kaptam 10 jegyű kódot az aktiváláshoz. Reklamálhatok érte paypalon ,mert így sajnos nem működik a kari.? -
rosand86
csendes tag
válasz
tibcsi0407 #71976 üzenetére
Köszi, folyamatosan követtem/követem, nem véletlenül ez lett a kiválasztott
-
rosand86
csendes tag
válasz
rosand86 #71817 üzenetére
Na az Etotalkos Tax Free shipping bejött, ma hozta meg a DPD. A kezembe nyomták, még alá se kellett írnom semmit
Leeco Le2-t rendeltem, eredeti szoftverrel kértem, de valami moddoltal hozták, mert van rajta magyar nyelv. Majd lehet lecserélem. 11 nap alatt ideért, én elégedett vagyok.
-
válasz
germinator66 #71955 üzenetére
megnézem
-
atee_13
őstag
Az egyik ebay es rendelésemnél csak most vettem észre:
"This user is no longer registered on eBay."
sokaltam a csomagot gondolom akkor így már nem is jön meg.
Payel fizettem még soha nem volt gondom, ilyenkor mi a teendő?
-
adomok
tag
válasz
fausto #71965 üzenetére
Ennyit látni a csomagodról:
RR262265842CZ Shipment Details
2016-07-19 15:30:00 Parcel departure in Shenzhen Sorting Centre
2016-07-20 16:00:00 Parcel departure arrive in HongKong Sorting Centre
2016-07-21 15:10:00 Parcel is leaving Hong Kong Airport
2016-07-26 11:25:00 Frankfurt Sorting Centre
2016-07-27 16:30:00 Information sent to CzechKell még egy pár nap (nálam 7 nap volt) és a Magyar posta oldalán is látni fogod. Ezen az oldalon lehet látni a cseh postáig: http://www.sky56.cn/english/track/index
-
TheProb
veterán
Reversible USB kábelt rendelt mostanában valaki? Kéne valami jóáras.
Erről a márkáról esetleg tapasztalat, fele annyi, mint a blitzwolf? Ja és emberi időn belül töltse fel a telefont, nincs kedvem heteket várni amíg eléri az akksi töltöttsége a 3 számjegyű szintet. -
fausto
addikt
Köszi mindkettőtöknek!
Akkor a héten még várok, hétfőn meg rájuk írok
-
beg
veterán
válasz
fausto #71965 üzenetére
Gearbest topik, összefoglaló:
"Cseh posta (Česká pošta): A TN-el a Csehországból történő feladástól egészen a Magyar Posta által történő kézbesítésig tudod követni a csomagodat (Ez nem azt jelenti, hogy innen jön a csomag, ugyan úgy Kínából jön, csupán ekkor kezd el élni (feladás után kb. 7-10 nap) a TN). A TN R-el kezdődik, ezt egy betű követi, majd 9 szám, majd egy CZ betűkombináció. Pl.: RR123456789CZ. Hivatalos TN, Magyar Posta rendszerében is látszódik."
-
fausto
addikt
Sziasztok,
Gearbest-ről rendeltem, már ~10 napja feladták a csomagot, mégsem találom tracking alapján. Mi lehet a gond, én vagyok béna?
Rá tudtok nézni? Köszi előre is!
Ez a TN: RR262265842CZ -
Bozek
nagyúr
Miért lenne pofátlan? Próbáld meg értelmezni a szöveget. Ha a vevő fel sem veszi vele a kapcsolatot, hanem egyből nyom a dispute-ra, akkor az tényleg nem korrekt...
Egy példa: tegyük fel, hogy hangosan hallgatod a zenét. A szomszéd ahelyett, hogy átmenne és megkérne, hogy halkítsd le, kihívná rád a rendőrséget. Akkor te átmennél a szomszédhoz, hogy bocsánatot kérj tőle, amiért hangos volt a zene, és dicsérnéd, hogy milyen jó szomszéd?
-
net91
senior tag
Köszönöm a válaszokat.
-
net91
senior tag
Kínából rendeltem termékeket és olyan TN számokat kaptam, hogy:
GYLAB(kilenc szám)YQ
PALB (hét szám)TR
Ezek valós TN-ek lehetnek vagy nem? A 17track.net nem látja. -
kcsa
veterán
válasz
Dominó85 #71958 üzenetére
Akkor tartanám jogosnak a hisztijét, ha rengeteg esetben nem gagyi szart árulnának erősen feldícsérve, illetve ha nem kéne két hétig harcolni egy ötven centes termék árának visszatérítéséhez amikor teljesen nyilvánvalóan nem érkezett meg soha.
De elsőre ott is újraküldést ajánlanak, na újraküldött termék soha a büdös életben nem érkezett még meg soha.
-
Dominó85
addikt
Nem pofátlan. Inkább a sok ingyen élő (köztük a magyarok is), akik vagy nem értenek a külföldi rendelésekhez, vagy azt hiszik 10 dollárért 100 dolláros minőséget kapnak és már egy minimális karcnál is dispute-ot nyitnak. És igen, rengeteg ilyen eset van. Én már lassan kezdem megérteni a kicsi kínaiak álláspontját. Természetesen őket sem kell félteni. Lásd csak 2db dispute-ot kell nyitnom. Baseus (15-18USD) tempered glass-t küldtek a Nillkin (22-29USD) helyett. A Nillkin ráadásul fele olyan vékony, de nanotechnológiás, ezért ilyen drága. No meg nem is magamnak rendeltem, szóval duplán szívás. A másik meg egy Nillkin tok, amiről 1 hét után válik le a borítós de igen durván. Ergo hamis termék és nem Nillkin. És ez sem nekem jött...
Mind a két fél hibás/trükközik. A kínai mézes-mázas szöveggel és nem létező tulajdonságokkal ruházza fel az eladni kívánt cuccot (aminek 100%-os valóságtartalmát csak a hülyék veszik be...). Míg a másik oldalon a vevő (és itt nem a körültekintő és nem mindig a legolcsóbbat/leggyanúsabbat vadászót értem) az itthoni árhoz képest töredékért beszerzett és esetleg minőségileg arányaival annyival rosszabb termékből vissza akarja szerezni a pénze egy részét.
-
kcsa
veterán
-
germinator66
aktív tag
Sziasztok!
Oroszországba, 20-25kg körüli csomagot kivel érdemes küldeni?
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motoros topic
- Építő/felújító topik
- Megint elérhetetlen a Fortnite az iPhone-okra
- World of Tanks - MMO
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Pavilion x360 14 2-in-1 14" FHD IPS érintő i5-10210U 16GB 512GB magyar vbill ujjlolv új akku gar
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- Gamer gép - GIGABYTE B760M, Intel I5 12400F, 32GB DDR4, RX 6600 8 GB, 1TB M.2 SSD, 850W GOLD
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Retro Számítógépek és alkatrészek!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP ZBook Studio G8 OLED WorkStation - i9 11900H 32GB DDR4 2TB SSD RTX 3070 8GB Win11
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest