- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
félisten
válasz
Dr. Szilikát #30271 üzenetére
Annyiban pontosítanám, hogy egy "50A" BMS azért nem kapcsol ki 50A-nél! Rövid ideig elvisel többet (illetve ez szoftveres beállítás kérdése is lehet). Ellenben ha gyakori, hogy ezen a teljesítményszinten hajtod, alulméretezettnek érzem a dolgot. Mert, ha mondjuk igaz, amit írsz, hogy úgy állítod be, hogy koppra 50A-nél letilt a retekbe, akkor elég némi pontatlanság a kontrollernél, hogy mondjuk egy emelkedőn 51A-t rántson ki, ott megáll. Szerintem ez nem szerencsés! Már amennyiben az akku 100A-re van méretezve...
(De amúgy 21700-ból vannak egészen nagy áramú, cellák, kisebb kapacitással...) Pont semmilyen védelmi beavatkozást nem igényel 51-nél. De még 60-nál sem. Amúgy meg, ha eladásra kerül az akku később, és valaki 2x30A vezérlők mellett használná, az eleve nem fogja tudni megvenni, hiszen neki alkalmatlan lesz, noha a cellák röhögve bírnák... Megjegyzem, egyszer én is elkövettem, hogy olcsóbb, kisebb (kis áramkorlát: kevesebb FET) BMS-t vettem, mint amit a cellák indokoltak volna, mivel egy olyan rollerbe készült, ami 1 motoros volt, max. 30A = 80A-rel tkp. túlméreteztem, bár cellák szintjén a 88A lett volna a folyamatos terhelhetőség 143A a csúcs: nagyjából jó is volt. Aztán vissza került hozzám az akku, és mit ad isten, meg is hajtottam 100A környékén. Tudta, bírta, viszont warning-olt teljesen jogosan, és ha hosszú távon nyektetem, akkor tiltott volna. Nade ha annak idején csak 50A BMS-t veszek (jóvanazúgy), azonnal levágott volna 100A-nél!
Akkor tudom csak támogatni a minél kisebb BMS-t, ha fizikailag nem fér el másképp, és van még más korlátozó tényező is a pakkban a cellákon kívül (pl. kötések, csatlakozók). De akkor az olyan pakkot a helyén kell kezelni, és lehetőleg nem egy duál gépbe építeni...
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- BestBuy ruhás topik
- Formula-1
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Warhammer 40.000
- Milyen asztali médialejátszót?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
- Új Gigabyte 16 Aero 4K+ OLED i7-13700H 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Studio Win11 Garancia
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- Samsung LH46EDDPLGC 46" FullHD LED Monitor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest