- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
elodman
aktív tag
Ave
csak töprengek, h pár katonáskodó topic miért halt ki, eme "csak" épületekkel foglalkozó meg miképp virul.
Vagy rosszul használtam a keresőt? -
tomasz100
csendes tag
-
tomasz100
csendes tag
-
huppancs89
tag
-
huppancs89
tag
-
huppancs89
tag
Mert nyílt nap volt.
-
Sommi
aktív tag
válasz
huppancs89 #3690 üzenetére
Akkor miért nyitották most ki ?
Elszórakozgatnak meg költögetik a pénzt munkagép és sofőr bérlésre ... -
huppancs89
tag
-
Sommi
aktív tag
válasz
huppancs89 #3687 üzenetére
Az a rozsdás 20-30 éves ajtó azért még mindig rendesen a helyén volt ... megszenvedtek vele ...
A markoló mondjuk úgy vágta mint valami konzervnyitóde a zsanérokban meg a reteszekben volt anyag a videó alapján ...
-
PKT
csendes tag
válasz
huppancs89 #3687 üzenetére
Ez 'csak" a főbejárat,de le lehet jutni máshol is
!
Sajnos nem értem oda,talán legközelebb...... -
huppancs89
tag
-
BPY-167
tag
Sziasztok!
A Berettyóújfalusi szoviet laktanyáról mit lehet tudni? Voltunk már ott és találtunk valami bunker félét de az nagyon kicsit 3 kicsi folyosóból áll az egész.Kicsinek találom nincs annak a folytatása valahol befalazva?
Elvileg az 54/19-es rádiósegység tartalék reptere volt.
És ha valaki tud többet a létesítményről megírhatná érdekelne a története.
Ezt találtuk a törmelékek között: [boríték] -
D-peti
csendes tag
Kiskunlacháza a forgatások után: http://www.panoramio.com/user/5471218
Bár a terület nagy része gaztalanítva lett, de sajnos sok épület megsínylette a forgatásokat...
-
huppancs89
tag
-
huppancs89
tag
-
hadsz
tag
Nem tudom,miért nem működnek a linkek,mindenesetre sok cikket lehet róla találni a neten,amint az feljebb be is linkelték.
Volt már rá példa,hogy a közelmúltban láttam ott egy kisgépet leszállni,de ezt nem nevezném rendszeres repülésnek.Talán havi vagy még ritkább esetben fordul ez elő.A reptér sorsát illetően ötletem sincs,annyi mindenről lehetett már hallani. -
TheMarci
addikt
Sorry, lejárt a szerkesztési idő.
Ha utánaolvasol, a reptér nem nagyon üzemel, de használható, tervek is vannak rá. De nyáron még abszolút használhatónak, és használtnak nézett ki, nagyon mondjuk nem figyeltem meg, az elhagyatott épületek jobban lekötöttek.
http://www.hidroplannord.hu/repuloteruzemeltetes.html
-
TheMarci
addikt
Ha jól gondolom, Szentkirályszabadja, illetve Kis_Moszkva van a képen. Nyáron jártam arra párszor, szerintem azok a buszok kamionok, kamionos, logisztikai telepek vannak ott (vagy bárhogy is hívják magyarul), sódert, utánfutókat, stb.. tárolnak a nagy placcokon, relatív sok kamion megfordul ott.
-
Sommi
aktív tag
Hadsz, sajnos egyik linked sem működik (legalábbis nálam). Akkor tulajdonképpen mit csinálnak ott ma ?
És mik azok a buszok ? Az "alig" szóból arra következtetek, hogy néha azért szállnak fel meg le, polgári gépek, de mind ritkábban, szóval a bezárás felé tart az egész. Ez helytálló ?
-
turo13
újonc
Sziasztok!
Arra jártunkkor (2012 nyarán) a biztonsági őr srác teljesen normálisan a tudomásunkra adta, hogy nem tud beengedni senkit. Többen próbálkoztak, pénzt kínáltak fel a biztonsági őröknek hogy körülnézhessenek, mert ott szolgáltak, vagy csak érdekli Őket…de nem.
A repülőtér különböző részein vezetéstechnikai képzéseket, egyéb gyakorlatokat tartanak (Rendőrség, Katasztrófavédelem) akárcsak Tökölön. A civil reptér részéről semmit nem tudok.Üdv!
-
Sommi
aktív tag
válasz
huppancs89 #3672 üzenetére
Értem, köszi, akkor a képen jelölt dolgok nyilván a polgári reptér kiszolgáló létesítményei, ugye ?
-
Sommi
aktív tag
Sziasztok !
Tudja valaki, hogy a pirossal jelölt részeken ma mi működik ? A kép alapján valamiféle élet van ott, buszok a parkolóban stb. A reptér egyébként működik ma ? Erről több mindent olvastam, hogy működött de bezárt mert tiltakozott a környékbeli lakosság, de olyat is hallottam, hogy mégiscsak működik. Melyik az igaz ?
-
hadsz
tag
"de ez a "volt" Fővárosi PV Igazgatóság Irányítási pontja" - Én is így tudom.
"De Nagytarcsa külterületén, 47.527257,19.337093..." - Ez a REAK (repülőgép anyagellátó központ),műszaki anyagraktár,jelenleg is aktív,őrséggel.Ettől 1km -re DNY-ra a volt OLP (országos légvédelmi parancsnokság),azaz a 30-as objektum,1km-re É-ra pedig a 30-ashoz tartozó RH adóállomás (31-es objektum).
A 104.ezred osztályai voltak:
104/2 Szabadszállás
104/3 Nógrádverőce
104/4 Vácegres
104/5 Gyömrő
104/6 TáborfalvaErről többet itt olvashatsz: [link]
-
turo13
újonc
Szia!
Köszönöm! A 11/7-et sejtettem, de nem bírtam beazonosítani… viszont az isaszegi bázisról korábban valaki 47.526330, 19.383186 ezt írta a fórumba, de ez a "volt" Fővárosi PV Igazgatóság Irányítási pontja. Pécelen meg a Pest megyei PV irányítási pont van.
Még egy dolgot segíts tisztázni, a 104/1 az megvan. De Nagytarcsa külterületén, 47.527257,19.337093 itt és ettől D-Ny-ra az a Nagytarcsai lérak. laktanya és tüzelőállás?Köszönöm! Remélem nem fárasztó a téma
!!
-
hadsz
tag
-
turo13
újonc
Sziasztok!
Régóta olvasgatom a topicot, jómagam is nagy rajongója, látogatója vagyok az e féle dolgoknak.
Két dolog érdekelne, hátha tud valaki segíteni!
104/1 technikai osztály MN2023, Isaszeg a másik pedig 11/7 légvédelmi rakéta osztály, Ócsa (Felsőpakony).
Nem nagyon találom ezeket az objektumokat. Van e esetleg valakinek infója (látogatható e, merre vannak, esetleg képek).Ha valakit érdekel:
Pilisszentlászló-Dél (Lom hegy) Légvédelmi rakétabázis
Zsámbék Légvédelmi rakétabázis
Tinnye Légvédelmi rakétabázis
Pestszentimre-Gyál Légvédelmi rakétabázis
Sármellék Reptér
Tököl Reptér
Ócsa Üzemanyag bázis
Szentkirályszabadja Orosz laktanyaNéhány fényképet készítettem, küldök szívesen!
Előre is köszönöm és Üdv Mindenkinek!
-
Sommi
aktív tag
Ha valakit érdekel Hajmáskér aktuális állapota:
Ma voltam lent. A "kastély" körbe van kerítve ugyan, de több helyen is le van taposva a kerítés, be lehet menni arra kis területre ami hozzá van csatolva, a kutyát sem érdekli, meg egyébként is besétálgatnak oda. A víztoronyba fel is lehet menni, de sajnos a legtetejébe vezető fém lépcsősorból több fok is hiányzik így azt nem kockáztattuk, viszont a tározótartályba bele lehet kukucskálni.
Több másik épületbe is szabad a bejárás, statikailag azok jó állapotúak. Sajnos a fogadóépület illetve a tüzérlaktanya falai málladoznak, illetve a tetőszerkezet korhadása miatt hullanak a cserepek, omlásveszélyes a közvetlen a fal tövében állni.
Ha lesz időm meg módom csatolok majd 1-2 képet is. -
D-peti
csendes tag
válasz
huppancs89 #3663 üzenetére
Szép munka! Jutalmad (ahogy Te írtad korábban valahol) egy nagy vállon veregetés!
Egyébként kicsit furcsa, hogy érti az ember a feliratokat, papírokat. Pedig már átálltam a cirill betűkre...
-
huppancs89
tag
-
Zoé7791
újonc
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, h Csévharaszt déli végében mi van/volt, mert van ott egy szép nagy bekerített erdős terület, bal oldalán egy fateleppel, jobb oldalon meg a helyi temetővel. Fiatalabb koromban a temető felé járva déli irányban a kilátás egy nagy csomó antenna volt, amiket aztán évekkel ezelőtt kivagdostak. Google földön nézve az antennák helye meg van még.... -
Sommi
aktív tag
Igen valóban nem ez az egyetlen kis- Moszkva. Mivel a legtöbb katonai terület egy komplett kisvárosnak tűnt emiatt nem egyszer így nevezték el a környékbeliek.
Régebben talán más területek tartoztak a 2 vitatott településhez és orosz fórumokat nem követtem (nem is tudok oroszul) minden esetre ma Nagyvázsony területén van.
Na de nem akarok én beleokoskodni, hadsz te jóval jártasabb vagy a dolgokban, csupán észrevétel volt. -
huppancs89
tag
-
hadsz
tag
válasz
huppancs89 #3655 üzenetére
маленький город?
-
huppancs89
tag
Az ott lakó szovjetek a "kisváros" nevet használták.
-
hadsz
tag
Szia!
Orosz fórumokon illették már ezt a bázist Bakony,Ajka,Úrkút,Tótvázsony,sőt Veszprém névvel is.Nagyvázsonyra speciel nem emlékszem,de nincs kizárva ez sem.Nekik ez akkor leginkább a 16205-ös pf számú alakulat volt.Annak,hogy ma a felsoroltak közül éppen melyik,relatíve közelében levő településnek a nevét jegyezték/jegyezzük még hozzá,nincs különösebb jelentősége.Nem tudom,hogy annak idején hol volt Nagyvázsony,vagy Tótvázsony közigazgatási határa (megjegyzem,ma légvonalban Tótvázsonyhoz közelebb esik,még ha közigazgatásilag Nagyvázsonyhoz tartozik is),de ez nem is számít.A legtöbben talán a Tótvázsony névvel azonosítják.A Kis-Moszkva elnevezés pedig szerintem azért hülyeség,mert Magyarországon több tucat szovjet laktanyát hívtak/hívnak így.Csak Veszprém megyében több ilyenről tudok,többek között az általad is ismert Hajmáskérrel is ez a helyzet.A magyarok szinte minden környékükön levő laktanyát,bázist így hívtak.Az ott szolgálók,lakók nem hívták magukat Kis Moszkvának,ez biztos.Szóval nekem ez a bázis továbbra is Tótvázsony!
-
Sommi
aktív tag
Szaisztok ! Vizsgálódgatok mostanság a szakdogám miatt ugye a veszprém megyi bázisokkal kapcsolatban és olvastam korábban olyan hozzászólást, hogy a nagyvázsonyit nevezzük inkább tótvázsonyinak. Ezt szeretném megcáfolni, kis-Moszkva ugyanis Nagyvázsony közigazgatási területén van, tulajdonosa az állam, kezelője a HM aki őrzi is a területet. Újrahasznosítási terv, lakossági felmérés, semmi ilyesmi nem történt.
Lényeg h, nem Tótvázsony ! -
huppancs89
tag
-
huppancs89
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Linux Mint
- EA Sports WRC '23
- OLED monitor topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 1600W Corsair AX1600i Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Z Flip 3 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest