Hirdetés
-
LOGOUT.hu
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hroberto
veterán
Évek óta rendszeresen rendelek külföldről, gyakorlatilag gond nélkül.
Viszont ez az új AFA törvény most megszívatott.
A áru normálisan megérkezett (Aliexpress), viszont a Posta Áfát akar velem fizettetni, holott azt már a vételkor kifizettem.
Több e-mail, és telefon után kiderült, hogy az eladó elfelejtette elküldeni az IOSS azonosítót, emiatt kell fizetnem.
Jeleztem az eladó felé, aki ezt pótolta számomra. Próbáltam e-mail-ben (nem reagáltak), telefonon pótolni a hiányt, de borzasztóan rugalmatlan volt az illető, és csak annyit tudott kinyögni, hogy Felülvizsgálati kérelmet kell benyújtani, aminek akár 120 nap is lehet a várakozási ideje.
Úgyhogy inkább kifizettem újra az Áfát, bízva abban, hogy a felülvizsgálat után visszakapom.
Szóval borzalom ez a Magyar Posta...Xiaomi 14, KTM 1290 Super Duke R Gen3
-
hroberto
veterán
válasz Degeczi #99234 üzenetére
Szerintem kb. ugyanúgy járt mint én az Alin. Valószínűleg egy VÁM felülvizsgálati eljárást kell kezdeményezni a Posta honlapján, aztán pár hónap múlva lesz valami.
Persze először jó lenne tisztázni a Postán, hogy miért tették rá még egyszer az Áfát.
Nekem a feladó elfelejtette az IOSS azonosítót elküldeni...Xiaomi 14, KTM 1290 Super Duke R Gen3
-
hroberto
veterán
válasz yamahavale #99269 üzenetére
Én mindenesetre kifizettem, mert azzal biztattak a postán, hogy ha igazam van visszakapom a pénzt. Remélem!
Xiaomi 14, KTM 1290 Super Duke R Gen3
-
hroberto
veterán
Október 10-én Aliról rendelt cucc, amiről már lemondtam a mai napon megérkezett Magyarországra.
Soha nem volt ilyen hosszadalmas a szállítás...Xiaomi 14, KTM 1290 Super Duke R Gen3
-
hroberto
veterán
válasz Elit3Zotya #99777 üzenetére
A Tradingshenzen rendben van. A Mi 11 Ultra topikban gyakorlatilag mindenki onnan vette.
-
hroberto
veterán
válasz FireFox1996 #99808 üzenetére
Az Express One nem számol extra sarcot, amit a Posta igen. Szállítási módtól függ, hogy Posta hozza vagy az Express One.
-
hroberto
veterán
Mostanában több csomagot is Posta hozott, és "elfelejtették" a sarcot. Kezdik már ők is unni talán?!
-
hroberto
veterán
Ez a tetű posta már arra sem veszi a fáradtságot, hogy az online fizetési lehetőség felajánlja?!
Ma jött egy e-mail, hogy csomagom van a postán. Bementem érte, közölték, hogy 800 HUF vámkezelési díja van. Rákérdeztem, hogy az online 400 forint most miért nem volt opció? Csak vonogatta a vállát, és azt mondta, hogy mostanában egyre több az ilyen eset! Rohadjanak meg!Xiaomi 14, KTM 1290 Super Duke R Gen3
-
hroberto
veterán
válasz Jahno #100110 üzenetére
Nekem is volt már hasonló esetem. Ami miatt felülvizsgálatot kértem, csatoltam a számlát, meg mindent amin nyilvánvaló volt, hogy már kifizettem az Áfát. Azt a választ kaptam, hogy 120 nap az eljárás. Ennek már több mint fél éve. És még csak válaszra sem méltattak. Mocskos, szemét banda!
-
hroberto
veterán
válasz Occon adom #100278 üzenetére
Nekem volt már több hasonló csomagszámú rendelésem. Nem volt velük semmi gond, plusz költség sem.
-
hroberto
veterán
válasz DonThomasino #100658 üzenetére
EU - n belül nincs semmi plusz költség.
-
hroberto
veterán
150 EUR feletti rendelés esetén (Aliexpress), hogyan alakul a VÁM és ÁFA fizetés? Utólag fizettetik meg itthon?
-
hroberto
veterán
válasz DonThomasino #100667 üzenetére
A Postát inkább kihagynám, Aliexpress Standard Shipping szállítást fogok választani, és akkor az Express One az illetékes.
-
hroberto
veterán
válasz DonThomasino #100669 üzenetére
Remélem akad valaki aki rendelt már 150 EUR felett, és leírja pontosan.
-
hroberto
veterán
válasz torrentszaki #101881 üzenetére
150 EUR alatt nincs vám, viszont az Áfát ki fogják fizettetni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen routert?
- Redmi Note 8T - T-modell
- Milyen videókártyát?
- LEGO klub
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen monitort vegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...