Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Parfüm topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Misogi
aktív tag
Ha esetleg valakinek kellene, veszek a héten decantokat és fogok tudni kiadni Ganymede-ből.
-
őstag
Neroliban milyen nyári, férfi parfümöket ajánlanátok? Édesebb illatokat szeretem, citrusos, gyümölcsös, de bármit kipróbálnék.
-
Piftuka
veterán
válasz Jhonny06 #23094 üzenetére
Persze, ebben is van igazság.
Bár itt és most a "Jaguar For Him" kapcsán könnyű az összehasonlítás, mert itt van nálam a vintage flakon, amit használok.
A "Minotaure" kapcsán pedig az én észrevételeimet erősítik a hozzászólók a Fragrantica oldalán, azért merem azt gondolni, hogy nem csak én emlékszem az egészre nosztalgikus szemmel.
Az a helyzet, hogy ez egy igen különleges, mediterrán hangulatú, fűszeres-balzsamos illat volt, és nagyon intenzív.
Most tudod milyen az illata? Mint az órám bőrszíja ott, ahol átvette a csuklómra fújt parfüm illatát.
Szó szerint, mint egy nagyon enyhe, friss, nyári kölnivel átitatott jó minőségű marhabőr szíj.
Nyomokban ott van benne 1-2 komponens a jó ismert összetevőkből, de ennyi és semmi több.Szóval egy korrekt "bőrös" illat... Csak éppen nem ezért szerettem meg anno. És persze fél óra múltán már érezni sem lehet. Egy "EDT" esetében szerintem ez elég szomorú.
Ez amolyan "Tesco gazdaságos" változata a kiváló "ősnek".
No, de hát mit tehetünk? Ez van.
A legjobb tényleg az volna, ha minden egyes piacon kapható parfümből elérhető volna illatminta is. (Tudom-tudom... soha nem lesz ilyen sajnos!)
"Aquila non captat muscas."
-
gergo5991
őstag
Csak nekem tunik a versace dylan blue nagyon hasonlonak az adidas dynamic pulsehoz hasonlitva? Ilyen szempontbol hogy egy 1500ft oshoz elegge hasonlit elegge lehangolo szamomra
-
niof
addikt
válasz nobela #23093 üzenetére
Köszönd a kismillió IFRA szabályozásnak (nagyrészt), hogy nem ugyanazt kapod. Meg persze van egy csomó olyan is, amit a gyártó "modernizált", reformulált, mer csak. Van nem egy olyan illat a piacon, aminek szinte minden batch-e más kicsit. Sajnos ez ilyen. Utána kell járni...
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
nobela
senior tag
Azért ez elég lehangoló...
Kicsit hasonló a tapasztalatom a nemrég vett YSL Jazz-el is, de ez azért tartósabb és jobban is hasonlít a régire (mondjuk baromi drága is volt). De ez sem teljesen ugyanaz, ráadásul ebből is kell vagy 6-7 fújás hogy az este végén még legyen valami nyoma
[ Szerkesztve ]
AZ ÉV AJÁNLATA! Szinte új Sennheiser HD650 ezüstözött KáCSa szimmetrikus kábellel eladó: 109.900.-
-
Piftuka
veterán
válasz nobela #23090 üzenetére
"Ez tényleg ilyen[..]"
Igen. A jelenség ilyen. Más recept alapján készül már sok régi illat.
Én a "Paloma Picasso - Minotaure" illatát nagyon kedveltem régen, ezért tavaly vettem egy 75 ml-s flakonnal a most elérhető kiadásból.
A régi egy különleges illat volt, a mostani viszont sajnos nem az. Nyomokban hasonlít rá, és kifejezetten rossznak sem mondanám, de nem az a kifinomult illat, ami az emlékeimben él. A tartósságban pedig még nagyobb a különbség. Fél óra elteltével szinte már nem is érezhető.
Ezen kívül a minap megszagoltam a "Jaguar for Men" új változatát a Müller Drogériában, és bizony csalódás volt.
A régi, fa kupakos kiadásból sikerült a múltkor szereznem egy majdnem teli palackot, és gondoltam, veszek még az új változatból is, amíg lehet kapni. (Manapság már ezt sem lehet tudni, hogy meddig elérhető egy "régi" illat.)
Hát az új már papíron is, de a bőrömön is teljesen más jellegű illat volt. Mondjuk úgy, hogy csak "nyomokban" hasonlít a régi változatra. Szóval nem vettem meg.
-
pohár
félisten
válasz nobela #23090 üzenetére
pl egy YSL La Nuit de L'Homme-ot (pedig 2009-es megjelenés, nem 1985 mondjuk) sem tudsz összehasonlítani egy mostani, és egy megjelenéshez közeli batch-csel, a mostaniak halálra vannak hígítva már a régihez képest...
sose azért vegyél valamit vakon, mert RÉGEN jó volt, szagold meg valahol a most forgalomban lévőt, mert 99% az esély rá, hogy az illata kicsit más lesz, feleannyi ideig nem fog tartani, stb
[ Szerkesztve ]
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
nobela
senior tag
Sziasztok, Alza-ról rendeltem 50 ml-s Calvin Klein Eternity for Men EdT-t.
Valamikor a kilencvenes években nagyon szerettem, de ez most mintha teljesen más illat lenne... Egyáltalán nem olyan "tiszta" mint amire emlékszem. Ráadásul megdöbbentően nem tartós, egy-két fújást lényegében már egy óra elteltével is alig érezni.
Ez tényleg ilyen, vagy lehet hogy belefutottam valami hamisítványba? Esetleg már az orrom nem a régi?
AZ ÉV AJÁNLATA! Szinte új Sennheiser HD650 ezüstözött KáCSa szimmetrikus kábellel eladó: 109.900.-
-
tibbike01
őstag
Tegnap esküvőben voltunk és Aventus for her-t fújtam magamra. Csodálatos illat, nem győzték kérdezni, hogy mi ez a földöntúli illat. Próbáljátok ki ha tehetitek.
Legszívesebben mixelném a Tom For Neroli P-vel, akkor igazi atombomba lenne.
[ Szerkesztve ]
-
looser
addikt
Sziasztok!
Jó tíz éve végigszagolgattam az FM férfi parfümmintáit és párat kijegyzeteltem. Egy közülük különösen magával ragadott, de akkor nem rendeltem meg és azóta nem is forgalmazzák, az eredeti árát pedig sokallom, bár nem különösebben drága, csak a Playboy-Adidas-másolat vonalon mozgó lelkemnek :-) Most hirtelen ötlettől vezérelve rákerestem és egy Zivada nevű cseh webshop forgalmazza. Ez a bolt szerintetek megbízható? Azt látom, hogy tesztereket árulnak, de ha az az eredeti folyadékot tartalmazza, akkor nincs vele bajom. Az illat neve: Zegna Intenso
Köszi & üdv
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
Jhonny06
veterán
válasz Elektrosokk #23083 üzenetére
Én is a Femme verziót ajánlanám a Noir Extreme helyett. Egyáltalán nem nőies és sokkal jobb, mint a férfi változata, ami szerintem is elég átlagos.
-
őstag
válasz Elektrosokk #23083 üzenetére
"van valami addiktív a TF illatokban"
Igen, a brand és h elhitetik veled h te most egy non plus ultra parfümöt vettél :D -
Elektrosokk
veterán
-
jackooo84
tag
Haver most vett egy tom ford noir extremet hát nekem semmi különleges nincs benne kb pénzt nem adnék érte mancera boise szerintem veri.Kapott mellé egy kis üveges black orchidet ami kiköpött david beckham intimately night for men.(Már nem gyártják)
-
tobias40
veterán
Dolce & GabbanaLight Blue Pour Homme Forever-t szeretnék venni.
20.000 ft a Notinon,tudtok ide vmi kódot ami jó erre a parfümre is?
Vagy máshonnan ahol olcsóbb?Reptéren kóstoltam,nagyon tetszett a citrusos illata,van vkinek véleménye róla a gyakorlatban hogy mennyit bír napi szinten?
-
Elektrosokk
veterán
amúgy van egy comme des garcons blue cedrat amit én is szívesen cserélnék, nem hiányzik belőle sok.
+ egy régi guerlain homme intense, 50ml, ez egy sötétebb illat mint a sima homme, már nem gyártják.
[ Szerkesztve ]
Az èlet sport vagy szórakozás! :)
-
Misogi
aktív tag
Sziasztok, Ganymede vagy Ombre Leather nem érdekelne valakit? Legszívesebben cserélnék.
-
Talala
senior tag
Sziasztok,
Aki használta mind kettőt,
ARMAF CDNIM EdP/EdT között van érdemi különbség illatban, tartósság van, bármiben? -
Azie
őstag
válasz Elektrosokk #23071 üzenetére
kb 2 éve nem néztem jeremiást, mi lett vele?
uhh nagyon beütött neki a cucc+botox kombó[ Szerkesztve ]
"Believe in the ideal, not the idol." - Serra
-
Misogi
aktív tag
válasz Elektrosokk #23071 üzenetére
De unalmas már ez a pali.
-
Elektrosokk
veterán
[ Szerkesztve ]
-
rushty
őstag
31000 a hamis üveg [link]
Revolut meghívó pü-ben
-
niof
addikt
Fuhh... Imádom ezt az Ajmal Dahn Oudh Al Shams-t! Eszméletlen jó illat!
-
Arcképgyáros
Huh ez a Shawq Swiss Arabian nagyon tartós. Reggel 6 előtt szoktam 2-t fújni a nyakamra, aztán még este is megcsap a "bűze".
-
Piftuka
veterán
válasz Elektrosokk #23059 üzenetére
A cikkben említett "hibás felirat" nem látszik a videófelvételen prezentált üvegeken. Vajon mire gondolhatott a cikkíró?
Bárhogy is... elgondolkodhatunk, hogy az ilyen (jó minőségű) hamisítványok közül vajon mennyit vásárolunk meg az általunk megbízhatónak tartott, ismert hazai online drogériákból...!?
-
ToBeY
nagyúr
válasz Jhonny06 #23058 üzenetére
Rajtam az első 1-2óra kimondottan kellemetlen kesernyés-gyógynövényes az illat,de aztán lecsendesedik és viszonylag jó lesz. (de nem lesz kedvenc)
Jobban kedvelem a friss és púderesebb illatokat pl most próbáltam a Armani Code Absolu és az nagyon tetszik,de nem nyárra való. szerintem[ Szerkesztve ]
-
rushty
őstag
-
Elektrosokk
veterán
-
ToBeY
nagyúr
CDNIM milyen időjárásban működik inkább jól?Nyáron 30+fok,vagy inkább ebben a mostani 15-20 fokban esetleg télen mínusz 20fokba ?
[ Szerkesztve ]
-
raven24
tag
Sziasztok! Valakinek lenne Tobacco Vanille, Grand Soir, Gentle Fluidity Silver üveges maradéka?
iPhone 14 Pro Max Deep Purple Eladó parfümök!! Nézz be hozzám!
-
Oistrakh1
tag
CDNIM edt vagy edp veleményt tudna valaki mondani mert zivadan most a 150ml edp csak 15 ezer a zivadan es elgondolkodtam rajta.
[ Szerkesztve ]
-
gergo5991
őstag
lassan halad ez a 17 minta tesztelése, csak most kezdtem bele ezért, a montblanc explorer-t mult hét pénteken fujtam magamra, 2 spricc a nyakamra. El is indultam melóba, felvettem a kabátot, és valamennyit fel is szivott a kabát. De olyan szinten, hogy ma (Kedd) is még erezni lehetett a kabáton, 4 nap után! de olyan szinten, hogy fél órát volt rajtam a kabát, levettem a kabátot és a kabátrol át került a nyakamra, de olyan szinten (szóismétlés) , hogy megvakartam a nyakam, azóta 2x kezet mostam, és még igy is érezni a kezemen is. Bár ilyen szempontból tartós, de lehet az orrom szokott hozzá, de 2-3 óra után magamon már kevésbé éreztem. Mondhatni nagyon tartós ez az explorer, de nagy illatfelhőre senki ne számitson. Finom édes, nem zavaróan, de egy picivel lehetne karakteresebb markánsabb.
Nem tudom itt a topikon belül mennyire tudtam újat mondani az explorerről, de gondolom ez már nem mai darab, ki lett beszélve bőven, de ha nem, és valakinek jól jött ez a kis "beszámoló, tapasztalat" annak csak örülök.
-
Arcképgyáros
válasz Elektrosokk #23051 üzenetére
Nekem a Zebra az tiszta L’Aventure. Most viszont vettem egy Shawq Swiss Arabiant, ez teljesen mas.
[ Szerkesztve ]
-
metrion
aktív tag
Hmm ez érdekes, nekem is van mindkettő. De szerintem más a CDNIM erősebb, szúrósabb, irodában nem dicsérték az illatot még az Explorerre több dicséretet is kaptam, kellemesebb illat, de nekem nem jut róla eszembe az Aventus, se a Sauvage az ambroxán miatt. Viszont a CDNIM közelebb áll az Aventushoz véleményem szerint.
-
raven24
tag
Sziasztok! Van egy Fahrenheit- Le Parfum a birtokomban, de nem lettünk barátok, valakinek esetleg?
iPhone 14 Pro Max Deep Purple Eladó parfümök!! Nézz be hozzám!
-
ToBeY
nagyúr
Megjött a CDNIM EDT és picit csalódott vagyok,mert 1:1-ben Montblanc Explorer illata van.
Nem tudom ,hogy átesett egy 'reformulated'-en vagy ez alapból ilyen. -
niof
addikt
Tudnátok ajánlani egy-két friss, gyümölcsös illatot nyárra? 3 kritériumom lenne.
1. Ne legyen geil, édes.
2. Ne Aventus klón legyen.
3. Tényleg inkább a friss illatok közé tartozzon, de nem feltétlenül citrusos.Előre is köszi!
-
jocoka75
tag
Sziasztok !
Vettem a Neroliban egy 50 ml-es Xrjoff Uden parfümöt , sajnos nem jön be az illata rajtam beédesedik kb 10- 12 fújás hiányzik belőle .
Hol tudom én ezt eladni ?
Előre is köszi a segítséget[ Szerkesztve ]
-
volvoguy
addikt
Sziasztok! Olvasom itt hogy a Bleu de Chanel már nem az a Chanel.
Pláne hogy egy 2010-es kiadású edt jobb mint egy friss kiadású.Találtam a Parfüm.hu-n edt-t 2010es a leírás szerint és edp-t 2014es kiadású. Melyikkel próbálkozzak?
Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3
-
tibbike01
őstag
válasz Swatchboy75 #23034 üzenetére
A Mefisto 100% siker, de egy jóféle Aventus vagy Aventus Cologne is bomba.
A Xerjoff Nio is jó, de szerintem túlárazott és az én orromnak túl csajos.Amouge Reflection man vagy Sunshine man is jó lehet.
Esetleg a Tom Ford Neroli P. megosztó, de szerintem brutál jól működik melegben.[ Szerkesztve ]
-
rushty
őstag
válasz Elektrosokk #23030 üzenetére
A hivatalos oldalán, csak 5-ös csomagban.
Revolut meghívó pü-ben
-
pohár
félisten
válasz Jhonny06 #23033 üzenetére
na, te is rámartál a Tygarra?
régóta mondom én, hogy kurva jó cucc
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Swatchboy75
csendes újonc
Sziasztok!
Szeretnék valami ütős parfümöt venni a nyári meleg napokra .
Kedvelem a vizes friss citrusos illatokat .
Az erős édes illatok egyáltalán nem jönnek be .
Ezeket néztem ki :
Xrjoff Nio
Mefisto
A két parfüm közül ti melyiket ajánlanátok, melyik a frissebb és tartósabb illat nyárra? -
tibbike01
őstag
válasz volvoguy #23024 üzenetére
Érdemes lehet kipróbálni ezt, pont hogy Dior, Chanel, Armani 3as szüleményének gondolják sokan Office For Men Fragrance One
-
volvoguy
addikt
Sziasztok!
Aki nálam jobban képbe van....
Mit tudnátok ajánlani ami illatjegyekben hasonló a Bleu de Chanel, Dior Sauvage és Acqua Di Gio Absolu illatokhoz. Ezek voltak, tetszettek. Köszi!
Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3
-
ToBeY
nagyúr
CDNIM EDT és EDP között nagy különbség van?Csak mert árban elég nagy a difi kettő között,és érdekelne megéri-e a felárat?!
[ Szerkesztve ]
-
tibbike01
őstag
Szerintetek melyik a legjobb office friendly illat? Mostanában Tiziana Terenzi Orion-t használok, de egyre inkább soknak gondolom az ananászt körülöttem
-
pohár
félisten
válasz Misogi #23018 üzenetére
mióta tervezem már a Ganynede-et kipróbálni... majd összejön egyszer
-
bbdzyx
senior tag
válasz luckyboi82 #21833 üzenetére
Meglepetett, hogy van Kilian a Duty Free-ben. Nem most van itt az ideje, de a repülős klimában nagyon jól működött, jövő télre lehet lesz belőle egy 5 ml decant, de nagyon billeg az uniszex határán a feminin felé.
Más: az új Givenchy Gentleman Privée hypeolva van netszerte, de semmi különös, 80%-ban DHI.
[ Szerkesztve ]
“Going outside is highly overrated.” ― Ernest Cline, Ready Player One
-
Misogi
aktív tag
Szerintem az ombre leather és a ganymede a világ legjobb illatú parfümjei. Meg kell szagolnom őket mindennap.
-
niof
addikt
válasz bluntside #23015 üzenetére
Bár nem csináltam ilyet, de nyilván tiszta alkohol (95+%-os), az atomizerrel kísérletezni kell, mert az ahány, annyi féle, hogy milyen viszkozitású elegyet tud porlasztani. Tehát kicsit rakj az üvegbe (ha van rá mód, akkor pontosan kimérve), majd szerintem 50% arányban kezdd el. Ha túl sűrű, nem porlaszt, akkor még kell hozzá tenni. Nagyjából ennyi.
-
bluntside
csendes tag
Valaki csinált már olyat, hogy parfümolajat felhigított alkohollal, és így spricnizte? Ha igen kérem RÉSZLETESEN írja le hogyan csinálta, (milyen alkohol, mennyi, milyen arányban stb), mert szeretném megtudni. köszi
-
gergo5991
őstag
na megjött a 16 minta, de covid óta 1ik nap van szaglásom másik nap nincs, hát igen asszem a dior sauvage az, amit 10ből 9 pasin érezni este a bárokban. Nyilván most csak végig szagoltam az összesen, de az lessz, hogy minden nap vagy 2-3 naponta egy másikat fujok majd magamra hogy jobban leteszteljem őket.
igy megjegyzés yves meg a versacék első szippantára husvéti locsoló illatuk van, elég nehéz volt őket megkülönböztetni egymástol, mintha ugyan az lenne mind1ik üvegben..utolsónak még egy lacoste essential-t is kosárba tettem, na az kegyetlen wc illatositó illat, ilyen zöld füves rét jut eszembe róla..montblank explorer-nek volt még eléggé más illata a többihez képest, pozitiv iránybanamúgy hogy kell tárolni ezeket hogy lehető legtovább megmaradjon az illatuk? száraz huvos helyen szekrényben?
-
tibbike01
őstag
válasz gergo5991 #23002 üzenetére
Felejtsd el azokat a parfümöket.
Mancera Cedrat Boise
Guerlain Homme EDP
Rasasi Zebra
Montale Fruite Boise
Armaf Club de Nuit Intense
Armaf SillageKb ebben a sorrendben, de egyikkel sem lősz mellé.
Ha nagyon Acquát keresel akkor Acqua Di Parma Blue széria.
Picivel lehet túl lógnak 20k-n, de megéri.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok! Ha Albániaban jár az ember, van ott vmi helyi (?) parfüm, amivel érdemes próbát tenni? Elég ha márkát mondtok esetleg.
-
Putyin90
senior tag
válasz gergo5991 #23002 üzenetére
Szia!
Paco Rabanne 1 Million felejtős. Egyrészt, mert minden jött-ment ilyet hord, szerintem kifejezetten ciki illat, másrészt, mert nem nyári illat.
YSL La Nuit De L Homme is inkább téli illat.
Versace Eros sem kimondott nyári illat, de ettől függetlenül tavaszra elmegy és egy mintát megérhet.
Dior Sauvage is megérhet egy mintát, bár ez is mondhatni tucatillat már.
Versace Dylan Blue kellemes illat, megérhet egy mintát.
Amit én tudok neked javasolni nyárra:
Issey Miyake lL'eau D'issey Pour Homme. Nagyon szuper citrusos, frissítő illat. (mindennapi illatnak)YSL Y. Mondhatni 4 évszakos illat, de tavaszra és nyárra is nagyon jó. (beülős, sörözős illatnak)
Gucci Guilty Pour Homme. Kellemes levendulás, édeskés illat. Mindennapi illatnak, de akár alkalmi illatnak is jó.
Jó még: Versace Pour Homme
Vizes illatok:
Bvlgari Aqva
Versace Man Eau Fraîche
Montblanc Legend Spirit
Acqua Jeanne en Provence - Ez egy olcsó illat, de szerintem egy próbát megér. -
gergo5991
őstag
sziasztok, tavaszi-nyári parfümöt keresek tippekért jöttem (mindennapi hasznáaltra + alkalmi, ünnepségre vagy esti sörözés stb)
26f
árban olyan 10-20k ig hajlandó vagyok elmenni.
farmer + (fekete) trikót hordok csak, itt-ott flanel ing
fizikai melós vok, sokat pakolok, sok emberrel találkozok egy nap
bármilyen tipp jöhet mit érdemes kipróbálni
igy első gondolatra valami mély óceán illatu, ilyen frissitő, sportosra gondoltam
topikot átolvasva eddig ezekből gondoltam hogy rendelek 1ml-es tesztert, de lehet nagyon rossz irányba keresgélek, bár néztem ilyen bestseller listát és onnan is 1-2őt beválogattam:
YVES SAINT LAURENT La Nuit De L Homme - ezt csak azért mert elég nőcsábász google reviewek alapján
Paco Rabanne 1 Million Parfum - mert toplistás eladásokban
Versace Eros
Christian Dior Sauvage
Versace Dylan Blue
sajna nálunk nemigen tudok helyet ahol be lehetne menni megszaglászni a dolgokat, ezért is kérek itt segitséget[ Szerkesztve ]
-
Maksifül
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
- Milyen TV-t vegyek?
- PlayStation 5
- Logitech Z906
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Spórolós topik