Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• PociAti

őstag

válasz DroiDMester #26557 üzenetére

"1 éve vette 680k-ért ...
    én ~3 hónapja 260k-ért ..."

Nem tudom figyelted-e már meg az árak változását, erre az árukeresőn lévő árdiagram elég jó.
    Ugyanis másfél éve, de jellemzően inkább úgy 10 hónapja a legtöbb roller ára elég jól beesett.
    Te az egyik rollernél a régi árazást nézted, másiknál a friss árazást. Ez így finoman szólva se fair.
    Például a Kugoo G2 Pro ára 2021 december és 2023. november között (két éven át) jellemzően 310 és 340k között mozgott, 2024. eleje óta pedig 240k-230k között mozog, folyamatosan csökken. Nagyjából 70% különbség van közötte.

"ez nem 1,5x ár hanem több mint 2,5x, de kár is ezen vitázni."
    Amit te 680k-nak mondasz, az a Kaboo mantis 10 dual most 450k az árukereső szerint.

A Kugoo KuKirin G2 MAX középára pedig 280k.
    450k / 280k = 161%. Nagyon közel a másfélhez, és nagyon távol a 2,5X-től!

És akkor érdekességként betenném még a Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 4 árdiagramját is.
    2022. és 2023. szeptembere között 370k-ról 250k környékére esett az ára. Eredeti érték 67%-a.
    Ninebot F65I 2023. márciusi megjelenés után egy évvel a 425k-s árról 240k-ra esett. 77%.

Vannak ellentétes trendek is, de az a ritkább eset.

• DigitXT

félisten

Ha árakat akarsz összehasonlítani, minimum, hogy egy időpontban tedd...:Y
    A Mantis 10 Dual most 450-500K, pont nem számít, hogy 1 éve 680K volt-e...
    A G2 Max viszont jócskán 300K fölött van a legtöbb helyen, magyarán inkább
    1,5x az, mint 3x. De persze igazad van, ezen kár vitázni (ezek fránya tények).
    (Na, közben látom, hogy ezzel az ár-összehasonlítással már megelőztek.:DD)

láttam már 800-900.e ért gépet ugyan ezzel a hulladék...mechanikus fékekkel
    Itt álljunk meg egy szóra: hulladék a fék? Ajánlható-e ezek után bárkinek ez a
    modell, ha nem azzal fogja kezdeni, hogy gyári fék le és hidraulikus fék fel?:U

Azt írod, hogy csak +35K volt. Gondolom munkadíj nélkül, magadnak szerelve.
    Elvárható-e egy átlagos roller felhasználótól, hogy ilyet meg tudjon csinálni?:F

De kijelenthető-e, hogy ha valahogy össze is kendácsolja magának, ezután is
    biztonságos lesz a rollere? (Ha pl. légteleníteni kéne a hidraulikus féket, van-e
    erre otthon célszerszáma, szaktudása, vagy nem fogja megcsinálni, így ezzel
    balesetveszélyessé teszi a szekeret? Vagy szervizbe viszi? Combos díjakért!)

Ezek a "kötelező költségek" vajon beleszámolódnak-e az eredeti vételárba?:)

Ui: félreérted a súlyt, a Kugoo nehezebb, miközben csak egy motoros, ezzel
    a menettulajdonságai a két modellnek gyakorlatilag összehasonlíthatatlanok.
    "Másfélszeres" áron teljesen más kategóriába vásárolsz belépőt... Persze ez
    megint vita tárgya, hogy egyáltalán megéri-e, mivel fogod összetörni magad...
    (A magam részéről nem ajánlok se Kugoot, se Mantist, főleg nem rekreációs
    jellegű rollerezésre, amikor nem öltözöl fel rendesen. Akkor inkább legyen az
    csak kicsi/lassú pálcika, minthogy egyszer a kórházban lapátoljanak össze.)

• Tangerine

senior tag

680e? Én szinte pont egy éve (júni 1-én) vettem a Mantist kerek 500e-ért. Most már talán még olcsóbb.

• Peaceliker

addikt

Nem vita, csak szeretem ha valami pontos.
    680ba nem mantis King et vett? Ha sima 10 dual akkor mocskosul levették. 1 éve 2 rivális bolt veri egymást árakban és 450-500 között lehet venni. Alirol 420 körül. G2 max ot itthonról (mert akkor most vagy hazai árakat hasonlítunk vagy kintieket) 350 alatt nem láttam még, bár hazudnék, ha azt mondanám, hogy követem mikor mennyi.

A súly azért érdekes szerintem, mert 48v20ah vs 60v18ah akkunál utóbbi azért nehezebb, meg a dupla motor, mégis nehezebb a kugoo. És ez meg azért van mert olyan a gép, hogy sok acél elem+sok csavar vs nagyobb alu blokkok. Nyilván előbbi miatt lesz ez a gép olcsóbb gyártási költségek tekintetében. Viszont sokkal több hiba lehetőség de legalábbis több nyekergési lehetőség.
    És a g2 pro esetében (nem a régi kugoo, hanem már a kukirin) küzdöttem is ezzel, hogy egy poros helyen is használt gép kussoljon már el és ne nyüszögjön 100 helyen :DDD

De persze kinek mi. És valóban ha 300 körül kell valami akkor nagyon mást nem is lehet ajánlani. De összességében attól csak az ár érték arányt nézve egy mantis dual (nem nevetségesen drágán megvéve) jobb. Szerintem (!) ;)

Új hozzászólás Aktív témák