- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jojoando
aktív tag
válasz
WhiteWalker #102543 üzenetére
A Coicés rendelések nekem jobbnak tűnnek. Lehet, értékben 3500Ft felett kell vásárolni, de amiket összeszedtem mindig nagyon megérik az áraikat, jobb mintha itt vásároltam volna 10x áron.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Degeczi #102546 üzenetére
Aliról is van ami EU raktárból jön , és ott is elég gyors a szállítás ilyenkor , de volt hogy Kínából is megjött 10 munkanapon belül.
Az árak és a kuponok eltérőek , bár az előbbiben nem vagyok biztos.
Alin ha gubanc van és visszatérítés kell , az nem automatikus. Ez igaz
Én továbbra is várom a Temu lufi kipukkanását
-
GAbre
veterán
válasz
WhiteWalker #102545 üzenetére
Igen mondjuk lekoppintott,más eszközöket nem igen éri megvenni.
Ali is tele van fake usb/ssd-kkel,notebookos vga-kal,amire raktak valami fos hűtőt és bumm jó kis asztali gpu.Már ha nem 1 fake termék az is.Jah azt is kihagytam,hogy az mellett,hogy raklapszám gyártjuk az olcsó szart.
Műanyagból is legyártjuk ezeket,aztán több ezer év mire lebomlik.
És a postázás során ezek a max pár ezer Ft-os dolgok,"több ezer" Ft-os tankerhajókon,repülőkön stb-n megy át.
Szóval minimum 2x adunk pofont természetanyánknak pár db billentyűzet fésőért stb.
Tudom a kutyát nem érdekli a környezet meg stb.
Csak ez is egy nem túl pozitív velejárója a dolgoknak.De mindent lehet kritizálni,csak megoldási javaslatot tenni nehezebb.Nem csinálják rosszul annyira,bárki más is így próbálna kb érvényesülni.+ más ország,más szabályok,gyakorlatok: Ott nem gáz annyira,ha átvernek.(már amennyire hallottam)
-
Degeczi
nagyúr
válasz
WhiteWalker #102540 üzenetére
Ami különbséget látok az Alihoz képest:
- a Temu jóval gyorsabban szállít (talán részben EU-s raktárakból is), itthon a postás hozza, nem futár
- ha mégis késik, automatikusan jóváírják a $5 kötbért, míg az Alin a $1 kupon szinte csak névleg létezik ugyanerre, nagyon résen kell lenni, h el tudd érni
- az akciós cuccokat leszámítva inkább drágább az Alinál
- van akinek $10, másnak $20 a min. rendelési összeg, míg az Alin csak postaköltség vagy szállítási gyorsaság függ néhol ettől, amúgy nincs alsó határSzóval szét kell nézni mindkettőn
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
GAbre #102544 üzenetére
Vannak egyszerű pl: konyhai kisegítő eszközök, amik akár nevezhető "minőségűnek" is , de inkább praktikus lenne a helyes egy fröccsöntött műanyagnál.
De komolyabb műszaki terméket én biztos nem rendelenék innen , maximum töltő kábeleket , vagy ilyen egyszerű valamit.
Egyik ismerősöm rendelt valami órát , mondja milyen jó súlya van , meg külsőleg milyen jól néz ki , aztán a kezemben adta , megemeltem, háát mint egy tollpihe... Eskü saját magukat csapják be az emberek.
.
"Valaki(k) úgyis a bukás előtt úgy szerez pénzt,ahogy tud.
Akár a felhasználói adatokat eladja,ha addig nem is tették meg. stb."Én inkább ettől tartok , az adatok továbbitásától. Valahol olvastam , aztán mennyire igaz , ki tudja , hogy a Temu a legtöbb terméken alig keres , vagy veszteséggel árulja őket. Az is lehet , ahogy írtad , hogy hitelből fedezik az eddigi kiadásaikat. Lehet látni a kínai ingatlan piacon is mi történik az Evergrande csoporttal... Szépen csődöt jelentettek , előtte meg hitegettek mindenkit , mint hitelező csoport hogy zsákszámra áll a lóvé, aztán kidurrant a lufi és kezd bedőlni az ingatlan piac.
Ahogy a kínai fociban is elpárolgott a pénz hirtelen...Szóval itt is nem tudni meddig tart a lendület...
Itt van egy cikk is.
"A Temu a Sanford C. Bernstein vagyonkezelő cég becslése szerint a tavalyi évet mintegy 13 milliárd dolláros bevétellel zárta, viszont kereskedelmi tevékenységéből 3,65 milliárd dolláros vesztesége keletkezhetett"
-
GAbre
veterán
válasz
Igen,igazad van.
Persze nem mindent kell benyelni úgy,ahogy mondják.Ritkán igaz minden,vagy kevesebb vagy még több van a dolgok mögött általában.
Csak az ember hajlamos leegyszerűsíteni a dolgokat és ez a reklámuk/sikerük lényege:
Olcsó és jó miért ne vedd meg,ezt is azt is,lehet nem kell,csak olcsó volt és minőségbe is azt kapod,amit reklám sugall.Úgymond hype-ot generálnak.Kíváncsi vagyok később mi lesz belőlük.
De még ha "legálisan" is csinálják,azt se túl jó sztem.Még ha érthető,hogy így tudnak a piacra betörni.
Pl. Amerikai módi:Vegyél fel hiteleket bukóba csinálj mindent,mert 1x csak elkezdesz majd hasznot termelni.(Lásd epic store)És bizonytalan lábakon elevickélsz a sok user miatt,vagy bedőlsz 1x csak.
És legrosszabbkor mi történik?
Valaki(k) úgyis a bukás előtt úgy szerez pénzt,ahogy tud.
Akár a felhasználói adatokat eladja,ha addig nem is tették meg. stb. -
WhiteWalker
nagyúr
válasz
csibe1 #102542 üzenetére
Benne van a pakliban , de akkor elmennek az userek.
Ennek az oldalnak iszonyat erős, agresszív a marketingje! Ezzel nyerte meg a felhasználókat , semmi massal.Mióta lehet rendelni AliExpressről , azóta használom , legalább több mint 10 éve , nekem ez a Temu így nem újdonság, sokaknak igen.
Itt a vásárlási vágy kielégítve van , hogy vesznek filléres sz@rokat kiló számra. Aztán a legtöbb kacat a fiókban végzi vagy a szemetesbe. Csak ezt nem tudják még.
Én ebből már kinőttem. -
csibe1
addikt
válasz
A Temunál most van a beetetési szakasz.
Minden is olcsó, minden szuper, halleluja.
Aztán majd elkezdenek szépen emelni, mert nem jótékonysági intézmény.
Legalábbis eddig nem tűnt fel az oldalukon, hogy lenne ott egy minden ingyen felirat+ egy szép nagy vörös kereszt. -
-=RelakS=-
veterán
válasz
GAbre #102539 üzenetére
A NOIZZ is megénekelte az oldalt, bár ők sokkal "finomabban" beszélnek róla.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
GAbre #102539 üzenetére
Mindenki el van szédülve a Temutól , miközben AliExpress ezer éve létezik . Ugyanazt tudja.
Ennek az oldalnak csak jobb a marketingje , ezzel ütött, semmivel se másabb mint az Ali.- Az hogy több csillio rendelésbol van ami hibásként érkezik , vagy nem az amit rendelt az ember , nyilván a rendelőnek bosszantó de valahol érthető , előfordul.
A vissza térítés ilyenkor lehet nehézkes náluk ... Ezt aláírom.- A minőségbeli kifogásokat se értem , mégis mit vártak ezektől a cuccoktól?? Nem is értem azokat akik jó minőségű dolgokat vártak sz@r h@gyér
User error.
- Az adatkezelést is hagyjuk inkább , sehol sincs ingyen ebéd.
- Érdekes én ár eltérést nem tapasztaltam a kosárba való rakás után , maximum hogy rendeltek mellé még 3db terméket akkor lesz ezen az áron.
Ami inkább megtévesztő, azok a kuponok promotálása és felhasználása.
Nem védem őket , de van a videóban ferdites rendesen.
Amúgy tipikus kínai piac oldal ez is. -
GAbre
veterán
https://www.youtube.com/watch?v=_QFchGbOHiY
Mondjuk én ezért is nem regelek temura.Ha valaki még nem látta/tudja.
De az a szomorú,hogy valószínűleg másoknál is így van. -
Bella80_
tag
válasz
csibe1 #102536 üzenetére
Igen paypal-al fizettem, ez jelent valamit? Xiaomi mi pad 6 tabletet vettem 118 ezer Ft-ért, innen már vettem 2 éve xiaomi mi pad 5 tabletet semmi bajuk, de akkor meg is jött egyből. Telefonokat is vettem azoknak sincs baja. A garanciáról meg szerintem annyit, hogy ha Magyarországon veszem akkor se ér semmit se, már javítani semmit se tudnak, ezek a cuccok nem szoktak elromlani.
-
csibe1
addikt
válasz
Bella80_ #102535 üzenetére
Kedves Bella!
Egy linket dobhatnál, hogy pontosan mit is rendeltél, amiért az "mert nem is összegről van szó" x összeget olyan vidáman kifizetted.Amúgy annak utánajártál ,hogy mi a helyzet garancia szempontból ennél a webshopnál?
Megéri a fene sem tudja mennyivel olcsóbban rendelni, esetlegesen garancia nélkül?
Azért kérdezem, mert ha pl. megadja magát a kijelző stb. akkor az nem lesz olcsó.
A legtöbb külföldi webshop meg nem igazán ad gyári garanciát; legtöbbször meg semmilyent sem.
A telefonoknál is egy kijelző cseréje akár 40-50 ezer Ft is lehet + munkadíj.
Ennyit azért tegyél félre, ha esetleg valami gond lenne a tablettel.
Remélem fizetéskor a PayPal-t használtad.
Ha mégsem akkor meg imádkozz.
Előfordult már hamis tracking a történelemben... -
-
Bella80_
tag
Sziasztok!
Gshopper oldalról rendeltem egy xiaomi mi pad 6 tabletet március 4-én, nagy nehezen majdnem 1 hét elteltével feladták, azonban a tablet nem érkezett meg, a nyomkövető se jó, azt írja Hollandiában van, de ez már 4 napja, azóta semmi. Tudtok benne segíteni, hol lehet reklamálni, illetve ilyenkor mi van. -
csibe1
addikt
válasz
Jahno #102531 üzenetére
Az a 600 Ft (már ha tényleg fele online), nem vágott földhöz, de én nem szeretek CV kódot megadni online, senkinek sem.
Akkora probléma az utalást megoldani?Közben meg jönnek a kamu sms-ek, hogy postának, DHL-nek fizessek vámot, amikor egyáltalán nem rendeltem semmit.
Ezek után persze, rögtön CV kódot is adok.Mindenki azt csinál ilyen ügyekben amit akar...
-
SI-ZO
csendes tag
Sziasztok! Hétfőn kaptam értesítést a postától, hogy a vám online kifizetése elérhető. Aznap ki is fizettem kártyával az összeget. A tracking azóta nem mozdul, ugyanúgy azt mutatja , hogy az online fizetés elérhető. Normális, hogy nem frissítik vagy kezdjem el felvenni a postával a kapcsolatot?
-
prolad
addikt
Jól van, erre jutottam én is, köszi mindenkinek. Annyi ilyen jött már csak most jól időzítették.
Jahno
Köszi a tippet, ezt kipróbálom. -
Tartarus
tag
Sziasztok!
Nem találtam hasonló hozzászólást és velem se volt még ilyen. Mi a teendő ha Kínán belül visszaküldték a több különböző feladótól származó combined csomagot? A rendszer is észleli, hogy abnormális a tracking és felajánlotta a visszafizetést mikor érdeklődtem utána. Viszont nekem a csomag kéne mert kuponokkal és kedvezménnyel vettem.
-
prolad
addikt
Ez ugye a szokásos kamu SMS és nem kell vele foglalkoznom?
Normál esetben nem aggódnék emiatt, de várok most egy csomagot, ami most a hollandoknál van:
-
SI-ZO
csendes tag
Azért a dokumentum pótlás vámkezelendő küldeményhez menüpontot választottam, mert a vámkezelendő küldemény érkezéséről értesített ügyfelek nyilatkozatainak benyújtása menüpontnál hozzáférési kódot kért. Azt nem kaptam. A posta így is látni fogja az adatokat?
-
SI-ZO
csendes tag
Vámkezelés alatt van a csomagom, a nyomonkövetés reggel azt írta ki: ,,a vámkezeléshez szükséges információk bekérése (ügyfélre vár)..." Kitöltötte a posta oldalán a dokumentum pótlás menüpontnál a vámnyilatkozatot, csatoltam a PayPal és a bankszámla kivonatot. Ez így rendben van?
-
cof
veterán
válasz
Cblacksmithc #102512 üzenetére
Itt írják az oldalukon [link], hogy áfa nélküli árakat látsz, gondolom nem volt feltüntetve külön tételként sem fizetésnél a magyar 27% áfa. Viszont nyíltan le is írják, hogy ennek ellenére IOSS azonosítóval adják fel és ráírnak egy alacsony árat ami ugye nem haladja meg a 150 eurót, mert felette már manuális vámügyintézés van. Szóval ha kiszúrják pech, ha nem akkor meg szerencse. Továbbra sem lehet ennyiből megmondani, vagy átjön vagy nem.
De ha nem telefont vettél hanem valami kiegészítőt és tényleg 11$-ért akkor szerintem már a hollandoknál beléptetik az EU-ba, és nem kell majd fizetni érte semmit pluszban.
-
aldebaran
addikt
válasz
Cblacksmithc #102514 üzenetére
Köszi, írtam. Remélem, megjön... az eszük.
Egy automatikus emailben a szokásos blabla jött, de azért remélem, igazad lesz.
For UB and ECSCCA parcels we can only see your parcel has been processed in Hungary. Then it should go to the destination country. Please contact the local post office in your city.
#102516 dzf007 Hát ez tragikomikus... -
aldebaran
addikt
Csodálkozik a posta, hogy miért utáljuk...
Ezért tudok valahol érdeklődni, vagy várjak türelemmel?
-
cof
veterán
válasz
Cblacksmithc #102510 üzenetére
Attól is függ, hogy hol vetted.
-
Cblacksmithc
tag
Sziasztok, némi info kellene attól, aki esetleg tud a témában. 4PX...CN csomagom indult, ami pár nap után LS...NL_re váltott. A csomagot tuti, hogy a MP hozza, a kérdés az annyi lenne, hogy akkor most ez ha holland postán keresztül jön vámos v. áfás lehet-lesz-e (11 dodó szállítással) ?
-
Pease
csendes tag
Sziasztok! Dedobtam az amazon topikjába is a kérdésem, de hátha itt valakinek volt hasonló problémája és tud segíteni.
Amazon.de Marketplace-n keresztül rendeltem egy terméket, a feladó 3. országból adta fel a csomagot. Az árban benne volt az Áfa is, számlán és checkoutnál is fel volt tüntetve hogy VAT included.
Jelenleg DHL Express vámkezelés alatt van, mert a feladó DDU (delivery duties unpaid) -el adta fel a csomagot, amit csatolt commercial invoice hozzá kb kitöltetlen és más ár is szerepel rajta, a számla típusára businesst írt, pedig magánszemély vagyok stb. DHL-nek jeleztem a problémát az amazon oldaláról letöltött számlát nem fogadják el, arra hivatkoznak hogy a NAV-nak bizonyíték kell hogy befizettem az Áfát és IOSS számomat kérték (nincs ilyenem hiába mondom magánszemély vagyok) vagy egy DTP LOA form kitöltését amit nyílván b*szik kitölteni a feladó.
Commercial invoiceon 110 usd-t adott meg termékértéknek, amazonos számlámon kb 142 euró volt és 180 körül fizettem áfával együtt, szóval a termékérték 150 euró alatt van mindkét számla esetén.
Érték alapján ahogy én tudom vámmentes lenne a csomagom mert 150 eur termékérték alatt van, de nem áfamentes amit ugye ki is fizettem és most ott tartok, hogy a vámkezelés alatt van a csomag, a feladó nem segítőkész az amazon supportnak 2. alkalommal írtam, ma reggel már reportoltam a sellert is.
Mit lehet tenni ilyen esetben? Nem fogadja el a dhl az amazonról generált invoicet, a feladó kamu számlát csatolt a csomaghoz és ha jól tudom az ő hibája miatt van most vámkezelés alatt a csomag, aminek EU-s szabályok szerint ahogy én tudom nem kellene ott lennie. 2x pedig nem szeretném kifizetni az ÁFÁ-t…
Valakinek volt már hasonló problémája? Mit lehet tenni ilyenkor? -
GAbre
veterán
válasz
ablack #102479 üzenetére
Azon kívül,hogy valamivel olcsóbb volt ecoparcel,a reklám is inkább átverés sztem.
50%al olcsóbb akár az első rendelés:
Az oké,hogy ez csak max,nem biztos,hogy a teljes árnak a fele.
De az már nincs leírva,hogy nem ennyivel olcsóbb az első rendelés,hanem akár ennyit kapsz vissza.
Szállítástól is függ,és oké,hogy ez 5 euró jár csak vissza nemzetközi szállásnál.Tehát a drágább külföldi szállításnál is csak max 5 euró.Mi ebben a max 50%?Nincs külföldi szállítás 10 euró alatt,se belföldi sztem 10 felett nagyon...
De mikor rákérdezek,hogy nem jött semmi,a válasz:
Ez 1 automatikus dolog,ha feldobja a kedvezményt,és regelsz akkor küldi.
Mondom oké feldobta,ezért regeltem,miért kérdezném,hol van az 5 euró?
Ha nem kaptad meg akkor nem jár,ezért automatikus.
Annyi itt a ha meg de,de megoldás az nincs.Remélem probléma esetén nem ilyenek csomagokkal...
Összességében gyors volt gls(és még nem szóltak,hogy sérült lett-e csomagban termék),és bár label van megrendelésben,és furán is fogalmaznak ott,hogy kell-e,de sehol nem írták kell nyomtatni-e rá,és végül nem kellett.
Köszönöm a tippet még 1x,még ha kicsit savanyúbb a szőlő is. -
bobace
addikt
Sziasztok!
TEMUn hogy működnek ezek a 40 ezres kuponok? Mire használható vagy ahhoz is 100 dolgot kellene egyszerre rendelni, stb..
Amihez kell egy 2. vásárlás is, szóval 3. vásárláshoz adná.
Nem találtam a keresőben hasznos infót. Koszi! -
-
jojoando
aktív tag
Üdv! TEMU kérdés, elvileg összecsomagolták feladták Hollandiában a csomagot a DPD-l küldik de semmi nyoma.
Van valakinek nyomkövetője, mikor mozdulnak meg az ilyen csomagok? -
hroberto
veterán
válasz
mexel #102502 üzenetére
[Aliexpress topic]
Itt kérdezz rá szerintem. -
mexel
veterán
válasz
hroberto #102501 üzenetére
egyforma tételek 1 helyről, tehát egy csomagban érkezik. Rendeltem más eladótól már többet is így de ott benen volt a VAT.
Az érdekelne, hogy amire ők nem fizetik ki kínában az 100% hogy itthon belekerül az eljárási procedúrába, vagy elképzelhető hogy nem? Vagy utóbbi már 100%-ra megszűnt? Régebben szerencse függő volt, vagy nagyrészt szállítási mód függő. ( nem emlékszem melyik szállítási mód volt a tuti)
Csak rendelnék, jó lenne tudnom, mert ha többet kell itthon fizetnem mint amit ott elengednek az sem jó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- B W PS PX8 jó áron eladó
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest