Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dufresne
addikt
Na jah, nagy poén a sítábor haverokkal akár snowboard, akár sí a téma
Amúgy valóban az elején nehéz csak belejönni a snowboardba aztán lehet hasítani
Igaz mondjuk, hogy alapból érdems elkezdeni a dolgot valaki kis lejtésű helyen, de azért ha sokat sportoló emberről van szó, nem feltétlenül kell a kezdők tömegében rohadni
Csuklótörésről meg énis sokat hallok, de szerencsére még nem futottam össze egy esettel sem, igaz ebbe belejáccik az emberek mozgáskultúrája és eséstechnikája is, már amikor tudod magad irányítani még
Jah és felszerelésbe szerintem sincs értelme beleinvesztálni az elején, inkább bérelni kell, de 2-3 év utána, ha tényleg megszereti az ember, akkor már érdemes és hosszútávon kifizetődő is -
jagada
addikt
kezdőknél leggyakoribb probléma, hogy leakad a völgyél oszt lehet bucskázni, meg pofára esni.....meg nem tudnak megállni amikor kell....gyakori a csuklótörés meg seggcsont szétverése...
majd megtudod milyen ''könnyű''....
[Szerkesztve] -
jagada
addikt
mindent csak szépen sorjában, hódeszkán nincs kézifék, ha hamar mész olyan helyre ami nem a szintednek megfelelő gyorsan össze lehet hozni a csonttörést...
meg meg is lehet hóni.... sajnos a sípályákon is sok a mazsola, elfekszik előtted valaki, oszt kész... pillanatok vannak csak reagálni, nekem is volt már hogy hirtelen nem volt mit csinálni, hát inkább elestem, mint a kisgyerkőc fején mennyek át....... -
jagada
addikt
a síelés nem előny, inkább a wake board, a surf, meg gördenyka ami hasonlítható hozzá.
sokkal nehezebb hódeszkázni mint síelni, ha csak abból is indulunk ki, hogy síelésnél elvileg akár 4 ponton is érinkezhetel a talajjal, hódeszkánál ez mindössze 1.....kicsit szokatlan lesz hogy nem mozgathatod a lábad külön, de ha ráérzel, hát van benne lehetőség.....
donovalyn zakóztam akkorát, hogy aszittem nem állok fel....dagadtgombóc sétafikált a pályán keresztbe, mer kamerázta a jóllakott napközis kölkét hogy bénázik, oszt odaszambázott az ugratóhoz amit kinéztem magamnak...........legszívesebben feldugtam volna neki a deszkám hátúlról......oszt csak nézett nagy borjú képpel... -
Manitou
veterán
Írtam is hogy egy nap lóff#sz. Ahogy néztem a bánkúti térképet, nem valami hosszúak ezek a pályák
Aztmondod elsőre nagy esések várhatóak?
Modjuk én még a sielést se próbáltam, ez most előny vagy hátrány
A hóbord jobbant etszik.
''és nattyon jó kis snowboardoss muffok is vannak''
Az jóó. -
jagada
addikt
1 nap alatt leginkább el fog menni az egésztől a kedved és fájni fog a segged...
de kitartás, ha eljucc egy bizonyos szintre, hogy élvezd a csuszit issssteni élmény.... és nattyon jó kis snowboardoss muffok is vannak......
szvsz először nincs értelme túl sok manyit feccölni bele, nem mindenkinek van affinitása a dologhoz, és sokkal nehezebb is mint az elsőre látszik, viszont ha van kitartás néhány hét alatt olyan szintre eljuthacc, hogy bánni fogod, hogy nem kezted hamarabb....
akkor már lehet a tudásnak megfelelő cuccba invesztálni, bár akkor se nagyon éri meg ha mondjuk szezononként 3-4 napot csúszkálsz...
[Szerkesztve] -
Manitou
veterán
Azöta már észrevettem hogy amit linkeltél ott vannak árak is. Akkor egy napra nem is érdemes menni.
De pl egy 3-4 napra? Van szálláslehetőség is amint nézem.
Mod: Ja mégvalami. Nem tom hogy érdemes -e használtan venni egy deszkát, meg egy cipőt? Esetleg újonnan, bár azért nem akarom magam óriási kiadásokba verni. Vagy tényleg próbáljam ki elősször egy kölcsönzős cuccal?
[Szerkesztve] -
jagada
addikt
felvonó jegy (1alkalmas) van vagy bérlet. a bérlet x forintért (a linkelt honlapon vannak árak) meghatározott számú felhúzást tartalamaz.
csúszkálni annyit csúszkálhatsz amennyit akarsz.
megsúgom felvonózni egyáltalán nem egyszerű deszkával, előbb az alapokat tanuld meg, első pár nap még nemigen fox felvonózni....bánkúton nincs beülős felvonó csak tárcsás...
sőt még megállni is csak komoly nehézségek árán fox 1 helyben , de ez ne tántorítson el!!!
kaka-pisi ingyen van ha mondjuk nem reggeliztél és úgy mégy be a pottyantósba, egyéb esetben garantáltan elokádod magad, ill. a kajázdába pézér. van síkölcsönző is, de sokat ne várj a helytől...
egyébiránt szvsz először egy viszonylag sík terepen/enyhe lejtőn kell megtanulnod megállni, ill. ''uralni'' a deszkát, hogy te irányíts.....
asszem mátraszentimre a másik hely Mo-n.....majd linkelek arról is
[Szerkesztve] -
Manitou
veterán
Első nekifutásra én is ilyen Bánkúti mókában gondolkoznék. Viszonylag nincs olyan messze. Ha kocsival összeállunk páran hamar ott is vagyunk.
Árakról tudsz mondani valamit?
Annyira láma vagyok hogy azt se tudom miért kell fizetni és miért nem, hogy megy ez?
Pl felvonó ért? Lecsúszásért? Milyen költségek jelentkeznének napi szinten ilyenkor? -
jagada
addikt
nem csak ennyiből áll bánkút, van pályarendszer felvonókkal nézd meg a térképet, csak a túristaház előtt van kamera, ami csak arra jó, hogy lásd van-e mozgás + hó....
mondjuk nem is világbajnok hely azér jár mindenki külföldre, de hát csóró magyaroknak ez jut, tengerünk is csak a balcsi van...
egyébként se kell egy tanulónak chamonix-ba menni megtanúlni az alapokat.....
[Szerkesztve] -
jagada
addikt
megsúgom tavaj előtt még március 15-én is snowbordoztam bánkúton, és semmivel sem volt kevésbé élménydús mint januárban ...
van webkamera:
[link]
most is van hó, bár ez még semmire sem alkalmas, de ha a városban nincs hó az még nem jelelnt semmit, egyébként hóágyúról még nem hallottál???
voltam már olyan helyen, hogy a pályán kívűl közel s távol több 100 km-re nem volt hó....
komolyabb síparadicsomokban garantált a hó....
[Szerkesztve] -
Manitou
veterán
Na ezaz, én is szivesen kipróbálnám, már évek óta akarnám, de nincs egy ismerős se, illetve most talán egy haveromat majd rábeszélem.
Venni felszerelést nem akarok, nem is értek hozzá hogy milyen a jó, mit kell nézni rajta. Multkor a retekklubbon láttam Kokónak
azt a havazós vagy milyen című műsorát, abból merítettem egy kis tudást
Szóval elsőre kölcsönzésben gondolkodnék. Meg itt a környékünkön hegy se igazán van
Ez is nehezíti a dolgot
-
jagada
addikt
Kassán tud valaki snowboard boltot??
esetleg linket, az nagyon fain vóna! -
piqla
őstag
minden komolyabb siparadicsomban van ilyen oktatas, de szerveznek itthonrol is sb taborokat, bar azok sem olcsoak, de talan olcsobbak.vedd meg az offline magazint, hatha abban hirdetnek ilyet. vagy keress ra, oneill snowboard academy
vagy bemesz egy nagyobb sb boltba, lehet, hogy ok maguk is szerveznek ilyet..
mondjuk tarsasag nelkul menni sielni?!?! -
piqla
őstag
legegyszerubb, ha amikor elmesz csaladdal/asszonnyal/haverokkal szepen beiratkozol egy tanfolyamra...
annak nincsen sok ertelme, hogy a 2 eve deszkazo, magat uberfaszanak kepzelo emberke elkezd tanitani, mert a vegen egy rossz mozdulat rogzodik benned, annak meg sok ertelme nincsen...
egyebkent ahhoz, hogy a ''teleles'' vegere le tudj jonni egy kozepesen nehez palyan, nem kell fohaszkodni akiben hiszel, hisz nem olyan nagy ordongosseg az elejen
szerintem egy het, boven eleg, abbol max 3 nap lesz az oktatas, az sem egesz nap. nem olcso, de megeri! -
_az
senior tag
hiába nézelődök a neten, csak nem áll össze a kép.
tegyük fel, hogy kipróbálnám... hogy a fenébe lehet kipróbálni/tanulni a snowboardot?
gondolom meg kell tanulni pár dolgot... de hol/hogy/merre/mettől/meddíg???? -
_az
senior tag
kedvcsináló movie
[link] -
piqla
őstag
* pssszt, hálo! egy rakat magyar oldal van, hasonlo tartalommal
*
-
Dufresne
addikt
Ezekszerint ez a stance akar lenni a kötések távolsága, ami nekem 60centire jön ki
Jah és távolságot persze a kötések középpontjától kell mérni
Beállítások, már ami a szögeket illeti, azt ajánlja, hogy az elülső lábon 20fok a hátson pedig 0 fok legyen. Viszont ha állítasz a kényelem és egyéb megfontolások miatt akkor is maradj 10-27-ig az első lábnál és 6-tól -12ig a hátsó lábnál
Baromi jó ez az oldal, lehet le kéne fordítani magyarra és a lényeges beállításokat leírni ide a topicba, akár a kezdő sz-be, mint erős segítség -
Dufresne
addikt
Köszi a linket, 1000 hála
Amúgy ja goofy vagyok, jobb láb elől
Ezekszerint jól tippeltem?
Titánsportban vannak használt cuccok, de ahogy a srác mondta snowboardban még nincs nagyon telítve a boltjuk, de azért körül lehet nézni, vagy felhívni őket, sztem rendesek, de inkább egyenlőre sível foglalkoznak komolyabban -
Dufresne
addikt
Első évben kényszerbűl lett snowboard, mert a régi sícsukámat tábor előtt fölpróbáltam és jóvolt hosszban, meg minden, aztán táborben kiderült az első pár kör utn, hogy szétnyomja a sípcsontomat, mert az meg ugye az évek alatt megcsontosodott
Szóval snowboardbérlés lett belőle pár napra, szóval az inkább még csak az esésekről szólt, végülis 2 nap alatt nem vártam sokkal többet
Aztán tavaj szereztem köcsöbe egy deszkát és azzal mentem, beállításokkal meg nem nagyon szaroztam, csak átforgattam, hogy a jobb lábam legyen előrefelé kényelmesen, aztán csak mentem, mert örültem, hogy végre nem zakózom minden kanyarban, végére már egész jól ment.
Idénre meg úgydöntöttem, hogy eljött az ideje a saját cuccoknak és a komolyabb tesztelésnek... -
Dufresne
addikt
Ja, de nem is az oldal szépsége miatt linkeltem
Amúgy szűzhóba idén nem tervezek sokat menni, tavaj mentünk eleget haverral benne
Meg az erdős rész is sok volt tavaj, egyik nap pl erdőbe nyomtuk lefelé azthittük jó irányba, de mégsem, szóval másik oldalán értük le a hegynek mint ahol kellett volna, ráadásul felvonózárás után, szóval érdekes volt onnan hazajutni, de ez másik sztori
Idén inkább a technikámat szeretném csiszolgatni a rendes pályákon és akkor az állítgatással is elszórakázok.
Remélem megtalálod a linket, ha nem úgyis megyek még boltokba és ott kifagattom a ''szakértőket'' -
jagada
addikt
válasz
Dufresne #152 üzenetére
vannak alap dolgok, és függ még attól, hogy milyen stílust nyomsz és mennyire megy mán a csuszi.. van is valahol egy link-em...
ez a titan honlap eléggé félékész.....
''ha minden igaz megkezdem harmadik második snowboardos sítáboromat''
aszhittem a beállításokon már túl vagy
[Szerkesztve] -
Dufresne
addikt
-
Dufresne
addikt
Nah visszacseréltettem a kötésemet, mert a balancshoz kicsi volt, amit eredetileg vettem.
Ez az új valami Nidus fantázianévre hallgat és ráfizettem még +2 ezrest, de sztem megérte, mert keményebb a felépítése( hátsó boka fölötti része fém és a csattok is fémből vannak, nem úgy mint a másikon...) -
Dufresne
addikt
Inkább veszek magamnak egy deszkát, de családra is marad azért persze
Mi osztrákokhoz megyünk Villach-ba, már ha jól írom. Tavaj is ott voltunk és sztem egész jó a pálya, de szlovákok is biztos behoztak sokmindent a lemaradásukból, mert mostanában énis sok jót hallottam felőlük, már ami a sípályákat illeti
Franciaország meg amúgy is drága nekem... -
piqla
őstag
válasz
Dufresne #147 üzenetére
az sem rossz megoldas, ha iden csak deszkat berelsz, tobbit raszerelteted, illetve raszereled, ha ertesz hozza.
ezzel a megoldassal jobb szebb ajandekokat tudsz iden vasarolni a kedves csaladnak
manapsag en a szlovak-lengyel utakat nezegetem, mert sok osztrak-francia ut lattan annyit mondok hogy, raadasul a fentebbi ket orszag semmivel sem rosszabb, sot..
-
Dufresne
addikt
Bakancs is letudva
Már csak deszka kell majd juhééé -
Dufresne
addikt
Hopp, hammer tényleg
Hó-Show-n nem voltam túl sokat őszintén szólva, csak 2órát kb, szóval programokat, meg ilyeneke nem volt időm nézni, csak végigjárkáltam a boltos standokat, meg bekukkantottam a börze részére...
Kötésem már van, na nem egy nagy márka, de tavaj a kölcsönbe kapott deszkán is ilyen volt és jól birta, nem volt semmi baja, pedig estem is ne kicsiket néha, szóval kapta rendesen
Bakancs is lesz majd, az karányi meglepetés lesz a felpróbálást leszámítva
És így már csak a deszka marad... -
Dufresne
addikt
-
piqla
őstag
válasz
Dufresne #142 üzenetére
hellobello!
en cask es kizarolag skiboyt tudom javasolni, en meg nem sultem be veluk
bar mondjuk ha meg csak masodik-harmadik (?) szezonod kezded, oszinten szolva felesleges freestyle cumora koltened... vegyel egy all-round deszkat, aztan majd amikor uberjo leszel es magabiztos, akkor invesztalj be komolyabb deszkaba.
szereny javaslatom: jo cipore es megbizhato kotesre kolts, deszkabol felesleges burtont vagy hammert venned...
hoshow iden jo volt? en 3 even at csalodtam benne, jellemzo, hgy most jo -
Dufresne
addikt
Jaja, éledjen, ugyanis februárban , ha minden igaz megkezdem harmadik második snowboardos sítáboromat 10évnyí síelés után.
Idén már szeretnék saját cuccal menni. Rögtön meg is kéredem, hogy tudok-e jó boltot/boltokat ajánlani, ahol elfogadható árban lehet deszkákat kapni, természetesen nem slalomra, hanem freestylra, úgy 40k-ig bezárólag
Természetesen voltam kinn Hó-Shown, ott csurgattam is a nyálam, de pénzem még nem volt sajna, pedig olcsón bevásárolhattam volna. 40-45k-ból meglett volna a kezdőcsomag ( deszka-kötés-bakancs) -
hehehehe
tag
up vagy ilyesmi kicsit eledjen mar fel a topic
-
hehehehe
tag
hmmm dejo hogy megtalaltam ezt a kis totyikot
ugynez ki iden mayrhofenbe megyunk volt mar ott valaki?valami info rola meg ilyenek?ami nem teccik hogy nem lehet visszacsuszni a faluba csak siliftel vagy busszal visszamenni
jah ez lesz a 3. ev boardom
remelem mar tudni is fogok valamit
integra neked meg sok sikert a boardhoz
-
piqla
őstag
hat kb...
en most bevagyok zsongva, kaptam hangszettet, ugy osszeraknak, de NEM LEHET
orbano, mi ujsag a vizhutes-biszniszben? anno kuldtem neked emailt, gondoltam beruhazok egyre, de leegett vga, vettem 40ezerert ujat, ami felzabalta codegen () tapomat, vettem enermaxot, szoval nem 2 fillert kellett ki''dobnom''.
a jofejsegemert nem akarsz nekem ajandekozni egy vizhutest?
nem slagra gondoltam.
na, termeszetesen csak vicceltem, haha de jo szar volt. hubazdmeg, nagymamamtol kaptam hazipalinkat, AAAAAAAAAAA de finom -
piqla
őstag
jol van akkor!
nekem is kellene meg valami sport..
elkezdtem kung fuzni, de ki tudja meddig csinalom, remelem nem jon ram a szokasos kethetalattnemlettemnemzetkozinagymesterezertabbahagyomadolgot..
telen en mindig csak 1* tudok elmenni, egyszer volt olyan, hogy ketszer sikerult jokat esnem a hoban..
nademajd ha nagy es sikeres es gazdag leszek... -
piqla
őstag
de azert remelem cangazast nem hagyod abba?!
-
Manitou
veterán
Hmm. Ez nekem szólt?
Majd szétnézek hogy itt milyen lehetőségek vannak ilyen bérlés terén.Per pillanat egyet se tudok
Viszont van egy bolt ahol a kerékpárok mellett tudtommal télen snowboardokat árulnak, illetve erre állnak át, szóval lehet van remény.
Gondoltam én is hogy ott a helyszínen nagyon lehúzzák az embert, de azért megérdeklődtem hogy mégis mi a helyzet.
-
piqla
őstag
hat vannak olcso apartmanok igy szezonon kivul, de ez mindenhol igy van
a ho altalaban ott is TELEN szokott esni (), majd kiderul...
annyiban jo, hogy ha nem tetszik, 2 ora alatt itthon vagytok, szoval akar meg apartman sem kell berelni...
a folottebb hozzaszolonak: akar kulfoldre mesz, akar, ha van itthon nemi ho, belfoldre, a varosodban berelj, mert a helyszinen mindig dragabb, es azert tegyuk hozza, Magyarorszag fo bevetelei koze nem tartozik a sielok koltese.
szoval:mielott elindulsz, minden legyen nalad.. csavarhuzo is!
integra:csak ovatosan -
Integra
titán
ha minden igaz, januárban deszkára állok 15 év síelés után, vicces lesz
-
orbano
félisten
ahogy a kölcsönzőket ismerem (és gondolom ezalól a sífelszerelés sem kivétel) a helyszínen lehúznak mint állat, jobban jársz ha itthon megveszed. itt biztosan a nyelveden beszélnek, segítőkészek. kint meg...
Donovaly-ban amúgy mikor szokott elkezdeni esni a hou? Látom vannak fain olcsó apartmanok így szezonon kívül... -
Manitou
veterán
Én is ki szertném már régebb óta próbálni a snowboard-ot.Csak valahogy mindig elsiklok a dolog fölött. Én is elősször valami kölcsönzős dologban gondolkodtam. Nme tudom hogy van e olyan hogy pl Bükkben, Mátraban téli szezonban ha mennék ott helyben van e lehetőség kölcsönzésre. Vagy ez ebben a formában felejtős? Téli sportokhoz annyi közöm van hogy vagy 18 éve korcsolyázok nem tudom ez előny e.
vagy nincs jelentősége.
-
piqla
őstag
ha van ho abban az orszagban, akkor tulajdonkeppen sokkal celszerubb oda kijarni, mint a sznob francia illetve olasz ''paradicsomokba''. (en mind a ket nemzetet es azok lakoit utalom, talan innen ered az elfogultsag)
nezd, amiket leirtal, azok alapjan neked eleg a sipalya is. szlovakiarol elmondhato igy osszessegeben, hogy nem draga.
en anno tobbszor is voltam a csorba-tonal, kirandulo es tanulo (marmint snowboardot tanulo) vendegkent is.
Pesttol durvan 300 kmre van, vonat ott tesz le az allomason, fel kell szallni a hegyi vasutra, es ott is vagy
nem sok a palyak osszhosszusaga, de nekem tetszett.
ami viszont negativumkent szol mellette, az az, hogy eleg meredek mar a kek palya is, es sokszor jeges a tetejen, az pedig nem a legcelszerubb
amit neked tudnek ajanlani, leven, hogy par napra mesz, az donovaly.
kozel van (talan 200km?), sok felvono, par palyaval, de zold palya nincsen.
ami nem is baj, mert lassan nem fogsz megtanulni deszkazni, kell egy bizonyos sebesseg, hogy ne dolj el
de en azt javaslom, hasznald a baratunkat, a guglit, es nezz korul..
sajnos az utobbi evekben a korzetunkben eleg keveske ho esett, igy kenytelen az ember messzibb/magasabb/dragabb/nem feltetlen szebb helyre menni.
[Szerkesztve] -
piqla
őstag
amennyire volt idom, ez lesz az,igen!
de hogy kik dolgoznak ott, jo kerdes.
ha a natur siklas erdekel, akkor kemeny cipot es kotest kolcsonozz, valamint egy alpin deszkat. es berles elott mindenkepp allj bele, hogy kenyelmesen allitsak be kotesek szogeit.
aaa kurva laptop, ezen nem lehet irni.
szoval bemesz, es kersz siklashoz cucokat
de szuzhoba akkor ne mennjel, mert elmerulsz
ha van meg kerdesed, nyugodtan, de szerintem mar csak holnap tudok ra valaszolni.
udv -
-
piqla
őstag
probalkozz a SkiBoynal, endrúék tuti segitenek. egy evben kb. 423* koltoztek, szoval keress ra, merre talalod oket.
az sem baj, ha fingod nincsen, mi kellene, ok segitenek, es nem fognak lehuzni.
nincs olyan, amit mindenkeppen kolcsonozni kell.. gondolom sajat ruhad lesz
bar mondjuk nem akarlak elkeseriteni, de egy hetvege szerintem edeskeves lesz!
persze, vannak olyanok, akik dongetik magukat, hogy o 2 naposan mar ugrabugralt, ezt az hiszi el, aki akarja.
de en sok sikert kivanok!
es persze nagy havat -
orbano
félisten
-
orbano
félisten
Sziasztok!
Látom pang a topik, de azért írok:
Most kezdenék snowboardozni (eddig a legkomolyabb hóval és hegyekkel kapcoslatos sportom a szánkózás volt gyerekkoromban).
Egy hosszú hétvégére mennék le haverokkal (ők már tolják egy ideje). Tanácsot és információt szeretnék kérni:
-hol érdemes felszerelést kölcsönözni?
-mi az amit nem lehet kölcsönözni, tehát meg kell mindenképpen venni?
-mindez mennyibe kerül? Ez különösen fontos, mivel most tanulok búvárkodni is, ami szintén nem tartozik az olcsó hobbik közé, így túl sok vasam nem maradt
A válaszokat előre is köszi! -
Mattyer
tag
Lesz a nyáron dachsteinen snowboard tábor, akit érdekel, az csekkolja a közeljövőben a burton.hu-t! A tavalyi elég király volt, bővebben itt a videóm róla:
Bővebben: link -
WestCoast
csendes tag
Na akkor felteszem az (számomra) örökös kérdést!: Melyik a könnyebb síelés v. snowboardozás?
-
D4v3
őstag
Nah egész jól sikerült a hétvége. Állítólag (nem értek hozzá
) nagyon jó hammer deszka + hammer kötésem volt. 1. nap persze estem elég sokat, amit másnap éreztem is rendesen. Aztán egész jól ment már uccsó napon, tényleg nagy fun! Bár erdőben nem mentem, azt majd talán legközelebb. Egyébként Semmeringen voltunk, a hó és az idő is nagyon jó volt, mikor eljöttünk akkor kezdett csak olvadni
-
Füly
aktív tag
Szijjasztok.
Én is boardozgatok egy ideje (3éve kb) eddig csak igy csuszkáltam tehát a lseiklást tanultam,mostanában kezdtem el igy ugratgatni,nagy teccik ez a része is a dolgonak
Szoktátok hazai pályákon is küldeni?Pl Kékes-Galyatető-Mátraszentistván?Állitolag a Mátraszentistváni pályát nagyon felujitották meg minden..még sajna nem tudtam megnézni
Nemtom hányan vagytok Budapestiek, de a Normafánál is lehet küldeni,igaz nincs felvonó,de azért jo.Szokot esetleg vki itt is boardozni?Én valszeg megyek fel hétvégén nincs kedve vkinek jönni? -
D4v3
őstag
Mi ma este utazunk fel nagyszüleimhez és onnan megyünk ki Semmeringre. Idén kipróbálom a boardot is. Van bárkinek jó tanácsa olyannak, akin még soha nem volt deszka? Tesóim is ott lesznek, talán majd tanítanak vmit
-
aDM|RaL^
őstag
asszem vasárnap megyünk snowboardozni akkor faterral...
bár lehet mégse fogok, pedig kellene, ám lesz ott egy ember akit nagyon lekellene alázni önmagában, és ez boarddal nemfog menni, szal viszem a lécemet...
pedig úgyvolt az apámmal ketten megyünk, de anyám sikeresen beszervezett másokat, akiknek a fejét nemsok kedvem van nézni az is 100% -
ESP
őstag
Mint az köztudott a Burton az egyik vezető kizárólag snowboard-vonalas cég...
A deszkáik, cipőik és kötéseik tényleg a profi kategóriába tartoznak, de...
De a ruházat az más kérdés...egy ruházati cikkeket gyártó cégnek lehet akár több tíz éves tapasztalata is...ez a Burtonnál hiányzik...
Nekem van (volt) egy Burton nacim...tök büszkén kaptam magamra az első alkalommal, mivel ebben csak király lehetek...
És láss ''csodát''...ez a lélegző, meg ultra-praktikus gatyó kb. 3 óra keménykedést követően mikor lekerült rólam (a szállodában) hát a bőröm úgy nézett ki, mint egy több hónapos vizihullának...
Hát ezek után csak annyit mondok ez nem minőség, hanem marketing...
(ami mellesleg egész jól bejött nekik) -
e-biza
őstag
volt protestem, most fundangom van. a sherpával egy bajom volt, ami szép (sárga-fehér, Frei-en is ez volt) az nem kivehetö bélésü, pont mint a protest kabátom, ami kivehetö bélésű volt az meg ronda szinekben volt kaphato
-
Gambit
őstag
Nekem meg burton, és eddig jó volt, csak idén kezdett el beázni a gatya. Úgy látszik, elfáradt az anyag.
-
aDM|RaL^
őstag
úgy, hogy 3 évesen léc volt a lábamon, 14 év most így amit felmutatok, bár nemvagy a legpr0bb, de jól tolom
viszont deszka azért nem jutott eszembe, mert csak szemeztem vele, és egyszer úgy sikerült elszállni hogy eltörtem a kezem, pedig sível eddig 0 sérülést szenvedtem... kopkop.
aztan elment a kedvem, de most apám felvetette, így kezd újra megjönni -
aDM|RaL^
őstag
nekem meg protest.
-
ESP
őstag
Amúgy az a véleményem, hogy aki egy évben csupán egy hetet tölt el bármilyen téli sporttal, az tudja, hogy milyen fontos a jó minőségű ruha!!!
A jó minőség pedig a legtöbb esetben nem a márkával egyenlő...
Columbia:egy amolyan szabadidő öltözet
Butron:a deszkákkal elért híréből akar(t) jó rucikat készíteni, de nem jött össze...kizárólag a szponzoráltak nyomják Burton ruhákban, pedig olykor egészen ''olcsó''...
Véleményem szerint a Sherpa az tényleg nagyon jó...ugyanez a véleményem a Sandstone-ról is és még sorolhatnám...
Összegezve: Fontos a ruha, de nem a ruha és nem a logó... -
ESP
őstag
Különben meg egy freestyle lapom van egy burton cipővel és szintén burton lágy-kötéssel...
Nekem tökéletes... -
ESP
őstag
Sziasztok...
Én kb. 10 éve nyomom a boardot...
Sokat nem tudok, de a tudásom stabil és be merek bármit vállalni...
Ez a jó ebben a sportban...a felfedezés...(10 éve mindíg felfedezek valami újat...) -
aDM|RaL^
őstag
émmeg goofy vok, de csak gördeszkáztam, nameg 14 éve síelek... mostmár szemezek a boarddal is, túl sokat síeltem...
-
Gambit
őstag
Csakhogy szerintem deszkával mindig lassabb leszel, mint léccel, mert nem éppen arra találták ki. És freestyle deszkával is lehet olyan gyorsan menni, hogy az már nagyon veszélyes legyen. A szűk keresztmetszet nem a deszka típusa lesz, hanem te. És nem azért, mert béna vagy, hanem mert egy bizonyos sebesség felett már nem nagyon lehet megállni semmilyen deszkán, mert az átlag pályák nem elég jó minőségűek hozzá. Sőt, míg síléccel a legjobb versenyzők óriásban mennek akár 120-at is, deszkával ezt meg sem lehet közelíteni.
-
Gambit
őstag
Na majd linkelj fotókat te is! Amúgy képtelen vagyok megérteni, miért ragaszkodsz a keménykötéshez, meg a alpin deszkához. Kényelmetlenebb jóval, mint a puha cipő, és freestyle deszkával lehet száguldozni a pályán, de alpin deszkával nem egyszerű szűzhavazni meg ugrálni. Szerintem jóval korlátozottabb a használhatósága.
-
e-biza
őstag
föleg költséghatékony volt sokak számára hogy csak kemény kötés és deszka kellett, no meg elvileg azon könyebb megtanulni a könyvek szerint, mégis legjobb tudomásom szerint a kezdö szint oktatásához free kötés és lap kell (ajánlott)
sajnos félrenéztem amúgy a versenyt és én amig mátraszentistvánon voltam, addig kékesen került megrendezésre a verseny. igy jártam. hétvégén is megyek ki mátraszentistvánra jo a park szerintem. -
Gambit
őstag
Nem, sőt engem fordítva tanítottak, meg gondolom sokakat másokat is. Bár ez lehet, hogy azért volt, mert akkoriban a kölcsönzőben még csak kemény kötésű boardokat lehetett szerezni. Szóval lehet nyomulni kapásból keménykötéssel. De arra készülj fel, hogy az elején nem nagyon fogsz tudni a földről sem felállni.
[Szerkesztve] -
Integra
titán
jövőre megtanulok sznóbordozni
engem a kemény kötés meg részing deszka cucc érdekel.
ugye nem kell ehhez olyan széles ugratós deszkával bohóckodni előtte? gyorsan tanulok
[Szerkesztve] -
baliii
senior tag
en mondjuk azert allok regularban mert regen gordeszkan is ugy allok (ott ugye az erosebb lab van hatul - flippek meg hajtas meg minden miatt) es egyszeruen ugy megszoktam h alapbol igy volt kenyelmes a boardon is
amugy kb mennyibe kerul egy snowskate? ja es mi a kulonbseg a snowsk8 es a snowdeck kozott? azt ton h az egyik olyan mintha egy deszkalapon csusznal a masiknak megb a felfuggok helyen van egy kissebb deszka, csak nemtom h melyik melyik -
Gambit
őstag
Nekem is a regular felel meg, mint ahogy a képen is látszik. Gondolom azért mondják azt, hogy az erős láb legyen elöl, mert sokaknak úgy kényelmesebb. Persze kivételek mindig adódhatnak. Idén meg kell tanuljak rendesen hátrafele csúszni, mert félcsőben hasznos, és a forgásos ugrásoknál is nélkülözhetetlen. Szóval előbb utóbb szerintem mindenkinek meg kell tanulni valamilyen szinten a másik oldalra is.
-
.:GoliBali:.
aktív tag
Hali, nincs még valakinek hozzászólása a témához?
-
Gambit
őstag
válasz
.:GoliBali:. #64 üzenetére
De igen, csak ez egy fúrum.
Én puha kötéssel nyomom, tehát nem sícipővel. A sícipős deszkák általában alpin deszkák, tehát szlalomra, meg pályán való karcolásra ideálisak. A puha kötésű deszkák meg a többi fajtán jellemzőek. (Félcsőbe, szűzhóba, ugrálni, stv...)
Egyébként itt vagyok:
[Szerkesztve] -
aktív tag
Gyerekek, itt senki sem snowboardozik?!?!?!
-
aktív tag
Hali!
Az lenne a kérdésem, hogy mennyire más az olyan board amelyik sícipős, mit amenyiket sima bakancsal kell használni? Mert én eddig sícipőssel boardoztam, csak az a gond, hogy nem teljesen jó avval!
Vélemények? -
aktív tag
Hali!
Az lenne a kérdésem, hogy mennyire más az olyan board amelyik sícipős, mit amenyiket sima bakancsal kell használni? Mert én eddig sícipőssel boardoztam, csak az a gond, hogy nem teljesen jó avval!
Vélemények? -
Gambit
őstag
Fogalmam sincs, nekem nem titanium dzsekim van, de azért elég jó. A fotókon látható cucc egyébként burton, ami szintén nem olcsó cucc.
Szerk: Kölcsönzésnél először is megnézik, mekkora a lábad, ahhoz kapsz egy bakancsot, aztán a súlyodnak megfelelő hosszúságú deszkát választanak neked. Jellemzően az erősebbik lábad kell elöl legyen. (Az az erősebbik lábad, amelyikről elugrasz magasugrásnál.)
[Szerkesztve] -
TexT-BoY
addikt
nem 20k a többit pályázaton nyerte a tanár +a suli alapitvány is mgedob minket 1-2ezressel ... Janurba lesz az első tanitási héten
és igazolt hiányzás ... fincsi
tehát biztos több
''legolocsobb'' columbia is megteszi?
Bővebben: link szeritnem itt nagyon nem volt drága a cuccok 90% a többit meg amugy se tom megvenni ( 120k-s Titanium Columbia)
Kölcsönzésnél érdemes ''cserélgetni'' a kötéseket és deszkákat? vagy hogy tudommeg hogy nekem mi kell?
[Szerkesztve] -
Gambit
őstag
20-ért benne van utazás, kaja, szállás, bérlet egy hétre? Az kib@szott olcsó! Szerintem jók a Columbia cuccok, nekem az új télikabátom olyan.
A bérlés néhány ezer lehet naponta, fogalmam sincs. De tutira megéri egy kezdőnek, mert nagyon sokat fog kapni az a cucc az elején. -
TexT-BoY
addikt
és mennyi a bérlet?
sulivallehetne menni 20asért ausztriába 1hétre igazolt hiányzással... de oda van irva a lapra: NO az árba a felszerelés bérlése csak faxom bérlet van benne +utazás + szállás +kaja ( az eggyik tanár apja a tulaja szal biztos nem szar és tuti ocsoé van)
kb jo ár? Tesitanárok jönnek azt mondták megtanitanak szivesen mindenkit aki jön de nem tudták megmondani mennyi a cucc bérlet.. kabát stb akkor is kéne?
Columbia milyen? Premier outlet centerbe ocson van (dokardyard-30% minimum de inkább -50% -
TexT-BoY
addikt
nekem oszt társaim a ''kerekse'' deszkákkal nyomták dombon a nagy Snowboardod aztán 3bol 3nak eltörött mind2 lába mert a desza alja csuszot de kötés hiján lekelett szálniuk ..
amugy mennyi lehet mostanság egy: kabát+gyatya+deszka+kötés combo amivel kilehet ugrani a szomszédos országok valamelyikébe tanulni? -
Finwe
őstag
auu....
én tavaly a (olvadt) szűzhóban nem vettem észre egy kis völgytörést csak későn (repesztettem mint állat kb40kmh) , léc megáll ahol van én repülök az emelkedő dombba, fejjel érkeztem meg, végignyomta a gerincem(ropogott rendesen), azt hittem meg is bénulok, aztán mozgott mindenem de kellett 2 hónap, hogy teljesen elmúljon . -
Gambit
őstag
-
Finwe
őstag
elkél egy UP!
-
Finwe
őstag
Mindenki csúszkál vhol éppen?
-
Finwe
őstag
Hellóó,
képzeljétek akartam egy sí+hódeszka topisot nyitni, má' majdnem meg is tettem mikor adtam a keresőnek még1esélyt!
Végigolv ezt, ki kellett számolnom mióta síelek, hát ez csak a 8. év
Én nagyon szeretek síelni a deszkát annyira nem (igazából deszkával nagyon le lehet szántani a hegyet de ha valaki ezt szereti tegye eztt)
Kint voltam a hó-show-n és lett új felszerelésem mert az előző 4 éves vólt és azóta agresszívabban síelek. Nagyon szeretem a freeride-ot, carving, buckasi, ebben a sorrendben. Az ugratóktól picit parázok, így lassan veszem rá magam az ugrásra.
Szerintem még le lehetne írni kinek milyen volt a legnagyobb esése, mert
''aki nem esik az nem síel'' szól a mondás. (nyilván deszkára is igaz) -
baliii
senior tag
na egyik haverom azt mondta, hogy neten rendelve olcsobban meguszom. hol tehetem ezt meg? (ugyebár cuccot akarok rendelni
)
-
Gambit
őstag
Szerintem majd a hó-show-ra lesz érdemes kimenni szétnézni, ott egy helyen megnézheted az összes itthon forgalmazott cuccot. Nem egyszer akciókat is hirdetnek a show idejére. Asszem novemberben szokott lenni.
Amúgy más nem akar képeket feltenni magáról boardozás közben? Én szívesen látnám, hogy ki mit alkot. -
Gambit
őstag
Az a baj, hogy én utoljára kb. 3,5 éve vettem felszerelést, szóval most nagyon nem vagyok benne sem az árakban, sem a márkákban. Az olcsó cuccokkal vigyázz, a deszka meg a kötés időnként rendesen igénybe van véve. Pl. nézd meg az én talajfogásos fotómat. Ilyenkor aztán hajlik a deszka. Szóval inkább egyszer vegyél egy jót, amit még évek múlva is jó áron el tudsz adni, mint egy gagyit, ami széttörik egy komolyabb esésnél! Legalábbis szerintem.
-
baliii
senior tag
ja, ajanlanatok valami jo nadragot is, legyen ''laza'' (tudjátok manapsag hogy van ez
) és ne legyen 20K, szal vmi olcsobb kene abbol is. ha van olyan. bar lehet eladom a bmx-emet, hogy jobb cuccokat vehessek... de nem biztos, szal ha lesz penzem rajuk eladas nelkul is akkor ugye minek valnek meg tole...
-
-
Gambit
őstag
Szia! Szerintem is külföldön érdemes venni, főleg szezon vége felé, amikor nagyon leértékelik az amúgy is jó árban lévő cuccaikat. Ausztriát ajánlom, közel van, a választék felfoghatatlan, és értenek hozzá, ami itthon nem mindig mondható el.
Amúgy eddig milyen stílust nyomtál? Puha, vagy keménykötés? Merrefelé? Stb... -
e-biza
őstag
nagyon örülök ennek a topicnak, én kb 8 éve snobboardozom. egy kérdésem lenne, sherpa kabátok milyenek? esetleg más márka, jelenlegi protest-et akarom lecserélni. elöre is köszi
-
baliii
senior tag
csodalatos, é is meg akartam már nyitni a boardos topicot, de valahogy mindig elmaradt. nem vagyok még egy nagy rider, csak tavaj kezdtem, de nekem nagyon bejön! csak kéne egy saját deszka. a baj csak az hogy 45K-m van rá jelenleg, persze használt kéne ennyiért. hol érdemes korulnéznem?
-
Gambit
őstag
Igen, emlékeimből kiindulva a léccel sokkal könyebb leérkezni, nem csak lankás lejtőn, hanem mindenhol. Levegőben is, és földön is több a korrigálási lehetőség. Amúgy ezek a képek kicsit csalókák, mert az ugrató annyira azért nem volt lapos, és a leérkező sem volt annyira lankás.
Kívülről ez szerintem mindig így van. Csak akkor döbben rá az ember, hogy mi van, amikor elkezd felfele menni az ugratón, és egyáltalán nem látja, hova fog érkezni. Na ott játszik be szerintem a bátorság, hogy ne fékezz be az uccsó pillanatban.
[Szerkesztve] -
Integra
titán
lehet hogy hülyeséget fogok most mondani, de szerintem ilyen lankás lejtőn, nehezebb lehet a snowboardot lerakni rendesen a deszka felépítéséből és az ember testtartásából adódóan, mert egy ilyen landolás léccel nem gond.
nem?
mert a lécet és a testtartást is baromira lehet irányítani levegőben érthető okokból
[Szerkesztve] -
Gambit
őstag
Na, akkor itt egy talajfogás Integrának. Ez egy nagyon gázos leérkezés, csak azt akarom szemléltetni, hogy miért nem igazán jó a gyors ugrató leérkezés szempontból. Legalábbis nekem.
Bővebben: link
Szerk: Hát igen, a szűzhavon viszont nincs háló, és az erdőben a fák sincsenek körbevéve szivaccsal...
[Szerkesztve] -
Integra
titán
azt szoktam csinálni, hogy letűzőm a léceket leülök eléjük, nekidőlök a léceknek és nézem ahogy repülnek az emberek jobbra balra
látványosakat tudnak zanyálni
mondjuk nem keveset reccsentem én is.....
medveháló egyetemes pajti nálam, de én tényleg őrült módjára megyek és bekalkulálom mindig a hálót is hogy bármikor beleszállhatok -
Gambit
őstag
Pontosan tudom, miről beszélsz. Ezért is kerülöm a pályákat, ha csak tehetem. Ráadásul délutánra a legjobb pályák használhatatlanok, mert mindenki azokon nyomul, és szétcseszik. Mondjuk engem az is halálosan fel tud idegesíteni, amikor csórikám meg akarja mutatni a haveroknak, hogy milyeb f@szagyerek, és rámegy az ugratóra, de persze közben te lesz a gatya, belefékez, átcsúszik rajta, leesik a végén, és örül magának, hogy milyen szépett ugrott. Közben meg széjjelkúrja az ugratót!
-
Integra
titán
azt is kifogom próbálni, amiatt ne aggódj
ha nem is hóoszlopot, de vízoszlopot azt tudok csinálni, vizisí rulz
mondjuk a freeride annyiból jobb hogy a szűz területeken nem bohóckodnak előtted mindenféle kisbukósityós keselyűk láncban keresztben a pályán, nem mobilozik a köcsög a pálya közepén...
sajnos ez a ledolgozott pályákon nagyon sokszor van és ritka az olyan alkalom amikor nagyon keményen meglehet nyomni egy menetet -
Gambit
őstag
Na jah, de akkor még nem próbáltad a száguldást több méteres porhóban, ahol minden ív több méteres hófalat okoz, és semmi baj nem lesz abból, ha eltaknyolsz. Ezért szeretem én a freeride-ot. Teljes szabadság, változatos terepek. Egyszer egy erdőben kerülgeted a fákat, utána meg sziklákról ugrász, néha meg csak repesztesz a hófehér sivatagban.
-
Integra
titán
a sebesség, a hatalmas elnyújtott villámgyors ívek.
ugyanezt szeretem a síelésben is, ezért a super g és a giant slalom.
golyóban lefelé amilyen gyorsan csak lehet.
ciki, de 15 év alatt sem tudtam megtanulni rendesen slalomozni szorosan zárt lécekkel....
de ez is csak azért van mert a tudatalattim is a sebességért üvölt -
Integra
titán
azon gondolkodtam hogy melyik snowboard stílus áll közelebb hozzám.
freeride vagy race.
hmm
határozottan race
kéne valami race board meg kemény kötés, aztán hadd szóljon
nem értek nagyon a snowboard márkákhoz meg a deszkák közötti minőséghez, de a Burton nekem nagyon szimpi..
vélemény? -
roPHka
senior tag
láttam, jaja burton, ő nagy márkát képvisel ebben a ''sportban''.
hát igen, azok már olyan kabátok amik kifejezetten erre a célre készülnek, mivel nekem csak utcai téli viseletre kellene, ezért nekem nem kell rá hófogó, meg procileégés védelem, stb... elég egy szimpla egyszerűbb kabát is, de ahogy látom nem tudsz
sebaj, azért UP -
Gambit
őstag
Hát, ezek a márkákat nem ismerem...
Nekem az utcai télikabátom egy 1000 éves o'neil, az akkor volt 40 rongy. A boardos kabátom meg egy burton, de azt direkt arra tervezték, hófogó van rajta, meg ilyenek. Az nem tudom mennyi volt, mert a gatyával együtt vettem. Ja, a fotókon meg is nézheted, már amennyi látszik belőle. -
roPHka
senior tag
nem igazán értek a témához.
sok fajta kabát van, konkrét elképzelés igazából nincs. tetszen, és ha lehet minél olcsóbb legyen, ezért is volna jó valami használt ami kevésbbé van szétzilálva.
ha mondanak valamit neked ezek a márkák akkor : DC, Billabong, ÉS, meg még sorolhatnék jó párat. ezek gyártanak deszkás és különböző extrém sportokhoz való ruhákat, kiegészítőket,stb...
amúgy milyen árban mozognak az ilyen kabátok? használtan valahol nincsennek ilyenek?
nem kell hogy a legújabb legfrankóbb model legyen, csak tetszen és lehetőleg olcsó legyen
[Szerkesztve] -
roPHka
senior tag
talán nem teljes egészében ide való, de esetleg nincs valakinek eladó, még viszonylag jó állapotú, frankó téli dzsekije?
-
Gambit
őstag
Hát sajnos a hajlékonyság az nekem sem adott... A gleccseren pedig ez volt a legnagyobb ugrató. A pörgések bizony nagyon gázosak, már egy kisebb agyrázkódást sikerült összeszednem egy verseny-ugratón. (Én nem versenyeztem, csak utána mentem tá.) De ez az ugrató még annál is nagyobb volt. Csak az volt vele a baj, hogy nem magasra dobott, hanem messzire. Így nagyon gyorsan kellett rámenni, hogy akkorát repüljek.
Amúgy itt van róla kép: Bővebben: link
Szerk: Ja, és köszi szépen az észrevételeket, majd megpróbálok odafigyelni!
[Szerkesztve] -
b0unCe
aktív tag
Ha porogni is tudsz
minden iranyba
akkor semi akadalya aversenyzesnek. Csak kell batorsag a nagy ugratokhoz. En is csak idenre tervezem merni a legnagyobbakat.
Kicsit nyujtottabb terd, felfele es inkabb kozepre nezni es homoritani ezerrel.
Sajnos eleg hajlekonynak kell lennie az ember fianak, hogy igazan szep legyen az ugras. Hamarosan el kell kezdenem nyujtani -
Gambit
őstag
Köszi szépen!
Nem igazán célom a versenyzés, tudom, hogy kevés vagyok oda nagyon. Te miben javítanál azon az ugráson? Mert a saját örömömre szívesen ugrálok, és akkor már legyen minél látványosabb.
Amúgy az ugrálásnál jobban szeretem a freeride-ot, minden boardozásnál csak egy-két napot szánok az ugrálásra, a többin keresem a szűz terepeket.
Sajnos én is csak 1-2 hetet tudok menni minden évben. Nagyon kevés.
Dufresne: Én is remélem, csak éppen fordítva, mert én meg wakeboardozni, meg kite-surf-özni szeretnék megtanulni.
[Szerkesztve] -
Dufresne
addikt
Tavaj télen volt szerencsém 1 napot snowboardozni, mert a sícsukámmal volt 1 kis bibi és aznap helyette boardot béreltem és jó mulattság volt. Az idei télre már vacilálok rajta, hogy sí maradjon, avagy snowboard. A mozgás tényleg más, de remélem a sok wakeboardozás elég lesz alapnak
-
b0unCe
aktív tag
Bővebben: link
na ez lenne. Szep a grab. A stilusra kicsit gyurj ra es mehetsz ob-ra. Iden ha minden jol megy esetleg elmegyek. De inkabb jovore. Sajnos csak 2*1 hetet toltok evente boardozassal meg neha +2, 3 napot.
A gondom, hogy digit gepem kicsit lassu. Szoval ha megnyomjak akkor 2-5 mp-n belul fenykepez amikor o jonak latja. Ezert sajna nincs kepem -
Gambit
őstag
Nem sikerált, de ha jól látom a snowboard.com lesz az.
Itt egy frontside-grab tőlem: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
b0unCe
aktív tag
Nya en is bekoszonok a topicba, mivel nagy maniakus vok. Board elott 6 evet sieltem es most lesz az 5. board szezonom.
Ezen az oldalon van par reszletes leiras a trukkokhoz es rengeteg kep. Erdemes ide ellatogatni.
Legkedvesebb helyeim: Nassfeld (a legjob szallas ayeah) es Moena.
Hosszuhetvegere Rogla. -
Gambit
őstag
válasz
whitenoise #14 üzenetére
Nem tudom, mikor jártál ott utoljára, de legutóbb nagyon kemény kis ugratók, meg slide-ok voltak ott.
Én is taknyoltam eleget ott hidd el, míg összejött egy akkora repülés, mint a képen...
-
whitenoise
csendes tag
Aaah, Dáhstájn, igen. Még ma is elszorul a gyomrom, ha arra gondolok mekkorákat estem ott, amíg tanultam a sportot
Nagyon kúl pályák. Most vettem egy flow belebújós kötést, biztos van szakneve is, na azt ott kéne kipróbálni.
-
Gambit
őstag
Igen, a franciáknál én főleg a pályaszállásokat csipázom! Merthogy elég kényelmes vagyok.
Szerencsére gagyogok valamit franciául, de egyetértek abban, hogy a franciák eléggé maguknak valók. Osztrákok viszont jó fejek. Meg a pályáik is nagyon ott vannak. Olaszba, svájcba asszem 1-1 alkalommal voltam.
-
Integra
titán
legszívesebben franciaország, iszonyatosan komoly pályáik vannak.
elsősorban val d eseire-be szeretnék végre kijutni. (tuti rosszul írtam)
de nem szeretem a franciákat...
olaszok jófejek, csak náluk nincs hóbiztonság.
úgyhogy legközelebb osztrákok lesznek, ráadásul németből elég perfekt is vagyok és ez nem hátrány
franciák sem angolt sem németet nem beszélnek, mert ők a franciák!!!
[Szerkesztve] -
Integra
titán
nem rajongok a carvin cuccokért, nem elég gyorsak.
egy völkl gs versenylécem van, tyrollia fém versenykötéssel.
a kötés isten, a léc már kevsébé, pedig formára kurva jó, csak vibrál mint állat.
ugyanis ebben 3 ügeszálcsatorna megy végig, és az egy dolog hogy nagyon erős a léc, de az hogy hihetetlenül kell nyomni is, már másikamúgy van benne piskóta design, de csak annyi amennyi a giant slalomhoz kell, nem ez az iszonyatos piskóta design, ráadásul 193-as verseny méret.
igaz, már vagy 4 éves a léc, azóta már elég durva újítások vannak léc témában
bár amennyit én síelek mostanában... -
Gambit
őstag
Akkor valószínűleg tényleg nem lesz gond a boarddal sem.
Carving technikával nyomod a síelést? Mert akkor szerintem könyebb lesz a board is, mert talán valamivel jobban érzed az élezést. A boardozásban szerintem az a legnagyobb poén, hogy tök kötetlen. Pl. az utolsó 2 túrám alkalmával nem is mentem pályán. Csak freeride volt, mert funpark. És egyre több síelő csábul el a freeride irányába. És nagyon jól csinálják.
-
Gambit
őstag
Sziasztok fórumtársak! Szétnéztem, és azt tapasztaltam, hogy sok sportágnak van már saját topicja, de snowboardos topicot nem találtam. Azért nyitom ezt a topicot, hogy a snowboard mániás fórumosok meg tudják beszélni, hogy hol találhatók a világban jó kis funparkok, hol milyenek a viszonyok, árak, szállások, tehát lehessen infókat cserélni a témában. Ezen kívül persze jöhetnek tapasztalatok deszkákról, és egyéb cuccokról is.
Én rögtön ajánlanék is egy jó kis helyet, a dachstein-i gleccsert, ahol ilyen kircsi ugrásokat lehet előadni: Bővebben: link
A képen természetesen én vagyok látható.
Várom tehát a snowboardosok tapasztalatait, és ki tudja, esetleg még egy közös csúszást is szervezhetünk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kézilabda topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- BestBuy topik
- DOOM: The Dark Ages - Megérkeztek az első értékelések
- Tudományos Pandémia Klub
- Azonnali fotós kérdések órája
- Fotók, videók mobillal
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Flip 3 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest