Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  Amazon Kindle (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-05-11 12:53:49

LOGOUT.hu

Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20151) cocka válasza BBéci (#20149) üzenetére


cocka
veterán

Hát talán nem ez lenne az első eset, hogy egy epubot nem lehet zökkenőmentesen azw3-ba konvertálni. Meg ha jól tudom nem is támogat minden (X)HTML taget, amiket az epub igen. Szóval már csak ezért sem egyszerű.

Költői kérdés következik:

Minek vesz az Kindle-t, aki nagy valószínűséggel nem fogja használni sosem az Amazon ebook olvasóval kapcsolatos szolgáltatásait?

(#20152) cocka


cocka
veterán

A kfxről egy kis érdekesség. Valami rohadt komplex módon oldották meg a DRM részét, mert több fájl meglétén is múlik, hogy beolvasható-e az adott készüléken vagy sem. A múltkor ugyanis megpróbáltam egy kis tisztogatást végezni az sdr mappákban, mert zavart, hogy 20 millió már rég letörölt dokumentumnak figyel ott a mappája teljesen feleslegesen.

Persze sikerült az összes kfxes könyv mappáját is törölni, ami azt eredményezte, hogy ezek megnyithatatlanná váltak. Még jó, hogy volt annyi eszem, hogy készítettem az sdrekről biztonsági másolatot és azt visszamásolva újra megnyithatóak a kfxben tárolt könyvek. Szóval érdekes.

(#20153) pjen válasza cocka (#20151) üzenetére


pjen
félisten

Például azért,mert tetszik,jó a megvilágítás,tetszik a betű készlet,a fizikai kialakítás,és még eddig mindent meg tudtam oldani amazon nélkül.Én csak olvasni akarok,mindenféle gépészkedés nélkül.felrakok 10 könyvet,elolvasom,letörlöm,megünt felteszek tizet...

(#20154) Degeczi válasza pjen (#20153) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Ez oké, de beregisztrálás nélkül használni a többségnek (akik nem törlik a már olvasott könyveket) könnyen lehet öntökönlövés, ha egyszer resetelni kell a készüléket, és a dátuma (amit regisztrálás nélkül nem lehet beállítani) visszaugrik a gyári kezdőértékre, elrontva az olvasási sorrendet.

(#20155) cocka válasza Degeczi (#20154) üzenetére


cocka
veterán

Egyrészt ja, másrészt meg pl. elveszted azt a lehetőséget is, hogy mondjuk a saját emailen keresztül küldött dokumentumaidat feltölthesd a felhőbe.

(#20156) zseko válasza Degeczi (#20154) üzenetére


zseko
veterán

Ezt az olvasási sorrendet nem értem, ez miben számít?

HR24.hu

(#20157) pjen válasza cocka (#20155) üzenetére


pjen
félisten

Nem használok felhőt,egy DVD lemezen többezer könyv elfér.Ezt az olvasási sorrendet én sem értem.

[ Szerkesztve ]

(#20158) Degeczi válasza zseko (#20156) üzenetére


Degeczi
nagyúr

A könyvek sorrendje a listában. Talán a legpraktikusabb az "olvasási sorrend", amiben az utoljára olvasottak (ill. utoljára feltöltöttek) kerülnek a lista elejére. Ez csesződik el (érthető módon) ha a készülék dátuma visszaugrik a múltban lévő gyári alapértékre - hiszen az összes könyv olvasási dátuma a "jövőbe" kerül, bármilyen rég is volt az valójában.
Ha egyszerre úgyis csak egy tucatnyi könyv van az olvasón, akkor persze tökmindegy, de ha több száz, akkor már sokat számít.

(#20159) BBéci válasza Degeczi (#20158) üzenetére


BBéci
titán

Jelenleg 150 könyv van a memóriájában, szerző szerinti ABC sorrendben. Dátum sosem volt beállítva, óra sem.

Jó minőségű, saját világítással rendelkező könyvolvasóra vágytam, haverom éppen kint volt Floridában, emailben megkértem, hozzon egy Paperwhite-ot. Van itthon 1400 könyvem, de a polcokon sorakozókat is inkább elektronikus változatban olvasom.
Havonta hard resetelni kell, mert a tok mágnese nem tudja lekapcsolni a világítását. Szerintem az is felborítaná az idő szerinti sorrendet. De igazából tök mindegy, nekem így megfelel, kivéve az említett hibát, ami miatt ma, több év után újra írtam ide.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#20160) pjen válasza BBéci (#20159) üzenetére


pjen
félisten

Ott valami árulás van az enyém nyitott tokkal,sőt tok nélkül is elmegy aludni.

(#20161) BBéci válasza pjen (#20160) üzenetére


BBéci
titán

Öt perc után kikapcsol, szinte minden éjjel úgy alszunk el, a PW és én. Ennek ellenére amit előbb leírtam, az fennáll. Gondol egyet és a fedőlap rácsukása nem változtat az állapotán, bekapcsolva marad a világítás és a szöveg helyét nem foglalja el a képernyővédő képek valamelyike. Aztán öt perc után alvóba vált.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#20162) Degeczi válasza BBéci (#20159) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Valszeg az a kulcs, h " első perctől repülőgép üzemmódban használom": emiatt gondolom frimware frissítéseket sem kapott, és vmi régi verzó maradhatott rajta, ezzel a hibával (mostanira frissítést mondjuk én sem javasolnék, nem tetszenek az újabb verziók, leragadtam az 5.6.5-nél)

Nekem azért nem válna be a szerző szerinti sorrend, mert gyakran megesik, h még olvasok vmit, aminek pár napon belül vége lesz, és már előre feltöltök vmit, amit ajánlottak - de amikor majd tényleg kellene, már a fene se emlészik a szerzőjére, csak hogy "vmi skandináv" mondjuk. Az olvasási sorrendű listában azonban ott lesz legelöl, nem kell keresgélnem.

(#20163) BBéci válasza Degeczi (#20162) üzenetére


BBéci
titán

Az olvasatlan könyveket new jelöléssel látja el.
Valami frissítés nem ártana, van javaslatod? Nem kaphatott automatikusan, mert nem regisztráltam.
Nem sok értelmét látom száznál több könyvet az olvasón tartani, még a fele is bőven sok, nehezen áttekinthető.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#20164) zseko válasza Degeczi (#20162) üzenetére


zseko
veterán

Miben rosszabbak az újak? Nekem 5.8.9 volt, amit lefrissítettem 5.8.10-re. Azt gondolnám, hogy túl sok mindent nem lehet elrontani rajta, mert eleve nem sok mindenből áll az egész.
Az mondjuk érdekes, hogy nem lehet teljesen kikapcsolni a világítást.

HR24.hu

(#20165) Degeczi válasza zseko (#20164) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Ott már mindegy.
5.7.x-el kezdve desing-olták át a felületet olyanra, ami nekem nem tetszik, és folyamatosan nehezítik a jailbreaket (ami nekem mondjuk egyedül a kisebb margó miatt fontos)

(#20166) Druss válasza Degeczi (#20165) üzenetére


Druss
aktív tag

+1, én sem engedem frissíteni a margó miatt.

"A szavak csak hangok a levegőben, a tettekben bízz, ne a szavakban!" David Gemmell

(#20167) zseko válasza Degeczi (#20165) üzenetére


zseko
veterán

Van kép, hogy milyen volt előtte? Kerestem, egyelőre nem találok. Amire emlékszem yt videóból, hogy a fényerő állítás ott függőlegesen volt.
A margónak én is örülnék. Meg ha kint lenne az óra is a jobb felső sarokban.

[ Szerkesztve ]

HR24.hu

(#20168) hampidampi válasza Druss (#20166) üzenetére


hampidampi
senior tag

Én eleve kisebb margóval készítem a könyveimet, így nem kell jailbreakelnem. :)

(#20169) Degeczi válasza zseko (#20167) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Akkor vezették be azt a hülye flat-design-t, ami színes LCD kijelzőn OK, e-ink korántsem, asszem a szótárkezelés sem az előnyére változott, de pl. a könyvlistáról is eltűntették a könyvek hosszára utaló (és egyben az olvasás előrehaladt állapotát is szépen jelző) pöttyöket - amik miatt aztán akkor volt a fölháborodás, h később vmilyen formában visszahozták (bár asszem nem ugyanúgy, mint korábban)

Tulképp nem lenne fontos az egész, ha egyszerűen lehetne margót csökkenteni: érthetetlen, miért nem adnak erre lehetőséget

De mindegy, elméleti, mert már 5.7.x-el vagy újabbal kijött eszközön downgrade úgysincs (a régebbieken sem egyszerű, de megoldható - vagy legalábbis az volt egy éve)

(#20170) hampidampi válasza Degeczi (#20169) üzenetére


hampidampi
senior tag

"Tulképp nem lenne fontos az egész, ha egyszerűen lehetne margót csökkenteni: érthetetlen, miért nem adnak erre lehetőséget"

Ha jól emlékszem az volt az indok, hogy ha kicsi a margó, az megnehezíti a sorok szélén lévő szavak kijelölését. Amiben egyébként van valami (mert tényleg nehezebb), de ez megint olyan dolog, hogy hadd dönthessem már én el, ne az Amazon.

(#20171) zseko válasza Degeczi (#20169) üzenetére


zseko
veterán

Értem. Pöttyök vannak, a mennyisége jelzi a könyv hosszát, és a sima pöttyökből félkövér lesz, ahogy haladok a könyvben, valamint a végére %-ban is oda van írva. Bár a félkövér állapotban most nem vagyok teljesen biztos.

HR24.hu

(#20172) Riccsiz_h


Riccsiz_h
aktív tag

sziasztok !

Főleg dokumentációk, jegyzetek olvasásához/tanuláshoz keresek e-readert és mivel már Kindlet fogtam kezemben (ismerősnek volt) és tetszett így gondoltam errefele keresgélek. Ha 10 000 Ft körül tudok rendelni külföldről (ebay) használt de hibátlan Kindle 3 Keyboardot az még megállja a helyét így 2017-ben ? Vagy érdemesebb újabbak után nézelődni.
Sajnos a legfőbb cél az hogy minél olcsóbban kijöjjek, így a PaperWhite bár menő lenne, de nem hinném hogy beleférne vagy tényleg annyival jobb ? (a háttérvilágításon kívül). Főbb dokumentum típusok pdf, docx amit használnék, de ha konvertálni kell az sem probléma. Előre is köszönök bármiféle tanácsot :R

[ Szerkesztve ]

Üdv. Riccsiz

(#20173) pjen válasza Riccsiz_h (#20172) üzenetére


pjen
félisten

A PDF et E-ink kijelzőn felejtsd el.Arra tabletet vegyél.

(#20174) zseko válasza Riccsiz_h (#20172) üzenetére


zseko
veterán

Van olyan pdf, amit a 10.5"-ös tabletemen sem lehet még jól olvasni, úgyhogy a 6 col igen szűk lenne :)

HR24.hu

(#20175) zseko


zseko
veterán

Milyen formátumban 'jó' feltenni az olvasóra a könyveket? azw3, prc vagy mobi?

HR24.hu

(#20176) Geripapa válasza zseko (#20175) üzenetére


Geripapa
aktív tag

azw3

Segítségkéréshez: NSA320+FFP; Raspberry Pi2 Openelec/Kodi ;

(#20177) cocka válasza Degeczi (#20169) üzenetére


cocka
veterán

A PW1-en még 5.6.1.1 van, az gyakorlatilag ugyanaz a felület, mint az 5.6.5-ösön ugye?

Egyébként milyen tájolásban olvasol? Álló vagy fekvő? Mert szerintem fekvőben tökéletes a margó mértéke a "legkisebben", azzal viszont egyetértek, hogy állónál viszont túl sokszor ugrik a szemed soronként, mert jóval rövidebbek a sorok.

(#20178) cocka válasza Riccsiz_h (#20172) üzenetére


cocka
veterán

a PaperWhite bár menő lenne

Ezzel a kijelentéssel én óvatosabb lennék. PW3-am is van és eddig akiknek megmutattam senki nem gondolta annyira menőnek mint én. Az egyik haver szerint szarabb olvasni, mint az okostelefont. Hát az okostelefonnal házasodott emberek ebben már semmi fantáziát nem látnak. Sőt kifejezetten gagyinak találják az ebook olvasót.
És nem is feltétlen korfüggő ez. Akit egy okostelefon vagy egy tablet bedarált, azt már nehéz meggyőzni arról, hogy miért is szemkímélőbb és kényelmesebb egy ebook olvasón olvasni.

(#20179) cocka válasza Riccsiz_h (#20172) üzenetére


cocka
veterán

Háát.. nézzünk egy pár eltérést a Kindle Keyboard és a Paperwhite 3 közt.

Kijelző:

KK: nincs megvilágítás
PW3: van megvilágítás (24 fokozatos, elég jó, de teljesen nem lehet kikapcsolni)
KK: kisebb felbontás, kontrasztosabb kép, de a fehér területek inkább szürkésfehérek
PW3: nagyobb felbontás, élesebb kép, de nem feltétlenül kontrasztosabb, a fehér viszont sokkal fehérebb, amit a világítás csak fokoz

Hálózat:

KK: a wifi csak g-s és nem enged enterprise hálózatokhoz csatlakozni
PW3: n-es wifi, enterprise-t is enged (név + jelszó)

Kezelés:

KK: ahogy a neve is mutatja, nincs érintőképernyő, kizárólag billentyűzettel irányítható, a magyar ékezetes betűket képtelenség a beviteli karakterkészletébe integrálni. (legalábbis nekem nem jött össze) Gyorsabban lehet vele gépelni, ami pl. egynyelvű szótárakban történő kereséskor nagyon hasznos. Vannak lapozógombok, amik szintén nagyon hasznosak.
PW3: csak érintőképernyő van, lapozógombok nincsenek, a virtuális billentyűzet tartalmaz magyar ékezetesek karaktereket, de bevitelük körülményes, eredmény: lassú gépelés. Ok: ez egy érdesebb érintőképernyő, mint az okostelefonoké és jóval érzéketlenebb is.

Szoftver:

Természetesen mindkettő megjelenít magyar nyelvű ebookokat is meg gyakorlatilag akármilyen nyelvű ebookot is.
KK: a fejezetek közti gyors ugrás megoldható a kurzor gombokkal, ami talán sokszor kényelmesebb, mint a Go to használata.
PW3: fejezetek közti ugrás körülményesebb, csak egy tartalomjegyzéklista van vagy ha gyorsabban akarsz adott pontra ugrani a könyvben, akkor ott a page flip funkció, ahol egy csúszka mozgatásával ugorhatsz adott pontokra.
KK: mind a négy irányba elforgatható a kép mindenhol, a böngészőben, a pdfeknél és a menüben is, kivéve a programokat. Active content támogatás van (azaz egyszerűbb játékokat, hasznos progikat lehet futtatni).
PW3: A kép csak könyvön belül forgatható el és csak két irányba. Active content támogatás nincs, pedig néha nem ártana.
KK: Text-to-speech és hangoskönyvtámogatás van, audible mappába mp3akat másolva, akár mp3 lejátszónak is használható
PW3: Text-to-speech csak fw patch feltelepítése után érhető el és kell még hozzá egy usbs hangkártya is meg egy micro usbre alakító kábel. Hangoskönyvek nincsenek.
KK: lassú proci, ha böngészni akarsz halál, de sokszor kényelmesebb az Article módot használni, mert a lapozó gombokkal pontosabban lehet a szövegben haladni. A böngészőben egzakt nagyítási opciók vannak, amik mondjuk nem válnának hátrányára a paperwhite-nak sem: 100%, 150%, 200%, 300%.
PW3: gyorsabb proci, több weboldalt képes betölteni, a betöltés is rövidebb idő, de lapozógombok hiányában az Article mód kényelmetlen, web módban pedig nem lehet ujjal normálisan se nagyítani, se kicsinyíteni. A nagy felbontás miatt az egyes hivatkozások baromi aprók.

Ebook opciók:
KK: Csak három betűtípus van: Caecilia, Caecilia Condensed és Helvetica (nem ezeken a neveken futnak)
PW3: 10-féle betűtípus van, amiben a fenti 3 is benne van. Ezenkívül van még a friss Amazon Ember és Amazon Ember Bold (talpatlanok), Baskerville (talpas), Bookerly (talpas), Futura (talpatlan), Palatino (talpas), OpenDyslexic
KK: szótárazás könyvből körülményes mivel csak a kurzorral tudsz az adott szóig lépkedni, arról egy rövid kivonatot látsz, amit viszont ha részletesebben látni akarsz, akkor már megnyitja az adott szótári bejegyzésénél magát a szótárat.
PW3: ujjal finoman kiválaszthatod a szót és kapsz egy felugró ablakot, ahol gyorsan végiggörgetve a teljes szótári bejegyzést láthatod anélkül, hogy a könyvet be kéne zárnod, de nyilván ebből a felugróból megnyithatod a szótárat is az adott bejegyzésnél.

Formátumok:
KK: kfxet nem támogat
PW3: kfxet támogat, de mivel még mindig eléggé újdonság a formátum, ezért a letöltésnél és az általam nemrégiben említett DRM okok miatt a felhőből ezeket is csak azw3-ban tudod letölteni.

Na jó, egyelőre ennyi ami eszembe jutott.

(#20180) Oldman2 válasza cocka (#20179) üzenetére


Oldman2
veterán

Köszi, szuper összehasonlítás!

(#20181) hampidampi válasza cocka (#20179) üzenetére


hampidampi
senior tag

Apróságok, amik még nekem még eszembe jutottak:

KK-nál csak végjegyzet van, amire rá kell vezetni a kurzort és linkként a könyv végén lévő bejegyzésre ugrik.
A PW3-nál csak ráböksz a jegyzet hivatkozásra, aminek tárgya alul egy kis ablakban megnyílik.

A KK kijelölés és jegyzet (highlite és note) követése viszont sokkal könnyebb. A KK-nál ugyanis teljes oldalas, amíg a PW3-nál csak egy kis ablak, ami görgethető. PW3 nem írja ki, mennyit jegyzeteltél/jelöltél ki a könyvben, a KK igen. A KK-nál jegyzet és kijelölés törlése egy egyszerű (fizikai) delete gomb megnyomása. PW3-nál kijelölésnél egy aprócska delete feliratot kell eltalálni, amit könnyű elrontani és akkor visszaugrunk a könyvbe és kezdhetjük elölről. Jegyzet törlése még nehezebb a PW3-nál, mert először az edit-be (szerkesztés) kell menni és csak onnan lehet törölni (szintén egy apró delete gombbal).

A PW3 tud borító nézetet a könyveknek a könyvlistában, a KK nem.

A KK a collectionöket is időrendbe tudja rendezi, a PW3 nem, csak abc szerint.

A KK-nál tudsz speciális karaktereket tenni a Collectionök neve elé, a PW3-nál nem. Ezt arra szokták használni, hogy bizonyos collectionök abc-szerinti rendezés esetén tuti mindig elöl legyenek. pl. a .Rejtő Jenő-t nem az R betűhöz fogja rakni, hanem az elejére. A PW3 az ilyet ignorálja és az R-hez teszi.

A KK-hoz van Calibre Collection Manager plugin, amivel lehet a Calibre-ből szervezni a gyűjteményeidet. Így például már tudsz Rejtő Jenő gyűjteményt csinálni a Rejto Jeno helyett. A PW3-nál ehhez jailbreakelni kell. Viszont a PW3-nál működik az Amazonnal való Collection szinkronizálás, ami KK-nál nem.
Szóval mindkét olvasónál megoldható a gyűjtemények könnyű kezelése, csak másképp.

(#20182) Degeczi válasza cocka (#20177) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Nem szeretem a fekvő módot, és a tokom kitámasztása, ill. ujjbújtató füle is az álló módot támogatja

PW1 firmware-eket nem ismerem sajnos

(#20183) pulpi


pulpi
csendes tag

Sziasztok

Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy lehet e beállítani mappaszerkezetet a kindle-ben? Nekem egy régebbi típus van a 4 es. 4.1.1 van rajta. Elméletileg évekkel ezelőtt jailbreakeltem is. Csak mostmár annyi könyv van rajta plusz feleségem is használja néha, és azért nehéz megtalálni a könyveket. Nincs valami mód hogy lehessen rendszerezni a könyveket mappákba. Pl.: Sci-Fi, horror, romantikus, gyerek köny stb...

Köszi.

(#20184) Degeczi válasza pulpi (#20183) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Nincs mappakezelés, címkézéssel gyűjteményeket ("collection") tudsz létrehozni.

(#20185) zseko válasza pulpi (#20183) üzenetére


zseko
veterán

Szerintem a Collectionök pont erre vannak. Egyébként úgy tudom, hogy nem tud.

HR24.hu

(#20186) pulpi


pulpi
csendes tag

De nekem az szürkével van és nem tudok rámenni.

(#20187) hampidampi válasza pulpi (#20186) üzenetére


hampidampi
senior tag

Akkor vagy beregisztrálod az olvasót az Amazonnál, vagy használod a Calibre Colection Manager pluginjét.

(#20188) cocka válasza hampidampi (#20181) üzenetére


cocka
veterán

a PW3-nál csak egy kis ablak, ami görgethető.

Ja láttam. Egyetlen egyszer használtam jegyzetet, de igazából nem is lett volna fontos az adott helyre beszúrni, hanem csak olyan általános segítő megjegyzést lett volna a könyvhöz és szomorúan konstatáltam, hogy nem lehet jegyzetet írni, ha nem rendeled hozzá a könyv egy adott pontjához.

Igen a listázás is elég furcsa.

De könyörgöm én ezt emlékezetből írtam hullafáradtan.

A KK-nál jegyzet és kijelölés törlése egy egyszerű (fizikai) delete gomb megnyomása.

Igen, ezért szeretem jobban, mert a KK-nál mindenre van gombos megoldás, ami pl. érintőképernyőnél vagy sikerül vagy nem. Hogy csak egy példát említsek: ha szeretnél PW3-on screenshotot csinálni, hát akkor az kb. olyan 50-50%-ban vagy sikerül vagy nem.

A PW3 tud borító nézetet a könyveknek a könyvlistában, a KK nem.

Igen, meg van home screen view is. De én sem a borítós, sem a screen view nézetet nem csipázom.

Plusz ha már itt tartunk akkor megemlíthetjük azt is, hogy felhőben létrehozott collectionök nem szinkronizálhatók KK-ra csak PW3-ra.

Most láttam, hogy már írtad: Viszont a PW3-nál működik az Amazonnal való Collection szinkronizálás, ami KK-nál nem.

a PW3 nem, csak abc szerint.

Nekem csak 2 collectionöm van összesen, szóval ezt nem vettem észre. Viszont a KK-n meg vagy 6.

(#20189) cocka válasza Degeczi (#20182) üzenetére


cocka
veterán

Hát akkor így érthető. Lehet úgy engem is idegesítene a nagyobb margó.

[ Szerkesztve ]

(#20190) Oldman2


Oldman2
veterán

Mindeközben azt ne feledjétek, hogy új, jó állapotú KK ma már nem beszerezhető.

Vagy rosszul tudnám?

(#20191) cocka válasza Oldman2 (#20190) üzenetére


cocka
veterán

Rosszul.

Új nyilván nem szerezhető már be, de jó állapotú igen. Én is itt vettem a hardvarapron használtan.

(#20192) Degeczi válasza Oldman2 (#20190) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Komolyabb típushibája nem volt, csak a kijelző sarkában a káva megrepedése, de az is inkább csak esztétikai, a gombjai sokáig bírják, akkut pedig egyszerű cserélni benne (még nem ragasztott, szemben a később modellekkel)

A firmware picit szegényes, kevés beállítási lehetőséggel (betűtípus is csak normál, sűrített és sans választható), de alapvetően ugyanaolyan jól használható, mint pár éve

(#20193) Oldman2 válasza Degeczi (#20192) üzenetére


Oldman2
veterán

Legyen igazatok.
😉

(#20194) hampidampi válasza Degeczi (#20192) üzenetére


hampidampi
senior tag

Kijelzőt is könnyű benne cserélni, nemcsak akkut.

(#20195) zseko válasza cocka (#20188) üzenetére


zseko
veterán

Nekem screenshot eddig mindig sikerült. Mondjuk értelmét nem tudom mi van, raktak volna bele inkább állítható margót például. De egyébként a 'feketétlenség' az amit nehezen szokok meg.

HR24.hu

(#20196) zsola32


zsola32
őstag

sziasztok
az lehet hogy "néha" nem működik a send to kindle app?
"service returned error" hibával kidob

(#20197) dabadab


dabadab
titán

Az Amazon - a nevet megtartva - lecseréli az Oasist: az új Oasis vízálló (nem csak cseppálló, hanem két méterig, szóval nyugodtan lehet fürdőkádba is ejteni :) ), 7"-es kijelző, csak belső akksi, támogat BT füleseket és valamivel olcsóbb, mint az első - 250 dollárról indul a reklámos, wifis, 8 GB-s modell.

[link]

[link]

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#20198) dabadab válasza zsola32 (#20196) üzenetére


dabadab
titán

Gondolom sokat nem segít, de nekem soha nem csinált ilyet (mondjuk nem az appot használom, hanem a Chrome-os extensiont, ami gyakorlatilag simán átirányít a weboldalukra).

DRM is theft

(#20199) hampidampi válasza dabadab (#20197) üzenetére


hampidampi
senior tag

Hát igen, csak ebben a $250-ben nincs ám benne a tok, mint az előzőben. De a 7" már igen meggyőző.

(#20200) cocka válasza zsola32 (#20196) üzenetére


cocka
veterán

Tapasztalataim szerint a hosszú, ékezetes karakterű, space-eket tartalmazó fájlneveket nem szereti.

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  Amazon Kindle (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.