Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  Amazon Kindle (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-05-11 12:53:49

LOGOUT.hu

Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19801) csibak


csibak
csendes tag

Kedves cocka, Degeczi, dabadab, hampidampi!

Köszönöm szépen a válaszaitokat! Próbáltam újraindítani, gyári visszaállítást, lapozásonkénti oldalfrissítést beállítani, melyek nem segítettek rajta, ugyan úgy láthatóak a "szellemképek".

A gép előéletét (cserélt-e a kijelzője stb.) nem ismerem, külsőleg makulátlan.

Van erre vmi "gyógymód"? Az esetleges javítással kapcsolatban van tapasztalatotok? Megéri egyáltalán? Én csak ezt a szervizt találtam: [link]

:R

(#19802) Degeczi válasza csibak (#19801) üzenetére


Degeczi
nagyúr

A lapozásonkénti frissítésnél látsz ilyen feketére törlést, mint pl. ebben a videóban, mégis, minden lapozás után marad ott szellemkép?

(#19803) csibak válasza Degeczi (#19802) üzenetére


csibak
csendes tag

Igen, de nem segít rajta sajnos.

(#19804) Efreet válasza csibak (#19803) üzenetére


Efreet
senior tag

Szélsőségesebb hőmérsékleteken (nagy hideg / nagy meleg) hajlamosabb szellemképesedni a kijelző, erre a gép reagálni is szokott gyakoribb teljes frissítéssel, erre figyel a rendszer.

Az ajánlott hőmérséklet 0 és 35 Celsius fok között van használatra, tárolásra pedig -15 és 45. Lehet, hogy valamikor az élete során ezen is kívül esett, és sérült a kijelző, azért nem tudja rendesen "kiforgatni" a festékszemcséket.

Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)

(#19805) Veratrum


Veratrum
csendes tag

Sziasztok!

Láttam egy eladó Kindle d01100 modellszámú készüléket. Ez a Kindle 4-nek, vagy 5-nek felel meg?

(#19806) k.kristof válasza Veratrum (#19805) üzenetére


k.kristof
őstag

A Google szerint ez a Kindle 4.

(#19807) Slownz


Slownz
senior tag

Amazon-os garanciáztatással van valakinek tapasztalata?

Mi kell hozzá, hogy érvényesíteni tudjam a garanciát?

(#19808) hampidampi válasza Slownz (#19807) üzenetére


hampidampi
senior tag

Csak annyi, hogy egy éven belüli legyen a vásárlás (vagy Amazontól, vagy hivatalos retail sellertől), meg hogy legyen a nevedre regisztrálva az Amazonon.

(#19809) cocka


cocka
veterán

Azt esetleg tudja valaki, hogy a Kindle melyik verziójában lépett túl a standard Caecilia nevezetű betűtípusán? Mármint mikor lett több betűtípus elérhető a Caecilia, Caecilia Condensed és Helvetica trión kívül?

(#19810) Degeczi válasza cocka (#19809) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Kb. 2 éve jelent meg a Bookerly a PW3-ban, h aztán később a PW2 is megkapja.

(#19811) cocka válasza Degeczi (#19810) üzenetére


cocka
veterán

Ezekre gondoltam:

Baskerville, Futura, Palatino

Szerintem talán a legolvashatóbbak ezek: Baskerville, Bookerly, Palatino

A Baskerville elég fura, mert pont egy betűméretnyivel kisebb, mint a többi, szal. ha kb. ugyanakkora Baskerville betűket akarsz, mint amekkora Palatinokat pl., akkor eggyel nagyobbra kell venni a betűméretet Baskerville esetén. Mondjuk nem tudom ez miért jó.

(#19812) Jofi81


Jofi81
őstag

Van rá lehetőség, hogy valahogy kiírja a PW3, hogy éppen hol tartok, mennyi van hátra a fejezetből, ilyesmi? Most semmi ilyesmit nem mutat, nem is találom, hol lehetne bekapcsolni.

(#19813) dabadab válasza Jofi81 (#19812) üzenetére


dabadab
titán

Igen, a legegyszerűbb, ha megbököd a bal alsó sarkot olvasás közben és úgy váltogat a kiírások között (százalék, loc, becsült idő a könyvből/fejezetből) vagy olvasás közben menüből is ki lehet választani a Reading Progresst és ott beállítani, hogy mit mutasson.

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#19814) Jofi81 válasza dabadab (#19813) üzenetére


Jofi81
őstag

A bal alsó sarkot hiába böködöm, nem történik semmi, csak visszalapoz. Reading progresst meg nem találok a menüben. Lehet, hogy ez nem működik minden könyvnél?

(#19815) Degeczi válasza Jofi81 (#19814) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Ugye e-book-ot olvasol, és nem PDF-et?

(#19816) Jofi81 válasza Degeczi (#19815) üzenetére


Jofi81
őstag

Természetesen.

(#19817) Degeczi válasza Jofi81 (#19816) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Furcsa... könyvtől függően oldalszámok nem feltétlenül vannak, sőt, "essünk túl rajta gyorsan" trehány konvertálások miatt néha fejezetek sincsenek definiálva, azonban ettől még az Amazon féle "location"-t mindig képesnek kellene lennie mutatni, ill. fejezet híján a teljes könyvből hátralévő időt saccolni - de perszer a menüben is ott kellene lennie a "reading progress"-nek, érdekes.

(#19818) cocka válasza Jofi81 (#19814) üzenetére


cocka
veterán

Az elég érdekes. Milyen firmware verzió van rajta?

A reading progress kb. egyetlen esetben nem szokott megjelenni, ha szótárat nézel, mert ott nyilván amúgy se lenne értelme.

A page in book meg csak akkor jelenik meg ebooknál, ha kfx formátumú az ebook és támogatja az oldalszámozást is.

[ Szerkesztve ]

(#19819) Jofi81 válasza cocka (#19818) üzenetére


Jofi81
őstag

Firmware 5.8.9.2 Fejezetek vannak, a location-t is mutatja, ha belemegyek abba a nézetbe, ahol előjön a csúszka meg a nyilak, ahol lehet lépkedni a könyvben. De az oldal alján nem jelez semmit.

(#19820) cocka válasza Jofi81 (#19819) üzenetére


cocka
veterán

És mi történik ha megérinted a képernyő felső részét miközben meg van nyitva a könyv és utána rányomsz a jobb felső sarokban lévő Aa gombra? (a Search alatt)

(#19821) Balinov válasza Balinov (#19774) üzenetére


Balinov
félisten

na,hatha masnak is erdekes lehet, mire jutottam.
Szoval otthoni w7 lapos, full rendszergazdai joggal a Kindle for Windows felrakva, bejelentkezve. Szinkronizalas tovabbra sem muxik.

Nagyon ugy nez ki,hogy (lehet masnak evidens, nekem nem volt az)

- windowsos Kindle-re ugy tunik azok a dolgok szinkronizalodnak, ami a Kindle store-bol valo (fizetos vagy esetleges ingyen kiadvany
- ha kindle-s cimre elkuldok egy doku-t, az a Kindle-n, ill. az Androidos kindle appon latszodik, szinkronizalni is lehet, windowsos alkalmazason nem
- kindle accountba belepve weben a konvertalt tartalmakat nem lehet force pusholni a Win-es appra, szimplan kiszurkiti, minden mas olvasnivalot lehet
- mind1,hogy calibre-vel konvertalom vagy pl. a gyari chrome kiegeszitovel kuldom

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#19822) Jofi81 válasza cocka (#19820) üzenetére


Jofi81
őstag

Ott a reading progress! Köszönöm, ezt nem tudtam. Azt hittem, az csak a fontbeállításra van, kerestem már mindenhol.

(#19823) Degeczi válasza Jofi81 (#19822) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Régieken arra, igen. Én nem engedtem 5.6.5-nél újabbra frissülni, mert nem tetszett a jócskán megváltoztatott felület, és azon a régi verzión még tényleg csak betűtípussal kapcsolatos műveletek vannak az Aa alatt - ahogy az logikus is.

(#19824) cocka válasza Degeczi (#19823) üzenetére


cocka
veterán

Ja de ne felejtsd el, hogy az új felületváltoztatás valamikor az 5.7 idején kezdődött. Akkor még egész értelmesnek tűnt a beállítások rész is, aztán talán idén vagy tavaly év végén már a beállítások részt is jócskán megváltoztatták. Összekutyulták a menüket, összevissza áthelyezgettek dolgokat. Na az már nekem is sok volt, de végül megszoktam, viszont így a régebbi beállítások menühöz képest jóval többet kell keresgélni.

Másrészt ha már a logikánál tartunk és az Aa-nál. Szerintem a hátralévő időn kiíratni teljesen logikátlan, mert mi van ha úgy hagyod félbe az olvasást, hogy nem nyomod meg a befejezés előtt a "kikapcsoló" gombot? Máris fals eredményt adhat. Vagy mi van, ha túl unalmasnak találsz egy részt és átlapozod?

A page résznél is vannak érdekességek pl. a legújabb alignment rész, ami alapból mindig sorkizártan jeleníti meg a szöveget, de be lehet állítani, hogy balra zárt legyen. Egyrészt nem tudom mitől jó, ha balra zártan látod a szöveget, de ha már van fogadjuk el, hogy valaki biztos használja. Ekkor viszont felmerül a kérdés, hogy ez a beállítás miért könyvspecifikus? Miért nem alkalmazható minden könyvnél?

Meg a Margins, ott is mi értelme van annak, hogy a legrövidebb sorok esetén gyakorlatilag elbeszélő költeményt (tetszés szerint eposzt vagy drámát is) csinálhatsz bármely szövegből. LOL

Ami viszont kifejezetten idegesít, hogy ha szótárak közt váltok (értsd nem érintéssel keresem ki egy szó jelentését, hanem meg is nyitom a szótárat), akkor a jobb margónál lévő sorvégeket rendszeresen elbassza. Már mobileread.com-on is írtam ezügyben, szerintem azóta se jött válasz.

Meg is van a kép: [link]

Vagy pl. egy neked tetsző Publisher Fontot miért nem lehet elmenteni a többi betűtípus közé, hogy később más könyveknél is rendszeresen használhasd?

[ Szerkesztve ]

(#19825) Degeczi válasza cocka (#19824) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Ezeket nagyon könnyű kiszűrni, hiszen ha egy oldalon végig van szöveg, és máskülönben az illető nem gyorsolvasó, akkor pofonegyszerű megoldani, h mittomén 2-3 mp-en belül ellapozás ne számítson az átlagsebesség, így a hátralévő idő meghatározásába sem.

Hasonlóképp az elalvás, mi sem egyszerűbb: ha készenlétbe ment át a cucc, ott sem számít annak ideje. Inkább gond, ha álmodozik, az olvasottakon gondolkozik az ember, ezért lapoz lassabban (meg persze külön kellene kezelni a nyelveket is, hiszen idegen nyelven nyilvánvalóan mindenki lassabban olvas)
Idevágó first world problem :)

Egyébként bármikor egyszerűen kierőszakolható, h dobja el (majd számolja újra a következő pár lapozás során) a saccolt átlagsebességet, így gyorsan helyrehozható, ha elállítódik.

Szótárkezelésben az is jó lenne, ha ott is lehetne további szóra keresni, mert nem ritkán előfordul, h egy szónak annyi a magyarázata, h az egy másiknak a szinonímája. Igen, nagyon kedves - de jó lenne egyszerűen át is ugrani annak az alapszónak a magyarázatára - ám nem ad rá módot.

[ Szerkesztve ]

(#19826) zsoltip


zsoltip
őstag

Sziasztok!
- Előszóként annyi, hogy olvastam a nyitóhozzászólást, de szerintem már néhol nem teljesen up to date. -

Hardveraprón néztem egy Kindle készüléket. Refurbished termék.
Ennek a regisztrálását nem tette meg az eladó, azt én tenném meg vásárlás után. Ez esetben vajon, hogyan érvényesíthető egy esetleges hiba esetén a garancia? És hol? Gondolom Magyarországon továbbra sem.

Köszönöm előre a segítő válaszokat Fórumtársak. :)

(#19827) zsoltip válasza zsoltip (#19826) üzenetére


zsoltip
őstag

/Kifutottam a szerkesztési időböl. Bocsi./
A német Amazonról rendelve vajon reklámmentes készüléket kap az ember? Amennyiben nem, úgy ez miként érhető el?

(#19828) Degeczi válasza zsoltip (#19827) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Reklámosnál
- mindig írják, h "mit spezialangeboten"
- nem választható magyar cím, ide nem küldik

Egyébként továbbra is teljesen lényegtelen, hiszen magyar tulaj ingyen kérhet reklámmentesítést.

(#19829) zsoltip válasza Degeczi (#19828) üzenetére


zsoltip
őstag

Hogyan kell a reklám mentestést kérni? És nem utolsó sorban hol?
Nekem magyar cím van megadva a regisztrációmhoz, és engedi kiválasztani.

(#19830) Proci85 válasza zsoltip (#19829) üzenetére


Proci85
senior tag

Reklám menteset enged csak kiválasztani. Kicsit drágább.

(#19831) hampidampi válasza zsoltip (#19829) üzenetére


hampidampi
senior tag

Ha regisztráltad a nevedre az olvasót, az Amazon oldalán a Kindle Support oldalán chaten/telefonon/e-mailben lehet kérni. Ha kicsit visszaolvasol, vagy használod itt a keresőt, sokszor volt róla szó.

Kiválasztani lehet hogy engedi, de megrendelni nem tudod majd.

(#19832) Degeczi válasza zsoltip (#19829) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Tele van a topik reklámmentesítési tapasztalatokkal: ne írjuk le tucatszorra is ugyanazt (az Amazon supportja végzi egyébként)
Nem hiszem, h végig tudnád vinni egy reklámos példány rendelését magyar címre.

(#19833) zsoltip válasza Degeczi (#19832) üzenetére


zsoltip
őstag

Jogos. ;)
Köszi.

Esetleg erre valami ötletetek van?

(#19834) Degeczi válasza zsoltip (#19833) üzenetére


Degeczi
nagyúr

"Refurbished"-el általában nem éri meg foglalkozni, mert a "felújítás" többnyire csak lepucolást jelent, akkucserét már nem, ezért az üzemidővel könnyen lehet gond.
Másrészt pedig akár a beregisztrálással is, mert előfordul, h Amazonnak hibásnak behazudott, ezért letiltott példányokról van szó, amiket nem is lehet majd beregisztrálni.

(#19835) hesszan válasza Degeczi (#19834) üzenetére


hesszan
aktív tag

de lehet venni refurbised-et közvetlenül amazon-ról is, az amazon warehouse deal-től. Úgy is olcsóbb. én pár hónapja vettem pw2-t, nem látom rajta h nem új, aksiját nem tudom megítélni, nincs mivel összehasonlítani, de ez is nagyon sokáig bírja :)
link used - good: most épp 55€ + áfa különbség

Sungdurung

(#19836) szlibud válasza hesszan (#19835) üzenetére


szlibud
tag

Én vettem egy használt felújított voyaget másfél éve, mégcsak nem is amazontól, hanem valami kereskedőtől, arra már nem emlékszem, hogy amerikai amazonon vagy e-buy-on, és tökéletesen működik azóta is.
És még vám+ÁFával együtt is jelentősen kedvezőbb volt az ára mint bármi más elérhetőnek akár kint akár itthon.

(#19837) 1stvan


1stvan
csendes tag

Sziasztok!

Voyage-t használok kb 1,5 hónapja. Hibátlan készülék, nagyon szeretem. 1 dolgot nem értek.
kb 1200 könyvet tettem föl rá, amit epub-ból konvertáltam mobi-vá. Amit nem értek, hogy nagyjából 70 könyv nem található meg a készüléken. Ha rádugom Calibre-re akkor ott van minden a készüléken, de ha a Voyage-ban rákeresek, nem dobja ki a találatoknál.
Kipróbáltam, hogy AZW3-á konvertáltam mindent és újra töltöttem a Voyage.re, de ugyanaz.
Észrevettem, hogy először több könyvet talál a számláló alapján, aztán egyszer csak kevesebb lesz.
Látott már ilyet valaki? Mit tehetek, hogy azokat is lássam?

(#19838) Proci85 válasza 1stvan (#19837) üzenetére


Proci85
senior tag

Szerintem tized annyit tegyél rá. Kereshetetlen ennyi :) Lehet h a RAM-ban sem tud feldolgozni ennyit listázáskor. Párhuzosan hány könyvet olvasol ezek közül? Tedd fel a következő évre kitűzött célt + ami közben beesik. Bőven elég lesz.

(#19839) 1stvan válasza Proci85 (#19838) üzenetére


1stvan
csendes tag

Nem az a lényeg hányat olvasok egyszerre. Hangulat alapján választok, nem kitűzött cél szerint. Ha végeztem eggyel. De azért van ennyi tárhely, hogy ha akarom ott tartsam a könyveimet. Furcsa nekem az adatbáziskezelése. Pl ha Author szerint rendezem vele, akkor többet mutat mintha Recent alapján. Pedig all-ra van állítva. Megint töröltem mindent és a Calibre-ből is töröltem a mobi-kat és csak az AZW3-as konverziót hagytam meg. Azt töltöttem a készülékre és most látszanak azok a könyvek amik eddig nem. De számra kb ugyanannyit lát mint eddig, ami kevesebb mint amennyit a Calibre mutat. Lehet, hogy kiveszek majd kb 100 könyvet, csak nincs kedvem válogatni. Meg lehet azt nézni vaalhol, hogy milyen process fut a háttérben? Érdekelne, hogy mennyi ideig listázza újra a frissen feltöltött adatbázist (könyveket).

(#19840) Proci85 válasza 1stvan (#19839) üzenetére


Proci85
senior tag

Nos úgy tűnik, annak ellenére, hogy overkill:), külföldi fórumokon 2000 viszonylag tipikus az ilyen hardcore olvasóknál. Annyit írnak, hogy nem éreznek lassulást, ill. egyik frenkizik, hogy 14999 és kiakadt nála a számláló, többet nem enged rátölteni.
Rejtett könyvekről viszont nem találtam infót.

[ Szerkesztve ]

(#19841) 1stvan válasza Proci85 (#19840) üzenetére


1stvan
csendes tag

:-) köszi, hogy rákerestél.Szerintem 1200 könyv nem lehet gond neki. A 1,5 hónap alatt 6-7 könyvet nyomtam le, nem tudom az mennyire hardcore :-). Igazából a PocketbookTL3-nál hozzászoktam, hogy a kártyán ott van minden és szabadon garázdálkodhatok.
Viszont a tegnapi frissítés óta egyszer kifagyott és nem kapcsolt ki sem a tokbezárásra, sem gombnyomásra. Kellett nekem frissíteni... és újraindítás után nem jelenik meg az utoljára olvasott könyv a Recent beállításokkal.
Lehet, hogy nem tökéletes az új firmware?

Amúgy embertelenül jó a Voyage. Nagy kedvencem.

(#19842) salapp


salapp
addikt

Sziasztok!

Ugye a PW3-ra is egyszerűen, másolással rá lehet tenni prc, azw, mobi fájlokat, amiket nem az amazontól vettem, khm?

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#19843) 1stvan válasza 1stvan (#19841) üzenetére


1stvan
csendes tag

Találtam egy jó megoldást Kindle-re, ha kíváncsi valaki a nem indexelt, vagy hibásan indexelt könyvekre. Neten olvastam, de hátha valakinek jól jön. Pl sok könyvet felmásolsz egyszerre és nagyon merül az olvasó, akkor így ellenőrizheted, hogy mikor felyeződik be az indexelési folyamat.

A keresőbe írjunk be egy ismeretlen szót (hogy ne legyen valós találat). Voyage-n ha van indexelés alatt lévő könyv, akkor alul megjelenik a Text in Books szöveg, amire kattintva egy új oldalon egy felirat: Items Not Yet Indexed (egy szám) erre rákattintva az összes ilyen könyv megjelenik. Ha valakinek gyorsan merül a readere, lehet attól, hogy sok könyvet kell indexelnie. Érdemes ellenőrizni, mert hibás indexelésnél is meríti az akksit stb...

(#19844) Degeczi válasza 1stvan (#19843) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Ez már nagyon régóta (nagyjából amikor teljesen lecserélték a szoftvert, 5.7 vagy mivel kezdve) nem használható módszer...

(#19845) Degeczi válasza salapp (#19842) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Persze. A joggal megboldogult néhai Beagle típuson kívül sosem volt olyan típus, ami ne engedett volna tetszés szerinti rámásolást, side-loadingot

(#19846) salapp válasza Degeczi (#19845) üzenetére


salapp
addikt

Akkor a háttérvilágítás miatt asszem, váltok a szeretett Touch-omról.

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#19847) 1stvan válasza Degeczi (#19844) üzenetére


1stvan
csendes tag

Érdekes, mert tegnap óta így nézem, hogy a felrakott könyveim indexelése hol tart. Kindle Voyage a legfrissebb szofrverrel. Szóval használható és nagyon hasznos.

(#19848) Degeczi válasza 1stvan (#19847) üzenetére


Degeczi
nagyúr

A mobileread.com vmelyik dev topikján volt szó róla, miért nem lehet már erre hagyatkozni (hiába nem jelez indexelés alatt álló könyveket, attól még lehetnek...)

(#19849) 1stvan válasza Degeczi (#19848) üzenetére


1stvan
csendes tag

Értem. De ha másra nem lehet hagyatkozni, marad ez. Amúgy azt csináltam, hogy feldobtam kb 400 könyvet amiket kiválogattam (mert az 1200 könyvnél goltak gondok) és utána néztem ezt az indexelési folyamatot. És szépen lassan eljutott 0-ig, persze több óra alatt. Így legalább addig töltőn volt és nem arra keltem reggel, hogy az akksi fele le van szívva. Szóval nekem azért ez inkább segítség mint hátrány.

(#19850) Marci93


Marci93
tag

sziasztok,
segítségeteket szeretném kérni az alábbiakban. Barátnőm kindle 6 készüléke a lapozáskor egy torzított képet mutat a két oldal között elég hosszan, ami igencsak zavaró. Reset már megvolt. Video a jelenségről [link]

Mi okozhatja ezt és mi lehet a megoldás?
Köszi.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  Amazon Kindle (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.