- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
sunavlys
senior tag
megemelkedtek a kötelező díjai 2024 évre?
Tavaly 20.000 Ft volt, most a netrisk 33.000 Ft-ot számolt.
-
kw3v865
senior tag
-
kw3v865
senior tag
Sziasztok!
2021. 09.19-én vettem életemben először autót és kötöttem a Netrisken kGFB-t (soha nem volt még személygépjárműre biztosításom). Most eljött a forduló ideje, szerencséle semmilyen káresemeny nem történt. A kalkulátorban ugye B01-et kell beírnom előzmény B/M fokozatnak? Ugye évente megy eggyel feljebb, A01-ból indultam, és most vagyok B01-ben? Tehát az új szerződés lesz majd B02-es, jól gondolom?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Stylewars_kp #2772 üzenetére
Igazából mindegy, mert amint át lesz írva felmondod a biztosítást és pénz visszajár ha előre fizettél. Minden bónusz és malus is 2 évig marad meg 2 év után elévül és A00-ból kezdhet újra.
Elviheti most is, ha számlás javítás lesz akkor majd a számlát kell leadni a biztosítónak és az alapján fizet. Ha nem számlás, akkor meg utal a biztosító a tulajnak (vagy ha a szerviz intézi akkor a szerviznek de ehhez meghatalmazás kell a tulajtól) és arra költi a pénzt amire akarja.
-
Stylewars_kp
őstag
Köszi, és ezt az átírást mikor lenne érdemes megejteni? Még most amíg nem jön ki, hogy mibe sorolják át vagy utána is lehet?
Kockázati felárat ha számolnak azt ki kell fizetni vagy azt csak akkor kell, ha megtartja a nevén az autót és elfogadja, hogy akkor M02 lesz a besorolása?
Megvolt a kárszakértői vizsgálat, de emberünk már izgatottan vinné a festőhöz az autót. Viheti vagy megkéne várnia a határozatott? Nem érdekli a pénz amúgy, csak kapjon valamit érte. -
aktív tag
Érdemes a készpénzes ajánlatra így rápörögni amúgy? A biztosító ajánlgatja a számlás javítást, viszont számomra megbízható karosszériás, szerelő őszig biztos nem tud nekiállni, és az avultatás is 50%. Szerelő szerint nem jövök belőle ki jól, szemmel látható összeget nekem fog kelleni hozzátenni. Így a mostani terv az, hogy elfogadom a biztosító ajánlatát (bár az első karcsú továbbra is), illetve az autót eladom ilyen állapotban, van is rá egyelőre érdeklődő. Na meg amúgy is tervben volt a csere már a balesett előtt is.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
alex devil #2766 üzenetére
Nézz rá egy kalulátorra és ad meg a C1-es szintet a bónusznál meg hogy okoztál kárt. Azzal kb be tudod lőni mennyi lesz a díj.
-
alex devil
senior tag
Sziasztok, az Allianznál van Cascom (C3). Nekitolattam a kerítésnek kb 300 ropi a kár, az önrész 100. Érdemes inkább zsebből fizetni vagy csináltassam cascora? Van valakinek tapasztalata róla kb mennyivel fog emelkedni a díjam ha kárt okoztam?
A honlapon nem találtam ilyen infót. -
tango69
csendes tag
Sziasztok,
Hamarosan casco+kötelező évfordulós váltásom lesz. 1 éves az autó 165-ről 208-ra akar emelni az allianz... Netrisken újrakalkulálva is ennyire jön ki. KGFB B6 Casco 1 éve van csak. (nyilván 1 éves akocsi.) Igazából az allianztól csak a köbe ad olcsóbbat, de durván. 208 helyett ők 96-ra adnak ajánlatot. Nézegettem a kötvényt, de már az allianz is tele van apróbetűs résszel. Szóval félő, ha valami lenne, ők is varálnának... Ja és allianz is avulásos. Köbéről van valakinek rossz tapasztalata? Tényleg nem akar fizetni, azért több mint 100 ezer a különbség.
Válaszokat előre is köszönöm. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Stylewars_kp #2763 üzenetére
A bónusz besorolás: mindenki A00-ból kezd és évente ugrik 1-et. Első év után B01, második év B02, egáészen a 10. évgi ahol a max B10-et éri el. Ha valesetet okoz akkor 2-t csökken a besorolás pl B2-ből A00-ra esik. A00-ból M002-be.
A díj az függ a nemtől, kortól, hány éve vezetsz, hol laksz, stb. A bónusz/malus rendszer pedig egy ehhez kapcsolódó kedvezményrendszer. B10-ben pl 10% kedvezményt kapsz a megállapított díjból. Malusban pedig (kockázati)felárat kell fizetned.
Igen érdemes üzembentartóira átiratni és akkor akire átírtad annak a bonuszával megy a biztosítás. Ha nincs bónusza vagy 2 évnél régebben nem volt biztosítva akkor A00-ból indul. Ami még mindig jobb mint az M02 pl...
-
Stylewars_kp
őstag
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Stylewars_kp #2761 üzenetére
Igen az ő nevét címét, mert a biztosító a tulajnak térit majd nem a sofőrnek.
2-t csúszik vissza M02-be. Itt van róla egy táblázat: [link]
Mennyi lesz a díj, azt újra kell kalkuláltatni, mert nem egyformán áraznak a biztosítók. Érdemes egy alkusz oldalon megnézni ki mennyiért biztosítja őt.Sanszosan ráverik az alatta lévő horzsolást ha csak nem tudja bizonyítani hogy korábban is ott volt a sérülés vagy olyan a sérülés amiből látszik, hogy az egy korábbi sérülés. Pl ha rozsdás, mert egy friss sérülés nem lesz rozsdás, ahhoz hetek kellenek legalább.
Vitathatja az első kárfelmérést és kérhet új szemlét de elég ritka, hogy felülbírálja egyik szakértő a másikat, hacsak nem vmi kirívóan nagy hibát nem követett el. -
Stylewars_kp
őstag
Sziasztok!
Szia Qru!Ismerősöm rátolatott egy autóra. A károsult autót nem a tulajdonos vezette. Ilyenkor azt a nevet kell beírni és címet a kárbejelentőre, aki nevén van az autó? Gondolom igen, mert ő nevén van a biztosítás, de azért rákérdek.
Illetve tavaly okozott már egy horzsolást egy másik autón. Akkor B02-ből áttették A00-ba. Most mire számíthat? Az akkor egy nagyobb értékű autó volt és a javítása is kb 600 ezer volt. Biztosítása évente ennek ellenére csak 10 ezerrel nőtt.
Most egy régebbi corca d-re tolatott. Ajtóra felkenődött a festés. Alatta szerintem eddig is horpadt volt, mert körbe van verve az autó a szó legszorosabb értelmébe. Ilyenkor ráterheli a biztosító az alatta lévő horpadásokat is? Nyilván az autó többi sérülését nem, de ami a friss horzsolás alatti?
Úgy tudom, hogy a károsult jogosult nem elfogadni az első kárszemlét. És a károkozó? Neki joga van nem elfogadni az esetlegesen magasabb plusz díjat?Tudom kicsit sok a kérdésem.
Csak nem szeretném ha lehúznák ok nélkül.
Köszi!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur #2759 üzenetére
Lehetséges. Durván jó ár gyorsan kösd meg.
-
Motion_Blur
félisten
Sziasztok!
Még soha nem volt CASCO-m, de mivel nemrég 5km-nyi távolságon múlott hogy a diónyi jég nem verte szét a gépet, ezért a biztosítómnál kalkuláltam egyet. Genertelről van szó, évek óta náluk van a lakás és KGFB-m is, és 10% önrésszel (min. 50e Ft) az éves díj 57e Ft-ra jött ki.
Annyira kevésnek találtam hogy azt hittem ez valami hab, de ma felhívott a biztosító + átnéztem a feltételeket és minden benne van, fullos CASCO.
Létezik hogy ennek ilyen alacsony az éves díja? Oké, B10, vidék, kb. 3M Ft értékű 10 éves autó.
De pl. kolleginával is kalkuláltunk hasonló értékű autóra, ott 400k jött ki
-
BrownB
tag
Sziasztok, Groupamanal Komfort csomagom van. Dijszamitasban a Premium csomag jelentosen olcsobbra jott ki, mint a Komfort csomag uj ajanlata. Ha felmondom az evfordulora, ujra tudom kotni ugyanannal a biztositonal, de erre a nagyobb csomagra?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
run4fun #2755 üzenetére
Elállhatsz a kár kifizetéstől igen. Ilyen kisértékű kifzetésnél nem éri meg a bonusz vesztéssel sokkal rosszabbul jársz.
Nem vagy köteles, azt a pénzt arra költöd amire akarod. El is fagyizhatod akár.
1: érdemes lenne egy horpadásjavítót megkérdezni mennyiért csinálná meg
2: érdemes lenne a visszautasítani az ajánlatot első körben, hogy ennyiből nem tudod megjavítani az autót. -
run4fun
tag
Sziasztok!
Casco biztosítással intéznék jégkárt. Ügyfelvétel megvolt, be is küldtem a biztosítónak a kért képeket. Ma reggel jött az ajánlat. 100000 ft-os önrész mellett ők úgy gondolják, hogy utalnak 12400 ft-ot.
Megjegyzem: nem tűnik vészesnek a kár, mert igazából kb 10-15 db horpadás lett az autó motorháztetején és tetején, ránézésre a fényezésem sem sérült.
Van lehetőségem arra, hogy nem fogadom el az ajánlatot, saját kontóra megcsináltatom és ezáltal nem csökken a bonus fokozatom a Casco biztosításomon?
Illetve ha a fentire nincs mód:elfogadom és kiutalják a pénzt...köteles vagyok megcsináltatni a hibát és bemutatni a biztosítónak?
Köszi szépen! -
Új hozzászólás Aktív témák
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest