Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Thunderzolee

veterán

válasz PociAti #26884 üzenetére

Ohh, igen, valóban 2021-ben emlegették. Ezt is.
    Emlékszek erre a Révész Máriusz nevével nagy csinnadrattával bejelentett valamire, amiből azóta se lett semmi.
    Miközben hangoztatták, h "széles társadalmi egyeztetés"-re fogják bocsájtani, amiből azóta se láttunk semmit azon kívül, h felsorolták, h kik vesznek részt az egyeztetésben.
    De most ráírtam az E-Twowra, h szerintük mi lesz ezzel a 350W-al, meglátjuk reagálnak-e egyáltalán.
    Mondjuk ez még úgy beleillene a Fidesz törvényalkotási szokásai közé, mármint, h senkit se kérdeznek meg, csak eléjük teszik az aláírni valót "egyeztetés" címszóval. Viszont már azért az elmúlt években csak kitehették volna valahová, a tervezetet, ha lenne ilyen egyáltalán. És akkor ne legyek szkeptikus? A topicban kirakta valaki korábban az írországi tervezetet, azt 2 évvel korábban adták ki, mint amikor elfogadták.

De most komolyan erre a 3-4 éves cikkre alapoztok?
    És én vagyok a helikopter, meg vágyálmok vezérelnek? :F
    Előásni egy ilyen régi, azóta lehet a minisztériumban már rég feledésbe merült sosem látott "tervezetet", és erre hivatkozva emlegetni a 350W-ot azért nem túlzás egy kicsit? :F

Ahogy előtte, meg azóta is volt még/már jópár hasonlóan hangzatos szalagcím, h "megszereztük", meg "kikerült", meg "az Index/Origo/stb birtokába jutott" a rolleres szabályzás..
    Volt már sok ilyen rolleres tervezetet tényként taglaló cikk, ahol különféle közlekedés témakörben ismert szakértőket szólaltattak meg. (Legalábbis a cikkekben szereplő nevekre rá szoktam keresni, h kik ők mégis, a legtöbbjük valóban a közlekedés szervezésében utazik). Így gyakori volt a 250/300/350W is, mint teljesítménykorlát, hol a pedelecre, hol nem arra hivatkozva.

De könyörgöm, ez ~3 éve volt.

Hát azért ez a topic nem erről kellene szóljon, h gyakorlatilag a semmit kézpénznek vesszük, és idézgetjük, h "tuti", h ez lesz majd. Nem? :F

Ez meg mi megint már, h nem helytálló, h a németeknél az 500 Watt az névlegesre vonatkozik? Eszem megáll az érvelésedre...
    Azért nem helytálló, mert nem csak a rollerekre érvényes, hanem minden más mikromobilitási eszközre is? És? Kit érdekel? Beletartozik a halmazba a roller? Igen. Akkor érvényes arra is az 500Wattos névleges korlát? Igen. Tehát a "legfejebb 500Watt" az valójában névlegest jelent? Igen. Hát mit akartok még ezen ragozni? :F

A legfeljebb szócska természetesen számomra is a csúcsot jelentette elsőre, csak mivel szkeptikus voltam, kíváncsi voltam, h ez vajon a névlegest, vagy a csúcsot jelenti? Nem azért, mert gyengeelméjű vagyok, és nem tudom a "legfeljebb" szócskát értelmezni. :U
    Hanem mert pl. a Xiaomi Pro 2 D verziója az konkrétan a németeknek készült, és érdekes módon 300/600W-os.
    Ez egy ellentmondás, rendszámot se kaphatna, ha csak 500Wattos csúcsteljesítményű rollert lehetne ott forgalmazni.
    Vagy a G30 D. Külön a németeknek készült. Még a színe is más, kék. De 350/700W-os. Hát akkor ez meg hogy? :F
    Na ebből indultam ki, azt addig olvasgattam, Redditen, Twitteren, Facen a német G30 topicokat, míg csak kiderült, h az nem csúcsot takar, hanem a névlegest.
    Ezért írtam DigitXT-nek is, h nem fogok linkelgetni, mert biztos, h nem fogok mégegyszer annyi topicot átbújni olyan dolog miatt, amit én biztosra tudok már, mert egyszer rákerestem.

Ilyen az, ha valaki csak a törvény szövegét nézi, mást nem, (meg lehet ugye akár kérdezni egy német rolleres topicban is). :/

Hál'Istennek az általad belinkelt oldalon meg ott volt a német jogtár linkje, ahol meg szerepelt a néveleges szócska is, egyértelművé téve a helyzetet.

Facen nem a 250W-ra szoktam hivatkozni, az egy másik bekezdés volt, (az utolsó). Olyan országról még nem kérdeztek, ahol ennyire alacsony lett volna a megkötés, így ilyet még sose adtam válaszként. Sisak kell-e, meg hol kell, vagy lehet vele menni (járdán, úton, bicikliúton), ilyesmik kerülnek szóba, de mondjuk nekem is kb addig tart megkeresni, míg a kérdezőnek tartana. :/

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés